Φίλε 3, καλά τα λες..
Είμαι 6ο έτος και όσο να 'ναι έχω μια εμπειρία με εξεταστικές.
Ε, χρόνο με το χρόνο η κατάσταση χειροτερεύει. Δυσκολεύουν τα θέματα, ο χρόνος εξέτασης μειώνεται, κόβεται πειρισσότερος κόσμος.
Ειδικά σε μαθήματα β' ταχύτητας (το έθεσα όσο πιο κομψά γίνεται), δεν νοείται να το δίνεις 3 και 4 φορές για να το περάσεις.
Αυτό που μας (τους) έφαγε είναι η "βαρύτητα" και το "κύρος" των μαθημάτων: Κάθε καθηγητής πιστεύει ότι το μάθημά του είναι το πιο γαμάτο, χρήσιμο, δύσκολο, σημαντικό της σχολής και με το σκεπτικό του "κόβονται πολλοί=το μάθημα έχει κύρος" οδηγηθήκαμε εδώ. Επίσης, πιθανολογώ, με την κάθε χρόνο αυξανόμενη βάση εισαγωγής, ίσως να θέλουν να "δικαιολογήσουν" τη βάση με ανάλογης "απαιτητικότητας" μαθήματα.
Αυτός είναι ο παραλογισμός τους.... Να δυσκολέψουμε τα θέματα (ή να μειώσουμε την ώρα εξέτασης) για να ανέβει επίπεδο το μάθημα ή η σχολή..
Δεν πάει έτσι, κύριοι... Το αντίθετο ισχύει.. Σε ξένα -σοβαρά- πανεπιστήμια ο καθηγητής αισθάνεται τιμή και ικανοποίηση να έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας το μάθημά του, που σημαίνει ότι και αυτός είναι καλός καθηγητής και οι φοιτητές του τα έμαθαν...
Όχι όπως εδώ... Κάνουμε σφαγές στις εξετάσεις, το χρωστάνε 10000000 άτομα και ο καθηγητής τρίβετι τα χέρια από ικανοποίηση: το μάθημα κρατά τη φημή του δύσκολου και σημαντικού μαθήματος, η σχολή δεν έχασε το κύρος της, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια...
ΓΙα να μην μιλήσω για το θέμα των ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ μαθημάτων.... (68 μαθήματα σε 9 εξάμηνα είναι πάρα πολλά!)