Το ότι υπάρχει το δίπολο "κατάληψη"-"μη κατάληψη" είναι γεγονός υπαρκτό και δυστυχώς όλοι παρασυρόμαστε σε αυτό, με τις ευλογίες των παρατάξεων. Είναι εμφανές ότι η ΔΑΠ επωφελείται από το δίπολο καθώς με πρόφαση το να γίνει μάθημα (κάτι το οποίο θεωρώ προφανές και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα σε ένα ανώτατο ίδρυμα, προς θεού δηλαδή) προωθεί και την πολιτική της ατζέντα -πλήρη στήριξη σε κάθε δράση της κυβέρνησης- κάτι που θα γινόταν κατα τη γνώμη μου πολύ πιο δύσκολα εαν δεν ελλόχευε ο φόβος των χαμένων ωρών. Τα ΕΑΑΚ από την άλλη έχουν ενστερνιστεί την κατάληψη σαν το μόνο μέσο πάλης, απαξιώνοντάς την εντελώς όχι μόνο στα μάτια του κόσμου αλλά και στα δικά μας μάτια, ενώ με την πολύ συχνά απαράδεκτη και ακραία συμπεριφορά τους δεν πολυπείθουν (κατα τη γνώμη μου) για τις "αριστερές" τους πεποιθήσεις καθώς περισσότερο σε άλλου τύπου αντιλήψεις προσομοιάζει. Όσο για το επιχείρημα τους πως με τις καταλήψεις δεν χάνεται μάθημα κτλ κτλ είναι τουλάχιστον αστείο (και προσβλητικό) για όποιον κρατάει έστω και μια στοιχειώδη επαφή με τη σχολή και δεν επιθυμεί να βλέπει το πανεπιστήμιό του να υποβαθμίζεται επαναλαμβανόμενα. (Τον εγκέλαδο τον αφήνω ασχολίαστο γιατί προφανώς θέλει να περνάει απαρατήρητος. Εαν όντως κάνουν αυτοκριτική και αναγνωρίζουν τα λάθη τους και εαν όντως έχουν κάποια διαφορά από τα ΕΑΑΚ καλό θα ήταν να έχουν το θάρρος της γνώμης τους και να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από άλλους. Εξάλλου έτσι όπως γίνονται οι συνελεύσεις αυτό που τελικά μετράει είναι τα πλάισια και το μόνο που δηλώνει ο εγκέλαδος εκεί είναι : είμαστε ένα κομμάτι των ΕΑΑΚ, αλλά έχουμε πιο ευφάνταστο όνομα...)
Με αφορμή συζητήσεις που έχουν γίνει και σε αυτό το φόρουμ για τις ΓΣ, πιστεύω ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν καλούμασταν να ψηφίσουμε κάθε πρόταση χωριστά και όχι ολοκληρωμένα πλαίσια. Θέλω να πιστεύω πως ο σύλλογος θα μπορούσε να δείξει την αντίθεσή του με τα ΚΕΣ χωρίς να αναγκαστεί να μπει σε μια διαδικασία καταλήψεων, αλλά ακολουθώντας εναλλακτικές μορφές πάλης.Παράλληλα, δεν θα μπορούσε και η ΔΑΠ να βγάζει το συμπέρασμα πως επειδή δεν θέλουμε να χάνουμε ώρες και να υποβιβάζουμε τις σπουδές μας υποστηρίζουμε την κυβερνητική πολιτική.
Υ.Γ. ζήτω τα φυτά