20/04: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 20/04: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Δευτ, 19 Απρ 2010 5:35 pm

Αυτό που προσπαθούσα να πω είναι ότι υπάρχουν φοιτητές που δεν τους εκφράζει καμιά παράταξη , οπότε ακομα κι αν έρθουν στη συνέλευση φεύγουν λίγο πριν την ψηφοφορία, αυτό αποτυπωνεται και από το γεγονός ότι λευκο+ακυρο+αποχή πολλές φορες είναι πάνω από την πρωτη παράταξη στις εκλογές. Δεν μπορείς "εσύ" να τσουβαλιάζεις το σύνολο αυτών και να λες ότι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους.

Επιπλέον εγω δεν βρισκω κατι δημοκρατικό στο να αποφασίζουν 120 άτομα για τα υπόλοιπα 1700 της σχολής. Και επιτέλους κάποιος αφου δεν έχουμε καταστατικό στη σχολή να μου βρει το καταστατικό κάποιας άλλης σχολής (βάσει του οποίου κινούμαστε λογικά) να ξέρω κι εγώ ποια είναι τα δικαιώματα μου.

Πόσοι από αυτούς που μιλάνε κάθε μέρα σε αυτό το forum και προσπαθούν να μας δείξουν ότι η άποψη τους είναι η σωστή επαναλαμβάνοντας τα ίδια χωρις να λαμβάνουν υπόψιν ότι κάθε συνομιλητής τους έχει διαφορετική προσωπικότητα και απόψεις ξέρουν ακριβές νούμερο για να υπάρχει απαρτία στη συνέλευση;
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Δευτ, 19 Απρ 2010 5:38 pm

m.q.n.i.n.a έγραψε:Τώρα αν κάποιον τον απασχολεί το ότι θέλει να ψηφίσει μπλοκ αντικατάληψης, αλλά δε θέλει και να ψηφίσει το πλαίσιο της ΔΑΠ που κατά κόρον εκφράζει το μπλοκ αυτό, έχω να του θέσω τον εξής προβληματισμό: μήπως στοιχιζόμενος στο μπλοκ της αντικατάληψης με το σκεπτικό να μη χάσεις το μάθημα, ή να μη μείνεις πίσω, ή να μην υποστείς «κυρώσεις», μήπως λοιπόν με αυτό τον τρόπο βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος? Μήπως υποσυνείδητα εντάσσεσαι στη λογική του ατομισμού, να-γίνω-καλύτερος-ώστε-να-ανταγωνίζομαι-καλύτερα, την οποία ακριβώς πρεσβεύει και η ΔΑΠ?
Πιστεύω πως η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα είναι τρομερά κρίσιμη, και η παθητική στάση είναι εγγυημένη καταστροφή για το μέλλον μας.

Η κατασταση που βιωνουμε σημερα ειναι οντως πολυ κρισιμη και αυτη που ΘΑ βιωσουμε στο προσεχες μελλον θα ειναι ακομα πιο κρισιμη.. Το να "Γινομαι Ολοενα Και Καλυτερος Ετσι Ωστε Να Μπορεσω Να Ανταπεξελθω Στις Δυσκολες Επαγγελματικες Συνθηκες-Ανταγωνιστικες Αλλα Και Στους Καθημερινους Ρυθμους Ζωης"
δεν ειναι λογικη που πρεσβευει η ΔΑΠ. Λεγεται ρεαλισμος-πραγματικοτητα. Ειμαστε στο 2010, οχι στο 1970. Καποτε αν ηξερες διαιρεση ησουν τρομερος μαθηματικος, τωρα τη διαιρεση τη μαθαινουν στο δημοτικο.Μεχρι και ενας που δεν περασε στο πανεπιστημιο μπορει να ειναι πολυ καλος σ αυτη. Η φραση αυτη: μήπως λοιπόν με αυτό τον τρόπο βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος? δεν ξερω πραγματικα για ποιους ισχυει.Για τους ανεξαρτητους ή για τους ανθρωπους με παρωπιδες που μαθαινουν το ποιηματακι απο το εκαστοτε πολιτικο κομμα και το αναπαραγουν σαν μικρα Παπαρηγακια-Τσιπρακια-Παπανδρεακια-Σαμαρακια κ.λ.π... (Πολιτικο κομμα=Φοιτητικη Παραταξη). Η αριστερα πηγαινει δυστυχως κατα διαολου εξαιτιας κατι αντιληψεων του τυπου:" Αν δεν θελεις καταληψη πηγαινε ψηφισε ΔΑΠ " Ωραια νοοτροπια.. Επειδη διαφωνω ως προς τους τροπους διαμαρτυριας, ή επειδη δεν βλεπω αντικρυσμα στον αγωνα που καποιοι μας παρουσιαζουν,ως μια ιστοριουλα οπως ο νομος-πλαισιο ή το αρθρο 16, να παω στη δεξια!
amazing_happens

Δημοσίευσηαπό theoxaris » Δευτ, 19 Απρ 2010 5:54 pm

Όταν τα παιδιά σου θα θέλουν να σπουδάσουνε και δε θα έχεις λεφτά να το σκεφτείς οτι δε σε ενδιέφερε να ασχοληθείς με τοα άρθρο 16 .... Γιατί στη τελική όσοι έχουν λεφτά, δε τους νοιάζει.. Πάνε και στο MIT και σκάνε 60.000 ευρώ το χρόνο ενώ άλλοι κυνηγάνε υποτροφίες και συνήθως δε τις παίρνουνε...Δε λέω οτι συμφωνώ με το πλαίσιο τάδε αλλά κάποια πράγματα απλά με βγάζουν από τα ρούχα μου .....
theoxaris

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Δευτ, 19 Απρ 2010 6:00 pm

amazing_happens έγραψε:Το να "Γινομαι Ολοενα Και Καλυτερος Ετσι Ωστε Να Μπορεσω Να Ανταπεξελθω Στις Δυσκολες Επαγγελματικες Συνθηκες-Ανταγωνιστικες Αλλα Και Στους Καθημερινους Ρυθμους Ζωης"
δεν ειναι λογικη που πρεσβευει η ΔΑΠ. Λεγεται ρεαλισμος-πραγματικοτητα.

Αυτό πρέπει πραγματικά να είναι ένα τρυπάκι απ'το οποίο δύσκολα βγαίνεις...Με το να πω ότι η εκπαίδευση προφανώς και είναι ταξική (και με την κατάργηση του δωρεάν χαρακτήρα της γίνεται ακόμη πιο ταξική) δε με κάνει φερέφωνο κανενός πολιτικού κι ας συμμετέχω σε όποιο σχήμα θέλω να συμμετέχω.Αυτό το βλέπεις καθημερινά:πόσοι φοιτητές δουλεύουνε για να τα βγάλουν πέρα ακόμη και στο δημόσιο πανεπιστήμιο και πόσοι είναι αυτοί που δύνανται να αγοράσουν ένα πτυχίο από το παράρτημα του ''Anw Kwlopetinitsa college''?
Ναι σε μια αποστειρωμένη κοινωνία όλα αυτά που λες περί ρεαλισμού μπορεί και να είναι αλήθεια,αλλά σ'αυτόν εδώ τον κόσμο δεν ξεκινάμε όλοι από την ίδια αφετηρία...
Τέλος το δίλημμα κατάληψη ή μάθημα είναι ψευδοδίλημμα και νομίζω ότι τεχνιέντως κάποιοι εκ δεξιών το καλλιεργούν.Το πραγματικό δίλημμα έχει εύστοχα τεθεί παραπάνω και νομίζω έχει γίνει σαφές.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό havale_tsoglan » Δευτ, 19 Απρ 2010 6:16 pm

m.q.n.i.n.a έγραψε:Άλλωστε και το πλαίσιο που την προτείνει αναπτύσσει μια συγκεκριμένη ανάλυση απέναντι στην πολιτική της αναδιάρθρωσης, δεν είναι ένα Α4 που γράφει ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΥΓΚ.

Επειδή απάντησες έμμεσα σ ένα απ τα προηγούμενα ποστς μου,θα σ απαντήσω κι εγώ ως εξής :
α)Για τ ότι δεν έχετε επιχειρηματολογία όντως ισχύει!Να σου πω επιχειρήματα για καταλήψεις που έχω ακούσει στην πράξη? (άσε τι γράφει στη θεωρία το πλαίσιο). -Ε,όλες οι σχολές έχουν κλείσει,εμείς θα μείνουμε ανοιχτά? (μην είμαστε οι ξενέρωτοι δηλαδή...). -Πρέπει ν αγωνιστούμε όταν θίγονται τα δικαιώματά μας (Συμφωνώ,αλλά όσα έχουμε πετύχει δεν ήταν λόγω των καταλήψεων που πολλοί λέγανε...).Κι απαντήσεις απο πιο φανατισμένους που χω λάβει (μακάρι να ναι λίγοι) -Εδώ έχουμε πόλεμο,τι ανοιχτές σχολές?? (ναι,βάζω τη στολή μου,παίρνω την καραμπίνα μου κι έρχομαι...).
β)Μη το παίζετε δημοκρατικοί και δίκαιο γτ εμείς οι παλιοί έχουμε δει πως ''ξέρουν να χάνουν'' οι καταληψίες,εμποδίζοντας άτομα να μπουν στη σχολή (όταν απλά τους πονάει η ήττα) με την περίφημη πλέον φράση ''τον πούλο συνάδελφοι,τον πούλο'' που είχε ειπωθεί αυτολεξί κάποτε από σας,είτε παίρνοντας τα κλειδιά με τη βία και φρουρώντας τις εισόδους με καδρόνια.
γ)Να μη μιλήσω καλύτερα για μια αριστερή παράταξη (αν κ πολλοί ξέρουμε ποια),που προσπαθεί να ''στρατολογήσει'' πρωτοετείς φοιτητές,βάζοντας στόχο ορισμένους απ αυτούς και σχεδόν με το ζόρι τους μιλάνε όπου τους πετύχουν,τους καλούν σε πορείες και προσπαθούν να τους πουλήσουν τη φυλλάδα τους (μέθοδοι που μας γυρίζουν αιώνες πίσω...).
Με λίγα λόγια με το να εμπλέκετε αγώνες των φοιτητών με την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου,το μόνο που καταφέρνετε είναι να δημιουργείτε αντιπάθειες και σε άτομα που συμφωνούν με κάποια στοιχεία του πλαισίου σας
Άβαταρ μέλους
havale_tsoglan

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό havale_tsoglan » Δευτ, 19 Απρ 2010 6:28 pm

lybe33 έγραψε:Αυτό το βλέπεις καθημερινά:πόσοι φοιτητές δουλεύουνε για να τα βγάλουν πέρα ακόμη και στο δημόσιο πανεπιστήμιο και πόσοι είναι αυτοί που δύνανται να αγοράσουν ένα πτυχίο από το παράρτημα του ''Anw Kwlopetinitsa college''?

Σωστό αυτό,αλλά να σου κάνω μια ερώτηση.Είσαι συ σε μια ιδιωτική εταιρία και θές να χτίσεις κάτι διαμερίσματα.Σε ποιον θα εμπιστευόσουν τις κατασκεύες αυτές?Σ έναν πολιτικό μηχανικό του ΕΜΠ η σ έναν του αντίστοιχου ''Άνω Κωλοπετινίτσα college?'' ;)
Άβαταρ μέλους
havale_tsoglan

Δημοσίευσηαπό Peace088 » Δευτ, 19 Απρ 2010 6:49 pm

Το θέμα είναι να κρατήσουμε λιγάκι το επίπεδο της σχολής και να σεβαστούν κάποιοι ιδιαίτερα μαχητικοί φοιτητές το δικαίωμα των υπολοίπων να τελειώσουν το εξάμηνο και την εξεταστική στην ώρα τους! Κανένας δεν περιορίζει την έκφραση τους αλλά εμένα μια εβδομάδα παράτασης της εξεταστικής 8α ελαφρύνει την τσέπη μου κατά 150 ευρώ που δεν τα θεωρώ περισσευούμενα! Εξάλλου καιρός είναι να σταματήσουν να πολεμούν το έρμο κράτος μας στον απρόσωπο αγώνα και να κάνει ο καθένας τη δουλεία του! Έλεος πλέον με τις καταλήψεις! Και όσοι αντιδρούν μη νομίζεται ότι είναι η εύπορη τάξη αλλά απλός κόσμος που βαρέθηκε πλέον να βλέπει το καλύτερο πολυτεχνείο να εξευτελίζεται...
εκεί που σταματάει η λογική... ξεκινάει το πανεπιστήμιο!
Peace088

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό kris2290 » Δευτ, 19 Απρ 2010 6:56 pm

Απ οτι βλεπω συμμετεχουν ατομα απο παραταξεις στην συζητηση. Μπορειτε να μου απαντησετε γιατι η συνελευση γινεται σε ωρα μαθηματος?Παντως προσωπικα και εγω δεν πιστευω πως η καταληψη αποτελει πλεον μεσο που μπορει να αποφερει αποτελεσματα. Πρεπει να γινουμε πιο δημιουργικοι γιατι αυτο το μεσο λογω καταχρησης αχρηστευθηκε. Αναφερθηκε πως θα μπουν επιπλεον εξετασεις για να επικυρωθεις ως μηχανικος. Ξερει κανεις τι μορφη θα εχουν αυτες? Το ρωταω αυτο γιατι μετα την νομιμοποιηση των κολλεγιων ,θεωρητικα, μπορει να ειναι ενα θετικο μετρο αφου καποιοι που αποφοιτησαν απ αυτα και δεν εχουν τις απαραιτητες γνωσεις θα κοβονται.
kris2290

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Δευτ, 19 Απρ 2010 8:45 pm

theoxaris έγραψε:Όταν τα παιδιά σου θα θέλουν να σπουδάσουνε και δε θα έχεις λεφτά να το σκεφτείς οτι δε σε ενδιέφερε να ασχοληθείς με τοα άρθρο 16 .... Γιατί στη τελική όσοι έχουν λεφτά, δε τους νοιάζει.. Πάνε και στο MIT και σκάνε 60.000 ευρώ το χρόνο ενώ άλλοι κυνηγάνε υποτροφίες και συνήθως δε τις παίρνουνε...Δε λέω οτι συμφωνώ με το πλαίσιο τάδε αλλά κάποια πράγματα απλά με βγάζουν από τα ρούχα μου .....

Συγγνωμη αλλα το νουμερο 1 προβλημα αυτη τη στιγμη στην ελληνικη κοινωνια δεν ειναι η αναθεωρηση του αρθρου 16.. Αλλα η οικονομια.. Η οικονομια και τα νεα οικονομικα μετρα ειναι πολυ σοβαροτερη-α απο οποιαδηποτε αναθεωρηση του αρ.16. Δεν ξερω αν αυτο που εγραψες αφορα εμενα.. Εγω δεν ειπα οτι δεν με ενδιαφερει κατι απ ολα αυτα.. Αλλα σε σχεση με τις ιστοριες νομος-πλαισιο και αρθρο 16, τωρα τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Η νεα ταξη πραγματων δεν προκειται να αλλαξει χαριστικα για την Ελλαδα.. Την μπουρδελοποιησαν τη χωρα και τωρα ψαχνουμε χαμενες επαναστασεις.. ΔΝΤ.. Και μακαρι το μοντελο να ειχε δικιο και να ηταν Δευτερο Νext Τοp και οχι Διεθνες Νομισματικο Ταμειο αλλα που τετοια τυχη..

lybe33 έγραψε:
amazing_happens έγραψε:Το να "Γινομαι Ολοενα Και Καλυτερος Ετσι Ωστε Να Μπορεσω Να Ανταπεξελθω Στις Δυσκολες Επαγγελματικες Συνθηκες-Ανταγωνιστικες Αλλα Και Στους Καθημερινους Ρυθμους Ζωης"
δεν ειναι λογικη που πρεσβευει η ΔΑΠ. Λεγεται ρεαλισμος-πραγματικοτητα.

Αυτό πρέπει πραγματικά να είναι ένα τρυπάκι απ'το οποίο δύσκολα βγαίνεις...Με το να πω ότι η εκπαίδευση προφανώς και είναι ταξική (και με την κατάργηση του δωρεάν χαρακτήρα της γίνεται ακόμη πιο ταξική) δε με κάνει φερέφωνο κανενός πολιτικού κι ας συμμετέχω σε όποιο σχήμα θέλω να συμμετέχω.Αυτό το βλέπεις καθημερινά:πόσοι φοιτητές δουλεύουνε για να τα βγάλουν πέρα ακόμη και στο δημόσιο πανεπιστήμιο και πόσοι είναι αυτοί που δύνανται να αγοράσουν ένα πτυχίο από το παράρτημα του ''Anw Kwlopetinitsa college''?
Ναι σε μια αποστειρωμένη κοινωνία όλα αυτά που λες περί ρεαλισμού μπορεί και να είναι αλήθεια,αλλά σ'αυτόν εδώ τον κόσμο δεν ξεκινάμε όλοι από την ίδια αφετηρία...
Τέλος το δίλημμα κατάληψη ή μάθημα είναι ψευδοδίλημμα και νομίζω ότι τεχνιέντως κάποιοι εκ δεξιών το καλλιεργούν.Το πραγματικό δίλημμα έχει εύστοχα τεθεί παραπάνω και νομίζω έχει γίνει σαφές.

Ευτυχως, υπαρχουν παρα πολλα παραδειγματα ανθρωπων γυρω μας που αφησαν την "κλαψα" ( συγγνωμη για τη λεξη) και απο το μηδεν καταφεραν να φτασουν στο 10 με βοηθεια απο το πουθενα. Σαφως και δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι την ιδια αφετηρια, πραγμα το οποιο ειναι λυπηρο και αδικο, αλλα δυστυχως αυτο δεν μπορει να αλλαξει, οσοι ανθρωποι και να κατεβουμε στους δρομους.Εχω χρειαστει νσ δουλεψω και ισως να ξαναχρειαστει.. αλλα that's life! Η καταληψη ζημειωνει εμας,μας οδηγει για ακομα μια φορα στην υποβαθμιση του ηδη υποβαθμισμενου πανεπιστημιου, δεν αποτελει πια ισχυρο μοχλο πιεσης οπως καποτε και γενικα δεν αποτελει εφαλτηριο για κατι καλο και υγιες για ολους μας. Πολεμαμε το μπουρδελο-κρατος, κανοντας το "σπιτι" μας μπουρδελο! Ευχαριστω δεν θα παρω!

:ellinofreneia:
amazing_happens

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Δευτ, 19 Απρ 2010 9:07 pm

Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι συνδικαλιστές από τις παρατάξεις που κατεβάζουν το αγωνιστικό πλαίσιο αντιμετωπίζουν δυστυχώς τη γκρίνια απέναντι στην κατάληψη με ένα ισοπεδωτικό και μηδενιστικό πνεύμα, και ένα απαύγασμα νεοελληνικής αριστερίστικης μαγκιάς του στυλ
αγωνιστικό πνεύμα έγραψε:"κοίτα πάλι τους δεξιούς/κοίτα τι λένε πάλι οι γραφικοί, δεν θέλουν να χάσουν μάθημα/τον πούλο συνάδελφοι, τον πούλο/σκατά στο mqn και τους γκρινιάρηδές του" κτλ

, αλλά θέλω να κάτσουν λίγο και να σκεφτούν ότι ο περισσότερος κόσμος θέλει να αντιδράσει το φοιτητικό σώμα απέναντι στα μέτρα, θέλει να αποτελεί ο σύλλογος μας μέρος του αγώνα για καλύτερη παιδεία. Είναι πραγματικά λίγοι αυτοί που ψηφίζουν αντίπαλα πλαίσια τελείως διαφορετικής λογικής επειδή συμφωνούν 100% μαζί τους. Αρκετοί δυστυχώς μπαίνουν στη λούμπα κατάληψη - αντικατάληψη (πράγμα το οποίο διαφημίζουν και οι αντίπαλες παρατάξεις) και ένα μεγάλο τμήμα του κόσμου δεν ψηφίζει λόγω της υποβόσκουσας καταληψιολαγνείας που συνήθως έχουν τα πλαίσια. Είναι κρίμα να βλέπεις πόσο εύκολα θα μπορούσε να ληφθεί κάποιο ευρύ αγωνιστικό πλαίσιο, το οποίο δυστυχώς χάνει σημαντικό μέρος ψήφων ακριβώς επειδή μπαίνουμε στη λούμπα κατάληψη-μη κατάληψη, και τελικώς καταλήγει να χάνει τη συνέλευση.

Ακόμα χειρότερα, πιστεύω έχουμε ταυτίσει την κατάληψη με τον "πυρήνα" του αγώνα μας. Η μη-κατάληψη είναι πλέον ξενέρωτη, δεν αποτελεί αγώνα. Οι άλλες μορφές επισκιάζονται μπροστά στο αριστερό universality της κατάληψης. Η κατάληψη πλέον γίνεται από ένα από τα πολλά μέσα, αυτοσκοπός, η "μίζα" για οποιοδήποτε αγώνα μας. Και σε αυτή τη στρεβλή λογική φυσικά μπαίνουν και αυτοί που περνάνε δεξιά και γλοιώδη πλαίσια, διαφημίζοντας ως κύριο μέρος αυτών το ότι αυτά λένε "ανοικτή σχολή". Αν αυτό δεν είναι καταληψιολαγνεία, τότε τι είναι;

Δοκιμάστε καμιά φορά να προτείνετε κάτι άλλο. Ας πούμε, κλειστή σχολή μόνο την ημέρα της απεργίας. Ενημερωτικές εκδηλώσεις από το σύλλογο τις υπόλοιπες ημέρες, παράλληλα με το μάθημα. Και να δείτε ότι όταν κλιμακωθεί ο αγώνας και θα χρειαστούμε κατάληψη, η πλειοψηφία θα είναι εκεί, και δεν θα έχει λακίσει ή κουραστεί από τη non-stop τάση να κλείνουμε τις σχολές.

That said, θεωρώ ότι όλοι πρέπει να κατέβουμε και να ψηφίσουμε αύριο. Ό,τι προτιμάμε. Και εγώ που αποτελώ ένα ακόμη "γκρινιάρη δεξιό" (sic) θα το κάνω. Η κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη, και θα πρέπει να τονώσουμε ό,τι έχει μείνει από τις συλλογικές διαδικασίες. Γιατί θα τις χρειαστούμε σύντομα.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 2 επισκέπτες