Αρχικά συνάδελφε, ο χαρακτηρισμός 'ανεύθυνα σκουπίδια' είναι λίγο βαρύς και άσεμνος για τους καθηγητές σου. Ειδικότερα για τον κ.Μπαλτά και τον κ.Μαμάση.
Ο πρώτος ειδικά, δεν ξέρω αν έχεις μπεί σε μάθημα του, είναι από τους πιο σωστούς και σοβαρούς και επικοινωνιακούς καθηγητές. Το ότι επέλεξε ότι επέλεξε για να εξετάσει τους φοιτητές έχει μεγάλη συζήτηση. Το πως θεωρεί αυτός σωστό τον τρόπο εξέτασης, εφόσον δεν του δίνονται και πολλά εργαλεία και επιλογές, και δεν θέλει να πάει αντίθετα όπως άλλοι, θα το κρίνουν τα αποτελέσματα. Ο κ.Μπαλτάς και ο κ.Μαμάσης είναι απο τους καθηγητές που πάντα κάνουν κανονικοποίηση και ποτέ κανείς διαβασμένος δεν αδικήθηκε στο μάθημα του. Στη σημερινή εξέταση όπως είπαμε θα δούμε, αλλά σε αυτές τις καταστάσεις όλοι προσπαθούν να πειραματιστούν λίγο, και το να δείχνεις ασέβεια δεν βοηθάει κανέναν.
Όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και έχουν δημιουργηθεί, δεν γεννήθηκαν απο τη μία στιγμή στην άλλη. Η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση οδηγεί σε πολλαπλά προβλήματα. Υπερβολικά αυξημένες ευθύνες, λιγότερος χρόνος οργάνωσης. Λιγότερα χέρια να σε βοηθάνε και να μοιράζονται οι εργασίες. Και τόσοι λόγοι για πολλούς να φύγουν ... Για μένα το ότι ο κ.Μπαλτάς είπε όποιος θέλει προφορική εξέταση, και άσχετα με τον βαθμό που έγραψε μπορεί να αυξηθεί, δείχνει ότι μόνο νοιάζεται για το μάθημα του καθώς θέλει να εξετάσει έναν έναν ξεχωριστά και όχι απλά με μοιράσει (ή και να κόψει) βαθμούς.
Όσον αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση φίλοι μου, άμα κάποιος θελήσει να κάνει ιδιωτικά πανεπιστήμια (πλήρως) με την στελέχωση και τις εγκαταστάσεις που ήδη έχει το Ε.Μ.Π. στην Ελλάδα και να έχει ένα σεβαστό επίπεδο, το κόστος ανεβαίνει σημαντικά. Προσωπική εκτίμηση άνω των 5.000 θα έλεγα για κάθε φοιτητή. Και όλα αυτά, συγκρινόμενα με πανεπιστήμια εξωτερικού, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κόστος βιβλίων (50 έως 100 ευρώ κάνουν τα βιβλία που παίρνουμε για κάθε μάθημα), το κόστος δωρεάν σίτισης και εστιών.
Για μένα αυτό δημιουργεί κοινωνικές ανισότητες, προσωπική μου άποψη. Δεν έχω καμία διαφωνία στο να σχηματιστούν ιδιωτικά, αλλά όχι και να καταργήσουμε και τα δημόσια. Όμως να είναι ισάξια με τα τωρινά δημόσια, όχι σπουδές 2-3 χρόνων, και με μία νομοθεσία απο πίσω που να αποτρέπει την 'κατα πληρωμή πτυχίου'. (
https://www.nytimes.com/2019/03/12/us/c ... andal.html)