Σκέψεις ενός διπλωματούχου της σχολής

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Σκέψεις ενός διπλωματούχου της σχολής

Δημοσίευσηαπό jimys » Τρί, 02 Φεβ 2021 11:52 pm

Προσπάθησα να διαβάσω και να καταλάβω τι βρίσκεις ευχάριστο στην σχολή ΠΜ ΕΜΠ αλλά στο σημείο που συμπεριέλαβες και την γραμματεία δυσκολεύτηκα πολύ (παραλίγο να πέσω από την καρέκλα).

-Υλικό Σημειώσεων ασκήσεων κλπ στο mycourses
- Απάντηση στα emails
- Απάντηση στα τηλέφωνα από τη γραμματεία και διεκπεραίωση υποθέσεων
-Άμεση οργάνωση και συμμετοχή πέρυσι της πλειονότητας των καθηγητών στην εξ αποστάσεως διδασκαλίας την ώρα που σε άλλα πανεπιστήμια έψαχναν να βρουν τι σημαίνει webex
Αυτά μπορεί να σου φαίνονται δεδομένα , αλλά δεν είναι για όλες τις σχολές στο Ελλαδιστάν...

Παρόλα αυτά, το ζητούμενο βρίσκεται στην δεύτερη σου παράγραφο.
Με την λογική των χαστουκιών στον εργασιακό κόσμο, οι καθηγητάδες θεωρούν ότι σε σκληραγωγούν και σε προετοιμάζουν για έξω, με το να ζητάνε παράλογα πράγματα (Πολύ δύσκολα θέματα, αυστηρά deadline μόνο για τον φοιτητή).
Μέσα σε όλα αυτά, εύκολα μπορείς και την ακαδημαϊκή σου ανικανότητα ως διδάσκων να την παρουσιάζεις σαν μέρος της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας, δηλαδή 1 ώρα εξέταση σε θέματα 3 ωρών επειδή βαριέσαι να προσαρμόσεις τα θέματα σε σωστή ηλεκτρονική εξέταση, pass/fail βαθμολογίες πάλι για τον ίδιο λόγο, να κόβεσαι στο μάθημα επειδή δεν έστειλες μέιλ ή δεν πάτησες τότε εκείνο το κουμπί στο BIM, άρα παίρνεις πτυχίο σε 1 χρόνο και άλλα πολλά. Όσο λιγότερο ασχολείσαι με τους φοιτητές για να σε ξέγνοιαστος , τόσο πιο σοβαρό ίδρυμα και "δύσκολο" με καλό πτυχίο.

Η όλη λογική του να υποφέρεις σε έναν χώρο και ότι πρέπει να σκληραγωγηθείς για να επιβιώσεις, επειδή ο χώρος είναι "δύσκολος" και για γερά χαστούκια, ευνοεί μόνο αυτόν που δίνει του χαστούκια.
Προφανώς για να τα δίνει, κάτι δεν κάνει καλά στον χώρο που βρίσκεται ή μάλλον δεν κάνει το παραμικρό και τρέχουν οι άλλοι για αυτόν.
Αν θέλετε να πιστέψετε ότι σας κάνουν μάγκες αυτοί που κάνουν να διορθώσουν γραπτό 4 μήνες ή το αφεντικό που σε τρέχει, για να ζεις με 3 και 60 και ότι θα επιβραβευτείτε κάποτε για την αντοχή-ανοχή σας, με γεια σας και χαράς σας.
Προσπαθήστε όμως την ώρα της καταξίωσης να μην είστε υποκριτές όταν θα κάνετε τα ίδια στους νέους, αλλά πείτε στα ίσια ότι θέλω το αίμα μου πίσω και το αξίζω.

Εγώ προσωπικά με αυτήν την boomer λογική δεν είμαι σύμφωνος.
Θεωρώ ότι αυτός που σε καθοδηγεί και σου δείχνει τον δρόμο, πρέπει να έχει το βάρος της ευθύνης για να δημιουργεί το σωστό περιβάλλον, μέσα στο οποίο η συνέπεια και η σοβαρότητα πάντα είναι αμφίδρομη.
Έτσι μόνο πραγματικά διδάσκεις συνέπεια.
Έτσι μόνο κάνεις τον νέο καλύτερο από εσένα
Έτσι παραδίδεις έναν καλύτερο κόσμο.


Εδώ βγήκες λίγο εκτός θέματος, τουλάχιστον όσον αφορά το δικό μου σχόλιο.. δεν είπα ποτέ ότι η τακτική αυτή είναι αυτοσκοπός, ή ορθή. Δυστυχώς όμως είναι η πραγματικότητα του εκτός ΕΜΠ σε μικρογραφία. Αυτός είναι και ο άξονας της σκέψης του μηχανικού, να βελτιώνει το υπάρχον πραγματικό. Για να το κάνει αυτό πρέπει πρώτα να το κατανοήσει.

Τα χαστούκια δεν στα δίνει ο εργοδότης μόνο.. στα δίνει ο πελάτης πρώτα.. και η ίδια η αγορά.. κατανοώ ότι σας φαίνεται σκληρό και απαισιόδοξο.. μακάρι η δική σου (σας) γενιά να καταφέρει και να αλλάξει τα πράγματα μιας και η δική μου δεν βλέπω να το καταφέρνει..
Αν ο Θεός Δημιουργεί, ο άνθρωπος κατασκευάζει..
Άβαταρ μέλους
jimys
 
Δημοσιεύσεις: 321
Εγγραφή: Τρί, 07 Ιουν 2016 5:40 pm
Έτος εισαγωγής: 2018

Re: Σκέψεις ενός διπλωματούχου της σχολής

Δημοσίευσηαπό politikos2 » Τετ, 03 Φεβ 2021 1:23 am

Εγώ έχω την καλύτερη άποψη για τη Σχολή. Φυσικά άμα γύριζα το χρόνο πίσω θα έκανα την ίδια επιλογή. Είμαι ευχαριστημένος και από την οργάνωση της αλλά και από την στάση των περισσότερων διδασκόντων (πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά όχι ικανές να χαλάσουν τη μεγάλη εικόνα). Ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα, και όποτε υπήρχαν δυσκολίες σε διαδικαστικά θέματα λύνονταν αμέσως. Πως την πάτησα έτσι; Δικαιούμαι να συμμετέχω στη συζήτηση ή θα σας χαλάσω το αφήγημα;

Το αστείο του θέματος είναι ότι όλο αυτό ξεκίνησε από τον Μαμάση ο οποίος ανήκει στην ελίτ του προσωπικού της Σχολής, και κάνει διαχρονικά ότι περνάει από το χέρι του για να βελτιώσει το επίπεδο του μαθήματος του αλλά και τη διαδραστικότητα με το φοιτητή. Όσο για το ήθος του, τι να πει κανείς. Γέλασα πολύ διαβάζοντας τα απαξιωτικά σχόλια προς το πρόσωπο του και δε θέλησα να ασχοληθώ. Όμως όσο το τραβάτε και το γενικεύετε θεωρώ πως χρειάζεται να δείτε και την άλλη όψη του νομίσματος που προσπάθησε να δείξει ο jimys.

Μη ψάχνετε για αόρατους εχθρούς. Όσο βασικό σας μέλημα είναι να εξελιχθείτε σα μηχανικοι, το πώς θα αποφασίσει ο Μαμάσης να κάνει μια εξέταση προπτυχιακού μαθήματος 5ου εξαμήνου είναι αμελητέας σημασίας και δικό του θέμα (μπορείτε αν θέλετε να συζητήσουμε και επ’ αυτού). Η δικιά σας δουλειά αρχίζει και τελειώνει στα εφόδια που πρέπει να στοχεύετε να πάρετε απτον κάθε καθηγητή. Ποτέ μου δεν αγχώθηκα για εξέταση ή πιέστηκα ψυχολογικά. Γιατί πολύ απλά η εξέταση είναι μία τελείως διδικαστική διαδικασία. Νοοτροπίες λυκείου για το ποιος θα πάρει τον καλύτερο βαθμό και το απουσιολόγιο είναι καταδικαστικές. Στο τέλος της μέρας είναι θέμα οπτικής. Αργά ή γρήγορα θα πάρεις αυτό που σου αξίζει.

ΥΓ1: Στα χρόνια μου, τεχνική υδρολογία περνούσες με παλιά λυμένα που πεφταν τα ίδια και περνούσες για πλάκα χωρίς να χεις ιδέα. Καλύτερο αυτό έτσι; Γλιτώνεις και τα ψυχοφάρμακα.
ΥΓ2: Είσαι καθηγητής και παρατηρείς στην εαρινή εξ αποστάσεως ότι ½ αντιγράφουν. Τι κάνεις;
ΥΓ3: Όταν στην πρώτη σου δουλειά σου ζητήσουν να τους διευθετήσεις ένα ρέμα και δε ξέρεις τι είναι η ορθολογική μέθοδος και οι ομβριες καμπύλες, να τους πεις ότι Υδρολογία είχες 10.
ΥΓ4: Η όλη ιστορία με τα προσωπικά δεδομένα είναι μια γελοιότητα. Ο αδερφός μου στην ΑΣΣΟΕ την εκμεταλλευτηκε και πέρασε 17 μαθήματα σε εξεταστική 10 ημερων. Θα βγει καλός επιστήμονας. Εκτός κι αν του έκοβε τα φτερά ο κακός Μαμάσης.
politikos2
 
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Τρί, 24 Μαρ 2020 4:45 pm
Έτος εισαγωγής: 2010

Re: Σκέψεις ενός διπλωματούχου της σχολής

Δημοσίευσηαπό hitchkof » Τετ, 03 Φεβ 2021 8:09 am

Ουδέποτε έκανα αναφορά στον Μαμάση και προφανώς τα post μου δεν έχουν αφορμή αυτόν.

Αντιθέτως θεωρώ (και το έχω ξαναπεί και σε παλαιότερα μου posτ), ότι μαζί με τον Ευστρατιάδη είναι από τους πιο καλούς και τίμιους καθηγητές.


Οπότε μην βάζεις στο στόμα μου λόγια που εγώ δεν έχω πει.
hitchkof
 
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: Σάβ, 12 Οκτ 2019 8:13 pm
Έτος εισαγωγής: 2014

Re: Σκέψεις ενός διπλωματούχου της σχολής

Δημοσίευσηαπό politikos2 » Τετ, 03 Φεβ 2021 10:43 am

Δεν απάντησα σε εσένα. Απαντησα σε ότι έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες με αφορμή την εξέταση υδρολογίας.
Άλλωστε η ουσία της απάντησης δεν έχει να κάνει με τον μαμαση.
politikos2
 
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Τρί, 24 Μαρ 2020 4:45 pm
Έτος εισαγωγής: 2010

Re: Σκέψεις ενός διπλωματούχου της σχολής

Δημοσίευσηαπό FutureTrunks » Τετ, 03 Φεβ 2021 10:58 am

Επειδή δηλαδή κάποιος έχει πρότερο έντιμο βίο δεν μπορούμε να του ασκήσουμε κριτική? Κρίμα που οι ερωτήσεις που έγιναν στην υδρολογία , καμία σχέση δεν είχαν με το πρακτικό κομμάτι της υπόθεσης. Για εμένα το πιο σωστό θα ήταν 5-10 λεπτά προφορική εξέταση. Σου δίνουν τα παρακάτω στοιχεία, τι θα έκανες για να λύσεις το πρόβλημα. 200 άτομα(που δεν θα ήταν 200 αν η εξέταση ήταν όντως έτσι η εξέταση) από 10 λεπτά ο καθένας χωρισμένοι σε 4 αίθουσες όπως ήταν τώρα 8 ώρες στο σύνολο,, σε μια μέρα είχε τελειώσει η ιστορία, ούτε να διορθώσουν γραπτά ούτε τίποτα. Για το ποστ του hitchkof επειδή εσύ συνάδελφε politikos2 ήσουν από τους τυχερούς που αντιμετώπισαν σχεδόν καθόλου προβλήματα , αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλοι έτσι. Αρκετά παιδιά που γνωρίζω κατέφυγαν να ζητήσουν βοήθεια από ειδικούς (ευτυχώς) καθώς η σχολή τους είχε γίνει αφόρητο βάρος.
It's ok to feel the rage
FutureTrunks
 
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: Τρί, 21 Ιούλ 2020 7:02 pm
Έτος εισαγωγής: 2018

Re: Σκέψεις ενός διπλωματούχου της σχολής

Δημοσίευσηαπό alexiss » Τετ, 03 Φεβ 2021 1:40 pm

FutureTrunks έγραψε:Επειδή δηλαδή κάποιος έχει πρότερο έντιμο βίο δεν μπορούμε να του ασκήσουμε κριτική? Κρίμα που οι ερωτήσεις που έγιναν στην υδρολογία , καμία σχέση δεν είχαν με το πρακτικό κομμάτι της υπόθεσης. Για εμένα το πιο σωστό θα ήταν 5-10 λεπτά προφορική εξέταση. Σου δίνουν τα παρακάτω στοιχεία, τι θα έκανες για να λύσεις το πρόβλημα. 200 άτομα(που δεν θα ήταν 200 αν η εξέταση ήταν όντως έτσι η εξέταση) από 10 λεπτά ο καθένας χωρισμένοι σε 4 αίθουσες όπως ήταν τώρα 8 ώρες στο σύνολο,, σε μια μέρα είχε τελειώσει η ιστορία, ούτε να διορθώσουν γραπτά ούτε τίποτα. Για το ποστ του hitchkof επειδή εσύ συνάδελφε politikos2 ήσουν από τους τυχερούς που αντιμετώπισαν σχεδόν καθόλου προβλήματα , αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλοι έτσι. Αρκετά παιδιά που γνωρίζω κατέφυγαν να ζητήσουν βοήθεια από ειδικούς (ευτυχώς) καθώς η σχολή τους είχε γίνει αφόρητο βάρος.


Ακριβώς! Κανείς μια προφορική εξέταση οι εξεταζόμενοι μειώνονται δραματικά, πολυ πιο αντικειμενική διαδικασία, και δεν έχεις ολη αυτήν την ταλαιπωρία.
alexiss
 
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: Σάβ, 30 Ιαν 2021 8:56 pm
Έτος εισαγωγής: 0

Re: Σκέψεις ενός διπλωματούχου της σχολής

Δημοσίευσηαπό politikos2 » Τετ, 03 Φεβ 2021 11:47 pm

Όπως αναμενόταν, ουδεμία βάση δόθηκε στο σχόλιο μου για την στάση και νοοτροπία που θα έπρεπε να έχει ο μέσος φοιτητής της Σχολής. Αναμενόμενο. Όταν στο τραπέζι μπαίνει η ατομική ευθύνη, βολεύει να πετάμε το μπαλάκι στην εξέδρα για να δικαιολογούμε τα λάθη και την αποτυχία μας. Μπαίνω στο τρυπάκι να απαντήσω για τελευταία φορά.

Σχόλιο 1: Κριτική μπορείς να ασκείς παντα και για πάντα απέναντι στον οποιοδήποτε. Πρέπει ωστόσο να υπάρχουν όρια. Χαρακτηρισμοί τύπου ''σκουπίδι'' όχι μόνο κριτική δεν είναι, αλλά κρύβουν εμπάθεια, κόμπλεξ, θυμό και είναι κατάφορη αδικία ειδικά για τον επιστήμονα και άνθρωπο Μαμάση, Δε με απασχολεί αν ανακάλεσες (μετά απο βοήθεια τρίτων). Δεν μπορείς να επικαλείσαι την κριτική μετά από τέτοια δήλωση. Ένιωσα ντροπή μόλις τη διάβασα και είναι ο λόγος που ασχολούμαι αυτή τη στιγμή.

Σχόλιο 2: Επιμένω ότι μία πιεστική εξέταση, πειραματικού χαρακτήρα, σε μία εποχή αβεβαιότητας, δεν είναι ικανή και δε θα έπρεπε να σου προκαλέσει ψυχολογικό πρόβλημα. Η ουσία είναι στους 3 προηγούμενους μήνες και στην διαδικασία της εκπαίδευσης. Στο σενάριο που δεν κατάφερες να δείξεις την προσπάθεια σου μέσα σε 20 λεπτά, επειδή είσαι αγχώδης και δίνεις αξία στα επουσιώδη ( δεκτό, κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στην πίεση) τότε έχεις την ευκαιρία να δείξεις τι αξίζεις στην (πολύ πιο χαλαρή ε;) προφορική εξέταση που ήδη έχει προβλεφθεί για όσους θεωρούν ότι αδικήθηκαν. Καλό ;

Σχόλιο 3: Είμαι στην σχολή 6 χρόνια. Παίρνω σύντομα πτυχίο. Ξέρω πολύ κόσμο. Δεν ξέρω κανέναν που να έχει καταφύγει σε ειδικούς για να αντιμετωπίσει τους κακούς καθηγητές της σχολής. Αντίθετα, οι περισσότεροι έχουν κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή τους, έχουν εργασία, δουλευουν σα μηχανικοί, και μόνο τα καλύτερα έχουν να πουν για το ποιον των ανθρώπων που συνεργάστηκαν στο ΕΜΠ. Είναι πολύ ευκολη η δημιουργία εντυπώσεων με το πειστικό ''Αρκετά παιδιά που γνωρίζω κατέφυγαν να ζητήσουν βοήθεια από ειδικούς (ευτυχώς) καθώς η σχολή τους είχε γίνει αφόρητο βάρος''. Δε το αμφισβητώ. Απλώς θεωρώ ότι δεν ευθύνεται η Σχολή για αυτό. Οποιαδήποτε στρεσογόνα κατάσταση θα τους εφτανε στο ίδιο σημείο. Όπως λεει ο φίλος jimys μόλις πιάσεις φίλε FutureTrunks την πρώτη σου δουλειά, θα καταλάβεις τι σημαίνει στρες, πίεση και άγχος.

Αξία στην εκπαιδευτική διαδικασία δε θα δώσει μόνο καθηγητής, αλλά και ο φοιτητής. Όσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσετε, τόσο καλύτεροι μηχανικοί θα γίνετε. Αν είναι αυτός ο στόχος σας.
politikos2
 
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Τρί, 24 Μαρ 2020 4:45 pm
Έτος εισαγωγής: 2010

Re: Σκέψεις ενός διπλωματούχου της σχολής

Δημοσίευσηαπό FutureTrunks » Πέμ, 04 Φεβ 2021 11:03 am

Αγαπητέ συνάδελφε politikos2,
πραγματικά με κάνει χαρούμενο το γεγονός που ο μόνο λόγος που αισθάνεσαι ντροπή είναι το σχόλιο αγανάκτησης ενός περίεργου , που δεν μπορεί να διαχειριστεί το άγχος του ,φοιτητή και όχι το γεγονός ότι μετά από 1 χρόνο πανδημίας η αγαπημένη σου σχολή ακόμα δεν μπορεί να βρει εξ αποστάσεως τρόπο εξέτασης. Άραγε δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί ντροπή το γεγονός ότι σε πτυχία συναδέλφων μας θα γράφει pass στην στατική 2? Δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί ντροπή ότι υπάρχουν άτομα (και πριν την πανδημία) που έχουν πάρει πτυχίο και δεν γνωρίζουν να βγάλουν MQN σε ισοστατικό φορέα? Ίσως είμαι αρκετά αφελής με το να πιστεύω ότι η ,στα χαρτιά τουλάχιστον, καλύτερη σχολή της Ελλάδας είναι κάτι παραπάνω από ένα εξεταστικό κέντρο που πετάς ένα κέρμα σε κάθε εξεταστική για το άν θα περάσεις ή όχι. Η νοοτροπία του φοιτητή διαμορφώνεται από αυτό που καλείτε να αντιμετωπίσει για να πάρει πτυχίο, αν 1 εβδομάδα διάβασμα τα "σημαντικά" αποδίδει καλύτερα από ενασχόληση όλο το εξάμηνο και ουσιαστική κατανόηση του αντικειμένου για ποιον λόγο να καθίσει να ασχοληθεί παραπάνω? Αν βλέπει ότι το θέμα εξαμήνου που του πήρε 100 ώρες+ να ολοκληρώσει μέσα στο εξάμηνο πρόσθεσε 0.5 και αυτό μόνο σε προβιβάσιμο βαθμό?
Όσο αναφορά την ερώτηση σου για την υδρολογία , εννοείται ότι αν δεν πάρω τον βαθμό που πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στον κόπο μου όλο το εξάμηνο θα είμαι από τους πρώτους που θα δηλώσουν να ξανά εξεταστούν.
It's ok to feel the rage
FutureTrunks
 
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: Τρί, 21 Ιούλ 2020 7:02 pm
Έτος εισαγωγής: 2018

Re: Σκέψεις ενός διπλωματούχου της σχολής

Δημοσίευσηαπό sub_Hero » Πέμ, 04 Φεβ 2021 7:46 pm

ΝΤΙΣΚΛΕΙΜΕΡ: Το παρακατω κειμενο παραθετει προσωπικες, ανωνυμες και ειλικρινεις αποψεις και δεν εχει στοχο να προσβαλει κανεναν, ουτε καν τους λατρεις της ορθογραφιας

Τιτλος: MQN-ΣΠΜ ΕΜΠ, Τα σπιν-οφ της εξερετικης σειρας ταινιων "Ο Πλανητης των Πιθηκων"

Θεωρω πως το σχολιο του jimys ηταν ταυτοχρονα το πιο ευστοχο και το λιγοτερο κατανοητο. Επι της ουσιας, ειπε οτι οι σχολες και τα ιδρυματα ειναι μικρογραφιες της κοινωνιας και ολες αυτες οι συμπεριφορες και τα φαινομενα ειναι μια καλη γευση της ευρυτερης κοινωνιας. Νομιζω δεν υπαρχει καποιος που να μην αναρωτιεται για την κατασταση ενος μεγαλου ποσοστου της κοινωνιας των ανθρωπων, αν οχι -πεσιμιστικα- στην πλειοψηφια της. Ολα τα προβληματα που αναφερθηκαν προερχονται απο καταστασεις, οι οποιες δημιουργουνται απο ανθρωπους-μελη της προβληματικης μας κοινωνιας. Η διαφωνια μου ειναι οτι ολο αυτο δεν ειναι τυχηματικο, ειναι συστηματικο.

Η πανδημια δεν ειναι κατι αλλο περα απο ενα καινουργιο εμποδιο που δυσχεραινει τη μεχρι προτινος ζωη των ανθρωπων, αλλα και τονιζει ηδη υπαρχοντα προβληματα.
Οπως ενα προσθετο φορτιο ζοριζει μια κατασκευη στα αδυναμα σημεια της, ανοιγοντας ρωγμες και διευρυνοντας υπαρχουσες, ετσι και ο κορωνοιος πιεζει την αδυναμια των κοινωνιων να αντιμετωπιζουν βελτιστα πανδημιες, οι οποιες γεννανε lockdown, τα οποια γεννανε εξ αποστασεως εξετασεις, οι οποιες παρουσιαζουν νεα προβληματα, αλλα ομως διογκωνουν και αυτα που προυπαρχουν.
Ομως και για του στραβου το δικιο, υπαρχουν περιπτωσεις μαθηματων, οπου το προβλημα της αποστασης βελτιωσε μια υπαρχουσα κατασταση, οπως η αναβαθμιση σε Ποι&Πο του υλικου στο Mycourses (βεβαια ομως ταυτοχρονα την εκανε ακομη πιο δυσκολη σε μαθηματα οπου, τοσο π.C. όσο και μ.C. , αρνουνται να ανεβασουν υλικο, αφηνοντας το mycourses τοσο λευκο, οπως τα ονειρα που εκανε παιδι ο Μπιθικωτσης).

Επισης συμφωνω στο θεμα της γραμματειας η οποια, παρολα τα οποια περιστατικα εχουμε γινει οι περισσοτεροι απο μας μαρτυρες, διεκπεραιωνει επαρκως το εργο της και σε πολλες περιπτωσεις πολυ ικανοποιητικα (πχ στο να βγαζει ενα καλο προγραμμα εξετασεων απ την αρχη του ετους για ολες τις εξεταστικες περιοδους-τουλαχιστον π.C.).

Τωρα βεβαια, υπαρχουν και εξεραισεις σε ολα αυτα. Η εμπειρια του καθε ανθρωπου σε οτιδηποτε ειναι μοναδικη. Ολοι βεβαια ζουμε στο ιδιο περιβαλλον, απλως δεν ζουμε ολοι το ιδιο περιβαλλον.

Απ ολα αυτα νομιζω κανεις συμπεραινει οτι τα προβληματα, το προβλημα, δεν εχουν τους μαμασηδες ως αιτιο, αλλα ως αφορμη, γιατι υπαρχουν καιρο τωρα.
Προσωπικα παντως μιας και εγινε μια αστοχη, σχετικα με το θεμα του θρεντ, αναφορα στον κ.Μαμαση, σαν ανθρωπο δεν τον ξερω. Σαν διδασκοντα ομως, ομολογω πως ειχε ενδιαφερον να παρακολουθεις τις παραδοσεις του, ασχετα με το αντικειμενο, γιατι δεν θεωρω τα μαθηματα της υδρολογιας ή της ενεργειακης τεχνολογιας ως τα περισσοτερο ή λιγοτερο ενδιαφεροντα μαθηματα.
Ωστοσο μερικα εξαμηνα πισω, οταν σαν ομαδα φοιτητων του ζητησαμε ως επιτροπη σπουδαστικων θεματων να κανει μια αλλαγη στο προγραμμα της εξεταστικης -οχι τελευταια στιγμη- (συγκεκριμενα να ανταλλαξουν θεσεις δυο μαθηματα του ιδιου εξαμηνου), ωστε να μην χασουμε την εξεταση οσοι θελαμε να παρουμε μερος σε μια εκπαιδευτικη εκδρομη-εμπειρια ζωης, η απαντηση ηταν οτι δε θελουμε να αλλαζει το προγραμμα ωστε ο καθενας να μπορει να κανει, τοσο βραχυπροθεσμα οσο και μακροπροθεσμα, τον προγραμματισμο του. Συγκεκριμενα ειχε φερει παραδειγμα οτι "μπορει εγω να εχω να παω σε ενα συνεδριο σε δυο χρονια και τοτε να εχει εξεταση η υδρολογια". Το αστειο της υποθεσης, αν οχι γελοιο, δεν ειναι το οτι γενικα αλλαγες-τραμπες στο προγραμμα της εξεταστικης γινονται συνεχεια και πρεπει κανεις να κατεβαζει καθε μερα το προγραμμα για να δει μη τυχον εγινε αλλαγη, αλλα το γεγονος οτι το προγραμμα εκεινης της συγκεκριμενης εξεταστικης, αλλαξε λιγες
μερες πριν την εναρξη της.

Η ψυχικη υγεια και οι ασθενειες της ειναι τοσης σημασιας, οσης και της σωματικης. Αν ειναι τοσο δυσκολο να σταματησεις μια σωματικη/παθολογικη ασθενεια, εναν "Αορατο Εχθρο" οπως ο κορωνοιος, αντιλαμβανομαι οτι το να σταματησει καποιος εναν αυλο εχθρο, οπως μια ψυχικη ασθενεια, δεν ειναι και τοσο ευκολο.

Οπως δεν υπαρχει χωρος (κατι εντελως απτο), διχως χρονο, ετσι δεν υπαρχει και σωμα χωρις νου.

Το αστειο του θεματος ειναι οτι η ελλειψη ενσυναισθησης και η κριση "εξ ιδιων τα
αλλοτρια", ειναι ενας παραγοντας που δημιουργει ή συντηρει αυτες τις παθογενεις που
αναφερθηκαν. Επισης αστειο ειναι το να πιστευει κανεις οτι δεν ευθυνεται μια ΣΤΡΕΣΟΓΟΝΑ
κατασταση που δημιουργει σε καποιον αγχος. Ομολογω τη βρισκω αρκετα ενδιαφερουσα οπτικη,
και φανταζομαι πως αντιστοιχα και το καπνισμα, που ειναι μια καρκινογονα συνηθεια, δεν
ευθυνεται για τον καρκινο του πνευμονα ενος χρονιου καπνιστη, καθως υπαρχει και
αλλος χρονιος καπνιστης που δεν εβγαλε καρκινωμα. Μαλλον φταιει ο οργανισμος του ασθενη
που δεν απετρεψε τον καρκινο να αναπτυχθει.

Κλεινοντας, μια ακομη προσωπικη θεση, ειναι πως ενα απο τα μεγαλυτερα ανθρωπινα (δλδ αναμενομενο για τη φυση του, οχι απλως οτι
ανηκει σαν ιδιωμα στο ειδος) λαθη στη συγχρονη εποχη, ειναι η αφελεια στο να ελπιζουμε οτι καποιος/καπως θα βελτιωσει/θει μια-καποια προβληματικη κατασταση, ως δια μαγειας, χωρις εμεις (οι εμπλεκομενοι) να κανουμε κατι γι αυτο. Αυτο το φαινομενο θεωρω πως εμπιπτει στο γνωστο νοητικο πειραμα της θεωριας παιγνιων "Το διλημμα του φυλακισμενου" ( https://www.youtube.com/watch?v=17o8CIeXV2Y ), χωρις απαραιτητα με δολιο χαρακτηρα.
με τη μανασ την εκη
Άβαταρ μέλους
sub_Hero
 
Δημοσιεύσεις: 35
Εγγραφή: Παρ, 03 Ιαν 2014 1:37 pm
Έτος εισαγωγής: 2013

Re: Σκέψεις ενός διπλωματούχου της σχολής

Δημοσίευσηαπό Sreiner » Πέμ, 04 Φεβ 2021 7:58 pm

Αγαπητέ συνάδελφε politikos2,

Πρώτον, σε αυτό το topic ποτέ δεν αναφέρθηκε κατι για τον κ Μαμάση μέχρι την δικιά σου απάντηση και νομίζω είναι πολύ προφανές οτι αυτό το topic δεν αφορά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τον συγκεκριμένο καθηγητή αλλά την γενικότερη κατάσταση της σχολής. Οπότε ίσως να ναι καλύτερα να κάνεις το post σου στο topic Προβλήματα Διεξαγωγής Εξετάσεων για να το δουν και τα άτομα που κάναν τέτοιους σχολιασμούς.

Δεύτερον, αφού είσαι και εσύ 6 χρόνια στην σχολή τότε σίγουρα έχουμε παρακολουθήσει μαθήματα μαζί και η αλήθεια είναι πως εγώ ξέρω συμφοιτητές που έχουν ζητήσει βοήθεια από ειδικούς. Πιστεύω πως η συμπεριφορά σου και τα σχόλια τύπου δεν πρέπει να αγχώνεσαι με μια εξεταστική είναι κομμάτι του προβλήματος και ο λόγος που κανένας δεν σου έχει ανοιχτεί για αυτά του τα προβλήματα. Μία εξεταστική για κάποιον μπορεί να σημαίνει εύρεση εργασίας ή όχι. Σε ένα νοικοκυριό που έχει να συντηρήσει έναν φοιτητή με μεγάλη δυσκολία η πίεση που δέχεται αυτός ο φοιτητής είναι τεράστια και ελπίζω να μην την νιώσεις ποτέ.

Τρίτον, έχω εργαστεί σε γραφείο Πολ Μηχ και μπορώ να πω πως η κατάσταση στο γραφείο ήταν 1000 φορές καλύτερη από την κατάσταση στην σχολή όσων αφορά την πίεση και την συμπεριφορά των ανωτέρων μου ως προς εμένα. Προφανώς υπάρχουν και αντίθετες περιπτώσεις αλλα όπως βολέυει να κατηγορείς εμάς για μονόπλευρη άποψη και λαθασμένη νοοτροπία έτσι κατηγορώ και εσένα.

Προφανώς υπάρχουν καθηγητές πρόθυμοι να σε βοηθήσουν και να σε καθοδηγήσουν. Αλλα είναι αμέτρητοι που το μόνο που κάνουν είναι "Gatekeeping". Αν οφείλουμε εμείς να έχουμε μια συγκεκριμένη στάση και νοοτροπία έτσι οφείλουν να έχουν και οι καθηγητές. Καλώς ή κακώς το επάγγελμά τους είναι καθηγητής πανεπιστημείου αν δεν είναι πρόθυμοι να διδάξουν και να μεταδώσουν την γνώση τους σε εμάς έχουν διαλέξει λάθος αντικείμενο. Άλλο διδάσκω και άλλο "σε προετοιμάζω για δύσκολες συνθήκες εργασίας"
Άβαταρ μέλους
Sreiner
 
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: Τρί, 05 Ιαν 2016 11:29 pm
Έτος εισαγωγής: 2015

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες