Χακαρισμένος σχολικός λογαριασμός

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Χακαρισμένος σχολικός λογαριασμός

Δημοσίευσηαπό merkost » Τρί, 23 Μαρ 2021 7:17 pm

Απ όσο το έψαξα εκ των υστέρων είχα συνδεθεί μόνο με το μειλ στο webex. Οπότε το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό που λέει ο/η t. Απτην άλλη έψαξα και διαπίστωσα ότι μπορούν να σε χακάρουν ακόμα και έτσι..

Επίσης μου είχε έρθει πριν μέρες μία ειδοποίηση ότι ο κωδικός μου στο σχολικό λογαριασμό είχε αλλάξει αλλά δεν έδωσα σημασία.. ποιος να θέλει να χακάρει το λογαριασμό της σχολής φαντάστηκα.. οπότε το συνδύασα και με αυτό το γεγονός και πάνω στην ένταση διαμορφώθηκε το αρχικό μήνυμα. Οπότε τι ακριβώς παίχτηκε άγνωστο..

* το μικρόφωνο μου πάντως έχει θέμα γενικά, το τέσταρα μετά και δε δούλευε
Τελευταία επεξεργασία από merkost και Τρί, 23 Μαρ 2021 7:19 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
merkost

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό Kcr565 » Τρί, 23 Μαρ 2021 7:18 pm

Εμένα το περίεργο σε όλο αυτό ήταν τι έγινε μετά που έδιωξαν τον συνάδελφο. Κάποιος άρχισε να κάνει share screen ότι ανέφερα παραπάνω. Και μετά τα δύο άτομα που ανέφεραν ότι τους έστελνε υβριστικά μηνύματα άρχισαν να διαμαρτύρονται στο τι βλέπουν και να ειρωνεύονται ολίγον και να βρίζονται μεταξύ τους.
Κυριολεκτικά δεν καταλαβαινα τι συμβαίνει.
“No one gets left behind, remember?”
Άβαταρ μέλους
Kcr565

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Τρί, 23 Μαρ 2021 7:19 pm

Λολ, κι αυτό το έχουμε αφήσει έτσι να αιωρείται; Ακόμη και για τις εξετάσεις δηλαδή
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Δημοσίευσηαπό Kcr565 » Τρί, 23 Μαρ 2021 7:20 pm

merkost έγραψε:Απ όσο το έψαξα εκ των υστέρων είχα συνδεθεί μόνο με το μειλ στο webex. Οπότε το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό που λέει ο/η t. Απτην άλλη έψαξα και διαπίστωσα ότι μπορούν να σε χακάρουν ακόμα και έτσι..

Επίσης μου είχε έρθει πριν μέρες μία ειδοποίηση ότι ο κωδικός μου στο σχολικό λογαριασμό είχε αλλάξει αλλά δεν έδωσα σημασία.. ποιος να θέλει να χακάρει το λογαριασμό της σχολής φαντάστηκα.. οπότε το συνδύασα και με αυτό το γεγονός και πάνω στην ένταση διαμορφώθηκε το αρχικό μήνυμα. Οπότε τι ακριβώς παίχτηκε άγνωστο..

Ε ρε μάν μου και εσύ :roll: :roll: :thumbup:
“No one gets left behind, remember?”
Άβαταρ μέλους
Kcr565

Δημοσίευσηαπό t » Τρί, 23 Μαρ 2021 7:44 pm

Kcr565 έγραψε:Επίσης συνάδελφε δε καταλαβαίνω τι εννοείς (t). Kανένα άτομο δε μπόρεσε απο τα δύο να διαμαρτυρηθεί στο προσωπικό τσάτ του καθηγητή? Επίσης φαίνεται ότι εφόσον δεν μπορεί να μπεί ο συνάδελφος στον λογαριασμό τον έχουν χακάρει.

Στην ουσία 2 άτομα έκαναν όλον τον "χαμό". Των οποίων τα ονοματεπώνυμα ήταν σχεδόν σίγουρα ψεύτικα.
Στην αρχή είπαν και οι δύο πως ο συνάδελφος που ξεκίνησε το thread εδώ τους βρίζει μέσω PM.
Στο διάλειμμα μετά ένας από τους δύο έκανε share το βίντεο.
Λίγο πριν κλείσει την σύνδεση ο καθηγητής, αυτός που είχε κάνει share κατηγορούσε μέσω μικροφώνου κάποιον άλλον συμφοιτητή πως το έβαλε.

Αν ο συνάδελφος δεν μπορεί να συνδεθεί στο mycourses/central τότε αλλάζει το πράγμα, και όντως πρέπει να αλλάξει κωδικό. Πάντως το webex ουδέποτε ζητάει κάποιον κωδικό του ΕΜΠ. Η πλειοψηφία των ατόμων που ξέρω μπαίνει ως guest, βάζοντας απλά το ονοματεπώνυμο και το email τους (όχι αναγκαστικά του ΕΜΠ). Στο webex δεν υπάρχει έλεγχος, όποιος έχει το λινκ βάζει ένα όνομα και μπαίνει.
t

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Τρί, 23 Μαρ 2021 7:56 pm

t έγραψε:[....]
Αν ο συνάδελφος δεν μπορεί να συνδεθεί στο mycourses/central τότε αλλάζει το πράγμα, και όντως πρέπει να αλλάξει κωδικό. Πάντως το webex ουδέποτε ζητάει κάποιον κωδικό του ΕΜΠ. Η πλειοψηφία των ατόμων που ξέρω μπαίνει ως guest, βάζοντας απλά το ονοματεπώνυμο και το email τους (όχι αναγκαστικά του ΕΜΠ). Στο webex δεν υπάρχει έλεγχος, όποιος έχει το λινκ βάζει ένα όνομα και μπαίνει.

Εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσής σου merkost. Να το ελέγξεις και να επικοινωνήσεις άμεσα με το Κέντρο Δικτύων (είναι πολύ εξυπηρετικοί)
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Δημοσίευσηαπό Archodas » Τρί, 23 Μαρ 2021 8:25 pm

Αυτό το συμβάν με το βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου νομίζω είναι το ζενίθ. Από πέρυσι συνέβαιναν και άλλα αντίστοιχα (κυρίως σε μαθήματα μικρότερων ετών) - όπως να βρίζουν καθηγητές/φοιτητές ή να βάζουν ηχητικά με υβριστικό περιεχόμενο κλπ με σκοπό την αναστάτωση του μαθήματος.

Πρέπει πλέον η σχολή να εφαρμόσει μέτρα για την ασφάλεια των διδασκόντων/ φοιτητών, γιατί το να δημιουργηθεί μια μικρή διακοπή είναι το λιγότερο. Αν κάποιος από αυτούς μπεί αύριο με το όνομα μου η το κάθε τυχαίο όνομα ενός αθώου συναδέλφου και αρχίσει να βρίζει/παρενοχλεί τον υπόλοιπο κόσμο, θα βρεθούμε σε μπελά χωρίς να φταίμε.

Επίσης, σε συνέχεια του παραπάνω, έρχεται και το ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Κατα την γνώμη μου η σχολή πρέπει να αναγκάζει κάθε συνάδελφο που θέλει να συνδεθεί σε κάποια διάλεξη, να συνδέεται μέσω του λογαριασμού του στο Δήλος, όπως κάνουν και τα υπόλοιπα δημόσια πανεπιστήμια (η αντίστοιχα όπως κάνουν σε κάποια μαθήματα - βλέπε λογισμός πολλών μεταβλητών).

Ακόμη, επιτέλους ας αφιερώσουν οι διαχειριστές του κέντρου δικτύων μια ημέρα, να διδάξουν το προσωπικό πως λειτουργούν αυτές οι πλατφόρμες και πως να διαχειρίζονται τα άτομα μέσα.

Τέλος, κατα την γνώμη μου πρέπει να βρεθούν τα άτομα που το έκαναν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά (αφαίρεση δικαιώματος συμμετοχής σε ολόκληρη εξεταστική, αποβολή κλπ.)

Ας συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι ούτε 15 ετών για να έχουν άφεση αμαρτιών, ούτε η σχολή είναι ΙΕΚ του σοκακιού.
Ωραίο είναι το άσυλο και η ελευθερία λόγου, αλλά πρέπει και κάθε άτομο να λαμβάνει ευθύνη των πράξεων του.
Archodas

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Τρί, 23 Μαρ 2021 8:37 pm

Archodas έγραψε:[....]

Κατα την γνώμη μου η σχολή πρέπει να αναγκάζει κάθε συνάδελφο που θέλει να συνδεθεί σε κάποια διάλεξη, να συνδέεται μέσω του λογαριασμού του στο Δήλος, όπως κάνουν και τα υπόλοιπα δημόσια πανεπιστήμια (η αντίστοιχα όπως κάνουν σε κάποια μαθήματα - βλέπε λογισμός πολλών μεταβλητών).
[....]

Δεν λύνεται αυτό το θέμα αν χρησιμοποιούμε το MSTeams; Διότι δεν καταλαβαίνω οτι το webex έχει κάποια δυνατότητα ταυτοποίησης
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Δημοσίευσηαπό Archodas » Τρί, 23 Μαρ 2021 9:06 pm

Ramrod έγραψε:Δεν λύνεται αυτό το θέμα αν χρησιμοποιούμε το MSTeams; Διότι δεν καταλαβαίνω οτι το webex έχει κάποια δυνατότητα ταυτοποίησης

Θεωρητικά μπορεί και στο webex να γίνει χρήση της ταυτοποίησης της σχολής (νομίζω λέγεται GRnet) γιατί έτσι κάνουν στα σχολεία που χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα.
Archodas

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Τρί, 23 Μαρ 2021 9:09 pm

Archodas έγραψε:
Ramrod έγραψε:Δεν λύνεται αυτό το θέμα αν χρησιμοποιούμε το MSTeams; Διότι δεν καταλαβαίνω οτι το webex έχει κάποια δυνατότητα ταυτοποίησης

Θεωρητικά μπορεί και στο webex να γίνει χρήση της ταυτοποίησης της σχολής (νομίζω λέγεται GRnet) γιατί έτσι κάνουν στα σχολεία που χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα.

Είναι φαντάζομαι κάτι που ενεργοποιείται από μεριάς του host;
Άβαταρ μέλους
Ramrod

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες