@merde:
καταρχήν δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκες από το ύφος του προηγούμενου ποστ μου ε? (αν ναι συγνώμη!) Δίκιο έχεις ότι στη σχολή (απ' όσο ξέρω) δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ σχετικό κειμενάκι, ενώ ευρύτερα υπάρχουν πολλές ανακοινώσεις για το θέμα γενικά της παραλιακής, εγώ έγραψα για την πρωτοβουλία κατοίκων γιατί λόγω συμμετοχής φίλου είχα μάθει για διάφορες κινήσεις επί του θέματος (από κείμενα μέχρι ακτιβισμούς με κατεβάσματα περιφράξεων, αλλά δεν έχω τα σχετικά... ντοκουμέντα).
Γνωρίζω επίσης ότι σε πολλές κινητοποιήσεις μεγάλου μέρους κατοίκων της περιοχής για την παραλία είχε πρωτοστατήσει ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, μέχρι και
απεργία πείνας πείνας είχε κάνει! Όχι όμως συγκεκριμένα για το ακρωτήρι, γενικά για την αισχρή κατάσταση με τα κέντρα στην παραλία Αγίου Κοσμά (δείτε για παράδειγμα
εδώ και
εδώ). Και για να μην παραλείψω πολιτικούς χώρους που έχουν ασχοληθεί,
ερώτηση Τσίπρα στη βουλή για την παραλία Αγίου Κοσμά και
άρθρο του Ριζοσπάστη για το θέμα (από το 1999! πολύ μπροστά το κόμμα λέμε).
merde conserve έγραψε:Δηλαδή, εσένα δεν σου κάνει εντύπωση η μισή σχολή να διασκεδάζει σε ένα αυθαίρετο που καταπατά δημοτική έκταση και μπαζώνει την ακτή; Δεν είναι κάτι ενοχλητικό και ενδεικτικό της "κουλτούρας" που μας οδήγησε όλους σε αυτό το σημείο; Αν είναι δυνατόν. Και ΝΑΙ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Με την έννοια της συνείδησης, της εντιμότητας, της ειλικρίνιας, όχι με την έννοια του ξύλινου λόγου φυσικά. Εσύ δηλαδή το θεωρείς "μαγκιά" να διασκεδάζεις και να τα ακουμπάς σε κάποιο ωραίο μεν, παράνομο δε μέρος, ενώ ξέρεις ότι αυτός καταπατά και εκμεταλλεύεται δική σου (και δική ΜΑΣ) περιουσία; Είσαι καλυμμένος με αυτό, βγάζεις την ουρά σου απ'έξω; Πολιτική είναι μόνο η ψήφος στην κάλπη και το κουλό να ανεβοκατεβαίνει σε καμιά συνέλευση; Είναι δυνατόν;
Είχα σκοπό να γράψω ακριβώς τα ίδια, douze points από μένα!
Αν δηλαδή η νοοτροπία (μέρους) των αυριανών μηχανικών είναι "ας πάω εγώ να πιω το ποτάκι μου και τι με νοιάζει που το club έχει καταπατήσει και ιδιοποιηθεί αιγιαλό, παραλία κλπ", τότε άστα βράστα. Για να αλλάξει μια προβληματική κατάσταση, πρέπει και ατομικά να μην την ανεχόμαστε/υποθάλπουμε με τη συμπεριφορά μας, και συλλογικά να προσπαθούμε να την αλλάξουμε. Και ναι αυτός είναι πολύ βασικός
ρόλος για κάθε πολιτικό χώρο.
korfolatis έγραψε:Η Αριστερά θα μπορούσε να αναλάβει να λειτουργήσει κάποια εργοστάσια, ή βιοτεχνίες, ή άλλες επιχειρήσεις, και με αυτόν τον τρόπο να δείξει ποιο μοντέλο διοίκησης προωθεί και διεκδικεί. Μέχρι τώρα νομίζω λειτουργεί μόνο ΜΜΕ. Ας διεκδικήσει να λειτουργήσει τον ΟΣΕ που πάει κι αυτός για ξεπούλημα. Εκτός κι αν φοβάται το ρίσκο της αποτυχίας...
Εννοείς να αναλάβει κάποια αριστερή οργάνωση τη λειτουργία μιας παραγωγικής μονάδας ώστε να δείξει πώς την αντιλαμβάνεται? (πχ το ΚΚΕ λειτουργεί την τυπογραφική/εκδοτική μονάδα του ριζοσπάστη και των εκδόσεων σύγχρονη εποχή). Η λογική της αριστεράς είναι να αναλάβουν τη λειτουργία της παραγωγικής μονάδας συλλογικά οι ίδιοι οι εργαζόμενοί της, δηλαδή όπως λες για τον ΟΣΕ, να αναλάβει τη λειτουργία του η αντίστοιχη γενική συνέλευση των εργαζομένων (το λέω εντελώς σχηματικά/απλοϊκά). Με κάτι τέτοιο θα συμφωνούσα 1000%, αλλά δεν μπορώ να σου πω ότι έχω πλήρως αποσαφηνισμένο και τον τρόπο για να γίνει σήμερα.
Πάντως ένα πολύ καλό παράδειγμα νομίζω ότι είναι η λειτουργία των κοινοτήτων στην επαρχία Chiapas του Μεξικού (viva EZLN!).
Αλήθεια, αν βγει τώρα κειμενάκι πολιτικού χώρου στη σχολή για το ακρωτήρι, θα πρέπει να ζητήσει ο merde πνευματικά δικαιώματα?

το προτείνω ως επόμενο poll!

Φανταστείτε τώρα σκηνικό: εξαγριωμένοι αριστεροί να γκρεμίζουν την περίφραξη του club και μέσα δαπίτες να κάνουν πάρτυ!

μουαχαχαχαχα