Συντονιστής: University Editors
tsiou έγραψε:Όποτε έχεις εσωτερική άρθρωση σε ένα φορέα οι ροπές στην άρθωση μηδενίζονται, οπότε μπορείς να πάρεις μια εξίσωση από το μηδενισμό της συνισταμένης των ροπών από τα αριστερά του φορέα και μία από τα δεξιά. Δηλαδή παίρνεις το άθροισμα των ροπών από τη μία μεριά της άρθρωσης να είναι μηδέν και αν δεν έχεις λύσει ακόμα όλα σου τα προβλήματα, παίρνεις και το άθροισμα των ροπών του φορέα και από την άλλη μεριά της άρθρωσης να είναι ίσο με μηδέν.
santzowind έγραψε:Αναλύεις την αξονική του μη καμπτόμενου μέλους σε δύο συνιστώσες, μία κάθετη και μία παράλληλη στο καμπτόμενο. Η κάθετη ασκεί στο καμπτόμενο τέμνουσα και ροπή ενώ η παράλληλη συνιστώσα ασκεί αξονική δύναμη.
Re: Στατική Ι (2008-09)
Δημοσίευση από gladiator » Πέμ, 16 Ιούλ 2009 4:53 pm
παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι απλό που εμένα με έχει μπερδέψει αρκετά...όταν έχουμε φορέα με μία για παράδειγμα ενδιάμεση άρθρωση, η εξίσωση ισορροπίας των ροπών του ενός μέλους ως προς την άρθρωση είναι μια ή μπορούμε να πάρουμε και εξίσωση ισορροπίας ροπών και του άλλου μέλους ως προς την ίδια άρθρωση αντί για ισορροπία ροπών ολόκληρου του φορέα ως προς κάποιο σημείο? γιατί απ' οτι είχα καταλάβει για κάθε άρθρωση προκύπτει μια επιπλέον εξίσωση ροπών, ενώ βλέπω οτι η ματίνα χρησιμοποιεί δυο για κάθε άρθρωση...
παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι απλό που εμένα με έχει μπερδέψει αρκετά...όταν έχουμε φορέα με μία για παράδειγμα ενδιάμεση άρθρωση, η εξίσωση ισορροπίας των ροπών του ενός μέλους ως προς την άρθρωση είναι μια ή μπορούμε να πάρουμε και εξίσωση ισορροπίας ροπών και του άλλου μέλους ως προς την ίδια άρθρωση αντί για ισορροπία ροπών ολόκληρου του φορέα ως προς κάποιο σημείο? γιατί απ' οτι είχα καταλάβει για κάθε άρθρωση προκύπτει μια επιπλέον εξίσωση ροπών, ενώ βλέπω οτι η ματίνα χρησιμοποιεί δυο για κάθε άρθρωση...
Δημοσίευση από dimlia » Τετ, 15 Ιούλ 2009 5:13 pm
στην άσκηση 1 που λύνει ο theodore νομίζω ότι υπάρχει ένα λάθος στο διάγραμμα Ν στην 3 σελίδα του λοξού φορέα στο σημείο Δ. κανονικά πρέπει να είναι Νδ=69,286cosφ-20,833sinφ και οχι +.αν την έχει λύσει κάποιος ας απαντήσει.ευχαριστώ
Δημοσίευσηαπό gladiator » Τετ, 15 Ιούλ 2009 7:34 pm
στους πίνακες της ΑΔΕ για προβολικό διάγραμμα καμπτικών ροπών λαμβάνουμε υπόψη μόνο τον πίνακα 18? γιατί η ματίνα αυτό κάνει και δν ξέρω τι έχουν πει οι καθηγητές....
Δημοσίευσηαπό tsiou » Τετ, 15 Ιούλ 2009 4:49 pm
tsiou έγραψε:Νομίζω ότι στα Μ, Q, N - λύσεις των ασκήσεων που ανέβασε ο Theodore, στην άσκηση 2 έχει ένα μικρό λαθάκι στο διάγραμμα Q, στα άλματα που κάνει στις στηρίξεις Α και Β έπρεπε να πέφτει στα 17,67 (αντί 23,67) και να φτάνει μέχρι max αρνητικό τα 16,33 (αντί 22,33). Αν το έχει λύσει κάποιος ας το επιβεβαιώσει - διαψεύσει.
άκυρο, αντέγραψα λάθος το σχήμα και πήρα το μεσσαίο κατανεμημένο να εφαρμόζεται σε 3m ενώ ήταν κανονικά σε 6m...
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες