09/03: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 09/03: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό Alexander » Δευτ, 08 Μαρ 2010 8:52 pm

Lost.in.Athens έγραψε:
merde_conserve έγραψε:Ρε παιδιά ωραία όλα αυτά. Όλοι συμφωνούμε ότι το πράγμα δεν πάει άλλο, ότι υπάρχει κοινωνική εξαθλίωση και ο κοινωνικός αναβρασμός επίκειται...αλλά ποιά είναι η αντιπρόταση στο δικομματισμό (και το σύστημα ως έχει γενικότερα) που καταρρέει; υπάρχει κάποια σοβαρή εναλλακτική πρόταση- "θεραπεία" και δεν την έχω δει;

Γιατί όλοι σπεύδετε να καλέσετε τον κόσμο να παλέψει, να αγωνιστεί κτλ...αλλά να παλέψει για τι ακριβώς; για το ουτοπικό σενάριο που διαφέρει από γκρουπούσκουλο σε γκρουπούσκουλο; Για τη γραφική αναβίωση του Σταλινισμού ή την επανάληψη δοκιμασμένων αποτυχημένων πολιτικών συστημάτων; Η Αριστερά είτε είναι στον κόσμο της, είτε αδυνατεί να αντιληφθεί το μέγεθος των περιστάσεων και να ανταλεξέλθει στους αγώνες της. Πάντως σοβαρή, ολοκληρωμένη αντιπρόταση δεν διαμορφώνει σίγουρα. Σε φάση "πάμε και ό,τι γίνει".

Αντίστοιχη υπερ-αγωνιστική ρητορεία χωρίς σοβαρή αντιπρόταση περιμένω να δω και αύριο. Πολύ "κατηγορώ", αλλά για το πώς θα ξεφύγουμε από τη λούμπα μούγκα.

+1000000000000000 :thumbup: (δεν θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα...)

Lost.in.Athens έγραψε:Πάντως για τη συγκεκριμένη συγκυρία με τα συγκεκριμένα δεδομένα εγώ δεν έχω ακούσει σοβαρές, ρεαλιστικές αντιπροτάσεις από την αριστερά και αυτό είναι κάτι που το λέω πραγματικά με λύπη. Δεν αμφιβάλλω ότι για ορισμένα θέματα η αριστερά έχει θέσεις, άλλοτε ρεαλιστικές και άλλοτε όχι και τόσο, αλλά ένα πράγμα που με θλίβει είναι ο λαικισμός που δυστυχώς ακόμα και η αριστερά διατηρεί. Για παράδειγμα, δεν μου αρκεί να ακούω ένα σύνθημα "να πληρώσουν την κρίση οι πλούσιοι" και αυτό υποτίθεται να αποτελεί την πρόταση της αριστεράς. Ας είμαστε πιο συγκεκριμένοι, πώς ορίζεις τους πλούσιους, τι προτάσεις κάνεις οι οποίες να ανταποκρίνονται στις εκάστοτε συνθήκες ώστε οι πλούσιοι να κληθούν να δώσουν περισσότερα χρήματα και όχι ο κόσμος που υποφέρει, καθώς και τι αντίκτυπο θα έχουν αυτά τα μέτρα.
Έχω την εντύπωση ότι η αριστερά πολλές φορές βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα ή δεν θέλει να πει τα πράγματα με το όνομά τους ή να παραδεχτεί τις αδυναμίες της μήπως και χαθεί ως δια μαγείας η αγωνιστικότητά της. Λυπάμαι που το λέω, αλλά το πρώτο μέλημα της αριστεράς θα έπρεπε να είναι η κατάθεση προτάσεων, με τις οποίες θα μπορεί να πείσει και τον κόσμο και όχι -μόνο- οι διαδηλώσεις κλπ, οι οποίες μπορούν κάλλιστα να μην έχουν και κανένα αποτέλεσμα, αν δεν προηγηθεί το προηγούμενο βήμα αποσαφήνισης των προτάσεών της ώστε τα αιτήματά της να τεθούν δυναμικά...
Ελπίζω αύριο η συζήτηση να είναι εποικοδομητική...

+70.000 κι απο μένα

Επίσης, γιατί ποτέ στην ιστορία δεν έχει κατέβει κάποιος για πορεία/απεργίες ενάντια στις ανεύθυνες προσλήψεις στο δημόσιο πχ όταν γίνονταν με το τσουβάλι και απο τα 2 κόμματα; Αντίδραση μόνο όταν αγγίζουν την τσέπη μας δηλαδή και κατα τα άλλα ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζει...; Ή μήπως δεν τα ξέραμε και μας ξέφυγε; Αν υποθέσουμε οτι υπάρχει ένα standard budget για μισθούς ΔΥ, η σωστή αντίδραση θα έπρεπε να είχε καταφέρει ΗΔΗ (όχι τώρα που έγινε το "κακό") να έχουμε ~τους μισούς δημόσιους υπάλληλους, με το διπλάσιο μισθό. Αλλα αφήνουμε την αυθαιρεσία γενικά να πιάσει κόκκινο και μετά ψάχνουμε τι φταίει. Αν κάτι δε μας αγγίζει άμεσα, παρατηρούμε σα χάνοι στην τηλεόραση όλη τη διαφθορά και περιμένουμε τις επόμενες εκλογές να "τιμωρήσουμε", με τους τιμωρημένους βέβαια να πηγαίνουν σπίτια τους αρκετά πλουσιότεροι. "Μα δεν ξαναβγήκαν κυβέρνηση..." ε και; Μετά από 4 με 8 χρόνια πάλι εκεί θα είναι. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η αλήθεια (που έλεγε κι ένας μεγάλος Έλληνας :lol: ). Σε αυτή την πραγματικότητα μπορούμε να αντιδράσουμε, ή μόνο σε μέτρα;

Το σίγουρο είναι οτι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν είναι μονόδρομος, οπότε καλό θα ήταν να συγκεντρώναμε την πίεση στο τι μέτρα πρέπει να περάσουν αντί αυτών (γιατι η λήψη μέτρων είναι μονόδρομος) απ'το να κράζουμε απλά "να τα πάρουν πίσω" με υψωμένη τη γροθιά.

Για το τσιγάρο ουδέν σχόλιον, τα είπαν οι προηγούμενοι. Θα χαρώ πολύ να ακούσω προτάσεις κι επιχειρήματα αύριο - αν καταφέρω να αψηφήσω την τσιγαρίλα...
Alexander Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Δευτ, 08 Μαρ 2010 8:54 pm

akis έγραψε:πλούσιοι δεν το έχω ακούσει lost

2010_01_25_ps1.jpg
2010_01_25_ps1.jpg (24.83 KiB) 2220 προβολές

(ευτυχώς που σε κάτι τέτοια η ΚΟΕ βάζει το συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ με μικρά μικρά γράμματα, για να πάρει όλη τη δόξα αυτή... :lol: )

akis έγραψε:Αλλά και να μην είχε το "πάμε να αγωνιστούμε κι ότι βγει" μου φαίνεται πολύ καλύτερο από το "ας κάτσουμε σπίτι να δούμε τι θα γίνει". Και κάτι τελευταίο: για να αγωνιστείς ενάντια σ αυτά τα μέτρα δεν χρειάζεται ούτε αριστερός να είσαι ούτε να παρακινηθείς από κανένα αριστερό φορέα. Αν έχεις κατανοήσει την αδικία που συντελείται αυτή τη στιγμή και το τι εργασιακές συνθήκες θα αντιμετωπίσουμε όταν τελειώσουμε τη σχολή κατεβαίνεις στην πορεία χωρίς δεύτερη σκέψη και πήγαινε σ όποιο μπλοκ θέλεις. Τη δεδομένη στιγμή δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να δείξουμε τη διαφωνία μας, να δείξουμε ότι ξέρουμε ότι μας δουλεύουν, να απαιτήσουμε να πληρώσουν την κρίση εκείνοι που τη δημιούργησαν...

Βασικά... όχι! Προσωπικά έχω πλέον αποφασίσει να είμαι πολύ επιλεκτικός σε ποιες πορείες συμμετέχω και καθοριστικό κριτήριο είναι αυτό των συγκεκριμένων αιτημάτων και αντιπροτάσεων... Όταν συμμετέχεις σε μια πορεία, συμμετέχεις για κάποιο λόγο, ο οποίος κατά τη γνώμη μου δεν αρκεί να είναι ότι δεν δέχομαι τα μέτρα που προτείνονται, αν δεν έχεις κάποια άλλη θέση, την οποία να θεωρείς σωστότερη και εφαρμόσιμη. Το να κατεβαίνεις στο δρόμο έτσι απλά για να κατεβαίνεις χωρίς να ξέρεις τι διεκδικείς και γιατί αυτό είναι πιο δίκαιο, ίσα ίσα που θεωρώ ότι κάνει κακό, καθώς κάποιος μπορεί να θεωρήσει και γραφικούς όλους αυτούς που κατεβαίνουν στους δρόμους γενικότερα και αυτό είναι κάτι που προφανώς θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό... Και αυτό είναι και το καθήκον της αριστεράς που συστηματικά αμελεί, το να "εφοδιάζει" δηλαδή τον κόσμο με διαφορετικές ιδέες και σκέψεις (και με αυτό δεν εννοώ φυσικά να τον εθίζει στην προπαγάνδα, την άκριτη αποδοχή απόψεων και τη μαζοποίηση) τις οποίες θα τις αντιπαραβάλλει με τις συνθήκες που υπάρχουν, στο σήμερα...

akis έγραψε:διάβαζε κι εσύ lost θα σ εξετάσω αύριο
κύριε, κύριε το κεφάλαιο 2 ειναι στην ύλη;;; :lol:
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Δευτ, 08 Μαρ 2010 8:57 pm

H τσιγαρίλα παιδιά είναι όντως μεγάλο πρόβλημα. Ντουμανιάζει ο χώρος και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Την καημένη κοπέλα που κατέβασε το ψήφισμα σε μια περσινή εαρινή ΓΣ τη σεβαστήκανε-δεν τη σεβαστήκανε για 10' και μετά ξανάρχισαν τα πηγαδάκια την αντίσταση στο σύστημα.

Υ.Γ Και να μην ξανακούσω γελοία επιχειρήματα αντίστροφου ρατσισμού του στυλ "αποστειρώνετε την πολιτική διαδικασία". Το "δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές, μόνο αντιπαθητικοί αντικαπνιστές" μπορεί να είναι ένα έξυπνο λογοπαίγνιο, αλλά ευτυχώς έιναι μόνο αυτό. Και φυσικά δεν είναι πολιτική (επαναστατική ή μη) θέση.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό lawine » Δευτ, 08 Μαρ 2010 9:10 pm

Μήπως και ο μπακάλης της γειτονιάς (χωρίς δόση υποτίμησης) γνωρίζει πώς λύνονται τα προβλήματα; Στην ουσία το θέμα είναι ότι κανείς δεν έχει το θάρρος να συγκρουστεί με τα συμφέροντα. Και όσοι λένε ότι θα το έκαναν μένουν μόνο στα λόγια..
Σήμερα είδα στο πίσω μέρος των εισιτηρίων ότι απαγορεύεται με νόμο του κράτους πλέον η παραχώρηση των εισιτηρίων σε άλλους. Δηλαδή αν με δουν να αφήνω το εισιτήριο μου στο μηχάνημα που ακυρώνει ή να το δίνω σε άλλον θα με συλλάβουν; Η κατάσταση φαντάζει γελοία όταν το πρόβλημα μετατίθεται στο πώς θα βγάλουμε από τη μύγα ξίγκι.....
lawine Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό γάντι του μποξ » Δευτ, 08 Μαρ 2010 9:24 pm

Το κάπνισμα είναι συνέπεια της κατάστασης που επικρατεί στις συνελεύσεις. Με όλα αυτά που βλέπει και ακούει κανείς, η υπόθεση σηκώνει (τουλάχιστον) τσιγάρο. Είναι ευτύχημα που ακόμα δεν έχουμε καταφύγει σε ενδοφλέβια τρυπήματα.

Lost.in.Athens έγραψε:Προσωπικά έχω πλέον αποφασίσει να είμαι πολύ επιλεκτικός σε ποιες πορείες συμμετέχω και καθοριστικό κριτήριο είναι αυτό των συγκεκριμένων αιτημάτων και αντιπροτάσεων... Όταν συμμετέχεις σε μια πορεία, συμμετέχεις για κάποιο λόγο, ο οποίος κατά τη γνώμη μου δεν αρκεί να είναι ότι δεν δέχομαι τα μέτρα που προτείνονται, αν δεν έχεις κάποια άλλη θέση, την οποία να θεωρείς σωστότερη και εφαρμόσιμη.
Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με τα κόμματα αλλά με εσένα. Αν δηλαδή εσύ ο ίδιος πιστεύεις ότι υπάρχει κι άλλη λύση εκτός αυτής των νέων μέτρων τότε αυτό αρκεί για να κατέβεις στο δρόμο άσχετα αν και οι γύρω σου έχουν σκεφτεί το ίδιο η κατέβηκαν απλώς για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

lawine έγραψε:Σήμερα είδα στο πίσω μέρος των εισιτηρίων ότι απαγορεύεται με νόμο του κράτους πλέον η παραχώρηση των εισιτηρίων σε άλλους. Δηλαδή αν με δουν να αφήνω το εισιτήριο μου στο μηχάνημα που ακυρώνει ή να το δίνω σε άλλον θα με συλλάβουν; Η κατάσταση φαντάζει γελοία όταν το πρόβλημα μετατίθεται στο πώς θα βγάλουμε από τη μύγα ξίγκι.....
Μην ψαρώνεις με αυτό, αν ψάξεις στο e-lawyer έχει τους νόμους και αναλύει το θέμα συμπεραίνοντας τελικά ότι δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα. Ο συγκεκριμένος νόμος μπάζει από παντού.
Εικόνα
Friends help you move. Good friends help you move bodies.
γάντι του μποξ
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Δευτ, 08 Μαρ 2010 9:40 pm

γάντι του μποξ έγραψε: Lost.in.Athens έγραψε:Προσωπικά έχω πλέον αποφασίσει να είμαι πολύ επιλεκτικός σε ποιες πορείες συμμετέχω και καθοριστικό κριτήριο είναι αυτό των συγκεκριμένων αιτημάτων και αντιπροτάσεων... Όταν συμμετέχεις σε μια πορεία, συμμετέχεις για κάποιο λόγο, ο οποίος κατά τη γνώμη μου δεν αρκεί να είναι ότι δεν δέχομαι τα μέτρα που προτείνονται, αν δεν έχεις κάποια άλλη θέση, την οποία να θεωρείς σωστότερη και εφαρμόσιμη.

Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με τα κόμματα αλλά με εσένα. Αν δηλαδή εσύ ο ίδιος πιστεύεις ότι υπάρχει κι άλλη λύση εκτός αυτής των νέων μέτρων τότε αυτό αρκεί για να κατέβεις στο δρόμο άσχετα αν και οι γύρω σου έχουν σκεφτεί το ίδιο η κατέβηκαν απλώς για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Το συγκεκριμένο όμως συνδέεται άμεσα με αυτό που λέω πιο κάτω, άρα συνδέεται και με τα κόμματα:
Lost.in.Athens έγραψε:Και αυτό είναι και το καθήκον της αριστεράς που συστηματικά αμελεί, το να "εφοδιάζει" δηλαδή τον κόσμο με διαφορετικές ιδέες και σκέψεις (και με αυτό δεν εννοώ φυσικά να τον εθίζει στην προπαγάνδα, την άκριτη αποδοχή απόψεων και τη μαζοποίηση) τις οποίες θα τις αντιπαραβάλλει με τις συνθήκες που υπάρχουν, στο σήμερα...

Δηλαδή αυτό που εννοώ είναι ότι οι πιο πολλοί από εμάς μπορεί να μην διαθέτουμε τις οικονομικές ή άλλες γνώσεις για να μπορούμε να σκεφτούμε μια διαφορετική πρόταση και να θεωρούμε ότι μπορεί να εφαρμοστεί, με την ύπαρξη βέβαια συγκεκριμένων δεδομένων. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θεωρώ ότι αυτόν το ρόλο καλούνται να παίξουν και τα κόμματα και να "φωτίσουν" από διαφορετικές πλευρές κάποια ζητήματα, βασισμένα όμως πάντα σε επιχειρήματα. Δεν μας φτάνει δηλαδή η ημιμάθειά μας (τουλάχιστον προσωπικά από οικονομικά δεν ξέρω σχεδόν τίποτα), αλλά ούτε η αριστερά, η οποία θεωρειται ότι αποκαλύπτει την αλήθεια και γεννά επανασταστικές ιδέες, δεν κάνει κάτι για να καλύψει αυτό το κενό αποτελεσματικά, αλλά μένει σε αποσπασματικές φράσεις και καταγγελίες. Δηλαδή αν δεν καταφέρεις να πείσεις ακόμα και τον κόσμο που σε ακούει, βασιζόμενος σε περιγραφή της πραγματικότητας και πιθανόν εκλαικευμένη (αλλά σε καμία περίπτωση λαικίστικη) εξήγηση της κατάστασης, πώς θα καταφέρεις να απευθυνθείς σε ευρύτερα ακροατήρια;

(Όσο για τις πορείες που δεν έχουν συγκεκριμένα αιτήματα, αλλά έχουν καταλήξει σε εκτόνωση κατά των αστυνομικών, πραγματικά έχω μετανοιώσει που έχω πάει σε κάποιες από αυτές)
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Kouf » Δευτ, 08 Μαρ 2010 10:16 pm

merde_conserve έγραψε:Θέσεις, στόχοι και προτάσεις. χμ

Μία παρατήρηση: αν είχατε τόσο "ξεκάθαρες" θέσεις και ξέρετε και εσείς οι ίδιοι τι θέλετε και, κυρίως, ρεαλιστικούς τρόπους να το πετύχετε, μήπως δεν νομίζετε ότι θα χατε ξεκολλήσει από το 4% με τις παρούσες κοινωνικές συνθήκες και τη λαϊκή δυσαρέσκεια; Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α επενδύει γενικώς άφθονο χρόνο στην εξομάλυνση των ίδιων τάσεων μέσα στο εσωτερικό του και στη γενικότερη σύμπλευση, αλλά σαφώς λιγότερο στο να πείσει ότι έχει ένα έτοιμο set πολιτικών προτάσεων και σχεδίων.

Οι θεσεις του ΣΥΡΙΖΑ ειναι ξεκαθαρες...Το προγραμμα που κατεβασε ο ΣΥΡΙΖΑ ητανε 341 σελιδες(δες αυτο που ανεβασε ο gandalf) εναντι του πασοκ που ητανε 50,αλλα δεν θα μεινω εκει!Ο ΣΥΡΙΖΑ κανει κινησεις βελτιωσης.Για 15 χρονια ειχε ενα 3% με το ζορι,τωρα ακομα και τον Δεκεμβρη που τους ελεγαν κουκουλοφορους επιασε πανω απο 4.5%.Αλλα πες μου κατι ειλικρινα,ακουσε κανεις προτασεις του ΣΥΡΙΖΑ ποτε στην τηλεοραση?Ακουσε κατι καινουργιο?Το προγραμμα του δε λεει stage ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ,λεει ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ δουλεια,οποτε δεν παιζει να το δεις σε κανενα καναλι και ο Πρετεντερης θα το πει παρωχημενο...Μαθαμε και λεμε απλα η αριστερα εχει αδυναμιες,η αριστερα εχει σπασει!!!Ναι η αριστερα εχει προβληματα,αλλα δεν οφειλεται στο οτι δεν εχει ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ προτασεις και σωστο προγραμμα.Εχει αδυναμιες,αλλα σε ποιο κολοκαναλι,ακουστηκε ποτε ΜΙΑ προταση,πες μου σε ποιο..Ειδε κανεις αυτο που εκανε η κοινοβουλευτικη ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ με το πανω στην βουλη?Το εδειξε το mega για δυο δευτερα,ενω τον παναγοπουλο τον εδειξε 19 φορες και οχι μονο αυτο αλλα τον εδειρε η ΚΟΕ,αυτο λεγανε τα καναλια...Αλλα εγω που ειμουνα διπλα μαυρες σημαιες εβλεπα γυρω απο τον παναγοπουλο..Αλλα ακομα και να το εκανε ΚΟΕΤΖΗΣ,η πραξη (ως μεμονομενη) καταδικαστηκε και απο ΚΟΕ και απο ΣΥΡΙΖΑ γενικοτερα!
Πάθος για ζωή
Άβαταρ μέλους
Kouf Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Δευτ, 08 Μαρ 2010 10:31 pm

Αλλα εγω που ειμουνα διπλα μαυρες σημαιες εβλεπα γυρω απο τον παναγοπουλο..Αλλα ακομα και να το εκανε ΚΟΕΤΖΗΣ,η πραξη (ως μεμονομενη) καταδικαστηκε και απο ΚΟΕ και απο ΣΥΡΙΖΑ γενικοτερα!

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογηθείς για τις δύο φάπες στον εργατοπατέρα... βούλιαξαν όλα τα σάπια τα ΜΜΕ για την "άγρια επίθεση" των δύο γιαουρτιών και του ενός καφέ, και για τη συμπεριφορά των μπάτσων απέναντι σε ένα σύμβολο αγώνων όπως ο Γλέζος ρίξαν μερικά ψιλά γράμματα.

αλλα δεν οφειλεται στο οτι δεν εχει ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ προτασεις και σωστο προγραμμα.

φίλε kouf, η δυναμική ενός χώρου ορίζεται κυρίως από την αναλογία με την οποία αυτό εκπροσωπείται στην κοινωνία. Αν το έρεισμά σας δεν ήταν 4% αλλά ήταν 15-20% θα είχατε πολύ περισσότερες ιδέες, προτάζεις, λύσεις για να βγάλετε προς τα έξω. 15-20% είχατε για κάποια περίοδο αν θυμάσαι καλά. Μόνο που το πετάξατε και αποδείξατε περίτρανα ότι είτε ανίκανοι να χειριστείτε τέτοιο ποσοστό, και να ξεφύγετε από την αριστερογκρουπουσκουλίστικη φαγωμάρα. Μην πει ο ένας τον άλλο ρεφόρμα και τα λοιπά γνωστά.

Υ.Γ Το topic δεν είναι απολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ή γενικότερα, καλό θα είναι να το πάμε πάλι στο θέμα της συνέλευσης.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Δευτ, 08 Μαρ 2010 10:47 pm

Τελεια... :clap: Η συζητηση απεκτησε ταχυτατα στοιχεια πολιτικης αντιπαραθεσης... Φανταζομαι αυριο τι θα γινει...

:ellinofreneia: Always you, always true! Γιάννης ο Βαδιστής black label, the mature choice!
amazing_happens

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό V » Τρί, 09 Μαρ 2010 12:05 am

Νομίζω οτι η όλη κουβέντα γίνεται λίγο αστεία όταν ο κάθενας βγαίνει και λέει τους προσωπικούς του λόγους απογοήτευσης με την ενασχόληση με τα κοινά και αγγίζει λίγο τα ορια του γκρουπ θεραπυ. Ιδιαίτερα αστείο μου φαίνεται επίσης το να συνδεέται η διέξοδος που καλείται να δώσει η αριστερά για την κρίση με την εξόρισμού αποτυχίας της επειδή ο υπαρκτος σοσιαλισμός (ο θεός να τον κάνει) κατέρρευσε ή επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε τα ποσοστά που έλεγαν οι δημοσκοπήσεις... Νομίζω οτι όλα αυτά δεν συγκροτούν επιχείρημα για σοβαρούς ανθρώπους.

Ενδιαφέρον έχει το ζήτημα της συγκρότησης μιας εναλλακτικής πρότασης εξόδου απο την κρίση, αλλά νομίζω οτι πρέπει να διαχωρίσουμε λίγο το κοινωνικό από το πολιτικό. Όλος ο κόσμος ανεξάρτητα αν είναι γνώστης οικονομικών θεωριών ή όχι οφείλει να εκφράσει ελευθερα τη διαφωνία του στα μετρα και να κατέβει στο δρόμο ανεξάρτητα αν έχει ολοκληρωμένη αντιπρόταση ή όχι. Άλλο πράγμα αυτό και άλλο είναι να συγκροτηθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση απο τις πολιτικές οργανώσεις που θα στηρίξουν τις κοινωνικές διαμαρτυρίες.

Για να μιλήσουμε λίγο πιο ειδικά... Νομίζω οτι η μόνη αριστερή δύναμη που έχει την προοπτική να συγκροτήσει ένα τέτοιο σχέδιο ολοκληρωμένων ριζοσπαστικών προτάσεων και κατανοεί οτι αυτό το πράγμα δεν αποτελεί διαχείριση του μέχρι τώρα συστήματος, ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζήτημα είνα: 1)οτι δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές, με την έννοια οτι επειδή ακριβώς οι κρίσεις αποτελούν διαδικασίες που έχουν διάρκεια χρόνων και δεν είναι στιγμές, τα εναλλακτικά σχέδια εξόδου στο παρελθόν έχουν δημιουργηθεί κατα τη διαρκεια ανάτυξης της κρίσης και όχι από πιο πρίν. Μπαίνουμε λοιπόν σε μια εποχή κρίσης όπου και η αριστερά μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία καλείται να εξετάσει τα ειδικά χαρακτηριστικά αυτής της κρίσης και να καταθέσει ριζικές προτάσεις διεξόδου. Αυτό δε θα γίνει απο τη μια στιγμή στην άλλη...σταδιακά... 2) επειδή ακριβώς η λύση που θα δώσει η αριστερά δεν πρέπει να αποτελεί λύση μόνο για μια χώρα γιατί αν είμαστε λίγο σοβαροί μπορούμε να καταλάβουμε οτι αυτό που ζούμε δεν ειναι οικονομικη κρίση της Ελλάδας αλλά μια εκφανση μιας κρίσης ενός ολόκληρου διεθνούς συστήματος που λέγεται νεοφιλελευθερισμός, οφείλουμε να δούμε τι παίζει και να υπάρξει μια συμπόρευση και με τις χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης (πχ για να δούμε λίγο τον ευρωπαικό Νότο).

Βιβλιογραφία, λοιπόν, που θα συγκροτεί τη βάση αυτής της πρότασης που αναζητείται υπάρχει άπειρη... ο gadalf έδωσε κάποια λινκ, αλλά πέρα από τα site των αντίστοιχων κομμάτων υπάρχουν σε ένα πρόσφατο κυριακάτικο Ιο της Ελευθεροτυπίας πειστικές απαντήσεις απο Μηλιό-Δραγασάκη αλλά και διάφορα άλλα κείμενα: http://www.theseis.com/

Συνεπώς, μη βίαζεστε, τώρα ξεκινάει το παιχνίδι και δεν ξέρουμε που θα καταλήξει...

*Όποιος δε βρίσκει το ένθετο του Ιού ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα να του το στείλω.
V

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης