19/05: Φοιτητικές Εκλογές 2010

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 19/05: Φοιτητικές Εκλογές 2010

Δημοσίευσηαπό arkalos » Πέμ, 20 Μάιος 2010 12:58 pm

Αν δεν έχει αλλάξει τίποτα στους κανόνες από πέρυσι θα είναι 5,3,1,1,1
arkalos

Έτος εισαγωγής: 1991

Δημοσίευσηαπό 'the gentle don' » Πέμ, 20 Μάιος 2010 1:08 pm

recon έγραψε:ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ?????

Έξω κάθε @ρχίδι που κλείνει τη σχολή. :finger:
Τα κόμματα δεν έχουν θέση στη σχολή.
Σκατά είναι όλοι.

Xθες πέρασα μια βόλτα για λίγο από τη καταμέτρηση για να ακούσω τα 'παιδιά' μας.
Όλοι ήταν σκάτά και γελοίοι. Δεν άκουγες τπτ σχετικό με τη σχολή. Μόνο για τον τσιπρα τον αλαβανο τη παπαρηγα τη μπακογιαννη το παπανδρεου και τον καρατζαφερη :lol:
Και όσο για τα συνθήματα..(ρόπαλα ξύλο καταλήψεις αα ουου γαμάω και δέρνω κλπ κλπ)
Βάζω και ένα δικό μου που θα ταιριαζει κιόλας :ninja:
http://www.youtube.com/watch?v=rynDdxGCfLA&feature=related :ninja:
Εικόνα
'the gentle don'

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Giorgitseli » Πέμ, 20 Μάιος 2010 1:11 pm

manosbar έγραψε:Επειδη πριν λίγο γύρισα από το Γκίνη και βαριέμαι να κάθομαι να σας ξεκολλήσω από τα κολλημένα μυαλά σας, καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια στην πρώτη παράταξη, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (την παράταξή μου) και στον Εγκέλαδο για την άνοδο.

Κατά δεύτερον, μπορεί να κάνουμε τα καλύτερα πάρτυ αλλά εκτός από αυτό ομαλοποιούμε την εκπαιδευτική διαδικασία και όλοι εσείς θα κάνετε κανονικά μπανάκια και καλοκαιράκι. Το πρόγραμμα της εξεταστικής το ξέρετε νωρίτερα από ποτέ. Δεν σας κουράζουμε με το να τρέχετε σε όλο το κέντρο για βιβλία και επαναφέρουμε την κεντρική διανομή. Καταφέρνουμε να φέρνουμε το πρόγραμμα MSDN στη σχολή μας για όλους τους φοιτητές και άλλα πολλά. Συγνώμη που κάνουμε και καλά πάρτυ, αλλά δυστυχώς και σε αυτό δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε σε κάτι λιγότερο από την πρωτιά.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν με τη ψήφο τους και δεσμευόμαστε να καταφέρουμε πιο πολλά.

Πόσο χυδαία είναι αυτά που λές!!! Για χαζούς μας περνάς ρε Μάνο? Τι να τα κάνω τα φετινά μπανάκια όταν δεν ξέρω αν του χρόνου που θα βγω στην αγορά εργασίας δε θα βρίσκω δουλειά, το πτυχίο μου θα έχει χάσει την αξία του ενώ ξεσκίζομαι από τα 5 μου για να φτάσω εδώ που είμαι??? Είμαστε σοβαροί? Πότε θα καταλάβουμε ότι δε θα είμαστε πάντα φοιτητές?
Αλλά αυτοί είστε! Υπόσχεστε ότι θα βοηθήσετε το φοιτητή να τη βολέψει..υπόσχεστε καλά μπουζούκια! Μηδέν πραγματικές διεκδικήσεις! Ο καθένας για την πάρτη του και τίποτα για το σύνολο!Αυτά που μας λες είναι τρίχες!Ωθείς τον κόσμο στο να σκέφτεται αποκλειστικά την πάρτη του! Τη στιγμή που σκύβεις το κεφάλι και δέχεσαι τις σκληρότερες αλλαγές κατά του φοιτητή και του εργαζομένου! Και όταν αναφέρεσαι σε ομαλή λειτουργία εγώ σου λέω το εξής: τη δική σας ομαλή λειτουργία , όπως την εννοείτε να τη βράσουμε! Γιατί ταυτίζεται με την πειθάρχιση και την υποταγή,το αποβλάκωμα και κοπάδι πρόβατα δεν είμαστε (αν εξαιρέσεις τους ψηφοφόρους σου).

Και να σου θυμίζω ότι το να μην έχουμε για κάποιο καιρό κεντρική διανομή εσύ το στήριζες όταν οι φοιτητές ξεσηκώνονταν και έβγαιναν στο δρόμο . Εσύ έλεγες ναι στη λίστα συγγραμμάτων. Μην πας να βγεις και από πάνω τώρα.. έλεος!!!

efp@linos έγραψε:Καλά δεν καταλαβαίνω τι είναι το περίεργο ρε παίδες ... Τι σχέση έχει η κρίση τα οικονομικά προβλήματα και όλα αυτά με τις εκλογές μας ? Κέρδισε ακόμη μια φορά αυτός που έκανε , κάνει και θα κάνει τα " καλύτερα μπουζούκια " και τις καλύτερες εκδρομές στην Αράχωβα ! Αν αυτό θεωρείτε ότι υποτιμά την νοημοσύνη σας ( συμφωνώ ) δεν πιστεύουν το ίδιο 545 άτομα της σχολής μας .... Δημοκρατία έχουμε φίλε μου ;) Από την άλλη , αν βγάζαμε τα Εαακ δηλαδή θα δίναμε ένα γερό μήνυμα στον καπιταλισμό ? Έλα τώρα δεν θέλω χαζομάρες ... μεγάλα παιδιά !! Ρε εγώ χάρηκα με τους λιγότερους που πήγαν να ψηφίσουν ! Αποχή και πάλι αποχή ! Και ΝΑΙ η αποχή είναι πολιτική στάση και τους τσούζει πιο πολύ από όλες !!!

1ον) Ναι όντως , αποκλείεται το 100% των 545 να είναι ιδεολογικά δεξιοί.
2ον) Αν έβγαιναν τα εαακ, δεν ξέρω αν θα το λέγαμε χτύπημα στον καπιταλισμό αλλά από την άλλη αυτό θα σήμαινε ότι ο σύλλογος έχει αποκτήσει πλέον τα αντανακλαστικά που τόσα χρόνια η δαπ,πασπ προσπαθούν να κοιμίσουν!Γιατί τόσα χρόνια το πρώτο πράμα που προσπαθούν να σας περάσουν τα άτομα που συμμετέχουν στα εαακ είναι ότι πρέπει να διεκδικούμε συλλογικά!!! Να μάθουμε να λειτουργούμε σαν σύλλογος και σε προέκταση σαν ενιαίο φοιτητικό σώμα και όχι σαν μονάδες! Οι καθεστωτικές παρατάξεις όμως μόνο τον ατομικό δρόμο σου καλλιεργούν, ο οποίος (θα τα χω ξαναπεί..) δεν οδηγεί πουθενά. Μόνο στην ήττα.Μόνος δεν πετυχαίνεις τίποτα.
Παραδείγματα?
πχ έλα τώρα μωρέ..ψήφισε δαπ να χεις καλοκαίρι! (τρελή διεκδίκηση!πετύχαμε πολλά :thumbdown: :thumbdown: )
το ότι τον Αύγουστο ψηφίζεται το εθνικό πλαίσιο προσόντων που σαν σκοπό έχει να μας διασπάσει ακόμα περισσότερο, η δαπ δεν το λέει! ή μάλλον συμφωνεί με τον τρόπο της απαντώντας με μπανάκια και Μύκονο!!!! πότε θα το καταλάβουμε ότι όσο πιο πολύ σε διασπούν τόσο πιο δύσκολες είναι οι συλλογικές διεκδικήσεις ?Αυτό θέλουν να πετύχουν! Να σε αποδυναμώσουν και να σε απομονώσουν ώστε να είσαι πιο εύκολα εκμεταλλεύσιμος στους δύσκολους καιρούς που έρχονται. Να χεις διαφορετικό πτυχίο από το συμφοιτητή σου γιατί , τι να κάνουμε, μάζεψες πιο πολλά points. Να παλεύεις μόνος σου για να προσθέτεις μονάδες στο βιογραφικό σου μπας και τη βολέψεις.

3ον) Έρχομαι λοιπόν και στο τελευταίο που αναφέρεις! την αποχή. Η αποχή και αν είναι ένας ατομικός δρόμος! Πες μου λοιπόν τι πετυχαίνεις με το να απέχεις!?? Θα αλλάξεις τη δαπ ή θα την αφήσεις να κάνει μόνη της παιχνίδι? Οφείλεις να είσαι και εκεί, σε όλες τις μάχες, με όποια μορφή και αν εκφράζονται αυτές. Μην ωθείτε τον κόσμο στην αποχή ! Μόνο τις δαπ πασπ βοηθέτε.
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Giorgitseli

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό recon » Πέμ, 20 Μάιος 2010 1:12 pm

'the gentle don' έγραψε:
recon έγραψε:ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ?????

Έξω κάθε @ρχίδι που κλείνει τη σχολή. :finger:
Τα κόμματα δεν έχουν θέση στη σχολή.
Σκατά είναι όλοι.

επειδη αναφερεσαι σε μενα, απλα να σε ενημερωσω οτι δεν ανηκω σε καμια παραταξη :raspberry:
Don't squeeze too tight
'Cos I can blow up in your face like dynamite
recon Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Πέμ, 20 Μάιος 2010 1:14 pm

recon έγραψε:Βρε @ΡΧΙΔΙ ΓΙΑΠΗ

the gentle don έγραψε:Έξω κάθε @ρχίδι που κλείνει τη σχολή. :finger:

Δεν λέω, καλό πράγμα ο φορέας της γονιμότητας, αλλά θα παρακαλέσω να είστε λίγο ήρεμοι και...φειδωλοί στους χαρακτηρισμούς, γιατί αν είναι να αρχίσουμε μία συζήτηση σε τέτοια βάση, θα καταλήξουμε στα καφριλίκια που ακούγαμε χτες από τους διάφορους κομματικούς στρατούς.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό 'the gentle don' » Πέμ, 20 Μάιος 2010 1:19 pm

recon έγραψε:επειδη αναφερεσαι σε μενα, απλα να σε ενημερωσω οτι δεν ανηκω σε καμια παραταξη :raspberry:

έκανα παράθεση για να βρίσω και εγώ...! δε σε κατηγόρησα :raspberry:
Εικόνα
'the gentle don'

Δημοσίευσηαπό efp@linos » Πέμ, 20 Μάιος 2010 1:50 pm

Giorgitseli έγραψε:1ον) Ναι όντως , αποκλείεται το 100% των 545 να είναι ιδεολογικά δεξιοί.
2ον) Αν έβγαιναν τα εαακ, δεν ξέρω αν θα το λέγαμε χτύπημα στον καπιταλισμό αλλά από την άλλη αυτό θα σήμαινε ότι ο σύλλογος έχει αποκτήσει πλέον τα αντανακλαστικά που τόσα χρόνια η δαπ,πασπ προσπαθούν να κοιμίσουν!Γιατί τόσα χρόνια το πρώτο πράμα που προσπαθούν να σας περάσουν τα άτομα που συμμετέχουν στα εαακ είναι ότι πρέπει να διεκδικούμε συλλογικά!!! Να μάθουμε να λειτουργούμε σαν σύλλογος και σε προέκταση σαν ενιαίο φοιτητικό σώμα και όχι σαν μονάδες! Οι καθεστωτικές παρατάξεις όμως μόνο τον ατομικό δρόμο σου καλλιεργούν, ο οποίος (θα τα χω ξαναπεί..) δεν οδηγεί πουθενά. Μόνο στην ήττα.Μόνος δεν πετυχαίνεις τίποτα.
Παραδείγματα?
πχ έλα τώρα μωρέ..ψήφισε δαπ να χεις καλοκαίρι! (τρελή διεκδίκηση!πετύχαμε πολλά :thumbdown: :thumbdown: )
το ότι τον Αύγουστο ψηφίζεται το εθνικό πλαίσιο προσόντων που σαν σκοπό έχει να μας διασπάσει ακόμα περισσότερο, η δαπ δεν το λέει! ή μάλλον συμφωνεί με τον τρόπο της απαντώντας με μπανάκια και Μύκονο!!!! πότε θα το καταλάβουμε ότι όσο πιο πολύ σε διασπούν τόσο πιο δύσκολες είναι οι συλλογικές διεκδικήσεις ?Αυτό θέλουν να πετύχουν! Να σε αποδυναμώσουν και να σε απομονώσουν ώστε να είσαι πιο εύκολα εκμεταλλεύσιμος στους δύσκολους καιρούς που έρχονται. Να χεις διαφορετικό πτυχίο από το συμφοιτητή σου γιατί , τι να κάνουμε, μάζεψες πιο πολλά points. Να παλεύεις μόνος σου για να προσθέτεις μονάδες στο βιογραφικό σου μπας και τη βολέψεις.

3ον) Έρχομαι λοιπόν και στο τελευταίο που αναφέρεις! την αποχή. Η αποχή και αν είναι ένας ατομικός δρόμος! Πες μου λοιπόν τι πετυχαίνεις με το να απέχεις!?? Θα αλλάξεις τη δαπ ή θα την αφήσεις να κάνει μόνη της παιχνίδι? Οφείλεις να είσαι και εκεί, σε όλες τις μάχες, με όποια μορφή και αν εκφράζονται αυτές. Μην ωθείτε τον κόσμο στην αποχή ! Μόνο τις δαπ πασπ βοηθέτε.

Ρε Giorgitseli δεν καταλαβαίνεις ότι δεν βλέπω , όπως και πολλοί μέσα στην σχολή μας , φώς μέσα από τα ΕΑΑΚ ( ή από την ΕΑΑΚ anyway :P ) . Μα δεν μιλάτε για μια συλλογική προσπάθεια προς μια κατεύθυνση ... μιλάτε για συνεχείς διαμαρτυρίες ( αγώνες ) καταλήψεις .... κλείσιμο της σχολής με το έτσι θέλω κλπ κλπ .... που στο κάτω κάτω δεν με βρίσκουν και σύμφωνο ! Ωραία και ρομαντικά τα παρουσιάζεις και χαίρομαι για τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα ... αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι !Πρώτα από όλα μου ζητάς να ταχθώ μαζί σου την στιγμή που δεν θέτεις " επαγγελματικά ή φοιτητικά " κριτήρια αλλά μου ζητάς (όπως όλοι) να πάρω μια πολιτική χροιά της άκρας αριστεράς ! Γιατί ; Τι σχέση έχει αυτό με την σχολή ;Δηλαδή ο Δεξιός δεν θέλει να βρει δουλειά ή είναι όλοι βολεμένοι ! Τι σημαίνει ρε συ , σε μία εποχή του απόλυτου καπιταλισμού που οι αποφάσεις έρχονται εκ των έξω , Αριστερά και Δεξιά ? Αυτά διαιρούν και αποδυναμώνουν τον Λαό αν θες την άποψη μου !! Χθες λοιπόν που κατέβηκα στην καταμέτρηση είδα τα ΕΑΑΚ να φωνάζουν συνθήματα για την πάρτη τους σαν χούλιγκανς ποδοσφαιρικών ομάδων ( όπως και οι Δαπίτες κλπ κλπ ) . Που είναι η συλλογικότητα ?? Άρα με τον τρόπο σου προωθείς την διαίρεση και όχι την συλλογικότητα !!

Αποχή ΝΑΙ . ΓΙΑΤΙ ?
1) Όταν δουν τα κόμματα ότι δεν καλλιεργούνται τα φυτώρια τους ( δηλαδή εμείς ) μέσα στο Πανεπιστήμιο θα σταματήσει η χρηματική ενίσχυση εκ των άνω ... Απλούστατα διότι δεν θα είναι πλέον χρήσιμα ! Άν λοιπόν ασχολούνται με τις παρατάξεις ούτε το 5 % των φοιτητών θα σταματήσει η χρηματική βοήθεια και οι παρατάξεις θα ΠΕΘΑΝΟΥΝ :!: :!:

2) Δεν με εκφράζει ΚΑΝΕΝΑΣ σας ....ΕΙΣΤΕ αντιπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και χώρων στα πανεπιστήμια ! Δεν ακούω κάτι που να με αγγίζει Δεν προσφέρεται τίποτα στην παιδεία !
ΠΡΟΣΟΧΗ Το άκυρο δεν είναι πολιτική θέση ....ΕΙΝΑΙ σαν να παίζεις ένα παιχνίδι να σου εξηγούν τους κανόνες του και εσύ να μην τους καταλαβαίνεις και να κάνεις Λάθος ....

Αυτά ......... Μην μου απαντάται συχνά κάνω και το ΜΠΕΤΟ παράλληλα :raspberry: :raspberry:
efp@linos

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό evi » Πέμ, 20 Μάιος 2010 1:55 pm

Το θέμα είναι ότι όχι μόνο από πέρσι τελικά δεν άλλαξε κάτι αλλά εδώ και χρόνια στις σχολές η ίδια κατάσταση ανακυκλώνεται. Η λογική των δύο μεγάλων παρατάξεων είναι η προσέγγιση πρωτοετών φοιτητών, φοιτητών δηλαδή που χωρίς να τους υποτιμώ (κάθε άλλο) τελειώνοντας τα δύσκολα χρόνια του σχολείου με τις πανελλήνιες εξετάσεις δεν είχαν ίσως τον χρόνο να ασχοληθούν με το τι πρεσβεύει ο κάθε πολιτικός χώρος και είναι πιο εύκολα να επηρεαστούν και να δελεαστούν από την διοργάνωση εκδρομών και διαφόρων πάρτυ. Τελικά χρειαζόμαστε τη βοήθεια των παρατάξεων για να κανονίσουμε να πάμε με τους συμφοιτητές μας μία εκδρομή?
Στη συνέχεια καλοπιάνουν τους φοιτητές με τις σημειώσεις μαθημάτων. Ξεχνάμε έτσι την αληθινή ουσία του φοιτητή που είναι η αναζήτηση, δηλαδή το να ψάξεις στη βιβλιοθήκη, να ρωτήσεις τον καθηγητή, να συνεργαστείς με τους συναδέλφους σου και να πάρεις σημειώσεις από αυτούς ώστε εν τέλει οι σημειώσεις των κομμάτων είναι άχρηστες και μόνο να υποτιμήσουν την νοημοσύνη σου μπορούν. Όσο περνούν τα χρόνια στη σχολή ως φοιτητής τα ενδεχόμενα είναι μάλλον δύο είτε έχεις απαξιώσει το σύστημα ''μα τίποτα δεν θα αλλάξει'' (και δεν αδικώ αυτούς που το πιστεύουν) είτε απλά τελειώνεις με τις σπουδές σου και δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς.
Εν τέλει και οι αριστερές παρατάξεις δεν καταφέρνουν να εμπνέυσουν αρκετά τους φοιτητές λόγω ενίοτε απαρχαιωμένων ιδεών ή και επειδή σε πολλές περιπτώσεις η κατάληψη της σχολής δεν είναι η λύση.
Χρειάζονται καινούργιες ιδέες στις σχολές και όχι αναμάσημα των ιδεών του πολιτικού συστήματος της κοινωνίας και για τον λόγο αυτό τάσσομαι και κατά της ύπαρξης κομμάτων στις σχολές που παραπέμπουν σε αντίστοιχα κόμματα της βουλής.(δεν προτείνω την απαγόρευση καθώς δεν είμαι υπέρ αυταρχικών ιδεών).
Συγχαίρω τους φοιτητές που έστησαν το MQN ως έναν δικτυακό τόπο ανεξάρτητο που προάγει τον διάλογο, τη συζήτηση, την ενημέρωση των φοιτητών στης σχολής μας πάνω σε όλα τα θέματα που τους αφορούν. Είναι πραγματικά από τα πιο αξιόλογα πράγματα στη σχολή μας τα τελευταία χρόνια.
Rather than curse the darkness light a candle
evi

Δημοσίευσηαπό stalin » Πέμ, 20 Μάιος 2010 2:56 pm

Η (αριστερή) πολιτική ανάλυση των αποτελεσμάτων...
1) Οι συνάδελφοι που δεν μας ψήφισαν είναι χαζόβλακες που ψηφίζουν ΔΑΠ γιατί κάνει παρτάκια κτλπ
2) Οι πρωτοετείς δεν ξέρουν τι τους γίνεταται, τους παραπλανούν τα αρπακτικα οι δαπιτες και ψήφισαν και αυτοί τέταοια κουτορνίθια που είναι.
3) Κανείς δεν ψήφισε δαπ απο ιδεολογία
4) Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα μερικοί αμόλυντοι αγωνιστές που ψήφισαν αριστερά και έκαναν εκτενείς αναφορά στο μελιγαλά (ρε παιδιά χαλαρώστε λίγο με τον εμφύλιο γιατί αν δεν το θυμάστε, όπως και χθές ΧΑΣΑΤΕ), στις μάνες κτλπ
Επίσης ρε εαακ πολύ σαματάς για το τπτ 4οι είστε χαλαρώστε, δεν είστε και τπτ πετυχημένα εαακ σε σχέση με τα υπόλοιπα στο πολυτεχνείο...
Πάντως αν δεν καταλάβατε το μνμ των χθεσινών εκαλογών είναι ένα:
Δεν μας ενδιαφέρει οι λίγοι γιατί ήρθαν σε αυτή την σχολή. Οι πολλοί ήρθαν για να σπουδάσουν σε ανοιχτή, οργανωμένη σχολή που θα βελτιώνεται μέρα με την μέρα. Τα μπάχαλα αλλού, στους πολιτικούς αυτά δεν περνάνε, απόδειξη η φετινή χρονιά που ήταν απο τις ομαλότερες. Στο χρονοντούλαπο και εσείς και οι πρακτικές σας...
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό 'the gentle don' » Πέμ, 20 Μάιος 2010 3:15 pm

ρε εαακ γυριστε καμια ταινια :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=2FzBDPzg3Xw
Εικόνα
'the gentle don'

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες