"Jeunnes carottes (*) a la Vichyssoise"
Μισό κιλό νεαρά καροττάκια, (*) όχι όπως στη φωτογραφία !
'Ενα μπουκάλι μεταλλικό - ελαφρύτατα αφρίζον - νερό από το Vichy
Μια πρέζα αλάτι + μια πρέζα ζάχαρι (brown sugar) + μια κουταλιά της σούπας (ανάλατο) βούτυρο
Ένα φλυτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένος μαίντανός.
Τα καρόττα βράζουν σε αργή φωτιά, σε κατσαρόλα με "βαρύ" πυθμένα (κατά προτίμηση χάλκινη), μέσα στο νερό το οποίο αρχικώς τα καλύπτει (
ίσα βαρκα - ίσα νερά).
Στη μέση της διαδικασίας προστίθενται το αλάτι και η ζάχαρι και στο τέλος (όταν το νερό έχει πρακτικώς εξατμισθεί) το βούτυρο και ο μανταϊνός.

- Carottes Vichy.jpg (24.97 KiB) 1615 προβολές
Επόμενη λέξη : Chef