Ένα πράγμα είναι δεδομένο: Ο κ. Κουτσογιάννης έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα να κάνει το μάθημα ροντέο, άμα θέλει.
Πέρσι, στο αντίστοιχο πρώτο μάθημα, είχε δείξει την ανεπανάληπτη (δεν θα την ξεχάσω ποτέ

) διαφάνεια με απόκομμα της Αυγής. Ελπίζω να την έδειξε και φέτος

Και εγώ σε εκείνο το μάθημα είχα τσαντιστεί, αλλά αντιπαρατέθηκα.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως αυτό που λες. Αντιλαμβάνομαι πλήρως γιατί μπορεί να τσαντίστηκες.
Παρ΄όλα αυτά διαφωνώ κάθετα με την εξής διατύπωση:
Η άποψη του καθηγητή εκφράζεται ξεκάθαρα από ανώτερη αρχή από αυτή του χεριού που σηκώνεται για να αντιπαραθέσει.
Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποια de jure εξουσία του καθηγητή πάνω τους φοιτητές του.
Η σχέση εξουσίας και δύναμης διαμορφώνεται πάντα de facto.
Ήτοι, είναι στο δικό σου χέρι ως φοιτητή με λόγο και άποψη να αντικρούσεις κάθε επιχείρημα και να αναδιαμορφώσεις τη σχέση αυτή. Θα σηκώσεις το χέρι σου, θα πάρεις το λόγο, ακόμα και διακόπτοντας αν δεν σου δοθεί και θα αντιπαρατεθείς. Μόνο έτσι ανατρέπονται αυτές οι σχέσεις.
Στην τελευταία συνέλευση, ο συνάδελφος ομιλητής των ΕΑΑΚ, είπε κάτι πάρα πολύ όμορφο για τις αντιθέσεις που χωρίζουν τον κόσμο της σχολής και την κοινωνία γενικότερα, το οποίο και, φυσικά, προσυπογράφω.
Ακριβώς, λοιπόν, επειδή η πορεία της κοινωνίας και των σχέσεων εντός αυτής, συντίθεται μόνο μέσα από τις ίδιες τις αντιθέσεις, προτιμώ χίλιες φορές να έχω μπροστά μου έναν καθηγητή που λέει την άποψή του, παρά έναν που το αποφεύγει, θέλοντας να τα έχει καλά με όλους.
Υ.Γ. Ελπίζω, φέτος ο κ. Μαμάσης να κάνει τη διάλεξη για τα οικονομικά της ενέργειας, για τις φούσκες των φωτοβολταϊκών και τις κομπίνες του Μυτιληναίου με το φυσικό αέριο. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να γλεντήσετε τους νεοφιλελέδες συμφοιτητές σας