ckotscv έγραψε:Ο αγώνας ο Σωστός, ο αγώνας για αλλαγή από μία βαλτωμένη κατάσταση απαιτεί κόπο και συλλογική προσπάθεια. Απαιτεί πίστη και θέληση. Απαιτεί από εμάς να κοιτάξουμε ψηλά και να αλλάξουμε τα πράγματα. Απαιτεί, δηλαδή, να δούμε με Ανθρωπιά το ζήτημα και να τιμωρήσουμε τους φταίχτες.Δεν πρέπει όμως αυτό να γίνει με έκρηξη θυμού και βίας.
Τι πάει να πει να κοιτάξουμε ψηλά και να δούμε το ζήτημα με ανθρωπιά? Άμα κοιτάξεις ψηλά δηλαδή θα παγώσουν τα νέα μέτρα?!!!
Αν είναι δυνατόν! Βία είναι αυτό που σου επιβάλλει αυτή τη στιγμή το κράτος! Η βία , η καθημερινή βία, που δεχόμαστε έχει περάσει κάθε προηγούμενο! Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων τις τελευταίες δεκαετίας. Το κράτος προαναγγέλει τα σκληρότερα μέτρα, παγώνει κατακτήσεις (όπως δώρο πάσχα κλπ) χωρίς να δηλώνει την ημερομηνία λήξης τους.. Γίνεται μια προσπάθεια να μετατεθεί όλο το βάρος στις δικές μας πλάτες! Αυτό εγώ το λέω "η υπέρτατη βία".. Ψυχολογική αλλά και σωματική..
Αν καλείς ανθρωπιά το να δεχτώ κάτι τέτοιο και το να γυρίσω και το άλλο μάγουλο σε αυτούς, πραγματικά προτιμώ να μη λέγομαι άνθρωπος. Ούτως ή άλλως αυτοί δεν με αντιμετωπίζουν ως άνθρωπο τη στιγμή που καταπατούν κάθε μου δικαίωμα και μου ασκούν τρομοκρατία σε καθημερινή βάση, με τη βοήθεια της αστυνομίας και των ΜΜΕ που δε χάνουν την ευκαιρία να προβάλουν τη λογική του μονόδρομου, του να δεχτείς κάθε μέτρο "για το καλό της Ελλάδας, για το καλό του έθνους" κλπ κλπ. Εδώ βάζω και την εκκλησία μέσα. Τις ίδιες λογικές προβάλει και αυτή..
Πραγματικά δεν έχω καμία διάθεση να κάτσω να γράψω τα κατεβατά μου εδώ..Μπορείς να έρθεις στη γενική συνέλευση γιατί πραγματικά σε αφορά και σένα όπως και τον καθένα μας! Δεν απευθύνομαι σε σένα προσωπικά ckοtscv, ήσουν απλώς η αφορμή να γράψω.
Το να αλλάξεις μια κατάσταση επιτυγχάνεται κατά τη γνώμη μου με το να παρεμβαίνεις σε αυτή και όχι με το να απέχεις γιατί απλώς διαφωνείς. Και το λέω αυτό γιατί πολλοί δυσανασχετούν λόγω των συνθηκών με τις οποίες διεξάγεται η γσ..προφανώς και δε μας αρέσει αυτό αλλά δε βοηθάει και κανείς για να αλλάξει!
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...