Δημοψήφισμα για τα Κόμματα

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο??

ναι
110
84%
οχι
18
14%
δεν ξερω
3
2%

Σύνολο ψήφων : 131

Re: Δημοψήφισμα για τα Κόμματα

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Σάβ, 30 Οκτ 2010 3:54 pm

dimos έγραψε:Την ίδια στιγμή, όμως, όταν παίρνονται αποφάσεις σε συνελεύσεις με 149/1500 φοιτητές μιλάμε για ποτάμι που πίσω δε γυρνά και για πλειοψηφία.

Ε δεν είναι δα και το ίδιο πράγμα η συνέλευση με τούτο εδώ!
Τέλος πάντων. Μου κάνει εντύπωση πώς από τη μία πάμε και ψηφίζουμε και από την άλλη κράζουμε τις παρατάξεις .

Λέγαμε για τις γσ, όπου είναι προφανές ότι μια μερίδα φοιτητών δεν πατάει (αφού αποφάσεις λαμβάνονται με 500/1500 άτομα).
Στις εκλογές όμως που είναι και η "γιορτή" αυτών των παρατάξεων , το κεντρικό συμβάν και η στόχευση από την αρχή της χρονιάς για κάποιες (μαγαζάκια των μεγάλων κομμάτων, μη μου πείτε ότι δεν σας είχαν πιάσει και σας και δεν σας είχαν κάνει δώρο στυλό-φάκελο στις εγγραφές), αγγίζουμε πολύ μεγάλα ποσοστά συμμετοχής (πάνω από 80-85%) .

Αυτό δεν είναι απογοητευτικό? Αξιοσημείωτο??Κάτι βρε παιδί μου..δεν ξέρω τι να πω, πώς να το περιγράψω, αλλά ήταν η πρώτη σκέψη που μου ήρθε όταν διάβασα το ποστ. Πού είναι όλοι αυτοί? Και τι στο διάολο τους κάνουν και έρχονται να ψηφίσουν-βόλτα στο Γκίνη μια φορά το χρόνο? Αυτοί τις θέλουν τις παρατάξεις?
Και από την άλλη, τις παρατάξεις δεν τις ρώτησε ούτε θα τις ρωτήσει ποτέ κανείς.Αλλά ούτε και μας έχουν ανάγκη συνάδελφοι. Ακόμα και αν διώξουμε τα τραπεζάκια, αυτοί θα επιβιώσουν και τότε είναι που θα περνάνε όλα κάτω από το τραπέζι χωρίς να παίρνουμε χαμπάρι. Τα κονέ τα έχουν. Δεν ανησυχούν. Το φοιτητή δε θα τον ρωτάει ποτέ κανείς, ειδικά αν απαξιώσουν εντελώς και το θεσμό της γενικής συνέλευσης . Τότε παρατάξεις δε θα έχουμε, η διαφθορά όμως μια χαρά θα επιβιώνει και θα διαιωνίζεται. Θα πάμε μήπως από το κακό (ομολογουμένως) στο χειρότερο!?

Θα φτιαχτεί και μια ΕΦΕΕ -όπως την ονειρεύεται και η δαπαρα- που επαφή καμία δε θα έχει με τους συλλόγους αλλά θα παίρνει εντολή (?) από τις φοιτητικές εκλογές, και θα κάνουν "διάλογο" με τον κάθε υπουργό. Ποιος θα νοιάζεται τότε για φοιτητικές συνελεύσεις,πώς θα υπάρχει γείωση με τους φοιτητικούς συλλόγους, αφού θα αποφασίζουν οι μεγάλοι.??

Αποκλείεται από τη μία μέρα στην άλλη, ακόμα και αν διώξουμε τα κόμματα, να εξυγιανθούν όλα.
Ούτε και μένα μ αρέσει η "κομματίλα", αλλά δε μ αρέσει και η υποτίμηση του φοιτητικού συνδικαλισμού. Δε γίνεται να μην υπάρχει συνδικαλισμός! Πολλοί τον έχουν ταυτίσει με μια έννοια αρνητική. Αν το καλοσκεφτείται όμως, κάθε στιγμή στη ζωή σας είναι συνδικαλισμός. Από το χαρτζιλίκι που ζητάτε από τον πατέρα μέχρι το μισθό που διεκδικείτε αργότερα από το αφεντικό. Έχει να κάνει μήπως ο συνδικαλισμός με τη διεκδίκηση κάποιων συμφερόντων??
(Ακόμα και τα "φυτά" που πάνε και γλείφουν τον καθηγητή για να τους βάλει 10, συνδικαλισμό κάνουν. Από ατομικό συμφέρον καθαρά, αλλά κάνουν.Am I wrong? ).
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Σάβ, 30 Οκτ 2010 4:36 pm

Αυτή η παρακμιακή κατάσταση με τα τραπεζάκια βολεύει πολύ κόσμο εκτός των παρατάξεων που θέλει τα έχει όλα στο πιάτο χωρίς κόπο και γι αυτό είναι πολύ λίγοι αυτοί που θέλουν πραγματικά να αντιδράσουν ειδικά στη σχολή μας!
πολλά like πάντως στην δημοσίευση του/της skot που μου έφτιαξε προσωρινά τη διάθεση...
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό airetikos » Σάβ, 30 Οκτ 2010 4:57 pm

dimos έγραψε:Έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα ποσοστά. Από τη μια κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι στη συγκεκριμένη ψηφοφορία το 82% δεν θέλει τα κόμματα μέσα στο πανεπιστήμιο, τη στιγμή που για κάποιον άλλο οι 81 ψήφοι είναι μια μικρή μειοψηφία μπροστά στους 1500 εγγεγραμένους φοιτητές της σχολής.
Την ίδια στιγμή, όμως, όταν παίρνονται αποφάσεις σε συνελεύσεις με 149/1500 φοιτητές μιλάμε για ποτάμι που πίσω δε γυρνά και για πλειοψηφία.
Η στατιστική είναι ο καλύτερος τρόπος να πεις ένα ψέμα, ειδικά αν μιλάμε για greek statistics!

100000000000000 like Δήμο. 2 πραγματάκια. Το να θες να διώξεις τις παρατάξεις (αλλά όλες έτσι?) είναι από δύσκολο ως αδύνατο. Τους λόγους τους ξέρουμε όλοι. Τους είπανε οι προλαλήσαντες και δεν είναι ανάγκη να τους μαζέψω φαντάζομαι. Εγώ θέλω να πώ ότι μπορούμε απλά να τους απομονώσουμε και να μην επιτελούμε τον ρόλο που θέλουν αυτοί να επιτελούν. Θέλει ο χ ψ ζ απο την ταδε παράταξη-σχήμα (για να μην θυμώσουν οι αριστεροί συνάδελφοι) να μου περάσει κάτι που δεν το θέλω. Το απορρίπτω αμέσως και τελειώνει η κουβέντα. Δεν θέλω τις παρατάξεις για πολιτικοποίηση και τέλος. Εϊναι τόσο απλό όσο ακούγεται να τους απομονώσεις και να μην σε επηρεάζουν. Και πρέπει να έχουμε γενικώς ανεκτικότητα με κάποια πράγματα δεν γίνεται σε αυτόν τον κόσμο όοοολα να μας ευχαριστούνε. Και κάτι τελευταίο. Μην το λάβει σαν προσωπικό η giorgitseli αλλά θεωρώ πολύ λάθος αυτό που είπε. Από πού και ως πού δεν γίνεται να μην υπάρχει συνδικαλισμός φοιτητικός αλλά και παντού? Μάλλον λάθος τα χεις μάθει ή τα σκέφτεσαι.... Ο συνδικαλισμός κατ αρχάς έχει έννοια αρνητική γιατί στο Ελλάντα (την πιο διεφθαρμένη χώρα της ευρώπης και κάτω από τη ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ για να μην ξεχνιόμαστε) όποτε και αν χρησιμοποιήθηκε είχε στόχο πολύ μικρά συμφέροντα (εννοω των λίγων). Και από κει και ύστερα μην λες ότι όλη η ζωή είναι συνδικαλισμός με την καλή έννοια (αλήθεια ποιά είναι αυτή? explain briefly please) γιατί αμα σου πώ ότι όταν πηγαίνεις και διασκεδάζεις με την παρέα σου κάπου δεν νομίζω να περιμένεις να περάσει και όλη η άλλη υφήλιος τόσο καλά όσο εσύ. Ή όταν κάνεις μια διαμαρτυρία για τα δικαιώματά σου. Άρα καλό θα ταν να μην λέμε πράγματα που κάνουν μια άκριτη ομογενοποίηση. Εϊμαστε (έστω και η μικρή κοινωνία μιας πανεπιστημιακής σχολής) μια τόσο ετερόκλητη οντότητα που αν τα βάλεις κάτω και τα μετρήσεις θα μείνεις έκπληκτη. Και δεν μπορείς να τα αγνοείς όλα αυτά. Και όταν λέω εσένα εννοοώ κάθε άνθρωπο που σκέφτεται όπως εσύ. Ξαναλέω δεν έχω τίποτα προσωπικό με σενα. Αυτά.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Σάβ, 30 Οκτ 2010 6:30 pm

airetikos έγραψε:Ο συνδικαλισμός κατ αρχάς έχει έννοια αρνητική γιατί στο Ελλάντα (την πιο διεφθαρμένη χώρα της ευρώπης και κάτω από τη ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ για να μην ξεχνιόμαστε) όποτε και αν χρησιμοποιήθηκε είχε στόχο πολύ μικρά συμφέροντα (εννοω των λίγων).

Εγώ όμως δεν είπα ότι είμαι με αυτόν τον συνδικαλισμό που περιγράφεις (που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων κλπ). Λάθος κατάλαβες.

airetikos έγραψε:Και από κει και ύστερα μην λες ότι όλη η ζωή είναι συνδικαλισμός με την καλή έννοια (αλήθεια ποιά είναι αυτή? explain briefly please) γιατί αμα σου πώ ότι όταν πηγαίνεις και διασκεδάζεις με την παρέα σου κάπου δεν νομίζω να περιμένεις να περάσει και όλη η άλλη υφήλιος τόσο καλά όσο εσύ. Ή όταν κάνεις μια διαμαρτυρία για τα δικαιώματά σου.

Δεν πολυκατάλαβα τι εννοείς με την πρώτη πρόταση.!!
1)Έστω ότι πας στον πατέρα σου και του ζητάς λεφτά. Και σου δίνει 5 ευρώ. Εσύ όμως θες 10 , αφού ξέρεις ότι τα έχει και με το παραπάνω. Τι κάνεις? Απάντησέ μου σε αυτό αν μπορείς χωρίς παραλληλισμούς και συγκρίσεις (με φοιτητές κλπ).
Στη συγκεκριμένη περίπτωση τι κάνεις? Συνδικαλισμό κάνεις .
2)Δεν πιστεύω ότι έχω διαφορετικά δικαιώματα από εσένα πάντως. Και όταν διαμαρτύρομαι, και για σένα διαμαρτύρομαι. Για τα ίδια δικαιώματα.
3)Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, το τόνισα ότι άλλο πράμα ο συνδικαλισμός και άλλο το κομματιλίκι .
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό cv07106 » Σάβ, 30 Οκτ 2010 7:19 pm

Έστω ότι πας στον πατέρα σου και του ζητάς λεφτά. Και σου δίνει 5 ευρώ. Εσύ όμως θες 10 , αφού ξέρεις ότι τα έχει και με το παραπάνω. Τι κάνεις?

Αν εσύ βλέπεις το πατέρα σου ως πηγή χρήματος, και συνδικαλίζεσαι μαζί του επειδή τα έχει με το παραπάνω και το ξέρεις... είναι κρίμα...

Άστοχο και άκυρο επιχείρημα, το οποίο προσβάλει εσένα αν δεν το αντιλαμβάνεσαι.
cv07106

Έτος εισαγωγής: 1997

Δημοσίευσηαπό airetikos » Σάβ, 30 Οκτ 2010 11:02 pm

Να απαντήσω.
1 άλλο πράγμα ο κομματισμός και ο συνδικαλισμός σε άλλες χώρες. στο Ελλάντα (να μην τα ξαναλέω) είναι σιαμαία. όσο και αν δεν μας αρέσει
2 Να σου πω και για τον πατερα μου αν και ο προηγούμενος με υπερκάλυψε. Ναι θα του ζητήσω περισσότερα αλλά δεν συνδικαλίζομαι. Και κάτι άλλο ο συνδικαλισμός θα ζητάει πάντα περισσότερα. εγώ μπορει αν δω οτι ειναι κατι υπερβολικο να μην το ζητησω... και ο νοων νοειτο
airetikos

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Σάβ, 30 Οκτ 2010 11:21 pm

Αιρετικέ, σε βλέπω να γράφεις για τον συνδικαλισμό και τον κομματισμό της ΕΛ και για το πόσο διεφθαρμένη χώρα είμαστε (που είμαστε) και εκεί που πάω να συμφωνήσω επιτέλους μαζί σου, πάλι το χαλάς και αποδεικνύεις πόσο πλεγμένα τα έχεις στο μυαλό σου.Την χώρα την κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια 2 κόμματα με ίδια πολιτική ιδεολογία, την οποία μαρτυρά η εικόνα που έχω στην υπογραφή μου (αν δεν ξέρεις ποιος είναι ο κύριος στα δεξιά ρώτα με μην ντρέπεσαι).Αυτά που λες μου θυμίζουν απολίτικες και απερίσκεπτες τοποθετήσεις επιπέδου "και οι 300 φταίνε" ,"να καεί η βουλή" λες και όλοι φταίνε το ίδιο.O Αιρετικός της Γαλλίας πριν 10 μέρες θα παραπονιόταν για το πόσο αισχρό είναι να κλείνεις τις πύλες τις γνώσης, για το πόσο πλήττεται ο τουρισμός της χώρας και πόσο ταλαιπωρούνται οι Γάλλοι που-απλά-θέλουν-να-πάνε-στην-δουλειά-τους.Σήμερα, που ο Σαρκοζί ανακάλεσε το νομοσχέδιο,ο Αιρετικός θα (έπρεπε να) έσκυβε το κεφάλι του, αποδεχόμενος το λάθος του.Και αν δεν το έκανε, το μόνο που έχω να του πω είναι το γνωστό "ο σοφός μαθαίνει από τα λάθη των άλλων,ο έξυπνος από τα λάθη του και ο **λακας..."και την συνέχεια την ξέρεις.Εγώ κανένα πρόβλημα δεν έχω με το να μην υπάρχουν παρατάξεις.Δεν θα υπάρχουν διαφορές.Τείνω να καταλήξω στο ότι ο ΕΛληνας θα αποκτήσει συνείδηση με τον χρόνο, και θα πάρει και αρκετό. Καταρρίπτεται ο μύθος που θέλει τον Ελληνα τον πιο πολιτικοποιημένο και θα προτείνω να μπει στο Guinness ως ο καλύτερος αστικός μύθος.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό airetikos » Σάβ, 30 Οκτ 2010 11:33 pm

Ο Σαρκοζί δεν ανακάλεσε το νομοσχέδιο παντως. Και δεν αποδέχεται ο αιρετικός της γαλλίας και γενικώς το λάθος του. Το ότι (έστω και υποθετικά) ανακάλεσε το νομοσχέδιο δεν αναιρεί τα λεγόμενα περι πόσο αισχρό είναι να κλείνεις τις πύλες τις γνώσης, για το πόσο πλήττεται ο τουρισμός της χώρας και πόσο ταλαιπωρούνται οι Γάλλοι που-απλά-θέλουν-να-πάνε-στην-δουλειά-τους. Και δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε. Όπως έχω ξαναπεί η διαφωνία (η γόνιμη) είναι ίδιον της δημοκρατίας. Και ναι δεν γνωρίζω ποιος είναι στη φωτό αλλά εγώ γνωρίζω ποιοί πολιτικοί δήθεν αντίπαλοι είναι κολλητάρια και έχω εξάγει ήδη τα συμπεράσματα για το ποιοί μας κυβερνάνε. Και βέβαια για τον πολιτικοποιημένο Έλληνα (ανέκδοτο μετά τα greek statistics αυτό) έχω να πώ τουτο. Η παράδοση δεν σβήνει από τις καρδιες των ανθρώπων και η παράδοση λεει Έλληνες= πάντα απέναντι στην εξουσία.
airetikos

Δημοσίευσηαπό stalin » Σάβ, 30 Οκτ 2010 11:46 pm

paktomenos έγραψε:... (αν δεν ξέρεις ποιος είναι ο κύριος στα δεξιά ρώτα με μην ντρέπεσαι)....

Ωραίο ύφος, συγχαρητήρια!
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Σάβ, 30 Οκτ 2010 11:48 pm

Μάλιστα.Είσαι και αναρχικός τώρα.Τελοσπάντων όπως είπα η ταξική αλλά και η γενικότερη συνείδηση του Έλληνα θα φτιάξει με τον χρόνο.Μπορεί και να μην ζούμε.Και δεν απαιτώ να συμφωνήσεις μαζί μου.Αυτό είναι αδύνατον.Εκ διαμέτρου αντίθετες ιδεολογίες(το πως ερμηνεύουμε τον κόσμο και όχι πως τον θέλουμε) είναι αδύνατο να γίνουν συγκλίνουσες.Και ποιοι πολιτικοί αντίπαλοι είναι δήθεν κολλητάρια αν επιτρέπεται?Γιατί είναι δύσκολο να με "αγγίζει" εμένα αυτό.Και αυτός στην φώτο που ο ΓΑΠ χαχανίζει σαν πιτσιρίκι είναι ο Βαρδινογιάννης.

Υ.Γ-Λάθος μου που είπα για το νομοσχέδιο, παρερμήνευσα τον τίτλο είδησης.pardon
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες