ΠΚΣ-ΔΑΠ χέρι-χεράκι φέτος ενάντια στο κίνημα..

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: ΠΚΣ-ΔΑΠ χέρι-χεράκι φέτος ενάντια στο κίνημα..

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Παρ, 15 Οκτ 2010 3:49 pm

@Αιρετικός

Πακτωμένε όταν η κατάσταση δεν πάει άλλο γίνονται βίαιες και αιματηρες αλλαγές (με όχι πάντα θετικά αποτελέσματα)

Οπότε να φανταστώ προτείνεις να κατέβουμε κάτω και να τους ματώσουμε πετώντας τους βιβλία στατικής και νερών?(κύριοι διαχειρισταί επιτρέψτε μου λίγο κυνισμό.Όχι άλλη προειδοποίηση..).Γιατί τα πράγματα είναι ήδη ακραία.Και πούσε.Θα γίνουν ακόμα χειρότερα.Νόμος του Murphy.

Οι Έλληνες δεν κάνανε πορείες όταν τους καταπιέζαν οι Τούρκοι πήραν τα όπλα και τους σφάξανε.

Ναι δεν είναι ακριβώς το ίδιο.Τότε τους καταπίεζαν με χατζάρες και σωματικά βασανιστήρια.Σήμερα γίνετε με το χρέος, πράγμα βολικότερο για πολλούς λόγους και γενικότερα σηκώνει και αυτό συζήτηση.Αναλογικά αν το πάρουμε πάντως τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα σήμερα απ΄ότι τότε...

Και ναι η γνώση είναι δύναμη ότι γνώση και αν είναι αυτή.

Τα πράγματα που διακυβεύονται σήμερα είναι κοινωνικοπολιτικά.Η γνώση που θα πάρεις είναι χρήσιμη δεν λέω, αλλά άχρηστη για το θέμα μας.Πως να το κάνουμε?Στην περίπτωσή σου, η (πιθανή) άγνοια (?) της πολιτικοκοινωνικής κατάστασης είναι ευτυχία.
images.jpeg
images.jpeg (4.1 KiB) 2005 προβολές

ίσως?
Δυστυχώς για την πλειοψηφία το πανεπιστήμιο έχει συνδεθεί με ένα χώρο-φυτώριο για τον μετέπειτα "καριερισμό".Οι ίδιες οι σχολές επιλέγονται με κριτήρια αγοράς.Και όπως είπε ο Lybe, νομίζεις πως εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε μάθημα?Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως υπάρχει ένα φαντασιακό, που συνδέει αυτούς που λένε όχι στα θατσερικά μέτρα (στο σύνολό τους) με τον άπλυτο/αιώνιο/κακό κλπ φοιτητή, χαρακτηρισμούς που εγώ ούτε χρησιμοποιώ, ούτε και δέχομαι εν γένει για άτομα που κάνουν μια σωστή-λογική ιεράρχηση των πραγμάτων.

@neaoktana

Το να βρει κάποιος πρώην μαρξιστές που το γύρισαν σε neoliberal είναι το πλέον εύκολο.Δάσκαλε, τι προτείνεις να κάνουμε σε αυτή τη φάση?Και να έχουμε κατά νου πως αν περάσουν τα μέτρα αρκετοί δεν θα καταφέρουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.Το ηθικό κομμάτι το αφήνω σκόπιμα εκτός συζήτησης αν και είναι σοβαρό.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Παρ, 15 Οκτ 2010 4:23 pm

@neaoktana

Το να βρει κάποιος πρώην μαρξιστές που το γύρισαν σε neoliberal είναι το πλέον εύκολο.Δάσκαλε, τι προτείνεις να κάνουμε σε αυτή τη φάση?Και να έχουμε κατά νου πως αν περάσουν τα μέτρα αρκετοί δεν θα καταφέρουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.Το ηθικό κομμάτι το αφήνω σκόπιμα εκτός συζήτησης αν και είναι σοβαρό.

Από τους δύο <τότε> συμμαθητές μάλλον ο γράφων κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί neoliberal. :lol:
Ο γράφων είναι εκτός πολιτικού φορέα εδώ και μία 10ετία, ο άλλος στελεχάρα.
Δεν επιτρέπεται να προτείνω τι να κάνετε <εσείς> (ή ακομη και <εμείς>).
Όπως και αν κινητοποιηθούμε όμως προτείνω να υπάρχουν οι εξής αρχές.
1. Αντιδρούμε σε πραγματικά ζητήματα και όχι ότι ο καθένας θεωρεί ότι <κρύβεται πίσω από>...
2. Αντιπροτείνουμε πραγματικές λύσεις, ακόμη και εάν συνεπάγονται και <δικό μας ξεβόλεμα>, ειδίκοτερον σε θέματα όπου οι κυβερνητικές προτάσεις είναι εις την κυριολεξία γελοίες ή / και ανεφάρμοστες.
3. Οι θέσεις και δράσεις λειτουργούν όντως ευρύτατα συσπειρωτικά, ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα. Δεν προσπαθούμε ούτε να περάσουμε τη δική μας άποψη στο σύνολο της, ούτε οδηγούμε σε ήττες ώστε να διακαιωθεί η θέση "τα βλέπετε χρειάζεται άλλο κοινωνικό σύστημα"...
4. Παρότι μοιάζει αντίθετο με την ως άνω 3η αρχή, αναδεικνύουμε τις ιδιαιτερότητες: Ιδρύματος, Σχολής , επαγγέλματος, κ.λπ.
Λεπτομερέστερες, επί της ουσίας θέσεις, όταν πρώτα τελειώσω τη συγγραφή των "Σημειώσεων"....
Δυστυχώς μου έχει μείνει το χούϊ από <τότε>: Πρώτα παραδίναμε το θέμα Σιδηρών και μετά αντιμετωπίζαμε τα Σιδερόφρακτα... :shock:
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό stalin » Παρ, 15 Οκτ 2010 4:46 pm

m.q.n.i.n.a έγραψε:Stalin να υποθέσω ότι αν προταθεί κατάληψη χωρίς επίδικα για την εκπαίδευση, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση οικονομικών μέτρων-ΔΝΤ, θα υπερψηφίσεις ε;

Σαφώς όχι. Η κατάληψη είναι μία επιλογή που για εμένα απλά δεν υπάρχει. Γιατί σίγουρα η πλειοψηφία αποφασίζει αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα δικαιώματα των άλλων. Δεν μπορώ εγώ να αποφασίσω πχ να στείλω τους κομμουνιστές στην Γιάρο γιατί ειμαι πλειοψηφία, γιατί έτσι καταστρατηγώ το δικαίωμα τους να είναι ελεύθεροι και να εκφράζονται ελεύθερα. Αντίστοιχα δεν μπορώ να στερήσω από τον συμφοιτητή μου το δικαίωμα στην γνώση, δεν μπορώ να βάλω λουκέτο στην σχολή επειδή είμαστε πιο πολλοί. Αν θες μπορώ να απέχω, να διαδηλώσω.Αλλά όχι τους αγώνες μου εγώ δεν τους κάνω στην πλάτη των άλλων που διεκδικούν το αυτονόητο, το δικαίωμα τους στη γνώση
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό kavourdista-amugdala » Παρ, 15 Οκτ 2010 6:55 pm

stalin έγραψε:Σαφώς όχι. Η κατάληψη είναι μία επιλογή που για εμένα απλά δεν υπάρχει. Γιατί σίγουρα η πλειοψηφία αποφασίζει αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα δικαιώματα των άλλων. Δεν μπορώ εγώ να αποφασίσω πχ να στείλω τους κομμουνιστές στην Γιάρο γιατί ειμαι πλειοψηφία, γιατί έτσι καταστρατηγώ το δικαίωμα τους να είναι ελεύθεροι και να εκφράζονται ελεύθερα. Αντίστοιχα δεν μπορώ να στερήσω από τον συμφοιτητή μου το δικαίωμα στην γνώση, δεν μπορώ να βάλω λουκέτο στην σχολή επειδή είμαστε πιο πολλοί. Αν θες μπορώ να απέχω, να διαδηλώσω.Αλλά όχι τους αγώνες μου εγώ δεν τους κάνω στην πλάτη των άλλων που διεκδικούν το αυτονόητο, το δικαίωμα τους στη γνώση

Για αρχή ένα 2λεπτο video:
http://www.youtube.com/watch?v=T5q89Xa4KXc

Πρώτον,
Ευτυχώς για αυτούς που ήταν τότε εκεί η κατάληψη ήταν μια επιλόγη που ''υπήρχε''.
Ευτυχώς ''στέρησαν απο το συμφοιτητη τους το αυτονόητο δικαίωμα στη γνώση'' (καλά με αυτό το επιχείρημα ανατρίχιασα..και δεν ειρωνεύομαι.Ανατρίχιασα γτ φαντάστηκα τον αντίστοιχο stalin το '73 να το εκστομίζει σε κάποιο αμφιθέατρο :clap: )
Δεύτερον,
Αν εσύ έχεις πότε διαδηλώσει ή κάνει μαζικούς αγώνες όποιασδήποτε μορφής εγώ είμαι αστροναύτης..
Τρίτον,
Για την ιστορία, (που εσύ νομίζεις οτι είναι η μάχη του μαραθώνα και η εκστρατεία του μέγαλεξανδρου)
η εξέγερση του πολιτεχνείου ξεκίνησε λόγω παρεμβάσεων που θέλησε να κάνει η χούντα στα πανεπιστήμια.Φυσικά αργότερα τα προτάγματα γενικεύτηκαν και έγιναν παλλα'ι'κα.

Και αν εχουμε μια φιλοδοξία για το κίνημα που θα προσπαθήσουμε να στήσουμε είναι να αποτελέσουμε μια πρωτοπορεία που θα κινητοποιήσει ευρύτερες μάζες με γενικευμένα πολιτικα αιτήματα. Ιστορικά εξάλλου οι φοιτητές ήταν μπροστάρηδες και πρωτεργάτες μαζικών κοινωνικοπολιτικών αλλαγων (και όχι μονο όπως το '73 στην Ελλάδα).
Ήμουν αντάμης, δε θα πεθάνω κιότης κι αναδρομάρης χορτασμένος και προδότης
kavourdista-amugdala

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Παρ, 15 Οκτ 2010 7:00 pm

E εντάξει μην συγκρίνουμε τα πράγματα με το Πολυτεχνείο. Το εκφυλισμένο, επαναστατικά αυτοματοποιημένο φοιτητικό κίνημα με τα λουκέτα και την πενταετή περιοδικότητα επαναστατικής γυμναστικής σε κάθε νόμο τυχάρπαστου υπουργάκου είναι λίγο αταίριαστο με ένα πραγματικό αγώνα ανθρώπων για ελευθερία.

Λέμε τώρα.

Αρκετά το φουσκώνουν τα αριστερίστικα τρολλάκια παντού με "τη χούντα του Παπανδρέου". Έχουμε χάσει το νόημα των λέξεων πια από τις πολλές κασσέτες. Μην το φουσκώνετε και σεις.

Αν και έτσι όπως πάει η χώρα, σε λίγο οι περιστάσεις θα επιτάξουν κάτι παραπάνω.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Παρ, 15 Οκτ 2010 7:17 pm

Μια μέρα, ένας σοφός έκανε την παρακάτω ερώτηση στους μαθητές του:
-"Γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται;"
-"Γιατί χάνουν την ηρεμία τους" απάντησε ο ένας.
-"Μα γιατί πρέπει να ξεφωνίζουν παρότι ο άλλος βρίσκεται δίπλα τους;" ξαναρωτά ο σοφός.
-"Ξεφωνίζουμε, όταν θέλουμε να μας ακούσει ο άλλος"
είπε ένας άλλος μαθητής Και ο δάσκαλος επανήλθε στην ερώτηση: "Μα τότε δεν είναι
δυνατόν να του μιλήσει με χαμηλή φωνή;
Διάφορες απαντήσεις δόθηκαν αλλά.. καμιά δεν ικανοποίησε τον δάσκαλο..
"Ξέρετε γιατί ουρλιάζουμε κυριολεκτικά όταν είμαστε θυμωμένοι;
Γιατί όταν θυμώνουν δυό άνθρωποι, οι καρδιές τους απομακρύνονται πολύ..
και για να μπορέσει ο ένας να ακούσει τον άλλο θα πρέπει να φωνάξει δυνατά,
για να καλύψει την απόσταση..
Όσο πιο οργισμένοι είναι, τόσο πιό δυνατά θα πρέπει να φωνάξουν για ν'ακουστούν.
Ενώ αντίθετα τι συμβαίνει όταν είναι ερωτευμένοι;
Δεν έχουν ανάγκη να ξεφωνήσουν, κάθε άλλο, μιλούν σιγανά και τρυφερά..
Γιατί; Επειδή οι καρδιές τους είναι πολύ πολύ κοντά. Η απόσταση μεταξύ τους
είναι ελάχιστη. Μερικές φορές είναι τόσο κοντά που δεν χρειάζεται ούτε καν να
μιλήσουν... παρά μονάχα ψιθυρίζουν.
Και όταν η αγάπη τους είναι πολύ δυνατή δεν είναι αναγκαίο ούτε καν να
μιλήσουν, τους αρκεί να κοιταχθούν. Έτσι συμβαίνει όταν δυό άνθρωποι που
αγαπιούνται πλησιάζουν ο ένας προς τον άλλον.
Στο τέλος ο Σοφός είπε συμπερασματικά:
"Οταν συζητάτε μην αφήνετε τις καρδιές σας να απομακρυνθούν, μην λέτε λόγια
που σαν απομακραίνουν, γιατί θα φτάσει μια μέρα που η απόσταση θα γίνει τόσο
μεγάλη που δεν θα βρίσκουν πιά τα λόγια σας το δρόμο του γυρισμού"

πηγή: http://gerodimos.capitalblogs.gr/showAr ... mentsstart
οι επισημάνσεις από το γράφοντα.
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό alienson » Παρ, 15 Οκτ 2010 7:27 pm

Επίσης,την Τρίτη-για να μην ξεχνιόμαστε- ορίστηκε Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου όπου θα συζητηθούν όλα τα παραπάνω ζητήματα. Όλοι να είμαστε εκεί στις 12 κ μισή στο αμφιθέατρο1,2.
alienson

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Παρ, 15 Οκτ 2010 7:41 pm

Κρίμα για τα <Ποταμάκια>!..
Η διεξαγωγή ΓΣ εν ώρα εκπαιδευτικής διαδικασίας - συγνώμη - αλλά μου κάνει καραμπινάτα σε ΓΣ συλλόγων του ευρύτερου Δημοσίου τομέα :sick:
<Τότε> - δεν αποτελεί έκπληξη - σημαντικότατες ΓΣ διεξήγοντο μετά τις 18:00...
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό airetikos » Παρ, 15 Οκτ 2010 7:44 pm

@ paktomenos (και το κλείνω εδώ γιατί απλά οι απόψεις αποκλίνουν και είναι απόλυτα θεμιτό)
paktomenos έγραψε:
1 Οπότε να φανταστώ προτείνεις να κατέβουμε κάτω και να τους ματώσουμε πετώντας τους βιβλία στατικής και νερών?(κύριοι διαχειρισταί επιτρέψτε μου λίγο κυνισμό.Όχι άλλη προειδοποίηση..).Γιατί τα πράγματα είναι ήδη ακραία.Και πούσε.Θα γίνουν ακόμα χειρότερα.Νόμος του Murphy.

2 Ναι δεν είναι ακριβώς το ίδιο.Τότε τους καταπίεζαν με χατζάρες και σωματικά βασανιστήρια.Σήμερα γίνετε με το χρέος, πράγμα βολικότερο για πολλούς λόγους και γενικότερα σηκώνει και αυτό συζήτηση.Αναλογικά αν το πάρουμε πάντως τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα σήμερα απ΄ότι τότε...

3 Τα πράγματα που διακυβεύονται σήμερα είναι κοινωνικοπολιτικά.Η γνώση που θα πάρεις είναι χρήσιμη δεν λέω, αλλά άχρηστη για το θέμα μας.Πως να το κάνουμε?Στην περίπτωσή σου, η (πιθανή) άγνοια (?) της πολιτικοκοινωνικής κατάστασης είναι ευτυχία.
images.jpeg

ίσως?
4 Δυστυχώς για την πλειοψηφία το πανεπιστήμιο έχει συνδεθεί με ένα χώρο-φυτώριο για τον μετέπειτα "καριερισμό".Οι ίδιες οι σχολές επιλέγονται με κριτήρια αγοράς.Και όπως είπε ο Lybe, νομίζεις πως εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε μάθημα?Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως υπάρχει ένα φαντασιακό, που συνδέει αυτούς που λένε όχι στα θατσερικά μέτρα (στο σύνολό τους) με τον άπλυτο/αιώνιο/κακό κλπ φοιτητή, χαρακτηρισμούς που εγώ ούτε χρησιμοποιώ, ούτε και δέχομαι εν γένει για άτομα που κάνουν μια σωστή-λογική ιεράρχηση των πραγμάτων.

1 Σου είπα τί προτείνω αλλά εσύ δεν το βρήκες ορθό.... Δεν υπάρχει άλλη λύση φίλε όταν σε καταπιέζουν όσο δεν πάει. Και ο κυνισμός σου είναι μικρότερος από τον δικό μου που σου πρότεινα ό,τι σου πρότεινα. Όσο για τον αν γίνουν χειρότερα δεν πιστεύω εγώ στο νόμο του Myrphy αλλα στoυς Monty Python.
2 Αυτές οι διαφορές που λες δεν αλλάζουν το πράγμα. Αφού η καταπίεση είναι αβάσταχτη (που δεν το αρνούμαι γιατί το ζώ και εγώ από μονος μου δεν περιμένω κανένα να μου την δείξει) τότε ας πάρουμε τα όπλα και ας τους δείξουμε. Προφανώς η δεν έχουμε τις δυνάμεις ή δεν ξέρουμε τί θα γίνει μετά (φοβόμαστε τον Ροβεσπιέρο ανάμεσά μας γιατί αν δεν είμαστε εμείς.... μαύρο φίδι που μας έφαγε)
3 Για το γνώση που εννοώ και που πιστεύω ότι παίρνουμε και στη σχολή σε παραπέμπω στον Ε Π Παπανούτσο την Πρακτική φιλοσοφία το ανάλογο κείμενο. Μιλάω αυτό που λέει γνώση που κερδίζεται με ένα σύνολο γνώσεων..... Και παρακαλώ να μην αναλύει κανένας την περίπτωσή μου αν θέλω ψυχολόγο θα απευθυνώ... Και επαναλαμβάνω δεν είμαι σε άγνοια της κατάστασης.
4 Το πανεπιστήμιο θα πρεπε να ναι και αυτό δηλαδή δευτερευόντως πρωτευόντως θα έπρεπε να δίνει γνώσεις για τη γνώση (ά ρε θείε Βαγγέλα) Και όποιος θέλει κατάληψη μπορεί να θέλει να κάνει και μάθημα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι νομιμοποιείται ή δικαιολογείται η πράξη..... Δηλαδή αν εγώ θέλοντας να μαι νόμιμος πάω και κλέψω μια τράπεζα λέτε να με αθωώσουν επειδή ήμουν σε ανάγκη (θέλω να μαι νόμιμος αλλά αυτοί οι κακοί φταίνε)???? Κλέβω και αν με πιάσουν πληρώνω. Έτσι γίνεται ή πρέπει να γίνεται και εδώ. Για άλλους πονάει να χανουν μέρες σχολής οικονομικά και σε άλλους τομείς για άλλους όμως όχι..... Και alienson χωρίς παρεξήγηση αλλά το ότι δεν υπάρχει δημόσια παιδεία αναιρεί το γεγονός ότι τα κτήρια πρέπει να προστατεύονται? Γιατί λες καραμέλα λοιπόν το ότι δεν επιτρέπονται να γίνει τίποτα στα πανεπιστήμια? Και είναι οριστικό ότι θα γίνει 12 30?
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό stalin » Παρ, 15 Οκτ 2010 8:05 pm

Ρε παιδιά έχουμε χούντα και δεν το ήξερα; Προφανώς σε περιόδους χούντας για ανθρώπους που σέβονται την δημοκρατία ισχύει η ακροτελεύτια διάταξη του συντάγματος, αν το έχεις διαβάσει. Τώρα αυτά τα προβοκατόρικα που θα μας βγάλουν και χουντικούς στο τέλος, δεν τα συζητώ καν.
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες