Alexander έγραψε:"...δεσμευτικά ως επιπλέον" = μόνο ως επιπλέον μπορώ να το επιλέξω, ή...δεσμεύομαι οτι θα το περάσω με >7 ;

Γραμματεία έγραψε:Το μάθημα επιλέγεται δεσμευτικά, για το συγκεκριμένο φοιτητή, ως επιπλέον
Σημαίνει ότι:
ΕΣΤΩ ότι από μία ομάδα μαθημάτων επιλογής πρέπει να δηλώσεις ένα, αλλά δεν είσαι σίγουρος αν θέλεις το μάθημα Α ή το μάθημα Β
ΑΝ δηλώσεις ως "κανονικό" επιλογής το Α και ως "επιπλέον" επιλογής το Β, και στην εξεταστική κοπείς στο "κανονικό" και περάσεις το "επιπλέον",
ΤΟΤΕ θα εξακολουθείς σε αυτή την ομάδα μαθημάτων να χρωστάς ένα "κανονικό" επιλογής (είτε το Α στην επαναληπτική, είτε το Α την επόμενη χρονιά, είτε το Γ την επόμενη χρονιά εφόσον αλλάξεις την επιλογή σου στην επόμενη δήλωση μαθημάτων), παρ'ότι θα έχεις περάσει το "επιπλέον" επιλογής.
Αυτό λέει επίσημα η Γραμματεία.
Ανεπίσημα ξέρω ότι αν σου τύχει το σατανικό σενάριο που περιγράφω, μπορείς να κάνεις τα εξής:
Ή να καταθέσεις αίτηση στο ΔΣ της σχολής ζητώντας να τροποποιηθεί η δήλωση μαθημάτων βάζοντας "κανονικό" το Β και "επιπλέον" το Α
Ή να συνεννοηθείς με τον καθηγητή του Β ώστε στην επόμενη δήλωση μαθημάτων (next year) να επιλέξεις αυτό ως "κανονικό" και να σου περάσει τότε το βαθμό χωρίς να το ξαναδώσεις.
Αυτά τα τελευταία τα ανεπίσημα τα λέω με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν τα έχω επιβεβαιώσει η ίδια στην πράξη, αν ρωτήσεις στη γραμματεία θα σου πουν ότι αυτά δε γίνονται. Εγώ τα έμαθα από υπάλληλο της γραμματείας που πέτυχα σε στιγμή αδυναμίας ή υπερβάλλοντα ζήλου (

) και μόλις πήραν είδηση οι υπόλοιποι ότι μου τα έλεγε, κόντεψε να εξαφανιστεί σαν το
περίπτερο της Πανεπιστημίου.