Ώπα φίλε,μη βάζεις λόγια στο στόμα μου χωρίς να τα χω πει!Εγώ μίλησα γενικά για καταληψίες τραμπούκους (με είδες πουθενά να λέω ΕΑΑΚίτες???
Λάθος μου φίλε havale_tsoglan, απλά θεώρησα ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Καταλήψεις άλλωστε δεν κάνει η ΔΑΠ ή η ΠΑΣΠ, για να πω αυτούς "τραμπουκους"...ας μη κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις. Πιστεύω οι φίλοι σου οι εαακίτες το ίδιο πράγμα θα σου έλεγαν αν δεν είχα γράψει τίποτα, γιατί είναι σαν να ρωτάς "τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια". Σίγουρα δεν είναι μόνο αυτοί στα ενωτικά πλάισια κατάληψης, αλλά αυτοί σταμπάρονται ως πιο "παρορμητικοί".
Ποιος αποφασίζει για το αν κάποιος θα διαγραφεί ή όχι;
Και αν διαγραφεί αυτός, τότε τι πρέπει να κάνουμε αυτούς που έχουν κλείσει τη σχολή ετσιθελικά 2 φορές τα τελευταία χρόνια; Ή μήπως αυτούς που έβριζαν "τον πούλο συνάδελφοι" και "ήρθαν τα φυτά να κάνουν μάθημα"; Αυτούς τι να τους κάνουμε; Για πες μας.
Εντάξει, όσο τραμπούκικο και αν φαίνεται το κλείσιμο μιας σχολής, δεν εξισώνεται επ'ουδενί με φασιστικές συμπεριφορές, πόσο μάλλον με εκδηλώσεις. Για τη μεν τραμπουκο-κατάληψη μπορούμε να γκρινιάζουμε όσο θέλουμε, αλλά να μην ξεχνάμε ότι αφορά
κτίρια και όχι
ανθρώπους. Η άλλη είναι μια σαφής ιδεολογία μίσους εναντίων ανθρώπων. Μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. Και το "ετσιθελικά" δεν έγινε τελείως στο ξεκάρφωτο. Πάντα υπήρχε τουλάχιστον ένα αμφισβητίσιμο αποτέλεσμα ΓΣ από πίσω, δεν πήγαν καμία μέρα με το τελείως έτσι θέλω. Η πρακτική αυτή είναι σίγουρα λάθος, και απομακρύνει κόσμο παρά πρεσβεύει τη δημοκρατία, αλλά δεν μπορώ να την εξισώσω με μία φασιστική συμπεριφορά.
Τώρα για το συγκεκριμένο περιστατικό, ήμουνα έξω και δεν το είδα, οπότε δεν έχω γνώμη. Εγώ είδα το aftermath με τους καφέδες και τα νερά, και τη δύσμοιρη καθαρίστρια-εργατιά να περιμένει να αρχίσει την απογευματινή της βάρδια σκουπίζοντας επαναστατικούς φραπεδολεκέδες.