niggah έγραψε:ScepticEngineer έγραψε:Το συγχρονο Ελληνικο Κρατος μπορει να δημιουργηθηκε πριν 200 χρονια, αλλα οι Ελληνες σαν λαος κουβαλανε μια ιστορικη μνημη χιλιετιων.
Πού ακριβως την βλεπεις να εκφραζεται αυτη η ιστορικη μνημη χιλιετιων, εσυ που εχεις το πολυ νιονιο; (ενω ταυτοχρονα συμφωνεις κιολλας οτι
δεν υπαρχει φυσικη συνεχεια του ελληνικου γενους, καμια αντιφαση εδω για τον φιλο μας τον sceptic) Μην ειναι στη θρησκεια μας; Μπα. Μην ειναι ιδια η μυθολογια μας; Μπα. Μην ειναι τα τραγουδια και οι χοροι και τα εθιμα μας που μας ενωνουν με τους αρχαιους ημων προγονους; Μαλλον οχι. (Για την ακριβεια μοιαζουν επικινδυνα πολυ με αυτα εκεινων-που-δεν-πρεπει-να-τους-λεμε-οπως-λεγονται και των υπολοιπων λαων στις πρωην ευρωπαικες κτησεις του Σουλτανου, ειδικα οσο πιο βορεια απο τα Τεμπη ανεβαινεις. Χμμμ, υποπτο...). Μονο η γλωσσα μπορεις να πεις οτι εχει ριζες στην αρχαια ελληνικη, αλλα και αυτο δεν σημαινει και πολλα, αλλιως Γαλλοι, Ιταλοι, Ισπανοι, Πορτογαλοι, Ρουμανοι κλπ θα επρεπε να λενε οτι ειναι απογονοι του Καισαρα, πραγμα θα ηταν το ιδιο γελοιο με την καπηλευση του αρχαιοελληνικου (και μακεδονικου) πολιτισμου απο τους ρωμιους.
Για να τελειωνουμε, οση "ιδιοχτησια" εχει το συγχρονο ελληνικο εθνος/κρατος στον αρχαιο μακεδονικο πολιτισμο απλαη γη που αναπτυχθηκε περικλειεται (εν μερει) στα συνορα του, αλλο τοση εχει και το μακεδονικο κρατος, απλα και μονο επειδη βρισκεται εκει που βρισκεται.
Ή θα βιαζουμε ολοι την ιστορια και τη λογικη ή κανενας, μην ειστε μοναχοφαηδες...
Θα απαντήσω για ακόμη μία φορά.
Λόγω της μεγάλης ανάμειξης των λαών όντως δε μπορείς να πεις ότι υπάρχει μια καθαρή συνέχεια του ελληνικού γένους, παρόλαυτα δεν εξαφανίστηκαν απλά αναμείχθηκαν σε άλλες περιοχές λιγότερο σε άλλες περισσότερο οπότε μπορεί να μην υπάρχει καθαρά μία συνέχεια παρόλαυτα υπάρχει και αυτό μπορείς να το καταλάβεις από την γλώσσα, οι λαοί που εγκαταστάθηκαν αφομοιώθηκαν οπότε μαζί με τις αναμείξεις πέρασε και η γλώσσα, όχι γιατί ήταν καλύτερη αλλά σε μία περιοχή (μεγάλης κλίμακας μπορεί να θεωρηθεί) μένει και προχωράει η κυρίαρχη γλώσσα (με κάποιες παραλλαγές σίγουρα).
Η θρησκεία προφανώς δεν είναι ίδια (βέβαια υπάρχουν ακόμα άτομα που πιστεύουν στο Δωδεκάθεο). Ιστορικά όμως θα ήξερες ότι η θρησκεία (καλού κακού) είναι προσαρμοσμένη πάνω στις ανάγκες του λαού και αυτές αλλάζουν. Η Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία ήθελε ομόνοια γι'αυτό και έκανε τον Χριστιανισμό κύρια θρησκεία. Αυτό δε λέει κάτι, στο κάτω κάτω έχεις ακόμα την μόνη μερίδα ανθρώπων που πιστεύουν στο Δωδεκάθεο, άρα αν θες επιχείρημα για την θρησκεία (όχι καλό όπως και τα δικά σου) ορίστε. Το έχεις.
Μυθολογία σε μία σύγχρονη Θρησκεία δεν χωράει, παρά μόνο από βιώματα και πράξεις. Αλλά μυθολογία έχεις την ίδια, αυτή διδάσκεσαι και αυτή μαθαίνεις. Άσχετα αν δε την πιστεύεις (γιατί ξέρεις π.χ. τι είναι ο κεραυνός) αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να την μάθεις (και μαζί με αυτήν και τα διδάγματα της). Οι Βόρειοι μαθαίνουν για τον Όντιν και Λόκι εμείς μαθαίνουμε για τον Δία τον Ηρακλή και τον Έλληνα. Δηλαδή τι ήθελες ως μυθολογία? Το τι έγινε με τον Ιησού?
Έθιμα? 'Έχουμε αρκετά έθιμα που μετά από τόσες χιλιετίες και κατακτήσεις παραμένουν και υπάρχουν. Τόσοι αγώνες γίνονται και όχι μόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στους νεκρούς σου βάζεις κέρματα, φτιάχνεις κόλυβα, κάνεις γάμους, κάνεις βαπτίσεις, σπας πήλινα αγγεία (μπορώ να συνεχίσω για πολύ ακόμα). Αλλά και αυτά αλλάζουν με την θρησκεία επίσης. Το γεγονός ότι όλες οι γιορτές του Χριστιανισμού πέφτουν πάνω σε αρχαίες γιορτές σου φαίνεται λογικό? Και μάλιστα οι περισσότερες από αυτές έχουν και τα ίδια γεγονότα (το πάσχα που στολίζουν το νεκρικό κρεβάτι π.χ.). Ιστορικά βέβαια ξέρεις ότι το κάνανε για να εξαλείψουν όσο μπορούσαν το Δωδεκάθεο (μαζί με άλλα εγκλήματα καταστροφής μνημείων).
Τα τραγούδια και οι χοροί δεν είναι επιχείρημα. Πριν κάποια χρόνια κύρια μουσική ήταν το ρεμπέτικο, μετά έγινε το λαικό και μετά ήρθαν και τα ξένα ντίσκο και τώρα έχεις και RNB σκυλάδικα και άλλα (Προφανώς με τους αντίστοιχους χορούς). Τι πάει να πει αυτό? Ότι πριν 70 χρόνια ήμασταν άλλοι και τώρα αλλάξαμε? Στο κάτω κάτω έχεις την ραψωδία ζωντανή.
Περίεργο που αναφέρεις όλους αυτούς τους λαούς αλλά σου φαίνεται λογικό η ΠΓΔΜ να θέλει να λέγεται Μακεδονία. Μιλάς για αντίφαση αλλά μου χρησιμοποιείς αυτό το επιχείρημα? Μήπως είσαι λίγο κατά των Ελληνικών συμφερόντων όποια και αν είναι αυτά? Δε φτάνει να είσαι Έλλην πρέπει να είσαι και φιλέλλην, όπως ήταν πολύ Μακεδόνες βασιλείς (όχι απλά Έλληνες) και άλλοι Νοτιότεροι.
Οι Γάλλοι, Ισπανοί και γενικά όλοι οι λαοί με λατινική γλώσσα ήταν όντως κατακτημένες επαρχίες της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας. Όλοι αυτοί οι λαοί για πολλούς αιώνες είχαν ως γλώσσα τους την λατινική μετά βέβαια από την κατάκτηση από τους Ρωμαίους (Οι γαλάτες ήταν κέλτες και μιλούσαν κέλτικα). Δηλαδή ήταν κατακτημένος λαός που του επιβλήθηκε ξένη γλώσσα (θρησκεία και έθιμα). Αυτή λοιπόν η επαρχία της Ρώμης γιατί δεν λέει ότι είναι απόγονοι? Έχουν γλώσσα που προέρχεται απευθείας από τους Ρωμαίους, ήταν Χιλιετίες συνδεδεμένη με την Ρώμη (και πριν και μετά τη Νέα Θρησκεία). Με βάση τη λογική σου θα έπρεπε να το λένε (όπως και οι Ισπανοί π.χ.).
Ο λαός της ΠΓΔΜ δεν έχει σχέση με του Μακεδόνες ούτε καν επαφή, ήρθαν στην περιοχή πολύ αργότερα, αλλά επειδή ήταν σε κατακτημένο έδαφος λες ότι είναι σωστό να λέγονται Μακεδόνες και οι Γάλλοι και Ισπανοί που έχουν τόσα και τόσα κοινά (και είναι και σε κατακτήμενο έδαφος) δεν είναι σωστό να το υποστηρίζουν???????