Kcr565 έγραψε:Βέβαια να πούμε για την Εδαφομηχανική 1( και εγώ εγραψα χωρις σταματημό και δεν τα πρόλαβα) , ο καθηγητής είπε οτι το 10αρι ουστιαστικά θα είναι ο μεγαλύτερος βαθμός που θα γράψει κάποιος στη πρόοδο και αναλογικά θα βαθμολογηθούμε.
Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω οτι αυτός που θέλει να αντιγράψει θα αντιγράψει και θα το καταφέρει ειδικά τώρα.
Και όσον αφορά στη Κατασκευή Οδών , δεν την έδωσα προσωπικά αλλα έμαθα πως με ένα excel έτοιμο είχες έτοιμες τις λύσεις...
Αν ηξερες οτι θα πεσει ο πινακας χωματισμων (ενω υπηρχαν πολλα αλλα μεσα στην υλη) και ααααν ειχες κατσει να φτιαξεις excel και μαλιστα προγραμματιζουμενο να παιζει μπαλα με 2 διαφορετικους συντελεστες επιπλησματος σε διαφορετικα ποσοστα και με οσες διατομες και αν μπουν τοτε θα ηξερες τοσο καλα να χειριζεσαι τον πινακα και το πως βγαινει που χαλαλι. Αν παλι στο εδωσαν ετοιμο... Αγιος ανθρωπος αυτος που θα εδινε τον κοπο του. Γιατι προσωπικα πιστευω οτι ειμαστε σε μια σχολη που οι νεοι φοιτητες (εννοωντας αυτους που εισαγονται τα τελευταια χρονια γιατι οι παλιοι βλεπω ανεβαζατε αρκετα στο φορουμ) δεν δινουν ουτε μια σελιδα απ τις σημειωσεις τους.
μουχαλασετοspace έγραψε:Εγώ ξέρω πάλι πρόχειρα άτομα που πήραν τηλέφωνα σε προόδους που έδιναν, άλλους που είχαν δίπλα τους λυμένες ασκήσεις κλπ, ακόμα και παιδιά που δεν είναι και τίποτα συστηματικοί αντιγραφείς. Ε τώρα εντάξει ,μην κρυβόμαστε και πίσω από το δάχτυλό μας και με την πρόφαση ότι ''εγώ είδα έναν που έβγαλε κινητό στη Μηχανική'' και παίζουμε την κολοκυθιά. Δε συγκρίνεται η μία διαδικασία με την άλλη στο πόσο διαβλητή είναι σε κάθε επίπεδο. Από κινητό μέχρι λυμένες ασκήσεις ανοιχτές ή ακόμα πιο ακραία να μη δώσει καν ο φοιτητής που υποτίθεται ότι πρέπει να δώσει. Απειρες τρύπες. Γράφεις μπετό σου λέω εγώ και έχεις παράλληλα δίπλα και ένα πάκο ασκήσεις λυμένες φροντιστηριακές. Αν νομίζετε ότι είναι κάτι αμελητέο ρωτήστε άτομα που το χουν δώσει 3 και 4 φορές για να περαστεί. Ετσι και αλλιώς ο πρόχειρα διαβασμένος δεν πάει να πάρει 8 (πόσο μάλλον σε μάθημα παλούκι), με ένα 5 στη λούφα κάνει το σταυρό του και λέει και ευχαριστώ.
Για το ότι η διπλή είναι εξαντλητική συμφωνώ εννοείται. Αλλά εδώ μιλάμε για κάτι πρωτόγνωρο, και είναι η διαδικασία που κατά τη γνώμη μου έχει τον καλύτερο συνδυασμό ασφάλειας-σωστής διαδικασίας. Τώρα εάν υπάρχει πρόβλημα με τον ιό ακόμα και το Σεπτέμβρη τι να πω, εκεί ό,τι θέλει ας γίνει. Να φανταστώ πάντως ότι όσοι είστε υπέρμαχοι του να γίνει εξ αποστάσεως είστε υπέρ και του να γίνει και το Σεπτέμβρη με τον ίδιο τρόπο, αφού ο ιός να σταματήσει να υπάρχει αποκλείεται.
Το να εχεις διπλα σου ασκησεις σε τι πειραζει? Δεν κρυβομαστε καθολου πισω απο το δαχτυλο μας (απλα δεν βλεπω να σχολιαζονται ολες οι οψεις της αντιγραφης ). Ολοι ειχαμε και θα εχουμε διπλα ασκησεις λυμενες και λυμενα θεματα και το ξερουν οι καθηγητες απο τη στιγμη που ειμαστε σπιτια μας. Στα εδαφη μαλιστα πρωτη φορα επιτρεποταν. Και μαλιστα υπαρχουν στο mycourses και λυσεις σε ασκησεις και σε παλια θεματα. Και αρκετα μαθηματα παντα δινονται με ανοιχτα βιβλια και σημειωσεις. Οδοποιια, υδρολογια, περιβαλλοντικη, ενεργειακη, υδραυλικη κλπ. και ολοι εχουμε ασκησεις διπλα μας.
Μας βοηθανε να περασουμε? Εγω προσωπικα δεν προλαβαινα να ψαξω. Τις χρησιμοποιουσα μονο για ελαχιστα δευτερολεπτα για να θυμηθω καποια διαδικασια οταν κολλουσα. Αν δεν ειχα ασχοληθει με το μαθημα και καθομουν εκεινη την ωρα να βρω καποια ιδια ή να την προσαρμοσω θα εγραφα max 3. Τωρα πως τα ατομα που λες προλαβαν και πηραν αλλα ατομα και καταλαβαν τι πρεπει να γραψουν και πως να λυσουν σε τοσο συντομο χρονο και να παρουν και προβιβασιμο βαθμο με εκπλησσει αλλα μαλλον εγω υστερω σε σχεση με αυτους οποτε ισως εχεις δικιο.
Οτι μπορει να λυνει αλλος για σενα συμφωνω.
Αλλα με διαφορετικα νουμερα με βαση τον ΑΜ με ποσους θα γινει;
Απ την αλλη υπαρχουν ατομα που ρωτανε ποσο δικαιο ειναι για καποιον που χρωσταει 3 μαθηματα για σεπτεμβρη να φορτωθει να δωσει συνολο 9? (3 + τα 6 του εξαμηνου).
Τελος, ολα ειναι να χαμε να λεγαμε. Εν τελει αλλοι αποφασιζουν. Εγω ειμαι απ την πλευρα της εξ αποστασεως γιατι εχω αδερφο με χρονια παθηση που παιρνει δυνατα ανοσοκατασταλτικα οποτε ισως μεροληπτω.
Ας γινουν οπως να ναι...