lx1842 έγραψε:PS. δεν ειμαι από αυτούς που θέλουν να διώξουν τον ανθρώπινο παράγοντα όπου η τεχνολογία δίνει λύσεις αντί/υπο- καταστασής του, αλλά η νοοτροπία αυτών των εργαζομένων με κάνει να μ' αρέσουν και να επιθυμώ όλο και πιο πολύ λύσεις όπως τησ γραμμής
14 στο ΠΑρίσι,
3 στη Νυρεμβέργη ή αντίστοιχων σε άλλες πόλεις.
Συμφωνώ και εγώ μερικώς με όλα όσα λές.

Διευκρύνιση:Με τον όρο δικαιώματα εννοώ΄όλα τα δικαιώματα που απορρέουν απο την εργασία που κάνει κάποιος
(χρηματικ. απολαβές,συνταξη κλπ)
Με τον όρο υποχρεώσεις εννοώ όλες εκείνες τις υποχρεώσεις που απορρέουν ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ κανείς ''σωστά'' την δουλειά του!!
(καλές και ποιοτικές σπουδές,σωστή
νοοτροπία στην εργασία κλπ)
Στην πραγματικότητα
πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ υποχρεώσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Πιστευώ οτι στο δημόσιο τομέα υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι των οποίων οι υποχρεώσεις ειναι πολύ περισσότερες
απο τα αντίστοιχα δικαιώματά τους,(και μέσα σε αυτά και οι απολαβές ),όπως δάσκαλοι,καθηγητές,ερευνητές (σοβαρών)
πανεπιστημίων και (των ελάχιστων) δημόσιων ερευνητικών ιδρυμάτων (όπως Ι.Τ.Ε κ δημόκριτος),μηχανικοί (υπαλληλοι δέκο ή δημόσιο),ιατροί κλπ
Όλοι αυτοί για την ποιότητα και την σημαντικότητα της δουλειάς που κάνουν εχουν υποχρεώσεις δυσανάλογες των δικαιωμάτων δυστυχώς.
Τώρα υπάρχει και μια κατηγορία δημόσίων υπάλλήλων που συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο,δηλαδή τα δικαιώματα τους είναι πολυ μεγαλύτερα
απο τις υποχρεώσεις τους,(υπάλληλοι στην εφορία,σε 'ρουσφετικές' θέσεις στο δημόσιο,ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ(δεν εννοώ εκείνους με συμβάσεις
προφανώς μηνών,τους μόνιμους-κομματικούς ή ομοιας νοοτροπίας!!! κλπ.) )!!!
Δεν πρέπει να τους βάζουμε όλους στο ''ίδιο τσουβάλι'',είναι λάθος λογική.
Προσωπικά υποστηρίζω τους πρώτους απο την στιγμή που οι όποιες διαμαρτυρίες και πιέσεις τους είναι ΔΙΚΑΙΕΣ!Οσον αφορά τους
δεύτερους, όχι μόνο δεν τους υποστηρίζω αλλα πιστεύω οτι αποτελούν και την μεγαλύτερη πληγή στην κοινωνία απο την στιγμή
που δημιουργούν μια εργασιακή νοοτροπία επικίνδυνη γεμάτη ψευδαισθήσεις.
Προσοχή τα επαγγέλματα που ανέφερα ειναι ενδεικτικά,δεν αναφέρομαι σε επαγγέλματα αλλά ΣΕ
ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ Επομένως,θεωρώ ότι όσων πραγματικά ο αγώνας είναι δίκαιος(δυσκολη λεξη αυτη) να γίνεται, ειδάλλως να αποδοκιμάζεται!
Είμαι κατά αυτής της εκτεταμένης απεργίας τόσο πολύ , όσο είμαι κατά και της εκμετάλλευσης του εργαζόμενου απο τον εργοδότη...
Και των δύο ο τρόπος σκέψης συγγενεύει!