Συντονιστής: University Editors
civil_emp έγραψε:Δεν εχω καταλαβει τι ακριβως θελει στις 3 διατομές... Έχουμε καποιο υποδειγμα να δουμε ποιες διατομες εχει σχεδιασει...? Πρεπει να εχουν και κλιμακα τα σχεδια? Γιατί εγώ έχω μια φωτοτυπία με 3 σελίδες που εχει κατι για αντιστηρίξεις... Εχει δωσει κάτι αλλο? για παραδειγμα στο βιβλίο σελ 123-124 ειναι αλλιως οι διατομές..
ingenieurin26 έγραψε:Βρήκα ένα υπόδειγμα στο περσινό topic που μάλλον δεν μας το έχουν δώσει. Έχει ανέβει εδώ, αλλά δεν νομίζω ότι βοηθάει. Ξέρει κανείς πως προκύπτουν τα νούμερα στο υπόμνημα των διατομών?
civil_emp έγραψε:Στις διατομες του βιβλιου σελ 123-4, πως ξερουμε ποια είναι η "κάθετη" συμπεριφορα του εδάφους για το σημείο που μελετάμε?? Υπάρχουν στοιχεια για την κλιση του εδαφους εκατερωθεν του σημείου που μελεταμε?? πχ απο που προκυπτουν τα νουμερα 232.50, 232.00, 231.00, 230.50 στη σελ 123? Στις διατομες που θα φτιαξουμε πρεπει να βαλουμε τετοια νουμερα?
Alexander έγραψε:Εγώ στην οριζοντιογραφία προέκτεινα την τάδε διατομή μέχρι να τμήσει αριστερά και δεξιά ισοϋψη και μέτρησα σε τι απόσταση αριστερά και δεξιά της ερυθράς είναι οι ισοϋψεις. Έστω πχ 10 cm αριστερά είναι η ισοϋψης των 324μ -> κλ.1:2000 δηλ. 20μ αριστερά της ερυθράς έχεις υψόμετρο 324μ κι έστω ομοίως 15μ δεξιά έχεις την ισοϋψη των 320μ. Σχεδιάζεις έτσι την γραμμή εδάφους (συνολικά 35cm σε κλ.1:100 με ακραία υψόμετρα 324 και 320) και μπορείς να μετρήσεις πού είναι και οι ισοϋψείς των 323,322 και 321μ στη διατομή σου. Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος οτι είναι έτσι, έτσι το έκανα εγώ
Αlexander έγραψε:δεν θέλουν αναβαθμούς
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες