3 έγραψε:Γιατι καποιοι εχουν καταλαβει οτι οταν το τμημα σου θα κλεισει απο το κρατος δεν ψηφιζεις ΔΑΠ/ΠΑΣΠ..
Μου αρέσει όντως αυτή η αντίληψη "σίγουρης δουλειάς" αμα ψηφίσουμε αριστερές παρατάξεις. Λες και η δύναμη του πτυχίου σου έχει μόνο να κάνει με αόριστα αριστερόστροφα αιτήματα που βγάζει ένας φ.σ - και όχι με παράγοντες όπως η ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών (;;), ο κορεσμός της αγοράς εργασίας (;;;), η πληθώρα παρομοίων σχολών ανά την ελληνική επικράτεια (;;!;). Αααα, αυτά δεν θα τα θίξουμε ποτέ.
Αντίστοιχα, θα κάνουμε τις (ορθές) νύξεις για την υποχρηματοδότηση στα ελληνικά ιδρύματα, αλλά ποτέ δεν θα πούμε για το στρεβλό σκηνικό που στήθηκε με λαϊκίστικη μαεστρία τόσα χρόνια, για τα τόσα περιφερειακά ΑΕΙ/ΤΕΙ που δεν έχουν λόγο ύπαρξης και σπαταλούν δικά μας χρήματα. Αντίθετα, θα σπεύσουμε να τα υπερασπιστούμε ως αριστερά γιατί επιτελούν κοινωνικό ρόλο (!).
Επ'αυτού λοιπόν, να ρωτήσω:
α.) Εν όψει μιας αγωνιστικής απόφασης, πόσο καίριο πιστεύετε είναι το αίτημα "να μην κλείσει καμία σχολή",
όταν γνωρίζουμε ότι πολλές υπολειτουργούν (ταϊζοντας δημόσιους υπαλλήλους άσκοπα) ή απλά εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα του κάθε βλαχοδήμαρχου) , και ειδικά
όταν γνωρίζουμε ότι πολλές είναι ανταγωνιστικές στο δικό μας επάγγελμα; Μήπως αυτό, λέω μήπως, είναι οξύμωρο μαζί με το άλλο πάγιο αίτημα της "μόνιμης, σταθερής εργασίας" που πρεσβεύουμε για το πτυχίο μας; Μήπως "συμπαραστεκόμαστε" σε αυτή τη λογική στρεβλής ανάπτυξης απλά για να πάμε κόντρα στις επιταγές του υπουργείου;
β.) Θεωρείτε, στα πλαίσια της φοιτητικής/συναδελφικής αλληλεγγύης, ότι θα πρέπει να συμπλεύσουμε με όοολους τους κλάδους στο πάγιο, παλλαϊκό, αριστερό αίτημα της σταθερής εργασίας για όλους; Μήπως εκ φύσεως και εξ'ορισμού ορισμένοι κλάδοι καλύπτουν δικά μας εργασιακά δικαιώματα σε ένα ήδη κορεσμένο περιβάλλον;
Τι λέτε, για παράδειγμα, με τους μεταλλειολόγους που απαιτούν δικαιώματα γεωτεχνικών; (τυγχάνει να ξέρω ότι αυτό "πονάει και τα ίδια τα ΕΑΑΚ, οπότε χτυπάω λίγο κάτω από τη ζώνη). Ή τι θα λέγατε για όλους αυτούς τους "μηχανικούς" που απαιτούν να μπουν όπως-όπως στο ΤΕΕ; Μάλλον 3 θα έλεγες ότι "δεν ψηφίζουν ΕΑΑΚ, άρα κρετίνοι είναι οι μακάκες που δεν παλεύουν για να σιγουρέψουν το πτυχίο τους".
Απλά θέλω να δείξω ότι δεν είναι όλα στη φύση, και κατά συνέπεια στην εργασία, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων, των λαών κ.ο.κ. Υπάρχει και η ανταγωνιστική χροιά, την οποία δυστυχώς δεν μπορείς να εξαλείψεις, ειδικά με το παρόν σύστημα παιδείας. Την οποία χροιά η αριστερά δεν ακουμπάει, γιατί δεν την βολεύει. Για αυτό μου φαίνεται οξύμωρο να μιλάς για ΔΑΠ και για δύναμη πτυχίων, όταν και συ ο ίδιος μπάζεις.