Απόψεις και ερωτήσεις για τις κατευθύνσεις της σχολής μας

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Απόψεις και ερωτήσεις για τις κατευθύνσεις της σχολής μας

Δημοσίευσηαπό dionikkwna » Παρ, 10 Ιουν 2016 5:20 pm

Συνάδελφε λίγα λόγια από απόφοιτο πλέον :P της σχολής:
Η αλήθεια είναι πως ότι και να επιλέξεις, θα είσαι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ. Το ΤΣΜΕΔΕ θα το πληρώνεις όπως και να έχει :D Για να έχεις κανά φράγκο να δίνεις λοιπόν, σκέψου ένα συγκεκριμένο τομέα στον οποίο γουστάρεις να αφιερώσεις 100δες εργατοώρες από τη ζωή σου. Η εκπόνηση διπλωματικής για μένα είναι πολύ σημαντικότερη απόφαση από την κατεύθυνση και εκεί θα μάθεις και τα περισσότερα.Καλές διπλωματικές ανοίγουν πόρτες για καλά μεταπτυχιακά, καλές δουλειές, καλές γνωριμίες κτλ. Στο 3ο έτος (αν και πολύ νωρίς) αν παρακολούθησες τα μαθήματα, μάλλον θα έχεις διαπιστώσει ποιο είδος μαθημάτων σε ευχαριστεί και δεν τα βαριέσαι. Μην ακούσεις καμία γνώμη κανενός!
dionikkwna

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Παρ, 10 Ιουν 2016 5:28 pm

dionikkwna έγραψε: Η εκπόνηση διπλωματικής για μένα είναι πολύ σημαντικότερη απόφαση από την κατεύθυνση και εκεί θα μάθεις και τα περισσότερα.Καλές διπλωματικές ανοίγουν πόρτες για καλά μεταπτυχιακά, καλές δουλειές, καλές γνωριμίες κτλ. !

Off topic:
Ωωχ...σαν να με άγχωσες -κι άλλο τώρα- :shock:
Μετά την εξεταστική,θα πάρει φωτιά το σχετικό τόπικ!
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 10 Ιουν 2016 6:53 pm

Jiggly έγραψε:
dionikkwna έγραψε: Η εκπόνηση διπλωματικής για μένα είναι πολύ σημαντικότερη απόφαση από την κατεύθυνση και εκεί θα μάθεις και τα περισσότερα.Καλές διπλωματικές ανοίγουν πόρτες για καλά μεταπτυχιακά, καλές δουλειές, καλές γνωριμίες κτλ. !

Off topic:
Ωωχ...σαν να με άγχωσες -κι άλλο τώρα- :shock:
Μετά την εξεταστική,θα πάρει φωτιά το σχετικό τόπικ!

Off topic:
Ο Zagreus έχει ήδη κλείσει με τον Μαμάση
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Σάβ, 11 Ιουν 2016 5:42 pm

Ακολούθα την καρδιά σου trauma. Δεν μπορείς να ξέρεις σε ποιό αντικείμενο υπάρχει ή θα υπάρχει ζήτηση όταν τελειώσεις.
Off topic:
Χαχα είσαι μεγάλος προβοκάτορας OxYdO. Ο αγώνας για τη διατήρηση του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος δηλαδή του πραγματικού πλούτου αυτού του τόπου δεν έχει σχέση με συμπάθειες και αντιπάθειες. Το αντίθετο από αυτό που υπενίσσεσαι ισχύει.
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Κυρ, 12 Ιουν 2016 5:32 am

(Προσοχη,ακολουθουν απειρες πιπες, προχωρηστε με δικη σας ευθυνη. Το κειμενο βγηκε τελικα τεραστιο.)

Spoiler: show
Επιτελους, το αγαπημενο μου θεμα!

Κατευθυνση ΔΕΝ εχω επιλεξει ακομα, ειμαι και τουριστας χρωσταω τα παντα ολα. Ομως, εχω κουραστει με αυτο το θεμα και την χαζομαρα που βαραει τον κοσμο της σχολης.

Αρχικα, να ξεκαθαρισουμε κατι που ισως καποιοι δεν εχουν καταλαβει ακομα. Πολιτικος μηχανικος ΔΕΝ σημαινει δομοστατικος μηχανικος. Σημαινει μηχανικος υποδομων, αστικου και μη, περιβαλλοντος. Τι χρειαζεται μια κοινωνια για την ευρυθμη λειτουργια της, ο ΠΜ θεωρητικα γνωριζει να το φτιαχνει.

Το αντικειμενο λοιπον ειναι απιστευτα ευρυ, ξεκιναει απο δρομους, λιμανια, φραγματα, σιδηροδρομους, σπιτια, λιμνες, αεροδρομια, μεταφορικα συστηματα και απειρα αλλα πραγματα. Επισης, αρκετα σημαντικο ειναι να καταλαβει κανεις πως ολα τα αντικειμενα αυτα ειναι απαραιτητα για την λειτουργια της κοινωνιας. Απαραιτητα. Ολα. Ολα.

Δεν υπαρχει καποιο που να χρειαζεται λιγοτερο. Χρειαζομαστε δρομους, χωρις δρομους δεν γινεται. Αλλα και σπιτια, παλι δεν γινεται χωρις. Προφανως και αποχετευση, και παει λεγοντας. Ολα αυτα βεβαια καπου στηριζονται, δεν πετανε. Ιδιου μεγεθους καταστροφη ειναι η αστοχια σε μια γεφυρα και ο λαθος σχεδιασμος ενος δρομου που πλεον ειναι πηχτρα και κανεις να πας 3 ωρες απο ενα σημειο σε ενα αλλο. Το οτι δεν πεθαινει κανεις απο την κινηση δεν σημαινει κατι, γιατι πεθαινει κοσμος απο της στροφες θανατους. Γιατι το εχω ακουσει και αυτο, οτι οι δομοστατικοι ειναι σημαντικοτεροι γιατι αν πεσει το σπιτι εχουμε θυματα.

Ερχομαι λοιπον στην αρχη, αλλα ακομα πιο βασικα πραγματα. Τι ειναι μηχανικος?

Ειναι αυτος που χρησιμοποιει μαθηματικα και αλλες επιστημονικες μεθοδους για να σχεδιασει και να δημιουργησει στον φυσικο κοσμο.

Και ο υδραυλικος και ο δομοστατικος λοιπον, το ιδιο κανουν, απλα οι διαφορικες εξισωσεις που λυνει ο καθενας εχουν ενα αλλο αντικειμενο.

Δεν υπαρχει λοιπον πιο γαμαουα κατευθυνση. Ολες βασιζονται στις επιστημες και ολες ασχολουνται με πραγματα που η καθε κοινωνια χρειαζεται. Στο μυαλο μερικων βεβαια, μια κοινωνια πηγμενη στο σκατο ειναι σε καλυτερη μοιρα απο μια κοινωνια που τα σπιτια πεφτουν οταν γινεται σεισμος, αλλα εγω και το Λονδινο της εποχης της χολερας διαφωνουμε καθετως με την αποψη αυτη. Καπως ετσι εχουμε φτασει σε σημειο οπου μια φορα που ειπα πως δεν με ενδιαφερουν τα μπετα και τα σιδερα και δεν με βλεπω να σηκωνω οικοδομες for life, μου απαντησε μια κοπελα, α δεν σαρεσει η σχολη ε;

Κατσε ρε Γιαννη, αφου ολες ειναι εξισου σημαντικες, γιατι πανε ολοι δομοστατικοι και στους αγαπημενους σου υδραυλικους πανε τρεις και ο κουκος;

Ελα μου ντε.. Αυτο το ερωτημα με βασανιζει πολυ καιρο τωρα. Κυκλοφορει το mindset στη σχολη οτι οποιος παει υδραυλικος ή συγκοινωνιολογος αποφευγει τα δυσκολα και δεν θα μαθει σημαντικα πραγματα! Οτι με καποιο μαγικο τροπο, να ξερεις να κανεις δυναμικη αναλυση σαν πολιτικος μηχανικος ειναι πολυ σημαντικοτερο απο το να μαθεις λιγη περιβαλλοντικη τεχνολογια και να ξερεις τι πρεπει να κανεις οταν πεσουν βιομηχανικα λυμματα στο εδαφος και υπαρχει κινδυνος ρυπανσης του υπογειου υδροφορου οριζοντα.

Προσφατα ειχα συζητηση για καμια ωρα με παιδια (αριστους φοιτητες btw) που θεωρουσαν πολυ σωστη σκεψη τις 5 στατικες ως υποχρεωτικες αλλα την περιβαλλοντικη τεχνολογια στα επιλογης.. Δεν υπαρχει λογος να ξερεις εσυ σαν μηχανικος πολεως πως γινεται η επεξεργασια λυμματων, τι ειναι αποξυγωνωση των ποταμων και πως γινεται ο καθαρισμος του νερου (ολα αυτα σε εντελως προκαταρκτικο επιπεδο φυσικα)! Αρκει να ξερεις να κανεις δυναμικη αναλυση στα διοροφα και καθαρισες μαγκα μου, εισαι μηχανικαρα!

Ακουσα και το αλλο, οτι λεει ειναι καλυτερα να μαθεις στο πανεπιστημιο την δυναμικη αναλυση και μετα οταν βγεις εξω μαθαινεις λεει και τα υδραυλικα/συγκοινωνιολογικα, δεν γινεται να βγει η στατικη 4 για να μπει η ψωρο-περιβαλλοντικη τεχνολογια! Βεβαια δεν σκεφτονται οτι υπαρχει κανονισμος για να γλιτωσει τον κοσμο απο την βλακεια των μηχανικων και λεγεται εακ-εκως-ευρωκωδικας. Κανονισμος για το που να κανεις δρομο και μετρο, δεν γνωριζω να υπαρχει.

Ολοι λοιπον πρεπει να σκεφτουν μια κοινωνια που λειπει κατι απο ολα, μια που οι μηχανικοι δεν εχουν ιδεα απο υδραυλικα, μια που δεν εχουν ιδεα απο συγκοινωνιακα, μια που δεν ξερουν στατικες #23984092380498 και πανω.

Τι γινεται εκει;

Στην πρωτη, πεθαινουν με τα εκατομυρια απο το σκατο (see London cholera outbreak) ή δεν υπαρχουν καν (βλεπε Ολλανδια).

Στην δευτερη αναρωτιουνται για ποιο λογο κανεις 5 ωρες να πας απο Κιφησια Πειραια (ενω στην πραγματικοτητα κανεις μονο 2 ωρες, μεταξυ μας οι συγκοινωνιολογοι ειναι λιγο παπατζες) και καταληγουν να κανουν ολους τους δρομους 10 λωριδες ή δημιουργουν προαστειακο ΚΑΙ μετρο μετα την Παληνη προς αεροδρομιο (το οποιο εχει γινει στην πραγματικοτητα βεβαια, δυστυχως οι συγκοι ειναι δυσκολο να εχουν μια δυνατη υπερασπιση). Πλακα κανω φυσικα, δυστυχως ομως τα συγκοινωνιακα, επειδη δεν ειναι τοσο σουπερ επιστημονικα, εχουν χαλια υλοποιηση και καταληγει μια πολυ καλη μελετη να φαινεται μια για τον πεοντα υλοποιηση.

Στην τριτη, πεφτουν καποια σπιτια και ο κοσμος καταληγει στο να χτιζει μονο-οροφα κτηρια με λιγο μεγαλυτερα υποστυλωματα και αυτο ηταν (πλακιτσα). Και εδω φυσικα ειναι δυσκολα τα θεμματα αφου γεφυρες και δομοστατικος σχεδιασμος χρειαζεται αρκετα.

Οσοι λοιπον σκεφτεστε με το ηλιθιο σκεπτικο στατικη 4 for life, μονο μη γραμμικοτητες και ξερο ψωμι, να το κοιταξετε, ειναι πολυ επικινδυνο να εισαι ενηλικας και να εχεις τοσο για τον π****ο κριτικη σκεψη. Βεβαια δεν φταιτε εσεις, αφου απο το πρωτο εξαμηνο στη σχολη υπαρχει μια αλυσιδα μαθηματων μηχανικων και στατικων που σε κανει να νιωθεις πως καθε εξαμηνο ειναι 2 μαθηματα σοβαρα (δομοστατικα ντε) και αλλα 4-5 fillers που τα μαθεις δεν τα μαθεις λιγη σημασια εχει.

(Ισως να ψαρωνετε που οι μηχανικες και οι στατικες ειναι και καλα τα δυσκολα μαθηματα του καθε εξαμηνου, αλλα προσωπικα (χωρις να θελω να πουλησω μουρη) εμενα και μου φαινονται απο τα ευκολα, και δομοστατικος δεν θα παω.)

Πρεπει ομως σαν σοβαροι, εξυπνοι και ικανοι ενηλικες να μην σκεφτομαστε σαν 5χρονα παιδακια αλλα σαν 10χρονα. Να μην βλεπουμε μονο το δεντρο αλλα να βλεπουμε 2-3 δεντρα. Καπως ετσι θα δουμε πως ο πολιτικος μηχανικος, ανεξαρτητου κατευθυνσης ειναι ιδιαιτερα σημαντικος για την κοινωνια και πως καθε κατευθυνση ειναι εξισου σημαντικη, αφου, σε αντιθεση με τα μαθηματικα ή την οποια αλλη θεωρητικη επιστημη, οι μηχανικες αναπτυχθηκαν απο πρακτικη αναγκη, οποτε εκ των πραγματων ειναι αναγκαιες. Οποτε προφανως δεν ειναι απαραιτητος μονο ο δομοστατικος, αλλα μονο ο πολιτικος, ολοι οι αλλοι τον πουλογλου!

Και επειτα απο τις απειρες παπαρολογιες, ας πω και εγω την αποψη μου για τις διαφορες κατευθυνσεις.

1) Θα ξεκινησω φυσικα με τους δομοστατικους, ως η κυριαρχη κατευθυνση της σχολης. Μια κατευθυνση με πολυ ενδιαφερον αντικειμενο, προσωπικα τα μαθηματα τους ειναι απο τα αγαπημενα μου. Ομως, ενω στην θεωρια ειναι πρωτοι μαγκες, δυστυχως η υλοποιηση τους μου φαινεται απιστευτα βαρετη. Φαντασου να χτιζεις και να ασχολεισαι ολη μερα με χαλικια και τσιμεντα, με καλουπια και γενικα να εισαι μπετατζης. Αδυνατο να το αντεξει η σουπερ επιστημονικη προσωπικοτητα μου!

Δυνατοι απο αποψη μαθηματικων, ομως αυτα τελικα ειναι ευκολα, τα δυσκολα άλλα ειναι. Τα μαθηματα ειναι αρκετα προκατ, στανταρ που λεμε αφου πολλα μαθηματα αποτελουνται απο 2-3 μεθοδους και αυτη ηταν (βλεπε τον φοβο και τρομο ΣΤΑΤΙΚΗ 2 που ειναι οτι πιο προκατ υπαρχει στο συμπαν). Αυτο βεβαια ειναι προφανες αφου τα περισσοτερα μαθηματα τους πλεον τα κανουν προγραμματα υπολογιστων και αυτοι απλα μαθαινουν πως λειτουργουν τα προγραμματα αυτα! Περα απο την πλακα, ειναι πολυ σημαντικη κατευθηνση και προφανως ενδιαφερουσα. Οσοι γουσταρουν μητρωα, διαφορικες, επιστημη γενικα, να την προτιμησουν αμα θεωρουν τα μαθηματα της ενδιαφεροντα και γουσταρουν να ριχνουν μπετα και να ειναι ΣΚΛΗΡΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΤΡΑΚΛΕΣ!

Στα συν το μεταπτυχιακο που ειναι ομολογουμενως εξαιρετικου επιπεδου και απολυτως αχρηστο στις μερες που δεν σηκωνεται διοροφο, ποσο μαλλον ουρανοξυστης.

2) Συνεχιζω με την (κατα πασα πιθανοτητα) επιλογη μου, τους, αγαπητους σε ολους τους κακους φοιτητες, συγκοινωνιολογους. Νομιζω πως ειναι πληθυσμιακα η δευτερη επιλογη γιαυτο και μπηκαν δευτεροι. Η κατευθυνση αυτη ειναι η λιγοτερο "μηχανικη", αφου παυεις πλεον να ασχολεισαι με μεγεθη φυσικα ή επιστημονικα και αρχιζεις να μετρας αμαξια και επιβατες. Τα μαθηματα εχουν περισσοτερη στατιστικη και λιγοτερες διαφορικες, εχουν τυπους και μεθοδους που κατεβασε ο καθε Furness και ο καθε Fratar απο την κουτρα του και γενικα δεν εχουν αυτο το αυστηρα επιστημονικο στυλ των αλλων κατευθυνσεων.

Πολλοι λενε οτι ειναι η ευκολη κατευθυνση, αλλα αν ισχυει αυτο μαλλον ειναι στα θετικα. Εξαλου η ζαμπονοκοπτικη σε κβαντικο επιπεδο με χρηση λειζερ φωτονιων ειναι φανταζομαι αρκετα δυσκολοτερη απο το να πουλας φαρμακα, αλλα ο φαρμακοποιος τσεπωνει πολλα περισσοτερα απο τον ζαμπονοκοπτη κβαντικου επιπεδου με χρηση λειζερ φωτονιων. Βασικα ο ενας απο τους δυο ισως να μην υπαρχει καν. Ισως.

Αν λοιπον δεν εισαι φουλ επιστημονας, γουσταρεις οικονομικα και αλλες soft επιστημες και δεν φανταζεσαι τον εαυτο σου σκληρο μηχανικο στα λυμματα ή στα μπετα, βρηκες την κατευθυνση σου. Εδω ο κοσμος κανει προβλεψεις για το μελλον, μετραει αμαξια, κανει και αλλες προβλεψεις και υποθεσεις για το μελλον και μετα μετραει ακομα λιγα αμαξια. Μαθαινει απο logistics εως αεροδρομια και γενικα ασχολειται με ενα αντικειμενο το οποιο απο φιλοσοφικο ενδιαφερον ειναι το νουμερο ενα στη σχολη. Οποιος λοιπον θελει να μαθει κατι τελειως διαφορετικο, εντελως λογικο ομως και κατανοητο χωρις να χρειαζεται γνωσεις μαθηματικων ή φυσικης, ας δοκιμασει. Προτεινεται για ανοιχτομυαλους αλλα και για ρεμπελους, ειναι κουλ και συμφερει. Συγκοινωνιολογοι™.

Στα συν οτι ειναι το πλησιεστερο που παρεχει η σχολη σε οσους θελουν να γινουν γιαππηδες, σαν εμενα. Φιλελέ και απολελε!

Για μεταπτυχιακο ή εξωτερικο να κανεις τα ιδια για να παρεις πιστοποιηση ή κανα φιλελε απολελε τυπου μανατζμεντ. Ισως και logistics αλλα πλεον δεν εισαι μηχανικος, χωρις αυτο να ειναι αρνητικο, καθε αλλο.

3) Σειρα εχουν οι αγαπημενοι μου υδραυλικοι, τους οποιους πρεπει να τους λεμε υδατικων πορων και περιβαλλοντος κανονικα.

Ενας καθηγητης με τον οποιο συζηταω αρκετα μου λεει συχνα οτι ειναι η δευτερη καλυτερη κατευθυνση ολων των φοιτητων, πραγμα που ειναι alarmingly accurate. Η αληθεια λοιπον ειναι πως ειναι και η δικη μου δευτερη επιλογη. Εχουν το ευρυτερο αντικειμενο απο ολες τις κατευθυνσεις, αφου μπορουν να ασχοληθουν απο καθαρα υδραυλικα σε υδρολογικα, σε περιβαλλοντικα, σε ενεργειακα και σε λιμενικα. Το αντικειμενο βρισκεται στα πολυ high του παγκοσμιως και υπαρχει καλος λογος για αυτο, αφου γενικα καλο θα ηταν να αφηναμε και τιποτα για τα παιδια του 2050.

(Δυστυχως το προιον Γη™ μας τελειωσε αγαπητε καταναλωτη του 2100, μηπως θα θελατε να δοκιμασετε το Αρης™ ή το Διαγαλαξιακη Περα Ραχουλα™?)

Στα συν οτι ασχολουνται με αντικειμενα που ειναι ισως τα σημαντικοτερα, η κατευθυνση εχει οτι θελεις. Θες επιστημη; Παιξε σκληρη υδραυλικη μπαλιτσα. Θες περιβαλλον; Ο Νουτσο ειναι εδω για σενα μαν. Θες μαθηματικα και σουπερ ενεργειακα; Team Koutsogiannis and friends got your back mαh nigguh. Αν δεν μου αρεσαν τα παπατζιλικια των συγκοι και τα παπατζιλικια της οικονομικης επιστημης και δεν ειχα ως ονειρο ζωης να γινω αρχιπαπατζας, θα πηγαινα με τα 1000 στους φιλους μας εδω.

Στα συν το μεταπτυχιακο που ειναι απο τα καλυτερα στην Ελλαδα, και με βραβειο.

4) Τελευταιοι και οχι απλα υδρομενοι, αλλα κορεσμενοι (αστειιιιο) ερχονται (με φορα απο την Λουτσα) οι γεωτεχνικοι. Ο ιδιος καθηγητης μου ειχε πει πως τα γεωτεχνικα ειναι οριζοντια και ομολογω πως την πρωτη φορα δεν τον καταλαβα. Βασικα ουτε τωρα το εχω καταλαβει, αλλα αυτο ας μεινει μεταξυ μας.

Τα γεωτεχνικα λοιπον ειναι οριζοντια με την εννοια οτι η κατευθυνση αυτη δεν σου διδασκει κατι ωστε να δημιουργησεις κατι εσυ, αλλα σου διδασκει πως να βοηθησεις τους αλλους ωστε να φτιαξουν κατι αυτοι. Γιαυτο και οσοι παιζουν support στην Dota και στο LOL την επιλεγουν σε ποσοστο 93,65%! Περα απο τις συραγγες, το αντικειμενο ασχολειται κυριως με το πως θα θεμελιωσει ο δομοστατικος τα κτηρια του.. Τρατζικ!

Εδω θα ερθεις αν θες να εισαι ο ψαγμενος γνωστος του δομοστατικου, που ενω δεν ξερει καλα την στατικη #234920349840, του ριχνει στο κεφαλι καμποσα εδαφη που ειναι απειρως χρησιμοτερα απο τις εν λογω στατικες. Θα ερθεις επισης αν θες να γινεις ο πασπαρτου, αφου οι επιλογες σου ειναι πολλες και διαφορες. Θα ερθεις αν καυλωσες και εσυ με το Γκαζζετονι στο 6ο. Θα ερθεις αν αναγνωριζεις και εσυ οτι οι εδαφομηχανικες ειναι τα ωραιοτερα μαθηματα του 3ου ετους . Θα ερθεις για την οργανωση της κατευθυνσης, που σου στελνει μεχρι και με sms τον βαθμο σου αν ζητησεις να το ξαναδιορθοσουν! Μονο καλα λογια εχω για τους γεωτεχνικους, αφου για σχεδον ενα εξαμηνο ημουν γνωστος ως ο "μεγας γεωτεχνης", εχω ανεβασει τελειες λυσεις στο φετινο τοπικ των εδαφων 1 που σχεδον κανεις δεν τις ειδε και στο τουιτερ εχω γραψει στις πληροφοριες κατω απο το ονομα, "Call me Karl Terzaghι".

Ουδετερο το μεταπτυχιακο, πολυ εξειδικευμενο,στα πλην οτι για σοβαρο μεταπτυχιακο εχει μονο εξωτερικο και λενε πως χωρις τετοιο, δυσκολα βρισκεις ευρουλακι. Για δραχμη, κατι γινεται αν ψηφισεις συριζα 5-6 φορες ακομα.

Αυτα λοιπον και απο εμενα, τα περισσοτερα ειναι φουμαρα με μεταξωτες κορδελες αφου ακομα δεν εχω περασει ουτε τα μισα μαθηματα της σχολης, αλλα αποψη ειχα, εχω και θα εχω εις τον αιωνα τον απαντα, για καθε τι που υπαρχει στο γνωστο και αγνωστο συμπαν. Κοντευει 5 και μιση το πρωι, νομιζω γραφω εδω και μιαμιση ωρα. Λογικα κατι ακομα θα ηθελα να γραψω αλλα το ξεχασα. Ευχομαι να γλιτωσα εστω ενα φοιτητη απο την χαζομαρα της επιλογης κατευθυνσης επειδη ειναι γαμαουα.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό ice92 » Κυρ, 12 Ιουν 2016 10:36 pm

Έξοχος GiannisRad
Άβαταρ μέλους
ice92

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό ch_m » Τρί, 27 Σεπ 2016 6:36 pm

Παιδια θελω να κανω μεταπτυχιακο στα οικονομικα αλλα δν τρελενομαι για τα μαθηματα των συγκοι. Πιστευετε οτι αν παω γεωτεχνικοσ η υδραυλικος θα εχω προβλημα αργοτερα? (γενικα δεν εχω αποκλισει καμια κατυεθυνση γιατι μ αρεσουν ολα τα μαθηματα οταν τα διαβαζω χωρις ομως να με ενθουσιαζουν ταυτοχρονα)
ch_m

Έτος εισαγωγής: 2013

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τρί, 27 Σεπ 2016 7:05 pm

Όχι
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό Pawn » Τρί, 27 Σεπ 2016 8:22 pm

GiannisRad έγραψε:Τα γεωτεχνικα λοιπον ειναι οριζοντια με την εννοια οτι η κατευθυνση αυτη δεν σου διδασκει κατι ωστε να δημιουργησεις κατι εσυ, αλλα σου διδασκει πως να βοηθησεις τους αλλους ωστε να φτιαξουν κατι αυτοι. Γιαυτο και οσοι παιζουν support στην Dota και στο LOL την επιλεγουν σε ποσοστο 93,65%! Περα απο τις συραγγες, το αντικειμενο ασχολειται κυριως με το πως θα θεμελιωσει ο δομοστατικος τα κτηρια του.. Τρατζικ!

Εγω που παίζω jungle lc και feedarw τι κατεύθυνση να παω;
Pawn

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Τρί, 27 Σεπ 2016 9:06 pm

ch_m έγραψε:Παιδια θελω να κανω μεταπτυχιακο στα οικονομικα αλλα δν τρελενομαι για τα μαθηματα των συγκοι. Πιστευετε οτι αν παω γεωτεχνικοσ η υδραυλικος θα εχω προβλημα αργοτερα? (γενικα δεν εχω αποκλισει καμια κατυεθυνση γιατι μ αρεσουν ολα τα μαθηματα οταν τα διαβαζω χωρις ομως να με ενθουσιαζουν ταυτοχρονα)

Να πας υδραυλικός για να πάρεις στοχαστικά αφού σου αρέσουν τα οικονομικά.
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες