Αγορές από το ebay

Hardware, software, gadgets, OS, πλυντήρια, φούρνοι μικροκυμάτων...

Αγορές από το ebay

Δημοσίευσηαπό kalamata » Τετ, 09 Δεκ 2009 3:42 pm

Παιδιά θα χρειαστώ λίγη βοήθεια..! :D
Θέλω να πάρω από το αγγλικό ebay ένα PDA μεταχειρισμένο.Tι πρέπει να προσέξω?H πληρωμή μέσω paypal με εξασφαλίζει σε περίπτωση μη σωστής αποστολής του προιόντος?
Επίσης θα πρέπει να πληρώσω τελωνείο?Έχω ακούσει κάτι περίεργα για αυτό ρωτάω...Η τιμή του PDA είναι 50-60euro
Kάθε βοήθεια θα είναι welcome!!! :thumbup:
Τελευταία επεξεργασία από dimos και Τετ, 09 Δεκ 2009 10:50 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Γενίκευση τίτλου
kalamata

Έτος εισαγωγής: 0

Re: Αγορές από το αγγλικό ebay

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 09 Δεκ 2009 4:17 pm

Κάποιες βασικές συμβουλές:
α.) να αγοράσεις από power seller, ο οποίος έχει πολύ καλό feedback (άνω του 90+%) και να έχει εκτελέσει πολλές πωλήσεις, γιατί αυτό δείχνει ότι είναι σοβαρός επαγγελματίας και όχι "αρπαχτή".
β.)στις επιλογές αποστολής, ειδικά για ακριβές συσκευές όπως PDA, πάντα επιλέγεις συστημένο ή παράδοση πόρτα-πόρτα (ΟΧΙ απλό ταχυδρομείο). Τα περισσότερα προβλήματα με τις e-πωλήσεις εξωτερικού δεν συμβαίνουν με τους sellers αλλά με τις αποστολές. Στο σκηνικό μπλέκονται δύο ταχυδρομεία, και όλοι ξέρουμε το δικό μας πόσο μαμάτο είναι. Να σου πω για περιπτώσεις που μένανε στο Ηράκλειο Αττικής και βρήκανε τα δέματά τους στο Ηράκλειο Κρήτης; :lol:
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό kalamata » Τετ, 09 Δεκ 2009 5:05 pm

Thanks a lot!!Ξέρεις αν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω τελωνείο?
Επειδή μένει και μια ξαδέρφη μου στο Λονδίνο,πιστεύεις ότι είναι καλύτερα να μου το στείλει ο seller πρώτα εκεί ώστε να μειώσω τα περιθώρια λάθους και μετά να μου το στείλουν Αθήνα?Πόσο μπορεί να είναι τα έξοδα αποστολής ενός συστημένου από Αγγλία?
kalamata

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 09 Δεκ 2009 6:49 pm

Δεν γνωρίζω για το τελωνείο, αλλά είναι πολύ πιθανό διότι δεν παίρνεις και Τ-shirt αλλά βαρύ πράμα. :P

Το καλύτερο είναι να στο κουβαλήσει η ξαδέρφη σου όταν έρθει Αθήνα χαχα. Αλλά αν είναι να στο στείλει πάλι αυτή, είναι ένα και το αυτό, διότι οι ίδιες υπηρεσίες εμπλέκονται. Αν είναι να στην κάνει ο seller, θα στην κάνει ούτως ή άλλως.

Επίσης το e-bay περιέχει διαδικασίες για να σου επιστρφούν τα χρήματα σε περίπτωση που τα έχασες.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό dimos » Τετ, 09 Δεκ 2009 8:42 pm

Χωρίς να είμαι σίγουρος, πιστέυω ότι δεν έχεις τελωνείο εφόσον μιλάμε για Αγγλία, δηλαδή για χώρα της Ε.Ε.
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Re: Αγορές από το ebay

Δημοσίευσηαπό kalamata » Πέμ, 10 Δεκ 2009 4:16 pm

Βασικά πρόσεξα ότι δεν στέλνει Ελλάδα...Η εναλλακτική μου είναι να το αποστείλει στη ξαδέρφη μου στο Λονδίνο και να μου το στείλει αυτή στην Αθήνα.
Ξέρετε αν υπάρχει πρόβλημα λόγω της διαφορετικής διεύθυνσης αποστολής(Λονδίνο) με αυτήν που θα γράφει πάνω το paypal(Αθήνα)?
Sorry αν είναι ... αυτά που ρωτάω,απλά είμαι τελείως άσχετος με το ebay.Ούτε ο λογαριασμός δεν είναι δικός μου! :mrgreen:
kalamata

Επιστροφή στο Η τεχνολογική γωνιά του intelx86

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες