20/04: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 20/04: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό kris2290 » Τρί, 20 Απρ 2010 1:22 am

Aπ οτι φαινεται ο καλυτερος τροπος να καθορισεις το μελλον σου δεν ειναι το ''ανταρτικο''.
kris2290

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Nysta » Τρί, 20 Απρ 2010 1:35 am

BullsEye έγραψε:
Το μέλλον σου να το κάνεις ό,τι θελεις... Αλλά γιατί να καθορίσεις και το δικό μου μέλλον?

τι κόλλημα τραβάτε όλοι δε μπορώ να καταλάβω!!! δε γουστάρετε? ψηφίστε κατά και αφήστε με εμένα. καθε 3 post θα ξαναγράφω??? δεν εμποδίζω σε κανέναν να έρθει να ψηφίσει κατα!!! πως @@@ καθοριζω το μέλλον σου???
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό mits17 » Τρί, 20 Απρ 2010 1:42 am

Καταρχας δεν σε αναγκαζει καποιος να απαντας. Εχεις δικιο οτι εσυ δεν καθοριζεις το μελλον μας (προφανως..),απλα ειναι πολυ κουραστικο πλεον και ενω ειναι αποδεδειγμενο οτι η καταληψη εχει υπερκορεστει ως μεσο πιεσης , να ακουγεται καθε φορα που κατι δεν μας αρεσει.. οικονομικη κριση ->καταληψη, αρθρο 16-> καταληψη, περικοπη 14ου μισθου->καταληψη, ποσοστο για την παιδεια επι του ΑΕΠ δεν μας αρεσει -> καταληψη.... κλπ κλπ . Λες και εμεις με την καταληψη θα τα αλλαξουμε αυτα.. Εκτος απο γελοιο ειναι και μονοτονο..
mits17

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό havale_tsoglan » Τρί, 20 Απρ 2010 1:47 am

Nysta έγραψε:
BullsEye έγραψε:
Το μέλλον σου να το κάνεις ό,τι θελεις... Αλλά γιατί να καθορίσεις και το δικό μου μέλλον?

τι κόλλημα τραβάτε όλοι δε μπορώ να καταλάβω!!! δε γουστάρετε? ψηφίστε κατά και αφήστε με εμένα. καθε 3 post θα ξαναγράφω??? δεν εμποδίζω σε κανέναν να έρθει να ψηφίσει κατα!!! πως @@@ καθοριζω το μέλλον σου???

Επειδή είσαι μικρός και δε τα ξές,κάτσε να χάσετε με λίγους ψήφους διαφορά αύριο και θα δείς πόσο θα ''σεβαστείτε'' την απόφαση του φοιτητηκού συλλόγου.Είτε θα μαζεύετε υπογραφές να ξαναγίνει συνέλευση είτε με το πρόσχημα της νοθείας θα κλείσετε με το έτσι θέλω τη σχολή την επόμενη μέρα.Μην πείς ότι είναι κι αυτά ψέμματα,γιατί θα εκτεθείς στους μεγαλύτερούς σου που τα ζήσαν πέρσυ και πρόπερσυ.Δε φταίς εσύ,απλά οι όμοιοι σου,σου πουλάνε παραμύθια ότι οι άλλοι είναι τραμπούκοι κι εσείς είστε τα καλά παιδιά που αγωνίζεστε ενάντια στην αδικία!
Άβαταρ μέλους
havale_tsoglan

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό redy » Τρί, 20 Απρ 2010 1:53 am

Και να προλάβουμε κάποια απάντηση του τύπου δημοκρατία έχουμε και να έρθετε και εσείς να ψηφίσετε στη συνέλευση(μάλλον δεν τη πρόλαβα). Απλά να πω ότι αν και 5ο έτος δεν έχω πάει σε καμιά συνέλευση έως τώρα, ακόμα και σε περιόδους που θεωρούνταν ίσως μονόδρομος οι κινητοποιήσεις. Αν και αρκετά πολιτικοποιημένος ο λόγος που δεν πηγαίνω στις συνελεύσεις είναι ότι δεν μπορώ να ακούω παιδιά στην ηλικία μου να μιλούν σαν τους «επαγγελματίες» βουλευτές των παραθύρων. Γιατί ναι με ενδιαφέρει πάρα πολύ το μέλλον του ελληνικού πανεπιστημίου και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα όμως θέλω να μπορώ να το συζητήσω σε μια άλλη βάση και όχι κατευθυνόμενη από τα κόμματα. Για παράδειγμα εσύ nysta συμμερίζεσαι τις αριστερές ιδέες ότι ο μόνος τρόπος αντίδρασης του λαού είναι οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες, ωραία ναι ίσως έτσι είναι αλλά όταν η λέξη λαός μπαίνει στην ιδεολογία σου δεν σημαίνει ότι αυτόματα έχεις αποκτήσει τον ρόλο του εκπροσώπου η προστάτη του. Οπότε ναι θα σε ακούσουμε αλλά δεν θα μας επιβληθείς γιατί τάχα μου θες το καλό μας.
redy Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Nysta » Τρί, 20 Απρ 2010 1:59 am

φυσικά. στην εαακ δεν υπάρχει εκπροσώπηση . η δομή των σχημάτων στηρίζεται στην αμεσοδημοκρατία. δικιο έχεις για τους βουλευτές
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό morisson » Τρί, 20 Απρ 2010 2:02 am

Δεν θέλω ούτε τοποθέτηση να κάνω, ούτε κάποια άποψη να υποστηρίξω(ιδιαίτερα αν αυτή εκφράζεται με οπαδικές λογικές και ξεφεύγει απο οποιαδήποτε πολιτικά πλαίσια).Αυτό το πανυγήρι πιστεύω οτι μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον, κυρίως γιατί είναι πάγια τακτική όλων μας να κρατιόμαστε απο εκφράσεις ή λέξεις και να κάνουμε γαιτανάκι.Και επίσης για τον απλούστατο λόγο οτι κανένας μας δεν συζητάει με απώτερο στόχο να βελτιώσει την στάση του απένατι στα πράγματα, αλλά για να υποστηρίξει μέχρι τελικής πτώσης την "ακεραιότητα" της οπτικής του γωνιάς.Θα θέσω μόνο τον προβληματισμό...Τόσο αβεβαιότητα υπάρχει για την ορθότητα τον αντιληψεών μας, που αναγκαζόμαστε να την καλύπτουμε πίσω απο χαρακτηρισμούς και ερωταπαντήσεις γηπέδου?
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό m.q.n.i.n.a » Τρί, 20 Απρ 2010 10:56 am

Είναι πάντως στρεβλό να κολλάει η συζήτηση μόνο στην κόντρα κατάληψη-όχι κατάληψη (δεν αναφέρομαι σε όλα τα posts, αρκετοί -που είτε συμφωνώ μαζί τους είτε όχι- το βλέπουν πιο συνολικά το ζήτημα), εγώ πιστεύω ότι το βασικό ερώτημα σήμερα είναι ενεργή απάντηση στην επίθεση-απαξίωση που δεχόμαστε (όχι μόνο ως φοιτητές αλλά μέρος της κοινωνίας που πλήττεται) ή παθητική αποδοχή όλων αυτών.
Πάνω σε αυτό θα ήθελα να ακουστούν γνώμες, και όσοι δεν συμφωνούν με την απραξία ας πουν και με ποιο τρόπο είναι διατεθειμένοι να το δείξουν (ο καθένας όμως για κάτι που θα έκανε και ο ίδιος στην πράξη, όχι του τύπου «άμα θες να κάνεις κατάληψη πήγαινε κάντη στη βουλή-αλλά εγώ δεν έρχομαι»). Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν κινητοποιήσεις (διαδηλώσεις, απεργίες), τώρα για την κατάληψη που έχει γίνει τόση κουβέντα δεν πιστεύω ότι κατεβάζει κανείς πλαίσιο «λουκέτο ως το 2050», αλλά συμβολικά κατάληψη για να συμμετέχουν οι φοιτητές και στη διαδήλωση της Πέμπτης (εγώ πάντως έτσι έχω καταλάβει).
Τέλος να σχολιάσω το ύφος κάποιων τοποθετήσεων που απαντούν ψιλοειρωνικά στον Nysta (δεν γνωρίζω προσωπικά ποιος είναι) ότι επειδή είναι πρωτοετής δεν ξέρει κλπ. Προσωπική άποψη έχει ο καθένας ανεξαρτήτως έτους εισαγωγής! Δε σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερη σημασία η γνώμη κάποιου αποκλειστικά και μόνο επειδή πχ ήταν στη σχολή το 2006 που έγιναν και καταλήψεις κλπ (γιατί αυτό μου δείχνουν κάποια ποστ). Αν είναι έτσι, τότε η γνώμη κάποιου που είναι πχ 7ο έτος (και άρα ήταν στη σχολή όχι μόνο το ’06 άλλα και σε προηγούμενα σκηνικά) είναι ακόμα πιο σημαντική?
Άβαταρ μέλους
m.q.n.i.n.a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τρί, 20 Απρ 2010 11:48 am

Επειδή είσαι μικρός και δε τα ξές,κάτσε να χάσετε με λίγους ψήφους διαφορά αύριο και θα δείς πόσο θα ''σεβαστείτε'' την απόφαση του φοιτητηκού συλλόγου.Είτε θα μαζεύετε υπογραφές να ξαναγίνει συνέλευση είτε με το πρόσχημα της νοθείας θα κλείσετε με το έτσι θέλω τη σχολή την επόμενη μέρα.Μην πείς ότι είναι κι αυτά ψέμματα,γιατί θα εκτεθείς στους μεγαλύτερούς σου που τα ζήσαν πέρσυ και πρόπερσυ.Δε φταίς εσύ,απλά οι όμοιοι σου,σου πουλάνε παραμύθια ότι οι άλλοι είναι τραμπούκοι κι εσείς είστε τα καλά παιδιά που αγωνίζεστε ενάντια στην αδικία!

Εντάξει, υπάρχει μία βάση και μία λογική στην επιχειρηματολογία του τραμπούκου για τους ΕΑΑΚίτες, αλλά πέραν ενός σημείου αποκτούμε μία μονόπλευρη ηθικιστική λογική. Γιατί αν κράζεις και ωρύεσαι για τους ΕΑΑΚίτες που καταλύουν τις διαδικασίες με το έτσι θέλω (το οποίο έχει γίνει σίγουρα, σε μεμονωμένες συνελεύσεις, και δεν τους τιμάει, οκ) να κράζεις και τις μεγάλες παρατάξεις που μπορεί στη συνέλευση να το παίζουν fan της πλειοψηφίας και δημοκράτες, αλλά πίσω από το επίσημο θεσμικό τους προσωπείο κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν την υγιή πολιτικοποίηση των φοιτητών. Με τα τρενάκια από το Millenium, με το σπρώξιμο της εκπροσώπησης παντού, με την παραπαιδεία και τις εκδηλώσεις παραταξιακής...αναψυχής. Ούτε το ένα είναι θεμιτό, αλλά φυσικά ούτε και το άλλο. Και για το πιο έχει εν τέλει μεγαλύτερο βάρος και επιρροή, καλύτερα να μην το αναλύσω. Απλά το πρώτο είναι τραμπούκικο και φαίνεται, ενώ το άλλο είναι λιγδιάρικο και παρασκηνιακό.

Είναι πάντως στρεβλό να κολλάει η συζήτηση μόνο στην κόντρα κατάληψη-όχι κατάληψη (δεν αναφέρομαι σε όλα τα posts, αρκετοί -που είτε συμφωνώ μαζί τους είτε όχι- το βλέπουν πιο συνολικά το ζήτημα), εγώ πιστεύω ότι το βασικό ερώτημα σήμερα είναι ενεργή απάντηση στην επίθεση-απαξίωση που δεχόμαστε (όχι μόνο ως φοιτητές αλλά μέρος της κοινωνίας που πλήττεται) ή παθητική αποδοχή όλων αυτών.

Αυτό ακριβώς θέλω να σου πω, ότι με τη συνεχή οπτική ενός τμήματος της αριστεράς να θεωρεί ότι πρέπει πάση θυσία να μπει κατάληψη στον αγώνα μεγάλα τμήματα συναδέλφων αποξενώνονται από το ιδεολογικό αγωνιστικό υπόβαθρο και βλέπουν το θέμα ως ένα αυστηρό κατάληψη-μη κατάληψη.

Και φυσικά ο λόγος να ΜΗΝ ψηφίσεις κατάληψη δεν είναι πολλές φορές τόσο αντιδραστικός όσο νομίζετε. Μπορεί άλλοι ρε παιδί μου να δουλεύουν και να μην έχουν χρόνο για παρατάσεις. Μπορεί να έχουν ανάγκη να φύγουν από τη σχολή μία ώρα αρχύτερα, και να μην τραβάνε τα έτη. Μπορεί να είναι από επαρχία και να θέλουν να γυρίσουν στα σπίτια τους να δουν οικογένειες. Οξύμωρο η "εργατιά" να στρέφεται εναντίον σου ε; Δεν ανήκουν όλοι οι αντιδραστικοί στην κακή αστική τάξη. :raspberry:

Τεσπα, αυτά τα ολίγα τα γκρινιάρικα. :mrgreen: Καλή μας συνέλευση.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό pirlo » Τρί, 20 Απρ 2010 11:55 am

merde conserve είσαι άψογος!!!
Με δύο μόνο παραγράφους,έστω και αν ήταν λίγο...γκρινιάρικες,παρουσίασες την κατάσταση ακριβως όπως έχει...
Ωραίος φίλε!
Όταν θέλεις,ψάχνεις τρόπους,
Όταν δεν θέλεις,ψάχνεις δικαιολογίες...
pirlo

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες