19/10: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 19/10: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Κυρ, 17 Οκτ 2010 10:10 am

Μα πώς θα πάμε μαζικά στην πορεία αν δε γίνει κατάληψη?? Τέλος πάντων. Το λάκο μας μόνοι μας τον σκάβουμε.

pokerman έγραψε:Οχι και ψευτια , μη λεμε και οτι θελουμε. Βασικα να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους. Για θυμησε μου ποτε ηταν , περσι η προπερσι ,που ενω ειχε αποφασιστει ανοιχτη σχολη την κλεισατε με το ετσι θελω. Σας παρακαλαγανε 5ετεις να γραψουν προοδο για να παρουν πτυχιο και δεν τους αφηνατε. :clap: :clap: Το θυμαμαι παρα πολυ καλα γιατι ημουνα σχολη 8μισι το πρωι για ενα εργαστηριο και δεν μας αφηνατε να μπουμε να το κανουμε. Αλλα μαλλον ετσι κανουν οι φοιτητες υπερμαχοι της δημοκρατιας :thumbup:

Ξέρω πολύ καλά σε ποια συνέλευση αναφέρεσαι. Συνάδελφε δεν ξέρω ποιος στα πε αυτά, τα περί ανοιχτής σχολής..Αλλά τι ρωτάω?!!! Ξέρουμε ποιος. Στη συνέλευση είχε ψηφιστεί το πλαίσιο κατάληψης με +2 διαφορά από τη δαπ , αλλά η δαπ δεν το αναγνώριζε , είχε πάρει τη σφραγίδα και έτρεχε και δε σφράγιζε το πλαίσιο. Και μετά μίλαγε για ανοιχτή σχολή, διαδίδοντας τα γνωστά ψέματα σε όλους.** Τέτοια ψέματα έλεγε και το 2006-07 πολλά.. Μη σου πω ότι είχα πέσει και γω στην παγίδα πολλές φορές, ώσπου επιτέλους ξεστραβώθηκα.
Να σου θυμήσω επίσης, ότι δυο μέρες μετά τη γενική αυτή συνέλευση, μπάτσος δολοφόνησε 15χρονο στα Εξάρχεια,ακολούθησε φοβερός αναβρασμός σ ολόκληρη την κοινωνία και το κύμα καταλήψεων ψηφίστηκε και πάλι στις συνελεύσεις. Γιατί να κλείσω τη σχολή με το έτσι θέλω? Χαζός είμαι?

Λοιπόν ,και για να κλείνει αυτό, πέρυσι δεν έγινε καμία κατάληψη και πάλι τα ίδια λέγατε. Και πάλι κλαιγόσασταν για τους ίδιους λόγους. Ρωτήσατε αν θα μπει κατάληψη και σας απάντησα.
Ελάτε να ακούσετε και τους λόγους!

**επίσης θυμάμαι πολύ καλά τη μερίδα εκείνη των φοιτητών που πήγαινε κάθε μέρα στο γραφείο του καθηγητή και τον έγλειφε για να δώσει πρόοδο στις θεμελιώσεις, με αποτέλεσμα να δωθεί η πρόοδος μια βδομάδα πριν τις εξετάσεις!!!
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό talk_of_the_town » Κυρ, 17 Οκτ 2010 10:28 am

Ενταξει παιδια, εγω ενα χρονο ειμαι στη σχολη και εχω δει οτι για καθε θεμα, σημαντικο η "ασημαντο", υπαρχει πλαισιο καταληψης απλα με διαφορετικο τιτλο καθε φορα. Με αυτον τον τροπο χανει το νοημα της οπως μπορειτε ν καταλαβετε...επισης το μονο που καταφερνετε ειναι η πολωση που πραγματικα δεν θα ωφελησει τοσο εσας οσο θα ωφελησει αλλους. και τα περι μαζικοτητας της πορειας οταν ειναι κλειστη η σχολη δεν ειναι επαρκης λογος για να κλεισει η σχολη 1500 φοιτητων. ειμαι σιγουρη οτι τα ατομα που δεν πανε στην πορεια λογω σχολης ειναι ελαχιστα και δεν τ κανουν γιατι βαζουν ως προτεραιοτητα τη σχολη τους. ειναι αδικο για τους φοιτητες να κλεινει η σχολη, ειναι ενας τροπος διαμαρτυριας με τον οποιο χανουμε το δικιο μας!!!
Δεν είναι κακό να βασανίζεσαι. Κακό είναι να βαριέσαι
talk_of_the_town

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό stallion » Κυρ, 17 Οκτ 2010 10:43 am

Ε ναι,2 εβδομαδες μαθημα καναμε, ηρθε η ωρα να χασουμε κανα μαθημα.
Οι αξιες προσαρμοζονται σε ο,τι εχουμε μπροστα στα ματια μας ενω οι ιδεολογιες παρακαμπτουν οποια γεγονοτα τις αμφισβητουν.
stallion

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Κυρ, 17 Οκτ 2010 11:32 am

talk_of_the_town έγραψε: και τα περι μαζικοτητας της πορειας οταν ειναι κλειστη η σχολη δεν ειναι επαρκης λογος για να κλεισει η σχολη 1500 φοιτητων. ειμαι σιγουρη οτι τα ατομα που δεν πανε στην πορεια λογω σχολης ειναι ελαχιστα και δεν τ κανουν γιατι βαζουν ως προτεραιοτητα τη σχολη τους.

Η κατάληψη προφανώς και δεν είναι αυτό μόνο αλλά κάτι πολύ βαθύτερο. Στη συνέλευση, όλα θα συζητηθούν.
Πάντα υπάρχουν και άτομα που δε βλέπουν τίποτα άλλο παρά το δικό τους δρόμο, ό,τι και να συμβαίνει τριγύρω. Το ξέρουμε αυτό. Ξέρουμε όμως ότι αυτό είναι και κακό. Τέλος πάντων, επειδή "κάηκα" αρκετή ώρα στο mqn για σήμερα :P :P :P , σας χαιρετώ!
Καλή σας μέρα !! :)
Giorgitseli

Δημοσίευσηαπό Theodore » Κυρ, 17 Οκτ 2010 12:38 pm

Μια Σύντομη Αναφορά Στις "Συνελεύσεις":
Η γνώμη μου είναι ότι αν πραγματικά ενδιαφέρεστε ως φοιτητές για την δημόσια & δωρεάν παιδεία, τότε θα επιλέξετε να συμμετέχετε κανονικά στα μαθήματά σας, ως μία επιλογή που τιμά έμπρακτα το δημόσιο & δωρεάν πανεπιστήμιο και τον υπάρχοντα τρόπο λειτουργίας του. Τις διαμαρτυρίες σας μπορείτε να τις κάνετε εκτός των ωρών διδασκαλίας, δίνοντας και ένα σαφές μήνυμα προς τους υπευθύνους για όλα τα στοιχεία της μεταρρύθμισης που δεν σας αρέσουν. Τρόποι για αυτό υπάρχουν πολλοί [επιστολές και παραστάσεις διαμαρτυρίας, κλπ]

Εξάλλου, οι απορίες είναι αρκετά κοινές και εύλογες: Πώς διδάσκεται με επιτυχία και πώς εμπεδώνεται η ύλη όταν χάνονται τόσες εβδομάδες μαθημάτων; Τί είδους πτυχίο/δίπλωμα θα πάρει κανείς από ένα πανεπιστήμιο που τελεί συνεχώς υπό μη-ομαλές συνθήκες λειτουργίας; Μήπως, παρά το εμπεριστατωμένο πρόγραμμα σπουδών, το επιστημονικό/τεχνικό επίπεδο των αποφοίτων είναι χαμηλό, λόγω της έκρυθμης λειτουργίας του ιδρύματος, και άρα δεν αξίζουν να τους εμπιστευθεί κανείς; :think:

Ειλικρινά, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, αντιλαμβάνομαι ότι έπραξα 100% σωστά όταν επέλεξα να κάνω το μεταπτυχιακό ADS/ADERS του ΕΜΠ [οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος: http://www.postgrad.structural.civil.ntua.gr/], διότι εκεί δεν είχαμε ούτε συνδικαλιστές της κακιάς ώρας, ούτε παρατάξεις, ούτε αηδίες. Εκεί γνώρισα σοβαρούς συναδέλφους με ενδιαφέρον για τις σπουδές τους και για την μετέπειτα πορεία τους, και δεν χάσαμε ούτε μισή μέρα λόγω καταλήψεων,"συνελεύσεων", κλπ! Θεωρώ λοιπόν ότι έτσι έλαβα έναν καλύτερο τίτλο σπουδών από αυτόν του προπτυχιακού, όχι μόνο σε επιστημονικό/τεχνικό επίπεδο, αλλά και σε κύρος στην κοινή γνώμη και στην αγορά εργασίας. Απόδειξη για τα λεγόμενά μου; Η αρκετά υψηλή απορρόφηση των αποφοίτων του εν λόγω ΔΠΜΣ στην αγορά εργασίας! :thumbup:

Αυτά για την συνέλευση...! Σκεφθείτε λοιπόν ποιός θέλετε πραγματικά να είναι ο τρόπος δράσης σας, διότι με τις συνεχείς καταλήψεις υποβαθμίζετε συνεχώς το επίπεδο του διπλώματός σας, και κυρίως την εκτίμηση που χαίρει ένας απόφοιτος του ΕΜΠ στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας...! :tired:

Και Μια Σύντομη Αναφορά Στις "Παρατάξεις":
Σπουδάζω σ' αυτό το ίδρυμα 10+ χρόνια. Για κακή τύχη των παρατάξεων, έχω δει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργείτε: Μαζεύετε τον κόσμο (ιδίως τους δύσμοιρους και ανυποψίαστους πρωτοετείς) στο αμφιθέατρο κατά τις 13:00. Μετά από καμιά ώρα (άλλωστε έχετε άφθονο χρόνο για χάσιμο...! :lol: ) αρχίζετε τις ομιλίες σας, στις οποίες ανταλλάσσετε διαξιφισμούς και κάνετε "τοποθετήσεις" επί τοποθετήσεων επί 3-4 ώρες (ή και περισσότερο!!!) :? . Εν τω μεταξύ, οι καπνιστές "διακαώς" εξασκούν το ευγενές τους "άθλημα", και μετατρέπουν την αίθουσα σε τεκέ. :lol: Έτσι, οι λογικοί και μη-αργόσχολοι άνθρωποι αποχωρούν από την αίθουσα, και εσείς πετυχαίνετε το στόχο σας, δηλαδή να μείνετε "μεταξύ σας" στο τέλος και να βγάλετε ό,τι απόφαση θέλετε...! Και γνωρίζω ότι πολλάκις στο παρελθόν έχουν έλθει σε συνέλευση της σχολής μας φοιτητές παρατάξεων από άλλες σχολές και έχουν ψηφίσει, διαμορφώνοντας έτσι με παράνομο τρόπο το αποτέλεσμα. :!: :shock: :o :!: Ναι, συνάδελφοι, κι όμως, συνέβησαν και αυτά... αφού έλεγχος δεν υπάρχει, ούτε καταστατικό, ούτε τίποτα. Οι κυρίες/κύριοι παραταξιακ-ές/-οί ενεργούν με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον και την αυριανή τους συνδικαλιστική καριέρα, παίζοντας "μπιλιάρδο" στις πλάτες μας!!! :evil:

:idea: Γιατί δεν βάζετε ως πλαίσιο στις συνελεύσεις σας την πρόταση "Να φύγουν οι κομματικές παρατάξεις από τα πανεπιστήμια"; Αυτό θα είχε αρκετό ενδιαφέρον...! :lol:

Με εκτίμηση,
Θοδωρής._
Τελευταία επεξεργασία από Theodore και Κυρ, 17 Οκτ 2010 12:46 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
What you see, is not always what you get...! (NO_USER_NAME) :D
Το γεγονός ότι δεν μπορείς να δεις "κάτι", δεν συνεπάγεται ότι αυτό το "κάτι" δεν υπάρχει εκεί που κοιτάς...! :think:
Σε κάθε αξιωματικά θεμελιωμένη θεωρία υπάρχει τουλάχιστον μία αληθής πρόταση που δεν μπορεί να αποδειχθεί. (Kurt Goedel) :ugeek:
Theodore Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 1999

Δημοσίευσηαπό Carantine » Κυρ, 17 Οκτ 2010 12:44 pm

Μία θερμή παράλήση: ΝO SMOKING
Carantine

Δημοσίευσηαπό Theodore » Κυρ, 17 Οκτ 2010 12:50 pm

Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό που συμβαίνει... άνθρωποι σαν τον neaoktana γίνονται κομμάτια [ίσως χάνουν και τον ύπνο τους] για να σας παρέχουν σημειώσεις, λυμένες ασκήσεις, και σχεδόν φροντιστηριακή υποστήριξη στο διάβασμά σας [να μην κάνω αναφορά για τις extra ώρες σε άλλα μαθήματα, οι οποίες δεν αμείβονται κι όλας] , κι εσείς περιφρονείτε όλες αυτές τις προσπάθειες με το να θέλετε να κλείσετε τη σχολή; :crazy2:
Το γεγονός ότι δεν μπορείς να δεις "κάτι", δεν συνεπάγεται ότι αυτό το "κάτι" δεν υπάρχει εκεί που κοιτάς...! :think:
Σε κάθε αξιωματικά θεμελιωμένη θεωρία υπάρχει τουλάχιστον μία αληθής πρόταση που δεν μπορεί να αποδειχθεί. (Kurt Goedel) :ugeek:

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Κυρ, 17 Οκτ 2010 1:11 pm

Theodore, το επίπεδο των αποφοίτων είναι συνήθως χαμηλό, όχι τόσο για κάτι μαθήματα που χάνονται τις μέρες των καταλήψεων.Εξ άλλου ο φοιτητής που διψάει-για-γνώση μπορεί να κάτσει εκείνες τις μέρες σπιτάκι του και να διαβάσει.Και οφείλω να ομολογήσω πως όχι μόνο το έχω κάνει, αλλά και σε καλύτερο μου βγήκε.Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.Πως είναι δυνατόν να θέλουμε καλούς τεχνικούς και την ίδια στιγμή να τους βάζουμε στην πλάτη 65 μαθήματα?Ακούω συνέχεια την καραμέλα περί σφαιρικής γνώσης σε ένα επάγγελμα που η εξειδίκευση είναι μονόδρομος.Το επίπεδο των αποφοίτων είναι συνήθως χαμηλό γιατί επέλεξαν την σχολή με γνώμονα το κύρος που τόσο εκθειάζεται και που δεν έχει και καμία σημασία στο τέλος τέλος, και νομίζουν οι περισσότεροι πως όταν βγουν θα είναι εργοδότες.Και όταν βέβαια πλανάσαι πλάνην οικτράν, δεν κάνεις κάτι για να γίνεις καλύτερος(γνωσιακά).Χαμηλό είναι το επίπεδο σπουδών γιατί η επιλογή της εκάστοτε σχολής έχει πλέον ταυτιστεί εξ ολοκλήρου με την αγορά εργασίας αυτό που υποτίθεται πως έπρεπε να είναι ο σκοπός έχει γίνει το μέσον...

Στα υπόλοιπα ,υπό κανονικές συνθήκες δεν διαφωνώ.

*Τώρα είδα το σχόλιο για τον neaoktana και προσθέτω:Μακάρι να ήταν όλοι σαν το Δάσκαλο...Γιατί ως γνωστών για το επίπεδο των αποφοίτων που λέγαμε πριν, δεν φταίνε μόνο οι κακοί φοιτητές (που φταίνε σε κάποιο βαθμό), αλλά και ο τρόπος διδασκαλίας ορισμένων μαθημάτων.Εγώ πχ αναγκάζομαι 3ο έτος και 2 μαθήματα τα πηγαίνω solo σπίτι μου...Ο νοών νοείτω.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Theodore » Κυρ, 17 Οκτ 2010 1:26 pm

Paktomenos,

Μόνος σου τα σκέφτηκες όλα αυτά; Ρίξε και μια ματιά έξω από την χώρα μας πριν αρχίσεις να μιλάς/γράφεις! Και μην αλλοιώνεις τα λεγόμενά μου! Μίλησα για επιστήμονες/τεχνικούς, όχι για σκέτους τεχνικούς...! Αν έχεις αντίθετη άποψη, καλύτερα να πας σε κανένα α-ΤΕΙ (με το στερητικό "α") :lol: , για να μην έχεις και καθόλου κύρος, μιας και το κύρος δεν έχει σημασία για εσένα...! :lol: Α, και αν πιστεύεις ότι διαβάζεις καλύτερα μόνος σου από το σπίτι, τότε να εισηγηθείς να γίνονται τα μαθήματα εξ αποστάσεως όπως στο ανοιχτό πανεπιστήμιο, και να σου στείλουμε το δίπλωμα στο σπίτι με το ταχυδρομείο (να μην μου κουράζεσαι κι όλας...!) :lolno: Για σοβαρευτείτε!!! :ninja:

Με εκτίμηση,
Θ._

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Κυρ, 17 Οκτ 2010 1:26 pm

Συμφωνώ για το κάπνισμα , γι αυτό και κάποιος θα πρέπει να αναφερθεί και σ'αυτό. Υπάρχουν και άτομα (όπως και εγώ) που έχουν θέμα υγείας.

Από κει και πέρα. Theodore , τόσο καιρό δε βαρέθηκες να περιαυτολογείς? Τα μάθαμε τα μεταπτυχιακά σου και όλα. Λες και δεν υπάρχει άλλο "προκομένο" άτομο εδώ μέσα. Μόνο εσύ σπούδασες!

Τώρα , για το τι πτυχίο θα πάρουμε φροντίζει η Διαμαντοπούλου. Μην ανησυχείς! Ας την αφήσουμε να το καταστρέψει και να ξεπουλήσει το δημόσιο πανεπιστήμιο και ας επιστρέψουμε στην ομαλότητα μας!

Τίποτα δεν περιφρονεί κανείς. Όλοι έχουμε κουραστεί για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

Εγώ πάντως έχω απελπιστεί με αυτά που βλέπω, γιατί αγαπώ όσο δεν πάει το αντικείμενο μου, έχω κοπιάσει πάρα μα πάρα πολύ αλλά παρόλα αυτά ξέρω ότι δεν έχω πλέον και πολλά να περιμένω.. Εφόσον καταργήθηκαν και οι συλλογικές συμβάσεις, ανοίγει και το επάγγελμα, είμαι σίγουρη ότι θα δουλέυω για 5 δεκάρες, ενώ ταυτόχρονα στον ίδιο στίβο θα μπαίνουν και άλλοι τόσοι από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και θα έχετε πληροφορηθεί βέβαια ότι αυτοί θα μπορούν να μπουν σε ΑΕΙ,ΤΕΙ, αφού ολοκληρώουν τις (2χρονες??)σπουδές στους στο "πανεπιστήμιο" της πλάκας.Άρα ακόμα και αν δε δούμε ποτέ την πλάτη τους στον διαρκή αγώνα προσθήκης μονάδων στον ατομικό μας φάκελο, σίγουρα θα τους δούμε δίπλα μας. Και δεν το λέω επειδή έχω κάτι με τα ίδια τα άτομα. Αυτοί που θα επωφεληθούν ειδικά σε τέτοιους καιρούς είναι οι εργοδότες!Μια σούπα θα μαστε όλοι..ό,τι θέλουν θα μας κάνουν..εγώ αυτό βλέπω.

Έχεις βγει καθόλου έξω από το ΕΜΠ Theodore να δεις τι παίζει?
Giorgitseli

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες