Ηχώ έγραψε:ευχαριστώ

ξέρει κάποιος απο το θεμα1 το β?
Απαντάω
με επιφύλαξη:
Όταν είναι άοπλη η διατομή, τις εφελκυστικές δυνάμεις,
κατά την κάμψη, τις παραλαμβάνει και αυτές το ίδιο το σκυρόδεμα. Όταν ο εφελκυσμός ξεπεράσει την εφελκυστική αντοχή του σκυροδέματος, τότε θα ρηγματωθεί το σκυρόδεμα. Επομένως, για να μη γίνει αυτό, τοποθετούμε (τον ελάχιστο) οπλισμό κάμψης, που είναι τόσος, ώστε να παραλάβει αυτή τη ροπή. (η δύναμη που πρέπει να παραληφθεί υπολογίζεται συναρτήσει της εφελκυστικής αντοχής του σκυροδέματος, νομίζω, αν και δεν θυμάμαι περισσότερα)
Νομίζω (και εδώ μεγαλύτερη επιφύλαξη

) ότι αντίστοιχη είναι η λογική και για τη διάτμηση. Το δικτύωμα Moersch, που προσομοιάζει μια δοκό σε διάτμηση, έχει θλιπτήρες και ελκυστήρες. Λογικά, πάλι, πριν εξαντληθεί η εφελκυστική αντοχή του σκυροδέματος και ρηγματωθεί, θα βάλεις τόσο (τον ελάχιστο) οπλισμό διάτμησης ώστε να παραλαμβάνει τη δύναμη του ελκυστήρα που αντιστοιχεί σε τάση ίση με την εφελκυστική αντοχή του σκυροδέματος.
Αυτό σαν πρώτη απάντηση. Ειδικά αυτό για τη διάτμηση μη το δέσεις και κόμπο. Ελπίζω να απαντήσει και κανάς καλύτερος μπετατζής
