20/04: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 20/04: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό kris2290 » Τετ, 21 Απρ 2010 4:26 pm

Γενικα διαφωνω με τον PSW αλλα αυτο που λεει ειναι αληθεια. Τουλαχιστον ξερω αρκετες περιπτωσεις που αυτο να ισχυει
kris2290

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό gandalf » Τετ, 21 Απρ 2010 4:30 pm

1000καθαρά αν βγάλεις και το ΤΣΜΕΔΕ (είναι η καλύτερη περίπτωση) και για ρώτα και ωράρια (12ώρες +) και Σαββατοκύριακα δουλειά και άδειες με το κιάλι (ειδικά αν δουλεύεις σε εργοτάξιο ή/και με δελτίο παροχής υπηρεσιών)...Αυτή είναι η πραγματικότητα και καθόλου μαλακία...
(και το θέμα είναι ότι με αυτά που προωθούνται με τους αποφοίτους των ΚΕΣ, με την εξίσωση των ΤΕΙ(άλλη κουβέντα, απλά το αναφέρω), με την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών + οικονομική κρίση, έχουμε να δούμε ακόμα χειρότερα..)
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 21 Απρ 2010 4:34 pm

Κάποιες παρατηρήσεις:

1.) Η σημερινή μισο-κλειστη σχολή δεν είχε να κάνει με τα χτεσινά της συνέλευσης. Απ'ότι κατάλαβα έγινε μετά από απόφαση απεργίας από σωματεία των εργαζομένων όπως είπε και ο Markisios, και την ευθύνη του μισο-κλεισίματος/περιφρούρησης, ΑΝ κατάλαβα καλά γιατί και η αγωνιστική αλήθεια σχετική είναι, είχε το ΠΑΜΕ.

2.) Δεν επρόκειτο περί κατάληψης. Πιο πολύ είχε τη μορφή ενός face-control στις πόρτες (περιφρούρηση γαρ). Τα κτίρια πάντως στα οποία χρειάστηκα να πάω το μεσημέρι ήταν ανοικτά. Δεν γνωρίζω τι έγινε πιο πριν.

3.) Μία παρατήρηση πάνω στο Markisios: Φυσικά και οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να απεργούν και να λαμβάνουν αποφάσεις μέσω των σωματείων τους, και φυσικά έχουν κάθε δικαίωμα να περιφρουρούν την απεργία τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πέφτει λουκέτο σε όλο το ΕΜΠ, μιας και είναι ένας χώρος που εξυπηρετεί πολλές ανάγκες και πολλές κοινωνικές ομάδες. Εργαζόμενοι, φοιτητές, καθηγητές, στεγαζόμενοι στις εστίες κ.ο.κ. Εγώ πάντως δεν είδα το "μεγάλο λουκέτο" για το οποίο ωρύονται άλλοι. Και εγώ δεν γουστάρω να μου γίνεται face control όταν μπαίνω στο χώρο του ΕΜΠ από οποιοδήποτε γιατί το θεωρώ ελεύθερο χώρο, αλλά δεν υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα και αντιλαμβάνομαι τη σκοπιμότητα της περιφρούρησης όπως τη θέτει ο Markisios, ακόμα και αν αυτή περνάει ή εξαντλείται μέσα από συγκεκριμένες συλλογικότητες και πολιτικούς χώρους.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό manosbar » Τετ, 21 Απρ 2010 4:46 pm

Να ρωτήσω ρε παιδιά κάτι...; Γιατί τα ΕΑΑΚ ανακαλύπτουν τους φασιστικούς χαιρετισμούς δαπιτών, χειρονομίες, δαπίτης να ψηφίσει 2 φορές, γαλάζιους ελέφαντες μέσα στο αμφιθέατρο κ.α. αφού έχουν αντιληφθεί ότι χάνουν τη συνέλευση; Γιατί δεν παραπονιούνται κατά τη διάρκεια της συνέλευσης;

Όταν είχαν φέρει κότες μέσα στο αμφιθέατρο να κάνουν βόλτες ή όταν έκαναν το αμφιθέατρο σαν λαϊκή ήταν όλα άψογα, σωστά;

Μάλλον φίλοι από τα ΕΑΑΚ σας πειράζει το γεγονός ότι όλο το ΕΜΠ είναι κλειστό εκτός οι Πολιτικοί Μηχανικοί και δεν μπορείτε να περηφανευτείτε και εσείς όπως οι φίλοι σας από τα άλλα ΕΑΑΚ του ΕΜΠ.

Ονειρεύεστε πάλι καλοκαίρια στου Γκίνη και μαθήματα μέχρι τέλη Ιουλίου. This? Laaaast year....
manosbar

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό ΓΛΑΥΚΗ » Τετ, 21 Απρ 2010 7:30 pm

merde_conserve γιατί όταν ψηφιζόταν κατάληψη για δυο ψήφους κανένας δεν το αμφισβητούσε και η σχολή παρέμενε κλειστή; Α προπώ, τι πάει να πει κατάληψη; Οι καθηγητές την αράζουν και πληρώνονται. Παιδιά που θέλουν να πάρουν σημαντικά χαρτιά από την γραμματεία δεν μπορούν. Παρεμποδίζονται οι επιθυμούντες να διδαχθούν μάθημα να το κάνουν. Ποιός μας νομιμοποιεί να κάνουμε κατάληψη; Δηλαδή αποκλείουμε το κτίριο το οποίο το κράτος έχει κατασκευάσει και εμείς έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε. Με το ίδιο σκεπτικό οι εφοριακοί πρέπει να καταλαμβάνουν τις ΔΟΥ, οι υπάλληλοι των δήμων το κτίριο του Δημαρχείου κ.λ.π. Μα είναι σκεπτικό αυτό; Δεν μπορεί να μπαίνουμε όλοι στο ίδιο τσουβάλι, μόνο και μόνο για να έχουμε να λέμε στους γονείς μας δικαιολογίες για την καθυστέρηση στη φοιτησή μας αφού πολλοί από αυτούς που ψήφιζαν κατάληψη πριν από 3 χρόνια το έκαναν για να καθυστερήσουν την παράδοση των θεμάτων και να πάνε διακοπές.

Παιδιά του λαού εδώ η σχολή αποτελείται κατά κύριο λόγο από τζάκια και οφείλετε να παραδεχτείτε ότι είναι τεράστια πλειοψηφία όταν στις ψηφοφορίες με κάλπη επιδεικνύεται ταυτότητα και όχι ανάταση χειρός.
ΓΛΑΥΚΗ

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Nysta » Τετ, 21 Απρ 2010 7:38 pm

το λοιπόν...
ναι, μας ενοχλέι που όλες οι άλλες σχολές πολυτεχνείου είναι κλειστές εκτός από το ΣΕΜΦΕ κι εμάς. αλλά οι ''φίλοι''(η πιο σωστή κατ'εμέ έκφραση είναι σύντροφοι) δεν περηφανεύονται επειδή κατάφεραν να εμποδίσουν τους αντι-καταληψίες και να εφαρμόσουν το σατανικό τους σχέδιο, αλλά επειδή κατάφεραν να εμποδίσουν το σατανικό σχέδιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις δικιές τους σχολές. αυτά που γράφω τώρα τα διαβάζει ένας δαπίτης και χαίρεται που έχουν δημιουργήσει τέτοιο κλίμα στη σχολή.
περί φασιστικών χαιρετισμών . εγώ ανήκω στους εαακίτες που ανακάλυψαν τον χαιρετισμό. εγώ ανήκω στους εαακίτες που ανακάλυψαν ότι ο συγκεκριμένος δαπίτης έκανε κωλόχερα στη συντρόφισσα όταν έκανε ερώτηση στον ομιλιτή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. εγώ ανήκω στους εαακίτες που ανακάλυψαν οτι παραπονέθηκαν στο προεδρίο για τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου δαπίτη. εγώ ανήκω στους εαακίτες που ανακάλυψαν ότι είδαν το προεδρίο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να γελάει όταν τον αντιμετωπίζει. εγώ ανήκω στους εαακίτες που ανακάλυψαν ότι είδαν τους δαπίτες να παραπονιούνται στον συγκεκριμένο δαπίτη ότι ήταν προκλητικός και τί ήθελε και τα κανε.
εγώ ανήκω και στους εαακίτες που γελάνε με τον ακριβώς παραπάνω σκεπρικό. καθώς πιστεύουν ότι οι υπάλληλοι του δήμου κανουνε κατάληψη του δημαρχίου, οι εφοριακοί κάνουνε κατάληψη της ΔΟΥ όπως και έγινε σήμερα το πρωί κατάληψη του ταμείου των μηχανικών.. κι ας ήτανε μονο οι υπάλληλοι του δήμου που κάνουνε κατάληψη στο δημαρχείο!
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό ΓΛΑΥΚΗ » Τετ, 21 Απρ 2010 7:44 pm

Nysta με αυτό που κάνετε απαξιώνετε 200 φοιτητές που χθες δεν είδαν τπτ. Να μη πω δε ότι με το μπάχαλο που δημιουργείται τελικά μαθητής που δίνει φέτος, για να μην μπει στο τρυπάκι του άγομαι και φέρομαι από απεργίες και καταλήψεις θα γραφτεί στο Deeree College και θα πιάσει δουλειά με τις γνωριμίες του Deeree με 600 euro και εγώ θα ξεροσταλιάζω στην Πολεοδομία Καλυβίων Αττικής.....
ΓΛΑΥΚΗ

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό temptation » Τετ, 21 Απρ 2010 8:19 pm

Καλά,ας μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.... Όχι ότι επικροτώ τις χωρίς νόημα ανά περιόδους καταλήψεις, αλλά δεν είναι πια παιδάκι ο μαθητής που δίνει φέτος για να φοβάται τις καταλήψεις όπως στα σχολεία!Στο Ντιρί θα πάει μόνο ο μαθητής που πρώτα απ' όλα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις πανελλήνιες και που επιπλέον έχει μια οικονομική άνεση και ένα συγκεκριμένο κοινωνικό κύκλο!Και επιπλέον, η δουλειά που θα έχουμε στο μέλλον και τα λεφτά που θα βγάζουμε,δεν έχει καμία σχέση με τις καταλήψεις!Απλώς όταν αυτές κρατάνε μήνες,μας δυσκολεύουν τη ζωή ως φοιτητές!
temptation

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό havale_tsoglan » Τετ, 21 Απρ 2010 8:20 pm

gandalf έγραψε:1000καθαρά αν βγάλεις και το ΤΣΜΕΔΕ (είναι η καλύτερη περίπτωση) και για ρώτα και ωράρια (12ώρες +) και Σαββατοκύριακα δουλειά και άδειες με το κιάλι (ειδικά αν δουλεύεις σε εργοτάξιο ή/και με δελτίο παροχής υπηρεσιών)...Αυτή είναι η πραγματικότητα και καθόλου μαλακία...
(και το θέμα είναι ότι με αυτά που προωθούνται με τους αποφοίτους των ΚΕΣ, με την εξίσωση των ΤΕΙ(άλλη κουβέντα, απλά το αναφέρω), με την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών + οικονομική κρίση, έχουμε να δούμε ακόμα χειρότερα..)

Γίνεσαι αστείος φίλε!8ωρο δεν ισχύει,αλλά σιγά μη δουλεύουμε και 14ωρα και σαβ/κα!'Αμα θές εσύ πήγαινε δούλεψε 14ωρο κάθε μέρα και για 400 ευρώ το μήνα κι εγώ θα κάνω όπως όλοι οι γνωστοί μου που δουλεύουν 5 μέρες τη βδομάδα με 1200 ευρώ πρώτο μισθό.....Δηλαδή αν εμείς παίρνουμε τόσα λίγα,πόσα παίρνουν τα υπόλοιπα επαγγέλματα?
Άβαταρ μέλους
havale_tsoglan

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό airetikos » Τετ, 21 Απρ 2010 8:29 pm

Προσυπογράφω με τον havale_tsoglan. Ναι 8ωρο δεν ισχύει ναι δουλεία ζόρικη (μηχανικοί είμαστε) αλλά 5θήμερο σίγουρότατα ανθρώπινες συνθήκες ασυζητητί (εξαιρούνται τα εργοτάξια αλλά και αυτά έχουν λογικές δυσκολίες) και 1200 ευρώ κατώτατος ή στην χειρότερη 1000 καθαρά. Και έχω ρωτήσει πάαρα πολλούς και πάρα πολύ καταξιωμένους συναδέλφους μας για να έχω αυτή την γνώση.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες