24/11: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 24/11: Γενική Συνέλευση Φοιτητικού Συλλόγου Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό strangelic » Δευτ, 24 Νοέμ 2008 11:16 pm

soso έγραψε:ρε elendil δν σε ξερω και με ολο το σεβασμο δλδ αλλα ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΣ του στιλ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 5 ΜΕΡΟ ΛΟΓΩ 17/11?- ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ?ΚΛΕΙΣΑΜΕ? - ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΓΙΕΣ? κτλ...
ρε ανθρωπε αν βαριεσαι τοσο πολυ να κανεις μαθημα πρεπει να προβληματιστεις.και το λεω οχι για να στη πω και να γινει τζερτζελο αλλα το κανεις συχνα πυκνα και μου κανε εντυπωση

Όπως είπες και συ, με "όλο το σεβασμό" ποιος σου δίνει το δικαίωμα να κρίνεις ποιος γράφει σε κάθε topic? Κάθε φοιτητής έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται για τις αποφάσεις των Γ.Σ. όπως επίσης έχει δικαίωμα να ξέρει πότε έχει μάθημα και πότε όχι.Αν αναρωτιέσαι για ποιους λόγους θα μπορούσε να γίνει αυτό, θα σου δώσω έναν πολύ απλό: να μένει μακριά και να μην θέλει να έρθει τζάμπα. Αλλά και αυτό να μην είναι, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΖΕΙΣ?Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, είτε πολιτικές, είτε μαθησιακές.Και κανείς εδώ μέσα δεν μπορεί να του επιβληθεί σε αυτό. Αν εσύ λοιπόν γουστάρεις μάθημα, πήγαινε, και άσε τους άλλους να κάνουν ό,τι θέλουν..
Η σιωπή είναι συνενοχή...

şiddet büyüleyicidir,şiddet umuttur, umutsuz ve sessiz bir dünyada ...
(Η Βίαιη αντίσταση είναι η μόνη ελπίδα σε μια χώρα δίχως ελπίδα και φωνή)
strangelic

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό soso » Δευτ, 24 Νοέμ 2008 11:59 pm

ωραια ολα αυτα αλλα εσενα ρε μεγαλε ποιος σου μιλησε που αρπαχτηκες κιολας?
αν θες επι ματαιω αψιμαχιες να πας σε καμια συνελευση μου ρθες και μπαρουτοκαπνισμενος να υπερασπιστεις το παλικαρι που στη τελικη τον πειραξα και τπτ αλλο.
Δουλεψε για να ζεις , ζησε για να ταξιδευεις . Ποτε το αντιθετο .
soso

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Τρί, 25 Νοέμ 2008 12:04 am

Ηρεμήστε παρακαλώ. soso δεν είχες δικαίωμα να μιλήσεις έτσι.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό strangelic » Τρί, 25 Νοέμ 2008 12:26 am

Kαταρχάς μεγάλη και όχι μεγάλος.
Ο λόγος για τον οποίο απάντησα ενώ δεν είχες μιλήσει σε μένα, είναι οτι πιστεύω πως ό,τι γράφεται σε ένα topic, ή ένα forum αφορά συνολικά τους χρήστες του. Άσε που δεν φαίνεται καθόλου να πειράζεις τον-την Elendil.
Και όσο για τις αψιμαχίες των συνελεύσεων, πολύ φοβάμαι ότι οι πιο πολλοί που κράζετε την κατάσταση (με τα κλασικότατα επιχειρήματα χάνουμε μάθημα κτλ) ουδέποτε έχετε παρακολουθήσει ολόκληρη συνέλευση. Και αν έχετε να πείτε κάτι ουσιώδες πάνω στην επικρατούσα κατάσταση, να έρθετε εκεί να το πείτε. Είναι και αυτός ένας λόγος που γίνονται συνελεύσεις πιστεύω..
Η σιωπή είναι συνενοχή...

şiddet büyüleyicidir,şiddet umuttur, umutsuz ve sessiz bir dünyada ...
(Η Βίαιη αντίσταση είναι η μόνη ελπίδα σε μια χώρα δίχως ελπίδα και φωνή)
strangelic

Δημοσίευσηαπό 3 » Τρί, 25 Νοέμ 2008 12:59 am

Για τα βιβλία που έχουμε αργήσει να τα πάρουμε συζητήθηκε τίποτα?
Απο συζητηση με τη γραμματεια, ο καιρος γαρ εγγυς ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και ισως μεσα στη βδομαδα να εχουν ξεκαθαρισει πολλα για τα περισσοτερα εξαμηνα.. Δεν παιρνω κ κανενα στο λαιμο μ ομως. Να τονιστει οτι η γραμματεια ΕΦΤΥΣΕ ΑΙΜΑ κ δουλευε τρομερες υπερωριες καθε μερα (απο τις 8 το πρωι μεχρι τις 7 το βραδυ).. να φανταστει κανεις οτι εχουν σταματησει ολα τα υπολοιπα θεματα κ ασχολουνται μονο με τις λιστες κ ειναι μακραν απο τις πιο προετοιμασμενες σε αυτο το θεμα.. Αλλες σχολες παλι ακομα δν εχουν ερθει σε συννενοηση με τους εκδοτικους οικους, ενω αλλοι δν μπορουν να διαθεσουν καποια βιβλια (ειδικα τα ξενογλωσσα) αφου δν προσδοκουν οτι θα υπαρχει ζητηση για αυτα.. Επομενως καποιες επιλογες, πιστεψτε το, ειναι "ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΕΣ". Υπαρχει ενδεχομενο να μην παρεις το βιβλιο π δηλωσες κ δν ειμαι σιγουρος αν θ μπορεις ν διαλεξεις σε αυτη την περιπτωση το αλλο.. Ειδωμεν..

Επισης να αναφερω οτι δν θα μπορεις να αλλαξεις βιβλιο, ακομα κ αν αλλαζεις μαθημα! Λοιπαμαι, ΧΑΣΑΜΕ...

Ταυτοχρονα, δν ειναι ακομα φανερο αν θ γρηγορευσει το μετρο στο επομενο εξαμηνο.. Αν κ ιδεες υπαρχουν, ο φορτος εργασιας ειναι τρελος..

Καλα για το αν παιζει σε επομενο διαστημα ν κοπουν βιβλια κ ν μη διδονται μερικα σαν σημειωσεις, κανεις δν ηξερε ν απαντησει με σιγουρια.. Οπως εχει γινει σε αλλες σχολες.. ΗΔΗ ομως υπηρχε προβλημα με τις σημειωσεις απο ενεργειακη τεχνολογια λογω συγγραφικων δικαιωματων..

Α ΡΕ Μ#@#$@#Σ! ΕΙΝΑΙ Π Η ΛΙΣΤΑ Θ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ...

@intelx86: Ναι αλλα καποιοι συνδικαλιστες θελουν να επιβλεπουν το τι γινεται, πηραν τον κ@λο τους μεχρι τη γραμματεια και ρωτησαν.. Δν θελω ν βλογισω τα γενια μ, ειναι οντως απλα τα πραγματα, αυτο μπορει να το κανει ο καθενας..
Εικόνα
3

Δημοσίευσηαπό soso » Τρί, 25 Νοέμ 2008 1:13 am

δν εχασα συνελευση στο πρωτο ετος δλδ προπερσι και επειδη εμεινα φουλ ικανοποιημενος απο ολες τις αποψεις αποφασισα να μν ξαναπαω....εαν εσενα σε καλυπτουν οι συνελευσεις ειναι προσωπικη και ακρως υποκειμενικη αποψη αν σκεφτεις πωσ συμμετεχει σταθερα το 15% και ισως να λεω και πολλους...
και οπως συζητουσαμε σμρ με φιλους απο σχολη περι συνδικαλισμου και συνελευσεων,ο φιλος efp@linos (ειδες συναδελφε πως σου δινω credit για τις ατακες σου :lol: :lol: ), ειπε πως ειναι αξιο αποριας το γεγονος πως σε τοσο χαλεπους καιρους - και φοιτητικους αλλα και κοινωνικους - ο μεσος ελληνας δν εμπιστευεται τις παρακμαζουσες διαδικασιες και δν τασσεται υπερ των συνδικαλιστων.δλδ τι περιμενει ? μηπως σοβαρους και οχι σοβαροφανεις,ταγμενους και οχι "καταταγμενους" συνδικαλιστες? σκεψου το και απαντα εν ευθετω χρονω...εδω θα μαστε και θα τα λεμε δοξα το Μητσοτακη (βοηθα παναγια)
soso

Δημοσίευσηαπό Atakama » Τρί, 25 Νοέμ 2008 1:37 am

Θα ήθελα να αναφέρω ένα γεγονός που μου έκανε θετική εντύπωση στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης και δε μπόρεσα να μη το χειροκροτήσω! Μια πρωτοετής έκανε αυτό που πολλοί από εμάς δεν έχουν το θάρρος είτε τόλμη είτε και ενδιαφέρον να κάνουν σε συνέλευση φοιτητικού συλλόγου! Πήρε το λόγο και εξέφρασε την απέχθεια της για όλη τη διαδικασία της συνέλευσης εστιάζοντας στους τσακωμούς, τη φασαρία και το γενικότερο μπάχαλο.. ειδικότερα συνέκρινε μια συνέλευση αναρχικών που παρακολούθησε από ενδιαφέρον ως κατα πολύ πιο δημοκρατική, με σεβασμό στο λόγο του άλλου! Από την πλευρά μου παρότι δεν έχω παρακολουθήσει συνέλευση αναρχικών(σίγουρα δε θα σπάνε τραπεζάκια και θα πετροβολούνται όπως συνηθίζουν :twisted: ) μπορώ να πω με σιγουριά ότι η γενική συνέλευση μας είναι κυριολεκτικά άθλια(το γιατί νομίζω έχει γίνει ήδη topic αλλά όποιος διαφωνεί ευχαρίστως να επεκταθώ επ αυτού)! Αθλια σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που προκαλεί βαθιά απογοήτευση σε κάθε νοήμων φοιτητή, ειδικά στον πρωτοετή! Και λέω πρωτοετή, γιατί και ο πρωτοετής θα αναπτύξει με το χρόνο την απαραίτητη κυνικότητα που αποκτήσαμε όλοι, ώστε να βλέπει, μερικές φορές με μια διεστραμμένη ευχαρίστηση, τις φωνές, τους τσακωμούς και τη ξύλινη παπαρολογία ή άλλες φορές, λόγω ευαισθησίας, να απηυδίζει από τον "πολιτικό λογο" των συμφοιτητών του και να μη ξαναπατάει σε γενική συνέλευση..
Η κοπέλα τελείωσε την ομιλία της με τη φράση " Πραγματικά νιώθω ντροπή για σας"!Θα της πρότεινα λοιπόν, να μη ξαναπάει σε συνέλευση! Μάλλον παραείναι ευαίσθητη για τα "πολιτικοποιημένα" τσακάλια μας που είναι χοντρόπετσα, όπως και οι υπόλοιποι συμφοιτητές της, σε τέτοιες ομιλίες! Οσο για μένα ήταν ένα κατάλληλο τέλος για συνέλευση και ικανοποίησε τόσο το κυνισμό μου που γύρισα ορεξάτος σπίτι!και όλη η ντροπή δική μου...
ο ανεξάρτητος πρώτος την ψήφο βαλέτω!
Atakama

Δημοσίευσηαπό soso » Τρί, 25 Νοέμ 2008 1:44 am

απαπα σα δε ντρεπεσαι να λες τετοια πραγματα :lol: :lol: :lol: :lol:
soso

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Τρί, 25 Νοέμ 2008 2:11 am

Θέλω να συγχαρώ τη συμφοιτήτρια, γιατί έκανε κατι που χρόνια ένιωθα και όχι μόνο εγώ.Δηλώνω ευτυχής που οι νέοι στη σχολή αντιδρούν σε όσα τους προσβάλλουν και πιστεύω οτι μερικοί τέτοιοι φοιτητές ίσως και να βελτιωσουν την κατασταση στις συνελεύσεις...μονο προσοχή γιατί οι χοντρόπετσοι δυστυχώς έχουν μεγαλύτερη δύναμη και εγώ ντρεπομαι που τα παράτησα και δεν πάτησα...
when the violence causes silence, we must be mistaken
SoundOfSilence Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό Elendil » Τρί, 25 Νοέμ 2008 5:31 pm

Soso, ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί ένα από τα πράγματα που απεχθάνομαι είναι το πρωινό ξύπνημα και ιδιαίτερα το άσκοπο πρωινό ξύπνημα (πέρσι την είχα πατήσει αρκετές φορές και φέτος φυλάω τα ρούχα μου). Όσο για την 17/11 ήθελα να κανονίσω την απουσία μου από την Αθήνα. (Αν και δε βλέπω το λόγο να σου δικαιολογηθώ για τα posts μου) Τώρα για το αν βαριέμαι να κάνω γενικώς μάθημα, ας πούμε ότι δεν με ξέρεις, αν και πρέπει να ομολογήσω ότι το εξάμηνο μου (3ο) είναι αρκετά βαρετό.

Πάντως είναι γεγονός ότι η γραμματεία μας είναι αρκετά πιο οργανωμένη από άλλες και θα πάρουμε σύντομα βιβλία. Στο ιστορικό - αρχαιολογικό για παράδειγμα δεν έχουν δώσει ακόμα λίστες.

Να συγχαρώ και εγώ την κοπέλα που είχε το θάρρος να κάνει το προφανές, αν και δεν νομίζω να αλλάξει κάτι στην τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς των υπαιτίων για αυτήν την κατάσταση.
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες