Εξεταστική Εαρινού 2019-20 (Κορωνοεξεταστική)

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Εξεταστική Εαρινού 2019-20 (Κορωνοεξεταστική)

Δημοσίευσηαπό bt21 » Παρ, 08 Μάιος 2020 4:01 pm

vee έγραψε:Σε πολλα μαθηματα τα μεγαλα θεματα περα απο μικροασκησεις δεν εχουν παραδοθει ακομα. Το εξαμηνο σιγουρα θα παρει παραταση που σημαινει πως μπορει να βρεθει χρονος για την εκπονηση τους . Τετοιου ειδους θεματα οσο και να αντιγραψεις και να τα βρεις ετοιμα , σε βαζουν στην διαδικασια να ασχοληθεις με το μαθημα και να αφιερωσεις χρονο, πραγμα αρκετα πιο δικαιο. Επιπλεον αν οντως γινει εξεταστικη απο αποσταση, θα μπορουσαν ευκολα να περιοριοσουν το χρονο και τα θεματα . Οσο και να θες να αντιγραψεις και να ανταλλαξεις αποψεις με τον κολλητο-καθηγητη σου , ο χρονος γινεται καθοριστικος παραγοντας και δεν σε αφηνει να ψαχνεσαι και πολυ, ειδικα αν υπαρχουν διαφορετικες ομαδες θεματων (οπου συνηθιζεται και σε φυσιολογικα πλαισια) ωστε να μην προλαβαινουν να κυκλοφορησουν τις λυσεις. Σιγουρα δεν προκειται να ειναι απολυτα δικαιη η εξαταση με αυτο το τροπο , αλλα δεν θυμαμαι και ποτε ατομο που να μην βγαλει κινητο και να μην παει τουαλετα να ανοιξει τη Ματίνα του.. Ας αποφασισουν καποια στιγμη επιτελους οι καθηγητες και η κοσμητεια για το τι θελουν να κανουν ωστε να βγουν και οι σχετικες ανακοινωσεις για να δουμε και εμεις πως θα τα βολεψουμε . Σιγουρα και για τους ιδιους ειναι πρωτογνωρη κατασταση ομως καποια στιγμη πρεπει να ληφθουν μετρα γιατι ο καιρος περναει. Οσο για την εξεταστικη δια ζωσης , δεν μπορεις να υποχρεωσεις κανενα αφου επικρατει αυτη η κατασταση, να ερθει στη σχολη για εξετασεις . Πολλοι εχουν παει στις πολεις τους , εχουν ευπαθη ομαδα στο σπιτι , πολλοι θα χρειαστει να μπουν μαζικα σε 242, 608... Επιπλεον μεσα στο καλοκαιρι , με μασκες και χωρις κλιματισμο , δεν ειναι και ιδιαιτερα καλες οι συνθηκες για να συγκεντρωθεις στα θεματα με τον ιδρωτα να σταζει πανω στο χαρτι ενω προσπαθεις να παρεις ανασα...

:clap: :clap:

Ανήκω σε ευπαθή ομάδα η ίδια και είμαι στο σπίτι από 13 Μαρτίου, μαζί με συγγενείς που κάποιοι από αυτούς ανήκουν και εκείνοι σε ευπαθείς ομάδες. Το να διακινδυνέψω όλη τη προσπάθεια που έχω κάνει και να ανέβω για γραπτές εξετάσεις στου Ζωγράφου μέσα στο λιοπύρι, με τον καθένα που δεν ξέρουμε αν έχει τηρήσει τους κανόνες υγιεινής/ αν είναι φορέας και ασυμπτωματικός κ.λ.π. αποτελεί σοβαρό κίνδυνο, όχι μόνο για μένα, αλλά και για τα άτομα που συζώ στον ίδιο χώρο. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι σε μία δύσκολη εποχή οικονομικά, ο καθένας θα πρέπει να χαραμίζει 2-3 μάσκες, ζευγάρια γάντια και αντισηπτικά για κάθε εξέταση που θα λαμβάνει χώρα στη Σχολή. Η μεταφορά στις σχολές είναι ακόμη ένα πρόβλημα γιατί όλοι ξέρουμε τη "σαρδελοποίηση" που επικρατεί στα 242,608, (που αποτελούν ένα από τα 2-3 μέσα που αλλάζουν πολλοί φοιτητές για να φτάσουν στη σχολή) και δεν έχουν όλοι τη πολυτέλεια για μετακίνηση με ΙΧ ή μίσθωση ταξί. Εκτός αν κάνουμε και ride sharing ή έρθουμε με πατίνια από την άλλη άκρη της Αθήνας :think: :think:
bt21

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό stefvar » Παρ, 08 Μάιος 2020 4:44 pm

Έτσι όπως είναι τα πράγματα όντως φαίνεται η ηλεκτρονική εξέταση ως λύση με δυνατότητα όμως βοήθειας για καλύτερο ίντερνετ από την σχολή ως απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή όλων ισότιμα σε αυτή.Όσον αφορά το σκέλος της αντιγραφής μπορούν οι καθηγητές να οργανώσουν 5 ομάδες διαφορετικές για να εκμηδενιστεί και αυτό.
stefvar

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Παρ, 08 Μάιος 2020 4:45 pm

Τα πράγματα είναι απλά και υπάρχουν μόνο 3 σενάρια:

1) Αλλάζω τους κανόνες "μεσούσης της περιόδου" και και αξιολογείται ο φοιτητής με ασκήσεις/θέματα που ίσως θα έπρεπε ήδη να έχει δώσει (αλλά ποτέ δεν τέθηκε οτι από αυτά θα αξιολογηθεί)
2) Διεξάγεται κάποιου τύπου προφορική/εξ αποστάσεως εξέταση
3) Μετατίθεται η εξεταστική για ύστερο χρόνο οπότε και (ελπίζεις) οτι δε θα ισχύουν οι ίδοι περιορισμοί στις συναθροίσεις (και ενδεχομένως ξεκινάει και το επόμενο χειμερινό εξάμηνο αργότερα)

Οι λύσεις 1+2, τηρούν το χρονοδιάγραμμα στο τώρα, στο σήμερα, κάνουν οτι δε συμβαίνει τίποτα αλλά πλήττουν (και νομίζω χωρίς αντίρρηση) την ποιότητα της αξιολόγησης. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος οτι το 7 είναι καθαρό, σωστό 7. [ούτε να είσαι σίγουρος οτι σε ένα διαφορετικό πλαίσιο διδασκαλίας (εκτός κι αν εσείς είστε καλυμμένοι από την τηλε-διδασκαλία, εγώ προσωπικά όχι) ο φοιτητής θα έπαιρνε τον ίδιο βαθμό, άρα δηλαδή η εξέτασή σου να επιστεγάζει μια αξιολογούμενη μετάδοση γνώσεων. Αν σε ενδιαφέρει ουσιαστικά η διδασκαλία, δε γίνεται να αγνοήσεις την υστέρηση της τηλε-διδασκαλίας έναντι του "μαυροπίνακα")]

Η λύση 3, βάζει τον παράγοντα χρόνο στην άκρη, αλλά τηρεί την ποιότητα της αξιολόγησης αναλλοίωτη. Όπως καταλαβαίνετε, εγώ είμαι υπέρμαχος της τρίτης λύσης. Αν τέλος πάντων, αποφασιστεί μία από τις άλλες δύο (που έτσι θα γίνει), τουλάχιστον όσοι το εισηγηθούν να είναι ευθείς με τις συνέπειές του
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Δημοσίευσηαπό Blue_Eyes7 » Παρ, 08 Μάιος 2020 4:48 pm

Τι συνέπειες θεωρείς έχουν οι λύσεις 1+2;
Άβαταρ μέλους
Blue_Eyes7
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Παρ, 08 Μάιος 2020 4:57 pm

Blue_Eyes7 έγραψε:Τι συνέπειες θεωρείς έχουν οι λύσεις 1+2;

Κατ'εμέ, ο κανονισμός των εξετάσεων δεν είναι απλώς ένα χαρτί και ένα σύνολο ρυθμιστικών κανόνων έτσι για να υπάρχει. ΥΠΟΘΕΤΩ οτι από πίσω από κάθε κανόνα, έχει ένα σκεπτικό. Για την αδιαβλητότητα, τη διαφύλαξη του σωστού εκπαιδευτικού χαρακτήρα, τη διαφύλαξη της έγκριτης αξιολόγησης του φοιτητή (διότι δεν πρέπει ΚΑΙ ο φοιτητής να αδικηθεί, με μια subpar μέθοδο αξιολόγησής του) και θα έλεγα και μια συνέχεια στα χρόνια όσον αφορά στην αξία της βαθμολόγησης. Πιστεύω ακράδαντα, πως οι λύσεις 1+2 (ή μάλλον, οι κατευθύνσεις, για να το πω πιο σωστά) με όποιον τρόπο υλοποιηθούν, δε θα εξασφαλίζουν τα παραπάνω (που υποθέτω πως ο κανονισμός προσπαθεί να εξασφαλίσει)
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Δημοσίευσηαπό Blue_Eyes7 » Παρ, 08 Μάιος 2020 5:02 pm

Αν θεωρείς από τις εξετάσεις στα μαθήματα που έχεις δώσει μέχρι στιγμής, ότι υπάρχουν όροι αδιαβλητότητα, και διαφυλάξεις στο 100% τότε εγώ είμαι μαζί σου. Αν όμως (όπως και ισχύει κατά τη δική μου γνώμη) όλα οσα παρουσιάζεις (και θα έπρεπε να ισχύουν) γίνονται σε ένα ποσοστό, και μικρό ποσοστό, τότε δεν καταλαβαίνω τι διαφορά έχει το 60% με το 50%, πάντα με γνώμονα και σημείο αναφοράς την κατάσταση που επικρατεί.
Άβαταρ μέλους
Blue_Eyes7
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Παρ, 08 Μάιος 2020 5:28 pm

Blue_Eyes7 έγραψε:Αν θεωρείς από τις εξετάσεις στα μαθήματα που έχεις δώσει μέχρι στιγμής, ότι υπάρχουν όροι αδιαβλητότητα, και διαφυλάξεις στο 100% τότε εγώ είμαι μαζί σου. Αν όμως (όπως και ισχύει κατά τη δική μου γνώμη) όλα οσα παρουσιάζεις (και θα έπρεπε να ισχύουν) γίνονται σε ένα ποσοστό, και μικρό ποσοστό, τότε δεν καταλαβαίνω τι διαφορά έχει το 60% με το 50%, πάντα με γνώμονα και σημείο αναφοράς την κατάσταση που επικρατεί.

Δε θεωρώ οτι επιτυγχάνεται στο 100% κανένας από τους στόχους που θέτει ο κανονισμός των εξετάσεων. Δε θεωρώ όμως οτι επιτυγχάνεται και μόλις στο 60%. Η δική μου εμπειρία δε δείχνει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον για το ΕΜΠ και τη σχολή Πολ. Μηχ. που τη γνωρίζουμε. Ξέρω σε άλλα ιδρύματα (και άλλα πολυτεχνεία) τραγελαφικές περιπτώσεις. Αλλά σε εμάς θεωρώ πως και ο στόχος της αδιαβλητότητας επιτυγχάνεται εν πολλοίς αλλά και οι υπόλοιπο (που για μένα είναι εξίσου σημαντικοί).

Δεν πρόκειται να αυτοπυρποληθώ μπροστά από τη γραμματεία στην περίπτωση (ή βεβαιότητα αν θέλεις) που επιλεγούν οι κατευθύνσεις 1 ή 2, αλλά θα μου άρεσε να δω ειλικρίνεια από την Κοσμητεία. Τί κερδίζουμε και τί χάνουμε με κάθε λύση που επιλέγεται και κάθε λύση που απορρίπτεται
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Δημοσίευσηαπό Kat_cem » Παρ, 08 Μάιος 2020 5:36 pm

Παιδιά, έγινε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία και ο Μπουντουβής μας είπε ορισμένα πράγματα που συζητιούνται στις επιτροπές για την εξεταστική. Επίσημες ανακοινώσεις θα βγουν από εβδομάδα.Είναι δεδομένο πλέον ότι πάμε για δια ζώσης εξεταστική, με εξαίρεση κάποια μαθήματα επιλογής και κατευθύνσεων που λόγω μικρότερου αριθμού φοιτητών μπορεί να εξεταστούν είτε μέσω απαλλακτικών θεμάτων, είτε προφορικά. Από 25 Μαίου θα ξεκινήσουν κάποια εργαστήρια που κρίνεται απαραίτητο ότι πρέπει να γίνουν με διορία διεκπεραίωσης 2 εβδομάδων και από 8 Ιούνιου κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις. Η διάρκεια θα είναι 4-6 εβδομάδες ανάλογα με την σχολή και ο χρόνος εξετάσεις 45 λεπτά έως και 1,5 ώρα ανάλογα με το μάθημα. Τα παραπάνω δεν είναι δέσμευση αλλά αυτά που συζητιούνται στις επιτροπές και είναι πλειοψηφικά. Το ίδρυμα είπε πως δεν μπορεί να λάβει απόφαση για μείωση της ύλης, αλλά ότι έχει εμπιστοσύνη στους καθηγητές πως αντιλαμβάνονται την συγκυρία. Γίνεται μελέτη των στοιχείων για να προμηθευτεί το ίδρυμα γάντια και μάσκες. Τέλος, για τους φοιτητές που είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ,είτε δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Αθήνα εγκαίρως, θα υπάρξει είπε μέριμνα, χωρίς να διευκρινίζει ακριβώς τι σήμαινε αυτό.
Άβαταρ μέλους
Kat_cem

Έτος εισαγωγής: 2015

Δημοσίευσηαπό mixalis.nikolaou » Παρ, 08 Μάιος 2020 6:03 pm

Το χρονοδιάγραμα που λες με την έναρξη της εξεταστικής δεν ισχύει διότι όσοι έρχονται απο εξωτερικό θα πρέπει να κάνουν και 14 ημέρες καραντίνα πράγμα που το πάει αυτομάτως στις 22 Ιουνίου .
mixalis.nikolaou

Δημοσίευσηαπό Kat_cem » Παρ, 08 Μάιος 2020 6:33 pm

Παιδιά, εγώ μεταφέρω στο σύλλογο αυτά που ειπώθηκαν σήμερα από την Πρυτανεία, για να έχουν όλοι και όλες εικόνα του τί συζητιέται. Αντιλαμβάνομαι αυτό που λες, και υπάρχουν και άλλες τόσες προβληματικές. Εμένα, για παράδειγμα, μου φαίνεται αρκετά προβληματικό, αυτό που λέει ότι η εξέταση θα γίνει 1.5 ώρα και το κατά πόσο (και αν) θα μειωθεί η ύλη, άπτεται στον κάθε καθηγητή ξεχωριστά. Ιδίως σε μαθήματα, όπως τα εδάφη, οι θεμελιώσεις, που η ύλη είναι τεράστια.
Άβαταρ μέλους
Kat_cem

Έτος εισαγωγής: 2015

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες