Ό,τι να 'ναι απορίες

Συζητήστε θέματα παντός ενδιαφέροντος.

Re: Ό,τι να 'ναι απορίες

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Δευτ, 11 Απρ 2016 7:25 pm

GiannisRad έγραψε:
Spoiler: show
Εχω μια απορια που μαλλον ικανοι να την απαντησουν ειναι οι φοιτητες της σχολης συγκεκριμενης ιδεολογιας.. Δεν εχω καμια διαθεση να βαλω μπουρλοτο ουτε τρολαρω.

Σημερα λοιπον κυκλοφορει ενα βιντεο στα μμε που ενας σκοπιανος στρατιωτης λεει στον προσφυγα/μεταναστη πως δεν τον αφηνει να περασει επειδη αυτος θα πεθαινε για την πατριδα του ενω ο προσφυγας/μεταναστης το εβαλε στα ποδια.

Ρωταω εγω λοιπον, οχι ποια ειναι η σωστη αντιμετωπιση της καταστασης, αλλα ποιος μπορει να πει πως ο σκοπιανος στρατιωτης εχει αδικο στο να μην θελει να αφησει τον αλλο να μπει στην χωρα του και για ποιο λογο εχει αδικο.

Προσεξτε, δεν ρωταω αν συμφωνειτε ή οχι. Ρωταω αν εχει καποιο λαθος ο σκοπιανος, εφοσον θεωρησουμε 2 πραγματα αληθη, πως οντως θα πεθαινε για την πατριδα του και πως οντως ο προσφυγας/μεταναστης ειναι ριψασπης. Οπως το βλεπω εγω, δικαιωμα του αν θα θελει να αφησει καποιον να περασει στην χωρα του και επισης δικαιωμα του να μην λυπαται καθολου τον προσφυγα/μεταναστη εφοσον στα ματια του την εκανε με ελαφρα για να σωσει τη ζωη του σε βαρος της πατριδας του.

Προσωπικα δεν μπορω να απαντησω, αλλα εφοσον καποιος νιωθει πατριωτικα αισθηματα ισχυρα ωστε να αυτοπροσδιοριζεται πρωτα ως πολιτης της χωρας του και επειτα ως ανθρωπος (ή συνανθρωπος), η σκοπια του στρατιωτη ειναι πολυ λογικη και δικαιη και νομιζω δεν τον καθιστα ουτε φασιστα ουτε εθνικιστη. Πιστευω πως πρεπει να αφησουμε τους προσφυγες/μεταναστες, ομως δεν μπορω να κρινω αρνητικα οποιον δεν γουσταρει, χωρα του ειναι και δικαιωμα του επισης.

Αν και δεν ανηκω στην "συγκεκριμενη ιδεολογια" στην οποια μαλλον αναφερεσαι, θα σου δωσω μια πρωτη απαντηση, τουλαχιστον οσο αφορα τη δικια μου οπτικη. (BTW οφειλω να σου αναγνωρισω οτι ποσταρες στο "Ό,τι να 'ναι αποριες", εχεις αυτογνωσια.)

Στο δια ταυτα. Αφενος, η συντριπτικη πλειονοτητα των ατομων που υποστηριζουν οτι "θα πεθαιναν για την πατριδα τους", δεν εχει χρειαστει να πολεμησουν ποτε. Και κανοντας μια προσωπικη (αλλα οχι και τοσο αυθαιρετη) εκτιμηση, πιστευω οτι σχεδον ολοι τους, οσο πατριωτιλικι και αν πουλανε, μπροστα σε εναν ενδεχομενο πολεμο θα εκαναν κοκοκο και θα ετρεχαν να βγαλουν εισητηρια για Ελβετια. Το πολυ πολυ, να τους βουταγε καμια στρατονομια/αστυνομια πριν προλαβουν να την κανουν, και να πολεμουσαν αναγκαστικα. Κανενας δεν θα πηγαινε εθελοντικα σε εναν πολεμο, με ελαχιστες εξαιρεσεις.

Αφετερου, κανενας δεν ειναι υποχρεωμενος να κατσει να πολεμησει. Το να την λες σε καποιον, επειδη δεν εκατσε να σκοτωθει (ποσο μαλλον οταν του την λες εκ' του ασφαλους), ειναι εντελως βλακωδες. Επισης αφου αυτο ειναι το προβλημα τους, γιατι δεν αφηνουν τα γυναικοπαιδα να περασουν ελευθερα απο τα συνορα? Η μηπως εχουν απαιτηση και απο αυτα να κατσουν να πολεμησουν? :problem:

Τελος, υπαρχει κατι που λεγεται ΔΙΚΑΙΟ. Και αυτο, στην περιπτωση ενος αναγνωρισμενου προσφυγα πολεμου επιτασσει οτι πρεπει να τον δεχτεις χωρις μαμουσουτου.

Τωρα σε οτι εχει να κανει με την Ελλαδα, το οτι μας εχουν φορτωσει ολους τους προσφυγες (και μη), ενω ειμαστε μια ουσιαστικα χρεοκοπημενη (αλλα και μικρη) χωρα και προφανως δεν εχουμε τους απαραιτητους πορους/χωρους για να παρεχουμε σωστη/οργανωμενη φιλοξενια στους προσφυγες, ειναι εντελως λαθος και αποτελει απορροια της πολιτικης της ΕΕ (απο την οποια ετσι και βγουμε, μεγαλο κακο θα μας βρει - Γεροντας Παισιος-). Κατα τη γνωμη μου, ολες οι χωρες της ΕΕ θα πρεπει να δεχτουν προσφυγες, συναρτησει του πληθυσμου και της οικονομικης τους καταστασης.

Αυτα.
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό gousia » Δευτ, 11 Απρ 2016 8:23 pm

Πέρα απο ιδεολογιες,δεν είναι απίστευτο που κάποιοι "ξεχνανε" οτι πριν 60 χρόνια η ΜΙΣΗ Ελλάδα έφυγε για Αυστραλια και Αμερικη? Και για να έρθουμε και στο σήμερα...ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ ΤΟ ΕΜΠ δεν είναι έτοιμο να φύγει για εξωτερικο?Είναι αστειο να γράφονται αυτά ,ειδικα στο συγκεκριμενο φόρουμ...!Οσον αφορα τη φράση του Σκοπιανου στρατιώτη, θα έδειχνε πατριωτισμό μονο αν λεγόταν μπροστά σε ενα νατοϊκό άρμα ή έστω σε ενα τζιχαντιστη με γιλέκο εκρηκτικών.Τέτοια λογια μπροστά σε εξαθλιωμενους ανθρώπους είναι μπούρδες εκ του ασφαλούς.
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Δευτ, 11 Απρ 2016 9:26 pm

Εγώ ειλικρινά αηδιαζω με ατάκες του στυλ ριψασπις εκ του ασφαλούς. Κι εγώ τότε θα καθόμουν και και και πάλι εκ του ασφαλούς. Τα λες αυτά σε ανθρώπους εξαθλιωμένους χωρίς στον ήλιο μοίρα. Πουλάς πατριωτισμό σε παιδάκια με σκοτωμένους γονείς??? Για να μην συνεχίσω
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Δευτ, 11 Απρ 2016 10:35 pm

Xvantsik στάνταρ θα καθότανε να στίβει κεφάλια τζιχαντιστών με τα γυμνά του χέρια.
Πατριώτης
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Δευτ, 11 Απρ 2016 11:15 pm

Οπότε η απάντηση βασίζεται στο ότι ο στρατιώτης πουλάει μαγκιά εκ του ασφαλούς.

Δεκτό, αν και δεν απαντάει ακριβώς στην ερώτηση που έθεσα.

Ελπίζω πάντως να μην θεωρεί κανείς πως συμμεριζομαι τις ξενοφοβικες απόψεις. Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ την ερώτηση ότι να ναι, και προφανώς η πλειοψηφία των κρατών του κόσμου το διεθνές δίκαιο το έχει γραμμένο στα παλιά τα παπούτσια αφού κανείς δεν θα θελε να είναι στην θέση της Ελλάδας τώρα, που ηθελημενα ή όχι δέχτηκε όλον αυτόν τον κακομοιρο πληθυσμό. Η άγνοια και η αφέλεια κάνει μεγάλη ζημιά.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό gousia » Τρί, 12 Απρ 2016 2:44 am

GiannisRad έγραψε:Οπότε η απάντηση βασίζεται στο ότι ο στρατιώτης πουλάει μαγκιά εκ του ασφαλούς.

Δεκτό, αν και δεν απαντάει ακριβώς στην ερώτηση που έθεσα.

Ελπίζω πάντως να μην θεωρεί κανείς πως συμμεριζομαι τις ξενοφοβικες απόψεις. Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ την ερώτηση ότι να ναι, και προφανώς η πλειοψηφία των κρατών του κόσμου το διεθνές δίκαιο το έχει γραμμένο στα παλιά τα παπούτσια αφού κανείς δεν θα θελε να είναι στην θέση της Ελλάδας τώρα, που ηθελημενα ή όχι δέχτηκε όλον αυτόν τον κακομοιρο πληθυσμό. Η άγνοια και η αφέλεια κάνει μεγάλη ζημιά.

Όχι, θα 'ταν καλυτερα να αναλύσουμε τα διεθνή ιμπεριαλιστικα σχεδια απο το φορουμ, εγώ να είμαι το παιδι των λουλουδιων, εσύ η σκληρή Θάτσερ, να μη βγάλουμε ποτε κάποια άκρη, να μην προλάβουμε να κάνουμε το μπετο2 και το Σάββατο να μας την πει ο Τρεζος γιατί δεν προλαβαμε να δουλεψουμε αρκετά το παλούκι που έβαλε φέτος για θέμα.
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τρί, 12 Απρ 2016 3:04 am

Όποιος ενδιαφέρεται να ανακαλύψει ποιος είναι ο gousia, το μόνο που έχει να κάνει είναι να στηθεί από τις 8 έξω από το γραφείο του Τρέζου :think:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό tony24 » Τρί, 12 Απρ 2016 10:49 pm

OxYdO έγραψε:Όποιος ενδιαφέρεται να ανακαλύψει ποιος είναι ο gousia, το μόνο που έχει να κάνει είναι να στηθεί από τις 8 έξω από το γραφείο του Τρέζου :think:

Μια φώτο του gousia, μην και δε τον αναγνωρίσετε
831.jpg
Όλοι μαζί θα φύγουμε.
ΣΕΒ
Άβαταρ μέλους
tony24

Δημοσίευσηαπό gousia » Τρί, 12 Απρ 2016 11:46 pm

Μια εβδομαδα στο αμπαρι tony24, δεμενος σε ενα παγκατσι, να στρωσεις...
γιαούρτι με κέτσαπ
gousia

Δημοσίευσηαπό R.T.K. » Τετ, 20 Απρ 2016 3:46 pm

Μια ερώσηση: Μεγάλη Εβδομάδα η γραμματεία μέχρι πότε θα είναι ανοικτή; Και γενικά, με μαθήματα τί παίζει;
Μέχρι παρασκευή, ε;
R.T.K.

Έτος εισαγωγής: 2008

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικές Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες