20/04: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 20/04: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό mj » Κυρ, 18 Απρ 2010 11:14 pm

Δεν πιστεύω πως θα προσβληθείς για αυτό το γράφω : μαλλον δεν έχεις προσπαθήσει ποτέ να κρατήσεις σε ρυθμό το διαβασμά σου.
mj

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Δευτ, 19 Απρ 2010 12:22 am

καταρχάς κύριε conserve(πρόσφατα έμαθα τί σημαίνει merde και συγγνώμη που είχα απαντήσει έτσι σε προηγούμενα ποστ)

Από τη στιγμή που αυτό αποτελεί το nickname μου δεν πιστεύω να πιστεύεις ότι θα έχω πρόβλημα αν με προσφωνείς με αυτό. :mrgreen:

• Πέραν των κινητοποιήσεων για το άρθρο 16, δεν θυμάμαι καμία άλλη περίοδο που ο αγώνας μας να έχει ένταση και να αντανακλάται. Αντίθετα, θυμάμαι πολλές περιόδους όπου κάναμε καταλήψεις χωρίς αντίκρυσμα, απλά για να κλείσει η σχολή μία βδομαδούλα παραπάνω. Κακά τα ψέμματα, αιτήματα και λόγους αγώνα θα έχουμε πάντα, από τον αγώνα για δημόσια παιδεία μέχρι τη χρηματοδότηση, μέχρι το σοσιαλισμό και τη σύμπνοια με την εργατική πάλη, μέχρι την οικοδόμηση της αναρχίας ή ό,τι νομίζει ο καθένας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα "καταλάβουμε" το δρόμο μας μέχρι εκεί.
  • Εννοώ φυσικά τις καταλήψεις σε κρατικά κτίρια, και δη τις φοιτητικές καταλήψεις που ξετρυπώνουν κάθε τρεις και λίγο. Στον ιδιωτικό τομέα φυσικά και δεν υπάρχουν καταλήψεις,αφού εκεί δεν σηκώνει πολλά-πολλά η εργοδοσία. Για αυτό και εκεί έστω και μία κατάληψη θα προκαλέσει αίσθηση. Εδώ που σηκώνει πολλά-πολλά το ίδρυμα ή το υπουργείο πάντως, καμία αίσθηση δεν προκαλεί.
  • Τη "ζωντάνια" αυτή που υπερασπίζεσαι με τα διήμερα και τα τριήμερα εγώ δεν την έχω δει ποτέ. Όλες οι καταλήψεις που έγιναν τουλάχιστον σε αυτή τη σχολή ήταν λουκέτα με ελάχιστα άτομα εκ των έσω. Είναι ζήτημα αν πέρασε ποτέ από την κατάληψη το 10-20% από αυτό που την ψήφισε. Και ναι, έχω παει σε καταλήψεις και ξέρω.
  • Και σε κινητοποιήσεις έχω πάει αρκετές. Και υπάρχουν πορείες ή καταλήψεις πολύ πιο "ζόρικες" από τα φοιτητικά νταραβέρια, οι οποίες δεν έχουν τη φοβεροτρόμερη κατάληξη της ΓΑΔΑ πάντα. Αντιθέτως, πολύς κόσμος έχει τσιμπηθεί στη ΓΑΔΑ μέσα από κυριλέ πορείες ή από άκυρα ντου σε πιο ήρεμους χώρους.

Τέλος πάντων, απλά να σημειώσω ότι μιλάω γενικά για τη σκοπιμότητα και τη στρατηγική των καταλήψεων ως μία μακροπρόθεσμη βάση αγώνα. Ούτε κρίνω τη διήμερη κατάληψη που προτείνεται, ούτε μιλώ για τη συγκεκριμένα συνέλευση. Ίσα-ίσα, μου αρέσει που βλέπω μια αλλαγή από τον υπερεπαναστατικό μαξιμαλισμό του 5-ημέρες-κατάληψη σε δράσεις που εστιάζουν πιο πολύ στις ημέρες των απεργιών. Απλά το έθιξα πάλι γιατί βλέπω τη συζήτηση για τις καταλήψεις να φουντώνει πάλι, και να ανακυκλώνεται η ίδια επιχειρηματολογία και από τις δύο πλευρές.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Nysta » Δευτ, 19 Απρ 2010 1:28 am

πάντως εγώ οφείλω να υπενθυμίσω: δε μπορεί να αναπολούμε το 06'!!!!! ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ
τοτε παλεύανε για να μη νομιμοποιηθούν ..
και όχι μόνο συνάδελφε επειδή νομιμοποίησαν τα πτυχία των κολλεγίων ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΙΜΑΤΙΚΑ, χρησιμοποίησαν τα ΜΜΕ για να το καλύψουν, τα οικονομικά μετρα εμφανίζονται σαν λύση ανάγκης
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Δευτ, 19 Απρ 2010 4:07 am

mj έγραψε: Κάνεις κακό σε όλους τους ανεξαρτητους φοιτητές

+1 απο εμενα
amazing_happens

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Nysta » Δευτ, 19 Απρ 2010 11:23 am

εγώ δεν κάνω κακό σε κανέναν. η γενική συνέλευση είναι ανοιχτή να ψηφίσει όποιος θέλει
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Δευτ, 19 Απρ 2010 1:27 pm

Nysta έγραψε:εγώ δεν κάνω κακό σε κανέναν. η γενική συνέλευση είναι ανοιχτή να ψηφίσει όποιος θέλει

Και για πες μας Nysta, τι ακριβώς θα ψηφίσει στην γενική συνέλευση κάποιος που δεν θέλει να γίνει κατάληψη ; :ellinofreneia:
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό m.q.n.i.n.a » Δευτ, 19 Απρ 2010 3:48 pm

Ε, αν δε θέλεις να γίνει κατάληψη μπορείς πάντα να ψηφίσεις κάποιο πλαίσιο που δεν προτείνει κατάληψη. Θέλω πάντως να επισημάνω πως η πρόταση για κατάληψη δεν μπαίνει μόνη της στο ξεκούδουνο, αλλά σε μια ευρύτερη λογική αγωνιστικών κινητοποιήσεων των οποίων αποτελεί μέρος. Άλλωστε και το πλαίσιο που την προτείνει αναπτύσσει μια συγκεκριμένη ανάλυση απέναντι στην πολιτική της αναδιάρθρωσης, δεν είναι ένα Α4 που γράφει ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΥΓΚ.
Τώρα αν κάποιον τον απασχολεί το ότι θέλει να ψηφίσει μπλοκ αντικατάληψης, αλλά δε θέλει και να ψηφίσει το πλαίσιο της ΔΑΠ που κατά κόρον εκφράζει το μπλοκ αυτό, έχω να του θέσω τον εξής προβληματισμό: μήπως στοιχιζόμενος στο μπλοκ της αντικατάληψης με το σκεπτικό να μη χάσεις το μάθημα, ή να μη μείνεις πίσω, ή να μην υποστείς «κυρώσεις», μήπως λοιπόν με αυτό τον τρόπο βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος? Μήπως υποσυνείδητα εντάσσεσαι στη λογική του ατομισμού, να-γίνω-καλύτερος-ώστε-να-ανταγωνίζομαι-καλύτερα, την οποία ακριβώς πρεσβεύει και η ΔΑΠ?
Πιστεύω πως η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα είναι τρομερά κρίσιμη, και η παθητική στάση είναι εγγυημένη καταστροφή για το μέλλον μας.
Άβαταρ μέλους
m.q.n.i.n.a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Nysta » Δευτ, 19 Απρ 2010 4:56 pm

με κάλυψε η m.q.n.i.n.a. μιας και μου απευθύνετε το λόγο. αν πιστεύετε ότι η γενική συνέλευση είναι ένα μέρος όπου αποφασίζουμε αν θα γίνει κατάληψη ή όχι, το έχετε χάσει το νόημα(και όχι για το περι τίνος μιλάει η γενική συνέλευση αλλά γενικότερα). πάντως σε ακραίες περιπτώσεις που το αντιδραστικό μπλοκ(δαπ,πασπ,πκσ) δε θέλουν κατάληψη γίνεται κάτι σαν πλαίσιο αυτών που λένε κατά και πλαίσιο αυτών που υποστηρίζουν την κατάληψη και γίνεται έτσι η διαδικασία της ψηφοφορίας.
Άβαταρ μέλους
Nysta

Δημοσίευσηαπό mits17 » Δευτ, 19 Απρ 2010 5:14 pm

Nysta έγραψε:το αντιδραστικό μπλοκ(δαπ,πασπ,πκσ)

!!!!!
mits17

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό theoxaris » Δευτ, 19 Απρ 2010 5:32 pm

ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
1. Μια διαδικασία μαζική : Ο αριθμός των ατόμων που ψηφίζουνε είναι μικρός σχετικά με το μέγεθος της σχολής και αυτός ο αριθμος πρέπει να διαρεθει συνήθως δια δύο λόγω τρένων-φοιτητών της τελευταιας στιγμης που έρχονται από τις ακμάζουσες καφετέριες πλησίον του πολυτεχνείου
2. Μια διαδικασία ενδιαφέρουσα : Μπορεί να είναι τις πρώτες φορές αν και από κάποια φάση και μετά νιώθεις οτι χάνεις το χρόνο σου και μιλάμε για αρκετές ώρες
3. Μια διαδικασία για να ευαισθητοποιηθείς πολιτικά : Αύτο ισχύει εν μέρει (Αν διαβάσεις κανένα πλαίσιο και μιλήσεις και με κανεναν άνθρωπο γιατί άντε να ακούσεις τον ομιλητή)...
4. Μια διαδικασία που παλεύεις για τα δικαιώματα σου : Παλεύεις για τα δικαιώματα σου γενικότερα(εργασιακά, ασφαλιστικά,...) αν και λίγο ασχολιέται με τη καλυτέρευση της σχολής
5. Μια διαδικασία που μπορείς να πεις την αποψή σου : Από όσο ξερω αυτό δε γίνεται (πρακτικά τουλάχιστον)
6.Μια διαδικασία δημοκρατικη : Εντάξει δημοκράτικη δεν τη λες εκτός αν αναφέρεσαι στη καταμέτρηση των ψήφων στο τέλος που αποφασίζουν το πλαίσιο γιατί κατά τα άλλα...

Δυστυχώς η διαδικασία παραμένει ίδια τα τελευταία χρόνια και για αυτό απαξιωνεται όλο και περισσότερο απο τους φοιτητές...
Ελπίζω τα επόμενα χρόνια (αν και θα τελείωσω) να γίνει κάτι καλύτερο

Και να μη λέμε για τους άλλους. ΕΜΕΙΣ φταίμε που είναι έτσι όπως είναι τώρα
theoxaris

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες