NΕΟ Πρόγραμμα Εαρινού 2016-17

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: NΕΟ Πρόγραμμα Εαρινού 2016-17

Δημοσίευσηαπό homo sapiens contras » Δευτ, 20 Φεβ 2017 12:30 am

ννναιι πως...εδώ δεν μπορούν να βγάλουν ένα νορμάλ πρόγραμμα παρακολούθησης που να αφήνει τον ελάχιστο χρόνο στον φοιτήτη, το πιο στοιχειώδες, να φάει...(σε σχολές που είναι ΔΙΠΛΑ στην λέσχη π.χ. μηχανολόγοι έχουν 45' κενό στο προγραμμα τους για φαγητό) μπορεί να φαίνεται αστείο που αναφέρομαι στο φαγητό, αλλά ένας φοιτητής που είναι απ το πρωί στην σχολή μέχρι τις 6μιση το απόγευμα και δεν θέλει να δώσει όλη του την περιουσία καθημερινά στο κυλικείο για ένα κάτω του μετρίου φαγητό, πρέπει να του παραχωρείται ένας εύλογος χρόνος για την λέσχη...εδώ δεν μπορούν να φτιάξουν πρόγραμμα που να μην αφήνει ανούσιες κενές ώρες, επειδή έτσι βολεύει τον καθηγητή...με αποτέλεσμα ένας φοιτητής που έχει κάνει ένα τάδε πρόγραμμα και δεν έχει μόνο την παρακολούθηση της σχολής (π.χ. δουλειά, χόμπυ, οποιαδήποτε δραστηριότητα), να έχει πρόβλημα στην συνέχεια του εξαμήνου γιατι συγχωνεύονται ώρες κτλ και μετά ξανα μανά τα ίδια...σίγουρα ναι :D θα το φτιάξουν το ΝΠΣ για να ξέρεις εσύ τι να κάνεις και ποιο μάθημα να παρακολουθήσεις και να δώσεις!! (και εδώ που τα λέμε και έτοιμο να το χουν, στην περίπτωση που το μπετό 0 ή κάποιο άλλο μάθημα τελικά βγει εκτός προγράμματος, θα ήταν εντελώς ηλίθιος να το πει, γιατί δεν θα πατήσει κανείς δεν θα το δώσει κανείς και θα γίνει ένα μπουρδελαμάν) .......και ο κουτσογιάννης γέλασε, γιατί ο κουτσογιάννης ξέρει :lol:
Άβαταρ μέλους
homo sapiens contras

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό psgi1214 » Δευτ, 20 Φεβ 2017 12:52 am

Αυτό ειλικρινά που δε μπόρεσα ποτέ να κατανοήσω 2,5 χρόνια στο Ε.Μ.Π. είναι η πλήρης ανισορροπία μεταξύ αριθμού διδακτικών ωρών από μέρα σε μέρα.Ενδεικτικά αναφέρω πως υπήρχε ημέρα στο 1ο εξάμηνο τις πρώτες εβδομάδες με μόνο 1 ώρα(!!!!) παρακολούθηση, ενώ στο 4ο αντίστοιχα είχαμε 10ωρο(!!!!!!!!!!!!) .Επιεικώς σουρεαλιστικά πράγματα. Κατανοώ ότι βρισκόμαστε σε δύσκολη περίοδο και οι υποχρεώσεις των διδασκόντων συνεχώς αυξάνονται, δυστυχώς όμως λυπάμαι που το λέω και με βάση αυτά που έγραψε ο συνάδερφος παραπάνω η νοοτροπία που προωθείται στη σχολή πρακτικά ΑΓΝΟΕΙ τις ανάγκες και τα προβλήματα των φοιτητών. Και όλα αυτά εννοείται δεν περιλαμβάνονται στις διάφορες αξιολογήσεις που βγάζουν τη σχολή 33η αν θυμάμαι καλά παγκοσμίως.
psgi1214

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Δευτ, 20 Φεβ 2017 1:49 am

Spoiler: show
Για τις καταταξεις, την βγαζουν 33η (και παλια 27η) επειδη η καταταξη που κοιτανε οι περισσοτεροι ειναι η πλεον ακυρη απο τις 2 γνωστες, η QS, που μετραει τις δημοσιευσεις των καθηγητων πανω απο ολα. Εγω πιστευω οτι η Times Higher Education ειναι πολυ καλυτερη, τουλαχιστον σε επιπεδο προπτυχιακων σπουδων, αφου μετραει αρκετα περισσοτερο απο την QS αντικειμενα οπως το περιβαλλον που γινεται η διδασκαλια, τον λογο καθηγητων/φοιτητων, την ποιοτητα διδασκαλιας, κτλ. Εκει ειμαστε ανυπαρκτοι (εχω την εντυπωση οτι πρωτο στην Ελλαδα ειναι της Κρητης), και προσωπικα σαν φοιτητης, δεν παιρνω κατι απο τις δημοσιευσεις του καθηγητη που δεν τον νοιαζει να κανει σοβαρο μαθημα, ενω αντιθετα ενας καθηγητης που κανει μαθημα αλλα δεν εχει δημοσιευσεις (π.χ. Τρεζος) μου προσφερει ολα οσα χρειαζομαι και ακομα παραπανω. Αλλα μην το πειτε πουθενα, μην χασουμε και την 33η θεση παγκοσμιως.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Δευτ, 20 Φεβ 2017 1:59 am

homo sapiens contras έγραψε:ννναιι πως...εδώ δεν μπορούν να βγάλουν ένα νορμάλ πρόγραμμα παρακολούθησης που να αφήνει τον ελάχιστο χρόνο στον φοιτήτη, το πιο στοιχειώδες, να φάει...(σε σχολές που είναι ΔΙΠΛΑ στην λέσχη π.χ. μηχανολόγοι έχουν 45' κενό στο προγραμμα τους για φαγητό) μπορεί να φαίνεται αστείο που αναφέρομαι στο φαγητό, αλλά ένας φοιτητής που είναι απ το πρωί στην σχολή μέχρι τις 6μιση το απόγευμα και δεν θέλει να δώσει όλη του την περιουσία καθημερινά στο κυλικείο για ένα κάτω του μετρίου φαγητό, πρέπει να του παραχωρείται ένας εύλογος χρόνος για την λέσχη...

Πριν 2-3 χρόνια (έχω αρχίσει και ξεχνάω), ως Εγκέλαδος είχαμε κατεβάσει πρόταση στο ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου, να ζητήσουμε από τη Σχολή να θεσπιστεί ένα κενό μίας διδακτικής ώρας (45' συν τα εκατέρωθεν διαλείμματα), ακριβώς για αυτό το λόγο.
Κι όμως το ΔΣ δεν υπερψηφίστηκε (!!!!)
Η ΔΑΠ το καταψήφισε, γιατί έλεγε ότι είναι μαλακία να πηγαίνουμε πιο αργά σπίτι μας. Στα αρχίδια του του λεφτά άμα εσύ θες να φας στη λέσχη.
Τα ΕΑΑΚ το καταψήφισαν, γιατί το ζήτημα δεν ήταν να έχουμε χρόνο να πάμε στη λέσχη, αλλά να οργανώσουμε τον αγώνα ώστε να τρώμε όλοι τζάμπα, λες και το ένα είναι αντιπαραθετικό με το άλλο.
Για τους άλλους δεν θυμάμαι.

Όσο για το πρόγραμμα:
Το λέω συνεχώς εδώ μέσα ότι τα μέλη ΔΕΠ είναι κράτος εν κράτει στα ελληνικά πανεπιστήμια. Είναι γνωστό τοις πάσοι ότι η εκπαιδευτική διαδικασία ΔΕΝ αποτελεί την προτεραιότητα για τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ (λαμπρές εξαιρέσεις υπάρχουν, προφανώς, αλλά λίγες). Πρώτα η έρευνά μας, πρώτα το consulting που κάνουμε μέσω της εταιρίας που είναι γραμμένη στο όνομα της γυναίκας μας, για να μη φαινόμαστε και μετά η εκπαιδευτική διαδικασία.
Παρ΄όλα αυτά ένα μικρό ελαφρυντικό θα το δώσω: Πέρα από αυτό που εμείς βλέπουμε υπάρχουν και τα μεταπτυχιακά, τα οποία περιπλέκουν, όσο να το κάνεις την κατάσταση (πολλοί καθηγητές διδάσκουν ακόμα και σε μεταπτυχιακά προγράμματα άλλων σχολών του ιδρύματος). Επίσης, κάποιος θα πάρει άδεια, κάποιος θα συνταξιοδοτηθεί κ.ο.κ. Χωρίς να ξέρω ακριβώς τη διαδικασία, φαντάζομαι ότι δεν είναι εύκολο πράγμα να βγάλεις και το τέλειο πρόγραμμα.

@Giannisrad
Όπως έγραψα και παραπάνω, δεν υπάρχουν μόνο τα πέιπερς, υπάρχει και το consulting :shh:
Παρ΄όλα αυτά χαίρομαι που έχεις αρχίσει να το πιάνεις το νόημα, κι ας είσαι στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό homo sapiens contras » Δευτ, 20 Φεβ 2017 2:38 am

OxYdO έγραψε:Παρ΄όλα αυτά ένα μικρό ελαφρυντικό θα το δώσω: Πέρα από αυτό που εμείς βλέπουμε υπάρχουν και τα μεταπτυχιακά, τα οποία περιπλέκουν, όσο να το κάνεις την κατάσταση (πολλοί καθηγητές διδάσκουν ακόμα και σε μεταπτυχιακά προγράμματα άλλων σχολών του ιδρύματος). Επίσης, κάποιος θα πάρει άδεια, κάποιος θα συνταξιοδοτηθεί κ.ο.κ. Χωρίς να ξέρω ακριβώς τη διαδικασία, φαντάζομαι ότι δεν είναι εύκολο πράγμα να βγάλεις και το τέλειο πρόγραμμα.
Σίγουρα δεν υπάρχει το τέλειο υπάρχει όμως το βέλτιστο όσον αφορά το φοιτητή, που είναι κάτι το εφικτό, και κατά την προσωπική μου πάντα ''εκτίμηση'', γιατί περί εκτίμησης πρόκειται εφόσον δεν έχω μπροστά μου όλες τις ώρες που πρέπει να βγάλουν οι καθηγητές, κρίνω ότι δεν είναι αυτό ή τουλάχιστον δεν είναι αυτό σε ικανό ποσοστό βλέποντας το πρόγραμμα 4 παρα χρόνια τωρα που είμαι στο εμπ (θα μου πεις τι σου λεω τώρα και σένα :silent: ). Στην πραγματικότητα δεν διαφωνώ ουσιαστικά με αυτό που λες, αλλά οφείλει για να μην θυματοποιηθεί, εγώ και ο κάθε φοιτητής στον εαυτό του να είναι όχι άδικος, αλλά αυστηρός με τις πράξεις και τις προθέσεις των καθηγητών, όσο αυστηροί είναι και αυτοί απέναντι μου στην οποιαδήποτε διαδικασία με αφορά.
Άβαταρ μέλους
homo sapiens contras

Έτος εισαγωγής: 2013

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης