Γκράφιτι WD - Βιβλιοθήκη ΕΜΠ - ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Αν μη τι άλλο , παραδίδουμε μαθήματα πολιτισμού και αισθητικής. Το γκρίζο χρώμα επιβάλλεται πλέον σε ένα έργο τέχνης που το θαυμάζαμε μέχρι πριν την καραντίνα ... Πραγματικά πολύ κρίμα , και είμαι περίεργος ποιος πήρε αυτή την απόφαση , την ώρα που το Πολυτεχνείο είναι κλειστό.
Γιατί τώρα; Γιατί μετά από 5 χρόνια από τη δημιουργία του; Είναι πιο ωραία η σκάλα τώρα; Ο ίδιος καλλιτέχνης έχει κάνει και άλλα έργα στο ΕΜΠ. Θα σβηστούν μήπως και αυτά; Με τρομάζει αυτή η ιδέα μόνο και μόνο που τη σκέφτομαι. Κρίμα ... μόνο αυτό έχω να πω.
Και δυστυχώς το έγκλημα που έγινε δεν παίρνεται πίσω. Το έργο ανήκει οριστικά στο παρελθόν.
Διοίκηση του ΕΜΠ και διοίκηση της Βιβλιοθήκης , να αναλάβετε τις ευθύνες και να βγει μπροστά αυτός που το'κανε. Να καταλάβουμε όλοι την σκοπιμότητα. Θα'πρεπε να ντρέπεστε.
''Ένα από τα έργα του βρισκόταν εδώ και πέντε χρόνια στην εξωτερική σκάλα της κεντρικής βιβλιοθήκης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) μέχρι που τελικά σβήστηκε για να δώσει τη θέση του σε μια γκρίζα εικόνα.
Μιλώντας στο News 24/7, o WD σχολίασε σχετικά: «Είναι κρίμα αυτό που έγινε. Ὀχι γιατί εἰναι δικό μου έργο, αλλά γιατί σηματοδοτεί την νέα "κανονικότητα" γενικά, αλλά και ειδικά σε ό,τι αφορά τον δημόσιο χώρο, πλατείες, παραλίες, δάση κλπ.
Το έκανα μέρα μεσημέρι, μπαινόβγαινε κόσμος και κανείς δεν ειπε κάτι αρνητικό, ίσα-ίσα. Κι αν ενοχλούσε γιατί δεν το έσβησαν 5 χρόνια τώρα; Welcome to the new "normality"».''
LINK: https://m.popaganda.gr/newstrack/protim ... LLAfNPxWjQ