Η δικιά μου ομάδα είχε τα εξής :
1ο θέμα (Στερεοποίηση 25%) : Μας έδινε στοιχεία από μία δοκιμή (μονής στράγγισης) σε άργιλο. σV=100 Kpa, ύψος δοκιμίου 3 cm, καθίζηση 3 mm σε 200 sec. Ζητούσε να βρούμε την ολική καθίζηση για ένα στρώμα αργίλου ύψους H=8m στο οποίο επιβάλλουμε φορτίο 100 Kpa (κάτω από την άργιλο υπήρχε χαλαρή άμμος) και να βρούμε και το συνολικό χρόνο που χρειάζεται η καθίζηση. Έδινε και τους τύπους της στερεοποίησης, αλλά δεν έδινε το D της αργίλου. (25%)
2ο θέμα (Πρίσματα Coulomb 50%) : Είχε ένα τοίχο ύψους 10m, και δεξιά είχε ένα φορτίο 50Kpa(έκτασης 4m) σε απόσταση 6m από τον τοίχο και αριστερά ένα φορτίο 20Kpa (έκτασης 2m) σε απόσταση 4m από τον τοίχο [Τα νούμερα δε θυμάμαι αν ήταν ακριβώς αυτά]. Ζητούσε με δοκιμαστικά πρίσματα δικά μας να βρούμε την ενεργητική, παθητική ώθηση και τη συνισταμένη δύναμη. Κατόπιν να συγκρίνουμε τις Ενεργ. παθ. ωθήσεις με τις πραγματικές. Δεν έδινε το γ του εδάφους. Έδινε c, φ, δ.
3ο θέμα (25%). Το α ερώτημα είχε κάτι ακαταλαβίστικα, δεν πρόλαβα να το διαβάσω αρκετά καλά.
το β ερώτημα ήταν κλασσικό γκαζετίστικο με την "αδρή" σχεδίαση καμπυλών. Ζητούσε τη μορφή της καθίζησης για 4 περιπτώσεις :
β1) φορτίο σταθερό p σε χώρο με Ε=σταθ. (1η περίπτωση) και Ε=λz (2η περίπτωση)
β2) φορτίο κωνικό σε χώρο με Ε=σταθ. (3η περίπτωση) και Ε=λz (4η περίπτωση)
@gate13 : Άμα δεις τα λυμένα θέματα του Γκαζέτα στο βιβλίο (Ιούνιος 1995). Θέμα 5. Εκεί δίνει το c, και παίρνεις μια επιπλέον συνιστώσα c*(μήκος) σαν συνοχή, οπότε βγαίνει δυναμοπολύγωνο

Που σύμφωνα με τη λύση του θέματος, βγαίνει εύκολα, άμα δεις τη γεωμετρία του σχήματος και πάρεις προσεγγίσεις. Εγώ επειδή δεν προλάβαινα (άνθρωπος είμαι, όχι ο σούπερμαν), έκανα βέβαια αυτό που έκανες και εσύ (αγνόησα το c).... αλλά μάλλον λάθος είναι.
Και ναι, δε θα το περάσουμε ποτέ αυτό το μάθημα
