efp@linos έγραψε:Το να κλείνεις την σχολή 1 μέρα έχει λογική , το να διαμαρτύρεσαι έντονα για αυτά που συνέβησαν έχει λογική , αλλά το να κλείνεις την σχολή για 7 μέρες δεν έχει λογική ! Έφτασα 5ο έτος και ακούω τα ίδια από το πρώτο έτος " η κατάληψη θα ευαισθητοποιήσει , η κατάληψη θα ασκήσει πίεση κλπ κλπ " ! Αποτέλεσμα δεν έχω δει εγώ προσωπικά . Αντιθέτως έχω δει έναν μαρασμό και μια απαξίωση της έννοιας του αγώνα και της κατάληψης !
ρε φιλε, τι αποτελεσμα θα ηθελες να δεις δηλαδη απο τις καταληψεις; τι οριζεις ως "αποτελεσμα"; να γραφει το μανιφεστο της επαναστασης μεσα στην καταληψη; να ερθει εκπροσωπος της κυβερνησης, να μας ζητησει συγγνωμη κι οτι το "παιρνουν πισω αυτο που ειπαν"; να οργανωθει απ'τη μια μερα στην αλλη ο ραδιοφωνικος σταθμος του αγωνα "εδω πολυτεχνειο 2: redux";
δε μπορω να τακουω αυτα τα "και τι καταφερατε;" ! θελετε χολλυγουντ επαναστασεις για να πειστειτε; το τι αποτελεσμα εχουν οι καταληψεις θα μπορουσαμε να το δουμε αν σταματουσαμε να τις κανουμε. εννοω οτι η καταληψη, το παγωμα της σχολης, ως αποφαση, ειναι δυνατη πολιτικη πραξη, κι αν δεν την καναμε οσο την κανουμε, τα πραγματα θα επαιρναν τον κατήφορο πολυ πιο γρηγορα. τα αποτελεσματα δεν φαινονται τοσο ευκολα, μπορει να μη φανουν ποτε. να φανουν στους επομενους. μπορει μερικες φορες οι καταληψεις κι οι πορειες να φανουνε ματαιες. δεν ειναι ευκολο πραγμα. θελει υπομονη κι επιμονη. ειναι περιπλοκη διαδικασια. οπως συμβαινει με ολα τα σημαντικα πραγματα, δεν επιβραβευει τοσο διθυραμβικα κι αμεσα, οσο μας λενε οι ταινιες και τα ντοκιμαντερ. το σιγουρο ομως ειναι, οτι αν δεν το καναμε, θα βλεπαμε αποτελεσμα: θα μας πηδαγαν μερα-νυχτα. τωρα τουλαχιστον, τραβιομαστε καμια φορα.
θες απο πριν να ξερεις το αποτελεσμα. θες απο πριν να ξερεις αν εχει νοημα αυτο που κανεις. κι αυτο ειναι καταστροφη για τον ανθρωπο. νομιζεις οτι η εξεγερση του '73 οργανωθηκε κι εγινε σε 5 μερες, με μερακι, ρυθμο κι αισιοδοξια; η μηπως νομιζεις οτι τα παιδια τοτε, ηταν σιγουρα οτι αυτο που εκαναν θα ειχε αποτελεσμα προς το καλυτερο; η μηπως νομιζεις οτι μολις ειδαν το τανκ στην πυλη σκεφτηκαν "μαλακα, σωσαμε την ελλαδα".. το αποτελεσμα ποτε δεν ειναι ξεκαθαρο εξαρχης. για να ξεκαθαρισει το αποτελεσμα του 73, περασαν χρονια. ας αφησουμε τους εγωισμους. ας μη ζηταμε προσωπικη επιβραβευση στον αγωνα μας τη στιγμη που τον κανουμε. ας μη ζηταμε συμβολαια, για να μην πανε χαμενες οι εργατοωρες μας στις πορειες. οπως στο ποκερ: ο,τι πονταρεις να το θεωρεις εξαρχης χαμενο. μπορεις να κανεις τη θυσια; μη ζητας επιβραβευση. δεν το κανεις για την παρτη σου.