ΠΚΣ-ΔΑΠ χέρι-χεράκι φέτος ενάντια στο κίνημα..

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: ΠΚΣ-ΔΑΠ χέρι-χεράκι φέτος ενάντια στο κίνημα..

Δημοσίευσηαπό gandalf » Παρ, 15 Οκτ 2010 12:45 am

Στο παιχνίδι αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα νέα μετρα που έρχονται στην οικονομία, εκ μέρους της Διαμαντοπούλου, να με συγχωρείτε αλλά δεν θα πάρω μέρος. Το τυρί των αλλαγών στη παιδεία οδηγεί στην φάκα του αποπροσανατολισμού. Δεν μπορώ να δεχτώ τέτοια παιχνίδια στην πλάτη μου. Θέλουν πανεκπαιδευτικά για να τραβήξουν τα φώτα από την χρεωκοπία...

Χαχα τι λες μωρε σιγα τον αποπροσανατολισμό...λες και μέχρι τώρα είναι προσανατολισμένος ο κόσμος έτσι όπως τον έχουν καταντήσει...Αντιθέτως τους τσούζει πολύ η Ανώτατη Εκπαίδευση και θέλουν με κάθε τρόπο να την προωθήσουν, Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...η νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης που άρχισε κάποτε με την Μπολώνια είναι απο τις βασικές επιδιώξεις του συστήματος παγκοσμίως και για να δώσει περισσότερο χώρο κερδών στην αγορά και να "ελαφρύνει" τους κρατικούς προυπολογισμούς απο τα δήθεν βάρη...Η αναδιάρθρωση αυτή για αυτούς είναι εξίσου σημαντική αν όχι περισσότερο με αυτά που προωθούν στην οικονομία κτλ...Άλλωστε αν οι νέοι άνθρωποι και οι φοιτητές βγουν στους δρόμους για τα δικαιώματα τους μάλλον θα βοηθήσουν στο να "ξυπνήσει" ο κόσμος παρα να αποπροσανατολιστεί...
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό giannis la » Παρ, 15 Οκτ 2010 1:19 am

+blueoystercult+ έγραψε:@stalin To θεμα ειναι αν θα κλεισει η σχολη,η αν το ΔΙΚΟ ΣΟΥ εργασιακο μελλον καταστρεφεται?

δυστυχως αυτο ειναι το θεμα..να μην κλεισει η σχολη..ποιος εισαι εσυ και ο καθενας που θα αποτρεψει τον φοιτητη απο την γνωση...δωσε λεφτα στον καθε φοιτητη που κανει το σκατ....... του παξιμαδι να σπουδασει και κατσε εσυ στη σχολη 15 χρονια να κανεισ και πορειες και καταληψεις και οτι αλλο θελεις..η σχολη πρεπει να παραμεινει ανοιχτη και εσυ κανε οτι θεσ..δε σε εμποδιζει κανενας..ολο καταληψεις και καταληψεις λετε τοσα χρονια..σας βαρεθηκαν ολοι πλεον...οσο γiα το μελλον με ενδιαφερει αλλα οπως προειπα ανοιχτη σχολη και οτι αλλο δεκτο..
giannis la

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό airetikos » Παρ, 15 Οκτ 2010 11:04 am

Ευχαριστώ πολύ τον giannis la με έβγαλε απο τον κόπο να πώ τα μισά από αυτά που ήθελα. Τα άλλα μισά. Πακτωμένε όταν η κατάσταση δεν πάει άλλο γίνονται βίαιες και αιματηρες αλλαγές (με όχι πάντα θετικά αποτελέσματα) Δυο Παραδείγματα. Οι Έλληνες δεν κάνανε πορείες όταν τους καταπιέζαν οι Τούρκοι πήραν τα όπλα και τους σφάξανε. Το ίδιο και οι Γάλλοι φτωχοί πολίτες μόνο που εκεί μετά τη Βαστίλλη βρέθηκε ένας Ροβεσπιέρος και έδειξε ότι πρέπει πρώτα να προσέχουμε πριν κάνουμε εξυπνάδες. Και ναι η γνώση είναι δύναμη ότι γνώση και αν είναι αυτή.Και στον recon απαντώ απλά με την φράση του Σεφέρη νομίζω για το αν χάνω με το να μην πάω σε κατάληψη.
Άσε με να κάνω λάθος να επιλέξω μόνος μου αυτό που θέλω και ας το πληρώσω.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό alienson » Παρ, 15 Οκτ 2010 11:35 am

Απλά αν υπάρχει κάτι ακόμη που εντοπίζω εγώ από την κουβέντα είναι η αναγωγή στο προσωπικό ενός ζητήματος που αφορά συνολικά τους φοιτητές της σχολής. Δε γίνεται ρε παιδιά όποτε ανοίγει θέμα κινητοποιήσεων-καταλήψεων κτλ, αμέσως να σχηματίζεται μια εικόνα ότι υπάρχουν ορισμένοι τύποι που μόνοι τους οδηγούν τη σχολή σε κλείσιμο. Αυτό ξέρετε καλά ότι δεν ισχύει, γιατί όλα τα θέματα μπαίνουν στην κρίση του σώματος της Γενικής Συνέλευσης, η οποία μπορεί να έχει μεν προβληματικές ως διαδικασία αλλά όπως κ να έχει είναι η μοναδική αντιπροσωπευτική δομή για να παίρνει αποφάσεις. Είναι πολύ απλό να το αντιληφθεί αυτό κανείς, καθώς ακόμα και όσοι κράζουν τη διαδικασία της Συνέλευσης ουδέποτε αντιπρότειναν κάποια άλλη δομή αποφασιστικού τύπου για τους φοιτητές της σχολής. Από εκεί και πέρα, καλό θα είναι πέρα από το κράξιμο για τις καταλήψεις, τις πορείες κτλ, να γίνεται μια πιο συγκεκριμένη τοποθέτηση για τα μέτρα που έρχονται, γιατί μας πλήττουν όλους και νομίζω ότι σε αυτό τουλάχιστον συμφωνούμε. Θεωρώ ότι μια διαδικασία καταλήγει με σοβαρούς όρους όταν οι συμμετέχοντες έχουν προτάσεις και αντιπροτάσεις και όχι όταν αρκούνται σε επιθέσεις προσωπικού τύπου. Και κάτι τελευταίο, κ εμείς που στηρίζουμε τις καταλήψεις έχουμε ασφυχτική οικονομική πίεση για να μην αργήσουμε να τελειώσουμε τη σχολή. Μη θεωρεί κανείς ότι κατέχει το αποκλειστικό προνόμιο της δυσμενούς οικονομικής θέσης. Καλύτερα σε αυτό αιρετικέ, να έπρεπε να επιτεθείς περισσότερο στους συναδέλφους της ΔΑΠ που κάνουν τα πάντα για να πείσουν τον κόσμο της σχολής ότι δουλεία θα βρούμε όλοι και την ίδια στιγμή δεν έχει βρεθεί ούτε ένα κείμενο στο τραπεζάκι τους που να λέει κάτι για τα νέα μέτρα σε εκπαίδευση και εργασία. Όλοι αυτοί που κράζουν τις καταλήψεις ας πουν κάτι και γι'αυτούς επιτέλους.
alienson

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό airetikos » Παρ, 15 Οκτ 2010 11:53 am

Εγώ alienson προφανώς και δεν με γνωρίζεις προσωπικά γιατί εγώ τους τα έχω πεί πολλάκις κατάμουτρα για το τί πρέπει κατά τη γνώμη μου να γίνει (αν και έχω συμφέρον για πολλούς λόγους να μην την πολυλέω σε αυτούς) και έξω από τα δόντια. Και βέβαια έχουν τις ευθύνες τους. Και όποιος έχει οικονομικό πρόβλημα να τελειώσει τη σχολή (που μόνο για αυτό εγώ δεν δικαιολογώ καμία κατάληψη έστω και αν είναι δίκαιη- δεν νομίζω να βγάλει κανείς από την τσέπη του να δώσει σε αυτούς που θα πληγούν οικονομικά ε?) συνήθως δεν κάνει καταλήψεις αλλά σκίζεται να τελειώσει (εστω και αν δεν το καταφέρει τουλάχιστον προσπαθει). Και κάτι άλλο τελευταίο. Οι παρατάξεις και τα σχήματα και όλα αυτά δεν έχουν ρόλο να ασχολούνται με την λήψη αποφάσεων για τη λειτουργία των πανεπιστημίων ΠΟΥΘΕΝΑ στον ΣΥΓΧΡΟΝΟ κόσμο (και μην πει κανεις αυτά μόνο στη Μποτσουάνα γίνεται γιατί μας περάσανε στη διαφθορά). Βέβαια έχουν άποψη και βγάζουν ανακοινώσεις για όλα αλλά μέχρι εκεί. Και όπου φοιτητές κάνουν πορεία στην Ευρώπη δεν καταλαμβάνουν κανένα δημόσιο κτήριο γιατί εκεί υπάρχει αστυνομία και σε πήρε και σε σήκωσε. Αυτά τα τελευταία τα λέω επειδή αφού θέμε να τα λέμε όλα να τα λέμε.
airetikos

Δημοσίευσηαπό dimos » Παρ, 15 Οκτ 2010 12:08 pm

Θα σταθώ μόνο σε 3 σημεία από όσα είπε ο alienson:
alienson έγραψε:Δε γίνεται ρε παιδιά όποτε ανοίγει θέμα κινητοποιήσεων-καταλήψεων κτλ, αμέσως να σχηματίζεται μια εικόνα ότι υπάρχουν ορισμένοι τύποι που μόνοι τους οδηγούν τη σχολή σε κλείσιμο.

Δες εδώ, εδώ,εδώ και εδώ. Άρα, ορισμένες φορές (όχι πάντα βεβαίως) υπάρχει μια μικρή ομάδα που κλείνει τη σχολή με το έτσι θέλω.

alienson έγραψε:Είναι πολύ απλό να το αντιληφθεί αυτό κανείς, καθώς ακόμα και όσοι κράζουν τη διαδικασία της Συνέλευσης ουδέποτε αντιπρότειναν κάποια άλλη δομή αποφασιστικού τύπου για τους φοιτητές της σχολής.

Έχουν γίνει πολλές φορές προτάσεις για το πως μπορεί να βελτιωθεί η διαδικασία των ΓΣ και να γίνουν πιο ουσιαστικές, ακόμη και μέσα από το MQN.gr έχουν υπάρξει προτάσεις από τους χρήστες. Ωστόσο οι συνδικαλιστές τους γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους γιατί τους βολεύει να μην γίνεται διάλογος, αλλά να παραθέτουν τις κομματικές γραμμές τους.
alienson έγραψε:Όλοι αυτοί που κράζουν τις καταλήψεις ας πουν κάτι και γι'αυτούς επιτέλους.

Αν έχεις λίγο χρόνο κάνε μερικές αναζητήσεις μέσα στο φόρουμ και θα βρεις ότι είναι πολλοί αυτοί που διαφωνούν σε όλα με τη ΔΑΠ και τη νοοτροπία τους, αλλά ταυτόχρονα δεν τους εκφράζουν και οι απόψεις των υπολοίπων παρατάξεων. Και επιτέλους βγείτε από το τρυπάκι "Δεν θέλω κατάληψη=ΔΑΠίτης".
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό airetikos » Παρ, 15 Οκτ 2010 12:22 pm

dimos έγραψε: Και επιτέλους βγείτε από το τρυπάκι "Δεν θέλω κατάληψη=ΔΑΠίτης".

Να αγιάσει το στόμα σου χρυσόστομε. Δεν περιγράφω άλλο.
airetikos

Δημοσίευσηαπό alienson » Παρ, 15 Οκτ 2010 12:49 pm

Καλά τα επιχειρήματα για το τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη(για καταλήψεις δημοσίων κτιρίων) είναι εντελώς αβάσιμα, για τον πολύ απλό λόγο ότι έχει καταστρατηγηθεί το κεκτημένο της δημόσιαν και δωρεαν εκπαίδευσης εδώ κ δεκαετίες σε πολλές χώρες. Επομένως οι επικλήσεις σε τέτοιου είδους αυθεντίες είναι καραμέλες που έχουν λιώσει. Επίσης, dimo καλή χολή έβγαλες για τα ΕΑΑΚ αλλά κ πάλι στα γεγονότα που έβαλες στα λινκ, υπήρχαν χίλιες δυο κατηγορίες για τη ΔΑΠ αλλά δεν ανέβασες τίποτα τώρα. Επίσης, για όσους κράζετε αυτούς που προτάσσουν καταλήψεις όταν προέκυψε ζήτημα απώλειας εξεταστικής τα ΕΑΑΚ μάζεψαν υπογραφές για να γίνει συνέλευση καθηγητών και να αλλάξει η απόφαση. Αλλά μάλλον τότε βόλευε η φάση γι'αυτό δεν υπήρχε τέτοια επίθεση, δε μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. Απλά αν δεν γινόντουσαν οι καταλήψεις τώρα θα υπήρχαν ιδιωτικά πανεπιστήμια και να δω αν θα άρεσε στον καθένα να έχει ένα πτυχίο ακόμα πιο κουρελιασμένο και χωρίς αντίκρυσμα. Τέλος, εγώ δεν είπα ότι όποιος δε θέλει κατάληψη έιναι δαπίτης, είπα όμως κ πιστεύω βαθιά ότι τα επιχειρήματα αντικατ'αληψης που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής βγάζουν λάδι πολιτικές της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ.
alienson

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Παρ, 15 Οκτ 2010 1:25 pm

Και επιτέλους βγείτε από το τρυπάκι "Δεν θέλω κατάληψη=ΔΑΠίτης".

Άμα βγείτε και όλοι οι υπόλοιποι από το τρυπάκι κατάληψη ή μάθημα (λες και οι υπόλοιποι δε θέλουμε να παρακολουθούμε ή αυτό είναι όντως το δίλημμα)...
Εξάλλου είναι τουλάχιστον γελοίο αυτό που υποστήριξε η ΔΑΠ στο προηγούμενο ΔΣ(ότι το νομοσχέδιο δεν είναι κάτι επίσημο και λοιπές πίπες :finger: ).
Αν τα στάδια για ένα νομοσχέδιο είναι 3 (συζήτηση->τίθεται προς ψήφιση στη βουλή->είναι πλέον νόμος) εμείς πότε θα αντιδράσουμε όταν θα έχουν όλα τελειώσει?
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Παρ, 15 Οκτ 2010 2:03 pm

Μια μικρή ιστορία για τα δίπολα <απόφαση / κόστος> και <υπευθυνότητα / συνέπεια>.

Το 1973 έγινε αποχή των Σπουδαστών ΠΜ από τις εξετάσεις "Προόδου". Θυμίζω ότι:
1. Η "Πρόδος" (συνθήκες κανονικής εξέτασης + εργασίες + θέματα) μετρούσε κατά 50% στον τελικό βαθμό. Ήγουν με 0 "Προοδο" έπρεπε να γράψεις 10 για να περάσεις.
2. <Τότε> εάν κοβούσουν σε 3 (ετήσια) μαθήματα έχανες όλο το έτος! Χωρίς να κατοχυρώνεις καν τη βαθμολογία όσων μαθημάτων είχε περάσει.

Μετά τη διεξαγωγή των εξετάσεων στα 3 πρώτα μαθήματα (όπου κάποιοι πήγαν κανονικά και η συντριπτική πλειοψηφία απείχε) έγινε νέα ΓΣ με θέμα τη συνέχιση της αποχής και προφανώς επιπλέον στοιχείο το χάσιμο του έτους...
Η απόφαση της ΓΣ ήταν να συνεχισθεί η αποχή.
Ο γράφων ψήφισε κατά (δηλαδή αναστολή της αποχής), αλλά προφανώς δεν πήγε να γράψει το επόμενο μάθημα.
Έκπληκτος είδε ένα συμμαθητή του, ο οποίος είχε ψηφίσει υπέρ να προσέρχεται και να γράφει!..
Μεγαλύτερη έκπληξη και αηδία προκάλεσε η δικαιολογία: <Είμαι επαρχιώτης, άπορος και σπουδάζω με εκκλησιαστική υποτροφία. Αν χάσω έτος θα διακοπεί και δεν θα μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές μου".
Έτι μεγαλύτερη έκπληξη, αηδία και αποστροφή για τον <επαναστατικό> πολιτικό χώρο, όπου αυτός ο συμμαθητής ανήκε, προκάλεσε η επιβράβευση του με μετέπειτα πολιτική (αυτοδιοικητική κυρίως) και συνδικαλιστική σταδιοδρομία του.
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες