09/12: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 09/12: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό soso » Πέμ, 11 Δεκ 2008 3:44 am

οπως οι γαλλοι το 68 ειχαν ως αιτημα τη "φαντασια στην εξουσια" , εγω το 08 ζητω απο τους συναδελφους "φαντασια στη διαμαρτυρια".εχουμε κανει ψωμοτυρι τη κλειστη σχολη επειδη ειχε (ισως) καποια αποτελεσματα δν ξερω και γω ποτε.ελεος!να διαμαρτυρηθουμε με αλλο μεσο δν γινεται?
Δουλεψε για να ζεις , ζησε για να ταξιδευεις . Ποτε το αντιθετο .
soso

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Atakama » Πέμ, 11 Δεκ 2008 4:02 am

soso έγραψε:οπως οι γαλλοι το 68 ειχαν ως αιτημα τη "φαντασια στην εξουσια" , εγω το 08 ζητω απο τους συναδελφους "φαντασια στη διαμαρτυρια".εχουμε κανει ψωμοτυρι τη κλειστη σχολη επειδη ειχε (ισως) καποια αποτελεσματα δν ξερω και γω ποτε.ελεος!να διαμαρτυρηθουμε με αλλο μεσο δν γινεται?

Εχω και εγώ προβληματιστεί πολύ επ αυτού! Λοιπόν, μια μορφή αντίδρασης αντίστοιχη της κατάληψης πρέπει να έχει τα εξης χαρακτηριστικά: πρόκληση και αμφισβήτηση στα κέντρα αποφάσεων και μαζικότητα! Και καλά όλα αυτά, το θέμα όμως είναι ότι στα @@ των πολιτικών ότι μαλακία και να κάνεις στη σχολή, είδαμε και με τις καταλήψεις παλιότερα! Πρέπει να νιώσουν το χνώτο σου στο σβέρκο τους για να ξεβουλώσουν τα αυτιά! Από τώρα θέλω προτάσεις :twisted: ! Οποιος ρίξει ιδέα "στο φαντασία στην διαμαρτυρία" που έχει έστω και ενα ψήγμα λογικής, ανοίγω αντίστοιχο topic!!!
ο ανεξάρτητος πρώτος την ψήφο βαλέτω!
Atakama

Δημοσίευσηαπό sepsis » Πέμ, 11 Δεκ 2008 4:22 am

soso έγραψε:να διαμαρτυρηθουμε με αλλο μεσο δν γινεται?

με ΠΟΙΟ?

μήπως θες να κάνουμε σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από τη βουλή? Γυμνή διαμαρτυρία? Τί?

Δεν καταλαβαίνετε ότι καταληψη δεν κάνουμε επειδή θέλουμε να χάσουμε μάθημα αλλά επειδή υπάρχει ένας σκοπός από πίσω. Να δείξουμε μια μαζικότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι δυνατόν ένα 24ωρο μετά τη στυγνή δολοφονία 16χρονου από όργανο δημοσίας τάξης να βγάινει και να λέει ο αρμόδιος υπουργός ότι η αστυνομία θα λειτουργήσει (αναφερόμενος στην καταπολέμηση των φασαριών) αμυντικά έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία του ανθρώπου! Πόσα κιλά μλκς μπορεί να ειναι? :evil: Και συ συνάδελφε ναι....βγες με το κεράκι έξω από τη Βουλή να διαμαρτυρηθείς.

Εφόσον, υπάρχουν τόσο απαθή άτομα με ελάχιστη κοινωνικοποιλιτική συνείδηση καλά να πάθουμε σε αυτή τη χώρα. Τα θέλει ο κώλος μας.
sepsis

Δημοσίευσηαπό Atakama » Πέμ, 11 Δεκ 2008 4:47 am

sepsis έγραψε:

με ΠΟΙΟ?

μήπως θες να κάνουμε σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από τη βουλή? Γυμνή διαμαρτυρία? Τί?

Δεν καταλαβαίνετε ότι καταληψη δεν κάνουμε επειδή θέλουμε να χάσουμε μάθημα αλλά επειδή υπάρχει ένας σκοπός από πίσω. Να δείξουμε μια μαζικότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι δυνατόν ένα 24ωρο μετά τη στυγνή δολοφονία 16χρονου από όργανο δημοσίας τάξης να βγάινει και να λέει ο αρμόδιος υπουργός ότι η αστυνομία θα λειτουργήσει (αναφερόμενος στην καταπολέμηση των φασαριών) αμυντικά έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία του ανθρώπου! Πόσα κιλά μλκς μπορεί να ειναι? :evil: Και συ συνάδελφε ναι....βγες με το κεράκι έξω από τη Βουλή να διαμαρτυρηθείς.

Εφόσον, υπάρχουν τόσο απαθή άτομα με ελάχιστη κοινωνικοποιλιτική συνείδηση καλά να πάθουμε σε αυτή τη χώρα. Τα θέλει ο κώλος μας.

Αποδέχομαι το γεγονός ότι το θέμα "φαντασία στη διαμαρτυρια" είναι λίγο εκτος χρόνου με τα γεγονότα που συμβαίνουν και ότι ασφαλώς άλλα θέματα έχουν προτεραιότητα τώρα! Απλώς το θέμα της κατάληψης,ακόμα και όταν αφορά μείζοντα θέματα, εμένα προσωπικά μου φαίνεται μη αποτελεσματικό, αυτοκαταστροφικό ως ένα βαθμό και αντίθετο με το γενικό αίσθημα της κοινωνίας! ΔΕΝ το απορρίπτω, απλώς το αμφισβητώ, χωρίς να αρνούμαι ασφαλώς ότι αποτελεί κύριο μέσο πίεσης των φοιτητών! Ελπίζω όλοι οι κινητοποιημένοι συμφοιτητές μου να μη το δουν αρνητικά το θέμα αλλά ως ευκαιρία για να τεθούν άλλοι τρόποι υγιής έκφρασης των φοιτητών!
ο ανεξάρτητος πρώτος την ψήφο βαλέτω!
Atakama

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Πέμ, 11 Δεκ 2008 12:04 pm

Είναι το τελευταίο μέσο που μας έμεινε..είναι ακραίο αλλά είναι και δυνατό..
Όταν σταματούν τα ερευνητικά και τα μαθήματα, όπως και να το κάνεις, ασκείς πίεση!
Μπορούμε όλοι να στηρίξουμε την κατάληψη.. να κάνουμε όλοι μαζί συζητήσεις και να αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε στη συνέχεια..ανεξάρτητα από παρατάξεις !!
οι φοιτητές είναι μια γροθιά πολύ δυνατή , ειδικά όταν είναι ενωμένοι.. ελάτε λοιπόν να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σ αυτούς που είναι ικανοί ακόμα και να σκοτώσουν με τις δυνάμης καταστολής τους..

trcv έγραψε:Όχι Giorgitseli δυστυχώς(ή ευτυχώς) δεν είμαι από τους τυχερούς που έχουν έτοιμη δουλειά μετά και μάλιστα δεν έχω ούτε καν γνωστούς του κλάδου......Δε λέω να μην κάνουμε συνελεύσεις και να μην αντιδρούμε σε ό,τι γίνεται αλλά έτσι όπως προτείνεις εσύ να αντιδράσουμε,λυπάμαι αλλά έχω και μία κρίση που δεν μου επιτρέπει να συμφωνήσω μαζί σου..Αυτό σου έλεγα ότι δεν καταλαβαίνεις...Ότι με αυτόν τον τρόπο αποστρέφεις τον κόσμο από το να συμμετάσχει σε ό,τι μας αφορά..Και συνεπώς χάνεις το δίκιο σου..

Γνώμη μου είναι λοιπόν ό,τι το μόνο μέσο αντίδρασης που μας έμεινε πλέον είναι η κατάληψη. αυτό ήθελα να σου πω..από κει και πέρα μέσα από συνελεύσεις θα παρθούν αποφάσεις για τη συνέχεια..

Ντροπή σε κείνους που σαμποτάρουν τις συλλογικές διαδικασίες προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση τη στιγμή που συμβαίνουν τόσο τραγικά γεγονότα..η δολοφονία του Αλέξη ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ(όπως προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν).. Βέβαια, ίσως κάποιους να τους βόλεψε μια τέτοια "αναστάτωση" προκειμένου να "ξεχαστούν" τα άπειρα σκάνδαλα του τελευταίου καιρού... έχουμε όλοι κρίση και βλέπουμε..

Και όπως βλέπετε τα λόγια μου δεν έχουν χρώμα..μόνο αγανάκτηση..
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό AlexanderTheo » Πέμ, 11 Δεκ 2008 12:42 pm

Διαμαρτυρίες με φαντασία :

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 2622&ct=34
AlexanderTheo

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό gandalf » Πέμ, 11 Δεκ 2008 1:42 pm

Πραγματικά θεωρώ σημαντικό που η συζήτηση μπήκε σε μια πιο ουσιαστική και δημιουργική κατεύθυνση, του πως πρέπει να διαμαρτυρόμαστε και να αντιδρούμε, τι μορφές πάλης ακολουθούμε, τι καινούργιο μπορούμε να κάνουμε ως φοιτητές, και βέβαια και η συζήτηση για την κατάληψη ως μορφή πάλης και μέσο πίεσης είναι πολύ σημαντική γιατί ούτε θέσφατα έχουμε ούτε φετίχ και πραγματικά, γνωρίζω πολύ καλά πως πολύ λίγοι χαίρονται με την κατάληψη καθαυτή, ενώ οι περισσότεροι που την στηρίζουν την αντιλαμβάνονται ξεκάθαρα ως μια προσωπική και συλλογική θυσία που προκύπτει όμως από μια αναγκαιότητα του να αντιδράσεις αποτελεσματικά και ηχηρά. Και βέβαια οποιαδήποτε ας πούμε αντίληψη κάποιων ότι η κατάληψη είναι αυτοσκοπός και πρέπει να γίνεται για το παραμικρό με μια ταυτόχρονη απαξίωση των λειτουργιών της σχολής (εκπαιδευτικών και άλλων) είναι μια αντίληψη βαθιά αντιδραστική που καμιά σχέση δεν έχει με τις ανάγκες, τις αγωνίες και τους αγώνες στην τελική της πλατιάς μάζας των φοιτητών.
Από εκεί και πέρα κακώς περίμενε ο οποιοσδήποτε από μένα ή κάποιον άλλο, υπό την παρούσα συγκυρία (και το τονίζω αυτό) να του πω εγώ τι θα γίνει ή τι πρέπει να κάνει, θα έπρεπε ο καθένας μας να μπορεί να αντιληφθεί από μόνος του τι θα έπρεπε να κάνει σήμερα το πρωί, αν θα έπρεπε να πάει στο μάθημα και να κάνει συζητήσεις επι συζητήσεων επί αυτού ή αν θα έπρεπε συνειδητά να απέχει. Εμένα όποιος με γνωρίζει ξέρει και το πως αντιλαμβάνομαι τη σχολή και τη λειτουργίας της και το αν με ενδιαφέρει το μάθημα κτλ, αλλά αυτή τη στιγμή μου φαίνεται τρελό με όσα γίνονται και όσα έχω ζήσει τις τελευταίες μέρες να με βάζει κάποιος σε μια κουβέντα για το αν θα κάνουμε μάθημα αύριο! Μάκαρι να μπορούσε να γίνει μια μαζική συλλογική διαδικασία σήμερα όπου θα συζητήσουμε όλα όσα γίνονται, που οφείλονται, τι πρέπει να κάνουμε κτλ (συζήτηση που θα έπρεπε να κυριαρχεί και εδώ μέσα), αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό και γιαυτό λέμε να γίνει το συντομότερο δυνατό την Δευτέρα. Από εκεί και πέρα όταν σε αυτή τη συγκυρία συζητάμε ακόμα αυτό το θέμα σκέφτομαι τους δαπίτες και τους πασπίτες που μέσα στην αμηχανία τους το μόνο που προσπαθούν είναι να φωνάξουν ότι γίνεται παράνομη κατάληψη μπας και κερδίσουν κανένα ψηφαλάκι μελλοντικά. Και για να είμαστε ξεκάθαροι, η κατάσταση σήμερα δεν προκύπτει ούτε απο καμιά δικιά μας αντίληψη, αναλυση, ιδεολογία ή ότι άλλο που λεει οτι δεν μας ενδιαφέρουν οι συλλογικές διαδικασίες και η μαζικότητα και η δημοκρατικότητα των αποφάσεων, το αντίθετο μάλιστα, αντιλαμβανόμαστε την προβληματική της κατάστασης, αλλά καμιά φορά η ίδια η πραγματικότητα και οι ίδιες οι εξελίξεις επιβάλουν κάποια πράγματα απ'τα οποία στην τελική δεν έχουμε και κανένα όφελος στη σχολή μέσα παρά κόστος το οποίο και αναλαμβάνουμε να επωμιστούμε.
Αυτό που ειναι βασικό και χρήσιμο αυτή τη στιγμή, είναι να κανουμε μια ουσιαστική συζήτηση, όσοι τουλάχιστον θέλουν τον εαυτό τους ενεργό κομμάτι αυτής της κοινωνίας και θέλουν να παίξουν ένα ρόλο και να εκφραστούν πάνω σε αυτά που γίνονται, και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σαν φοιτητές, τι οφείλουμε να κάνουμε, ποια είναι τα αίτια αυτής της κατάστασης, πως συνδέεται με συνολικότερα ζητήματα κτλ. Ας μην ξεχνάμε ότι καμιά φορά οι αγώνες που γίνονται πάνω σε μια δεδομένη συγκυρία και σε ένα δεδομένο κοινωνικό ξέσπασμα, αφήνουν παρακαταθήκη και κατακτήσεις όσο θα άφηναν χρόνια αργής, καθημερινής, υπομονετικής πάλης και παρέμβασης.
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης