Συντονιστής: University Editors
vasilissgr7 έγραψε:Δάσκαλε,στις ασκήσεις της υδροστατικής για την εύρεση των δυνάμεων,μπορώ να κάνω ανάλογα με το σχήμα μου φυσικά(επιπεδότητα ή καμπυλότητα) συνδιασμό γραφικής-γενικής μεθόδου στην ίδια άσκηση (όπως πχ στο 1ο θέμα της κανονικής του 2007 που για να βρούμε δυνάμεις λόγω υγρού γ1 πάμε με τη γενική μέθοδο ενώ για τις δυνάμεις λόγω γ2 πάμε γραφικά για να απλοποιηθεί η επιλύση,κατί αντίστοιχο παρατηρώ κ στο 1ο θέμα της κανονικής του 2008 αν κάνω τον 3ο εναλλακτικό τρόπο) ή έχω καταλάβει κάτι λάθος??
jella έγραψε:Καλησπέρα!Έχω 2 απορίες...
Υπάρχει σε κάποιες παλιές σειρές ασκήσεων μία άσκηση(6.2)με υπερχειλιστή ΑΒ λεπτής στέψης όπου ζητείται η γωνία φ που σχηματίζει με το οριζόντιο επίπεδο.Την υπολογίζουμε με τη μέθοδο της διχοτόμησης έως ότου ικανοποιηθεί ο περιορισμός ακριβείας.Αρχικά έχουμε υποθέσει φ(=45)
και πάμε και βρίσκουμε το c από τον πίνακα στη σελ 187 του βιβλίου.Τι γίνεται όμως αν φ<45???Δεν υπάρχουν τιμές στον πίνακα,αλλά στην άσκηση υπολογίζει κανονικά!!!????!!!
και ο σωλήνας Pitot στο σημείο που είναι τοποθετημένος,όταν είναι τυρβώδης η ροή υλοποιεί το ενεργειακό υψόμετρο και όταν είναι στρωτή το άθροισμα (p/γ+ umax^2/2g) όπου umax=2V,V η ταχύτητα του αγωγού???
neaoktana έγραψε:Όλες οι λύσεις των "κανονικών" έχουν αναρτηθεί. Το 80% των "επαναληπτικών" έχουν μπει στις Σειρές του επόμενου έτους (αυτούσιες ή ελαφρύτατα επαναδιατυπωμένες).
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες