Zagreus έγραψε:Δεν συμφωνώ καθόλου ότι οι ξύλινες κατασκευές έχουν χρησιμότητα μόνο για γραφικά σπιτάκια στη Σκανδιναβία. Το ξύλο είναι υλικό του μέλλοντος που έρχεται από το παρελθόν (past is future που λέμε στο χωριό μου). Δεν μιλάμε για ξύλινα δοκαράκια μόνο αλλά για ό,τι μπορεί κάποιος να φανταστει (πριονίδι με ρητίνες π.χ. σε ό,τι διατομές ζητηθεί) και για υλικά πιο ελαφριά και με καλύτερη μηχανική συμπεριφορά από τα μπετοσίδερα. Ένα μοτιβέησιοναλ σχετικό βίντεο είναι <αυτό>. Στο μέλλον οι ουρανοξύστες πιθανά να είναι ξύλινοι. Τώρα αν αυτό είναι πιο οικολογικό ή όχι χωράει αρκετή συζήτηση και γενικά δεν ενδιαφέρει τον κόσμο της σχολής (φαίνεται πάντως ότι όντως είναι πιο "φιλικές" προς το περιβάλλον κατασκευές). Όσον αφορά το μάθημα καθεαυτό παρακολούθησα 2 διαλέξεις και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρω τι παίζει με εξετάσεις (ακούγεται οτι είναι πολύ βατό πάντως).
Δε μιλαμε για γραφικά σπιτακια μονο. Το ξυλο ειναι mainstream υλικο για χωρες που εχουν ξυλεια (πχ Σκανδιναβία και Καναδάς). Για την Ελλαδα και τον Ευρωπαϊκό νοτο που το πληρωνει χρυσό, ειναι ακριβη λυση. Τωρα για μηχανικες ιδιοτητες καλυτερες απο μπετοσιδερα, ουρανοξυστες και λοιπα sci-fi, μην πιστεύεις αυτα που βγάζουν δυο-τρεις επιστημονες και διατυμπανιζει το propaganda machine των αμερικανικων πανεπιστημιων. Ο,τι εχει βγει ειναι για κατι δοκιμιακια μικρων διαστάσεων και υπο συγκεκριμένες φορτισεις κατα μηκος της ινας. Το μπετο και ο χαλυβας ειναι ισοτροπα και οι αντοχες τους δεν παιζονται.