Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Τετ, 28 Οκτ 2015 10:28 pm

Τα παρακατω αποτελουν, προφανως, προσωπικη αποψη, και σιγουρα δεν εχουν σκοπο να ανεβασουν την ενταση στο φορουμ. Μπορω να γραψω και αντιστοιχα για την αλλη πλευρα αν ζητηθει, απλα στο φορουμ παιζει μονοτερμα η "αριστερα" οποτε ειπα να βοηθησω την μειονοτητα.. Βεβαια μπορει να ειναι a big pile of shit τα παρακατω, ιδωμεν..

Spoiler: show
Ρε σεις, μας τα εχετε κανει τσουρεκια. Τι πα να πει αριστερος και δεξιος, βαζει ο αλλος ταμπελες λες και εχει το τεφτερι και τους φακελωνει ολους, μια ζωη οι απαντησεις του οξιντο ειναι 'α εσυ δεξιος δεν περινενα παραπανω'.

Μετα ζηταει παραπανω κοσμο στο φορουμ, οταν οτιδηποτε που αντιτειθεται στο "αγωνιστικο πνευμα" της αριστερας των τραπεζιων στον διαδρομο, δεχεται τετοια κατακραυγη που απλα δεν υπαρχει λογος να συνεχισει.

Τα "αριστερα" κομματα μου μοιαζουν με επαναστατες χωρις αιτια, παντου βλεπουν τον ιδιο (ανυπαρκτο) εχθρο, νιωθω πως εχουν την αναγκη να νιωθουν πως σωζουν τον κοσμο. Ενω εχετε τις καλυτερες προθεσεις, η πλειοψηφια τουλαχιστον, αυτο το ηρωικο σας το χαλαει ολο.

Πιστευω πως ζηλευετε τη γενια του πολυτεχνειου, γιατι τωρα δεν εχετε για τι να παλεψετε! Βλεπεις, το να λες οτι παλεψα κοντρα στα τανκς και τη χουντα δεν εχει καμια σχεση με το τι γινεται σημερα.
Μοιαζετε σαν να θελατε να υπηρχε, για να εχετε κατι σοβαρο να μαχεστε και να λετε και εσεις, οπως λενε οι παλιοι, οτι παλεψατε εναντια στη χουντα. Δημιουργειτε ζητηματα εκει που δεν υπαρχουν, γιατι αλλιως, τι θα γινετε χωρις βαρβαρους; Λες και ειχε εσας ο καβαφης στο νου του, οταν εγραφε το γνωστο ποιημα.

Τα σημερινα προβληματα ειναι αλλα. Δεν υπαρχουν λεφτα για σχεδιαστικα, αλλα βεβαια οχι, οταν εβγαλε ανακοινωση η σχολη οτι μπορουν να επιστραφουν απο οσους εχουν την καλη θεληση, λεγατε εδω μεσα οχι γιατι εχουν λεφτα και τα κρυβουν! Εσεις να βοηθησετε με κατι που δεν χρειαζεστε καθολου πια, ουτε σκεψη!

Βεβαια υπαρχει και το αλλο, οτι πληρωνουν οσοι δεν ειναι αρκετα φτωχοι 2 ολοκληρα ευρω για να φανε μεσημεριανο! Απιστευτο η αισχροκερδια η ιδια! Τσαμπα ολα ρεε! Το κρεας βγαινει στα δεντρα και ψηνεται μονο του! Δεν ειμαστε λεει πελατες, ειμαστε φοιτητες! Ομως σιγουρα, αν ειχατε μαγειρεψει εστω και μια φορα στη ζωη σας θα βλεπατε οτι 2 ευρω το γευμα ειναι κυριολεκτικα τιμη κοστους.

Τωρα, για εκεινη την απιστευτη αφισα που κυκλοφορησε για λιγο στο ιντερνετ, απο τα εαακ, με τους σεξουλιαριδες νεους, δεν παιρνω και ορκο πως ειναι αληθινη, γιατι αν ειναι, ειναι για κλαμματα. Δεν πιστευω πως ειναι παντως.

Ειχατε βγαλει βεβαια και μια ανακοινωση πολυ μπροστα, τοτε με τα ταμειακα διαθεσιμα που πηρε το κρατος, λες και αν πτωχευε το κρατος δεν θα πτωχευε το ΑΕΙ, θα σωνοταν με 2-3 εκατομυριακια!

Εχετε ο καθενας το πολιτικο τσαντιρι του, ενω κατεβαινατε μαζι προεκλογικα(γεναρη), ξαφνικα μετα τις εκλογες γινατε θανασιμοι εχθροι! Γιατι αραγε; Θελετε να ειστε ηρωες, να σωσετε ΕΣΕΙΣ τον κοσμο, χωρις να μοιραζεστε την φημη; Το διαζυγιο αρεν-εαακ ειναι πραγματικα ανεξηγητο!

Παραλληλα, προσπαθουμε να κανουμε το πανεπιστημιο καλυτερο! Στον κοσμο του 2015, που στην (καπιταλιστικη) Ελβετια ο κατωτατος ειναι 3500, εσεις συνεχιζετε να στοχοποιειτε το κερδος, την προοδο, την ανταγωνιστηκοτητα, την παραγωγικοτητα. Εξω οι εταιριες απο τα πανεπιστημια, εξω η ερευνα! Ή μαλλον οχι, λαθος. Ερευνα για τους πολιτες, οχι για τις εταιριες! Οτι δηλαδη, αν κανουν ερευνα τα ΑΕΙ και αναπτυχθει η οικονομια, δεν θα ανεβει το βιωτικο επιπεδο στην Ελλαδα! Εμεις εχουμε καποιο προβλημα και δεν θα ακολουθησουμε την πορεια των αλλων ανεπτυγμενων κρατων! Βεβαια, παραβλεπετε το γεγονως πως οι μονες περιπτωσεις κρατων που αναπτυχθηκαν αλλα ο κοσμος πεθαινε της πεινας ηταν τα κομμουνιστικα κρατη! Ζητω το 1821 σαν να λεμε! Τρεις λαλουν, δυο χωρευουν!

Καλυτερα λοιπον να μην εισαι τοσο ανοιχτοχερης με την κριτικη συναδελφε, επειδη ολοι βλεπουν την καμπουρα του αλλουνου αλλα τη δικια τους..δυσκολο! Ειναι τουλαχιστον λαθος να φακελωνεις κοσμο και να τους κατατασεις με βαση το τι πιστευουν και τι ψηφιζουν, και να απαντας αντιστοιχα. Ειναι ντροπη να βαζεις ταμπελες και ειναι ντροπη να κατακρινεις πολιτικες επιλογες.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Πέμ, 29 Οκτ 2015 12:26 am

@giannisrad

Σε μπουλετάκια και κωδικοποιημένα για να τα χωνέψεις:

1)
Δεν υπαρχουν λεφτα για σχεδιαστικα, αλλα βεβαια οχι, οταν εβγαλε ανακοινωση η σχολη οτι μπορουν να επιστραφουν απο οσους εχουν την καλη θεληση, λεγατε εδω μεσα οχι γιατι εχουν λεφτα και τα κρυβουν!

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι οι συνάδελφοί σου που συμμετέχουν στα σχήματα των ΑΡΕΝ-ΕΑΑΚ να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του κοσμήτορα, δεν είχε βγει καμία ανακοίνωση και δεν υπήρχε καμία μέριμνα για τα σχεδιαστικά από τη σχολή. Ο κ. Κουτσογιάννης μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν λεφτά, χωρίς όμως να έχει υπάρξει πρωτοκολλημένο αίτημα για κονδύλι το οποίο και να απορρίφθηκε (όπως π.χ. ζήτησε λεφτά για κάποιες ανάγκες των τομέων). Όπως και να έχει, χωρίς τους κακούς αριστερούς σχεδιαστικά δεν θα δίνονταν, εκτός κι αν έκανες κάτι και εσύ για να πιέσεις και δεν το ξέρουμε να σε ευχαριστήσουμε.

2)
Ομως σιγουρα, αν ειχατε μαγειρεψει εστω και μια φορα στη ζωη σας θα βλεπατε οτι 2 ευρω το γευμα ειναι κυριολεκτικα τιμη κοστους.

Είσαι μηχανικός και, υποτίθεται, μορφωμένος άνθρωπος και είναι κρίμα να πετάς τέτοιες κοτσάνες. Τα 2 ευρώ όταν ετοιμάζεις χιλιάδες μερίδες, σε καμία περίπτωση δεν είναι τιμή κόστους για το φαγητό. Παρεμπιπτόντως δεν είναι 2 ευρώ, είναι 2μισι. Οπότε σίγουρα δεν έχεις πατήσει το πόδι σου.

3)
Τωρα, για εκεινη την απιστευτη αφισα που κυκλοφορησε για λιγο στο ιντερνετ, απο τα εαακ, με τους σεξουλιαριδες νεους, δεν παιρνω και ορκο πως ειναι αληθινη, γιατι αν ειναι, ειναι για κλαμματα. Δεν πιστευω πως ειναι παντως.

Αυτό δεν ξέρω πού ακριβώς κολλάει. Αλλά οκ, αν ανοίξει ο ασκός, δύσκολα κλείνει.

4)
Εχετε ο καθενας το πολιτικο τσαντιρι του, ενω κατεβαινατε μαζι προεκλογικα(γεναρη), ξαφνικα μετα τις εκλογες γινατε θανασιμοι εχθροι Το διαζυγιο αρεν-εαακ ειναι πραγματικα ανεξηγητο!

Αυτό είναι επίσης κοτσάνα. Χρειάζεται επεξήγηση; Θες να συζητήσουμε τις θεωρητικές διαφορές μέσα στην αριστερά; Εγώ πάντως ανταρσύα δεν έχω ψηφίσει ποτέ και ούτε νομίζω ότι οι εαακίτες ψήφισαν σύριζα.

5)
Βεβαια, παραβλεπετε το γεγονως πως οι μονες περιπτωσεις κρατων που αναπτυχθηκαν αλλα ο κοσμος πεθαινε της πεινας ηταν τα κομμουνιστικα κρατη! Ζητω το 1821 σαν να λεμε! Τρεις λαλουν, δυο χωρευουν!

Τα καπιταλιστικά κράτη δούλευαν ρολόι. Για αυτό στις μισές χώρες στήθηκαν χούντες και αργότερα πήρε τα πάνω της η (πιο ριζοσπαστική από τη σημερινή) σοσιαλδημοκρατία ανά την Ευρώπη. Ευτυχώς που ξέρεις ιστορία.

Οι πολιτικές επιλογές είναι ακριβώς για να κατακρίνονται, επειδή η ίδια η πολιτική ενέχει αναπόσπαστα τον υποκειμενισμό. Μην έχεις την απαίτηση, λοιπόν, να μην σε κρίνουν. Επίσης μην έχεις την απαίτηση να μην σε χαρακτηρίζουν δεξιό, όταν ξεδιπλώνεις έναν τέτοιο αντιαριστερό/αντικομμουνιστικό λόγο, ανεξαρτήτως του πώς εσύ ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεσαι. Αν είναι δυνατόν.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Πέμ, 29 Οκτ 2015 1:16 am

Εγω αντικομουνιστικο λογο; Σαν να μου λες πως δεν πιστευω τους μυθους του Αισωπου μου ακουγετε.

Τελοσπαντων, αμα ρωτας εμενα, τα σχεδιαστικα ειναι το μικροτερο των προβληματων ενος φοιτητη στην Ελλαδα του 2015. Του στυλ, αιθουσες με pc εχουμε, ας μαθαιναν autocad τα παιδια και να μικραιναν οι εργασιες οικοδομικης-αρχιτεκτονικης. Εγω βεβαια δεν σχολιασα τα σχεδιαστικα, αλλα την αρνηση καποιων να βοηθησουν. Ελεγαν και ολας πως το κυλικειο μας ειναι σχεδιο αρχιτεκτονικης και πως η σχολη καταχραστηκε την εργασια των φοιτητων! Πιο μεγαλη μ@***ια δεν εχω ακουσει, εγω προσωπικα θα ημουν και ψιλοπερηφανος να γινοταν η εργασια μου κυλικειο.

Οσο για τις χιλιαδες μεριδες φαγητο, απο τα λιγα που γνωριζω πληρωνουν μονο οσοι δεν εχουν καρτα σιτησης που αν τρωγαν σπιτι τους θα πληρωναν με κοστος 4 μεριδων, εκτος αν η μανα καποιου μαγειρευει για χιλιαδες καθε μερα, οποτε και επιβαρυνεται οικονομικα με το να φαει στην εστια και οχι στο σπιτι του. Τωρα, το οτι εσυ ακους κερδος και βγαζεις σπυρακια, δικο σου προβλημα.

Οσο για το μισο ευρω, βλεπε "δημιουργω ζητηματα εκει που δεν υπαρχουν". Ειναι οπως τοτε με το εναμιση ευρω για το πασο, πασο το οποιω εξοικονομει το ευρω αυτο με δυο εισιτηρια.

Για την αφισα, κολλαει στο οτι η αφισα ζητουσε εστια για ολους τους φοιτητες, ακομα και οσους διαμενουν στην Αθηνα! Και που, στην μνημονιακη και ταλαιπωρημενη Ελλαδα! Ζητηστε και τσαμπα ταξιδι στη Disneyland.

Οσο για τις χαωδεις διαφορες εαακ αρεν κνε, και μονο που πιστευετε πως εχετε διαφορες θυμιζει το μλ κκε-κε μλ που κατεβηκαν μαζι αλλα οχι σαν ενα κομμα!!

Τελος, μιας και σχολιασαμε τις χουντες στα καπιταλιστικα κρατη, να θυμηθουμε τις δημοκρατικοτατες διαδικασιες στα κομμουνιστικα; Με δουλευεις; Θες και τα λες; Τον Χοτζα τον ψηφιζανε; Τον Μαο; Τον Σταλιν τον ψηφιζανε; Ή μηπως εκανε (ταχα μου) εκλογες και παντα εβγαζε 99,9%..; Οτι ο καθε κομμουνιστης ηγετης δεινοσαυρος με τις κυβερνησεις 30ετιας, ειναι λιγοτερο φασιστας απο τον καθε Μουσολινι και τον ακατανομαστο;

Παντως ειναι απιστευτο, διαβαζετε διαβαζετε και δεν βλεπετε το αυτονοητο. Οτι ο καθενας απο εμας ειναι πολιτης και συμπολιτης του αλλουνου. Οτι εγω δεν νιωθω εχθρα για κανεναν παραταξιακο (εκτος απο αριστερους φασιστες και δεξιους φασιστες), ενω εχω δει πολλες φορες εχθρα και μισος στα ματια ορισμενων παραταξιακων προς αλλους. Οσο και να διαβαζετε για τον καθε ιδεαλιστη, καποια ιδεωδη ειναι απλα. Δεν χρειαζομαι ουτε ιστορια, ουτε πολιτικη επιστημη, ουτε Τροτσκι και Μαρξ, για να σκευτω απο μονος μου πως οσα μας ενωνουν ειναι περισσοτερα απο οσα μας χωριζουν.

Αγαπατε αλληλους!
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό ReC » Πέμ, 29 Οκτ 2015 1:56 am

Νομίζω καταλάβαμε όλοι ότι έχεις μια εμπάθεια απέναντι στους αριστερούς και την αριστερά γενικότερα.

Κατ' αρχάς στο θέμα της σίτισης. Με την αλλαγή του εργολάβου της λέσχης τα ημερήσια έξοδα ενός φοιτητή υπερδιπλασιάστηκαν (από 2,30 σε 5 ευρώ τη μέρα) ενώ την ίδια ώρα τα κριτήρια για απόκτηση κάρτας παρέμειναν ως είχαν. Λογικό...θα βγει και μεγαλύτερο κέρδος που τόσο σε καίει. Επίσης το μισό ευρώ που περιφρονείς, για κάποιον που μπορεί να είναι από την επαρχεία (άρα δεν του μαγειρεύει η μάνα του) και τρώει καθημερινά στη λέσχη φτάνει αθροιστικά τα 30 ευρώ μηνιαίως!!

Οι διαφορές που έχουν Εγκέλαδος, Ε.Α.Α.Κ. και ΚΝΕ πίστεψε με δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτές που έχουν με δαπ, πασπ αλλά και φοιτητές της δικής σου νοοτροπίας. Και μόνο το γεγονός ότι βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τον κομμουνισμό, μια ιδεολογία που μιλάει για εξάλειψη της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο με το φασισμό που μιλάει για άρια φυλή, λέει πολλά.

Όταν λες αγαπάτε αλλήλους, εννοείς ακόμα και τους κομμουνιστές;
Άβαταρ μέλους
ReC

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό Lion » Πέμ, 29 Οκτ 2015 3:30 am

Όσο διαβαζω ορισμενα ποστς σε αυτο το τοπικ διαπιστωνω (με λύπη μου βεβαιως) οτι δυστυχως πολλα ποστς διακατεχονται απο υπερβαλοντα εγωκεντρισμο, και ελιτισμο... ξεκινουν και καταληγουν πολλες φορες στο απλο : "αφου εισαι (ή πιστευω οτι εισαι) δεξιος οτι και να πεις μαλακια ειναι και δεν καταλαβαινεις τιποτα" ή απο την αλλη στη μηδενιστικη λογικη " είσαι κολλημενος, φορας κομματικα γυαλιά, εισαι παραταξιακος κομμουνιστης ψευδοεπαναστατης κλπ οποτε οτι και να γραψει ειναι για τα σκουπίδια "... Δυστυχως και τα δύο απομακρυνουν την κουβεντα απο την ουσια της πολλες φορες και ετσι αντι να υπαρχει ειτε ειλικρινής διαλογος επι των προβληματισμων μας είτε αντιπαραθεση στα πολλα που μπορει να διαφωνουμε τα ποστ καταληγουν συχνα πυκνα να αναλώνονται στις ατακες που περιεγραψα παραπανω...

Τα γραφω αυτα ως σχολια στα προηγουμενα και σε παλιοτερα ποστ και για να καταλαβουμε οτι σε ενα φορουμ που θελουμε να ειναι ζωντανο και στο οποιο να υπαρχει διαθεση για διαλογο και ανταλαγη αποψεων (πολιτικων και μη) οι παραπανω λογικες στα ποστ μάλλον περισσοτερο κουραστικό και δυσκολο κανουν τον διαλογο (και δυσαναγνωστα και βαρετα τα ποστς) παρα αποτελουν βήμα για την αναπτυξη του...
Lion

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Πέμ, 29 Οκτ 2015 5:36 pm

Ε οχι ρε φιλε σορρυ και ολας, αλλα εγω δεν εκμηδενισα τιποτα. Οταν ο αλλος ομως χρησιμοποιει για επιχειρημα κατα τουκαπιταλισμου τις χουντες που δημιουργηθηκαν σε πολλα κρατη, οταν ολα τα κομμουνιστικα κρατη ηταν "υποδειγματα δημοκρατιας", ε τι να πω, δεν ειναι κολημενος;

Προσωπικα, εμπαθεια δεν εχω ουτε στην αριστερα ουτε στη δεξια, μονο σε φασιστικες λογικες ανεξαρτητως κομματικου χρωματος.

Και στην τελικη, δεν εχω υπαρξει ποτε μαρτυρας δαπιτικης ή πασπιτικης τραμπουκιλας, ομως εχω δει πολλες φορες εαακιτες και λοιπους να προκαλουν και να εκφοβιζουν. Πριν 5-6 μηνες θυμαμαι, ενας ελεγε σε παιδια της Πασπ οτι οι αφισες τους εκρυβαν τις δικες του (για 5-10 εκατοστα) και πως αν δεν τις εβγαζαν "θα τα λεγανε εξω"... Που με ποιο δικαιωμα ρε φιλε κολλας αφισες μεσα στη σχολη; Με ποιο δικαιωμα πας και βαφεις τον τοιχο κοκκινο, ειδες κανενα να βαφει μπλε ή πρασινο; Και μετα λενε δεν υπαρχει αριστερος φασιστας, οταν θα εδερνε συνανθρωπο για μια γαμ***νη αφισα!
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Πέμ, 29 Οκτ 2015 6:32 pm

@giannisrad

Επαναquoteάρω και επεξηγώ το (επίμαχο) σημείο για τα καπιταλιστικά κράτη, μπας και καταλάβεις.

Βεβαια, παραβλεπετε το γεγονως πως οι μονες περιπτωσεις κρατων που αναπτυχθηκαν αλλα ο κοσμος πεθαινε της πεινας ηταν τα κομμουνιστικα κρατη! Ζητω το 1821 σαν να λεμε! Τρεις λαλουν, δυο χωρευουν!

Τα καπιταλιστικά κράτη δούλευαν ρολόι. Για αυτό στις μισές χώρες στήθηκαν χούντες και αργότερα πήρε τα πάνω της η (πιο ριζοσπαστική από τη σημερινή) σοσιαλδημοκρατία ανά την Ευρώπη. Ευτυχώς που ξέρεις ιστορία.

Αν εξαιρέσεις τις (πάλαι ποτέ) μεγάλες (ιμπεριαλιστικές) δυνάμεις (Αγγλία, Αμερική, Γαλλία), των οποίων, ουσιαστικά, ο δάκτυλος επέβαλε τις δικτατορίες ανά την υφήλιο, ΔΕΝ υπάρχει καπιταλιστικό κράτος, από την ίδρυσή του εως και σήμερα (και ιδιαίτερα τον 20ό αιώνα) που να μην έχει περάσει από δικτατορία (βλέπε εδώ). Αυτό συνέβαινε, κατά κανόνα, εν όψει αναμενόμενων ριζοσπαστικοποιήσεων των μαζών και όξυνσης των τριβών μεταξύ των κοινωνικών στρωμάτων. Ήτοι, ΔΕΝ καλοπερνούσαν οι εργαζόμενοι (όπως και τώρα) και ούτε κάποια γενικότερη ευμάρια και αίσθηση ασφάλειας υπήρχε.
Τα πρώτα σημεία αναδιανομής ήρθαν με την σοσιαλδημοκρατία, που, σε ένα βαθμό αμφισβήτησε την υπεροχή του κέρδους έναντι της αξιοπρεπούς διαβίωσης (χωρίς όμως να κάνει και καμια τρομερά βαθιά τομή).

Επιπλέον, ο (λατρεμένος) καπιταλισμός με τις δομικές και αναπόφευκτες κρίσεις υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων και ενεργού ζήτησης, προκάλεσαν 2 Παγκόσμιους πολέμους, ένα οικονομικό κραχ (τώρα διανύουμε το δεύτερο), μερικές δεκάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (σε μέση ανατολή κ.ο.κ.) και προσφυγικά κύματα.

Επομένως δεν είναι ζήτημα κολλήματος.Αυτά είναι ιστορικά δεδομένα. Υποδηλώνουν αυτά απαραίτητα ότι το σοβιετικό μοντέλο (όπως υπήρξε και κυρίως όπως εξελίχθηκε) υπερτερεί; Όχι.
Έχει υπάρξει στην ιστορία κάποιο "υγειές" καπιταλιστικό κράτος; ΌΧΙ (εκτός αν θεωρούμε υγιή τα ιμπεριαλιστικά κράτη, όπως η Γερμανία, που ανθίζουν εις βάρος των υπολοίπων)

Επομένως, στην μομφή ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ κάποιος μετακαπιταλιστικός σχηματισμός ως φωτεινό παράδειγμα, απαντάω ότι από τα 200 σύγχρονα καπιταλιστικά κράτη παγκοσμίως, επίσης κανένα δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Πέμ, 29 Οκτ 2015 7:11 pm

Σωστο. Δεν διαφωνω, απλα δεν βλεπω που κολαει ολο αυτο. Εγω ξεκινησα λεγοντας οτι στην Ελβετια και στη Γερμανια περνανε φινα, με φουλ καπιταλισμο και πως μονο στα κομμουνιστικα κρατη υπηρχε ισχυρο κρατος και εξαθλιωμενος λαος, σε καπιταλιστικες κοινωνιες, ισχυροτερο κρατος συνεπαγεται λιγο πολυ και καλυτερο βιοτικο επιπεδο.

(Το ποσο καλο ειναι αυτο το καλυτερο ειναι σχετικο. Παντως, εγω Ελληνες που να πηγαν διακοπες στην Κουβα εχω δει. Κουβανεζους στην Ελλαδα, σαφως λιγοτερους. )

Μετα εσυ μου απαντας πως εχουν χουντες, και τοτε εγω σου γραφω πως χουντα εχεις και στα κομμουνιστικα κρατη, οπου γινονταν εκλογες με ενα μονο κομμα. Αντεπιχειρημα ηταν το δικο μου, οχι επιχειρημα.

Οσο για το ολο ζητημα της εμπαθειας μου στην αριστερα, μπορω να δω και τα στραβα του καπιταλισμου, οπως η ταση του να οξυνει τις κοινωνικες ανισοτητες (πλασματικες και σχετικες βεβαια) καθως και το κυριως προβλημα, οτι ο πλουτος των δικων μας κρατων συνηθως κερδιζεται με καταχρηση πορων, υλικων και ανθρωπινων, απο υπαναπτυκτες χωρες της Ασιας και της Αφρικης. Η πολυτελης ή ανετη ζωη που κανουμε ειναι αδικη, I know, εγω προσωπικα δεν ειμαι σε θεση να δωσω λυση αυτη τη στιγμη.

Ομως οι φιλοσοφικες συζητησεις ειναι για το ΦΠΨ και για βραδιες με κρασι και παρεα. Εδω σχολιαζουμε (ετσι ξεκινησε τουλαχιστον) το κολλημα του oxydo να φακελωνει και να κατηγοριοποιει αριστερους και δεξιους, ριχνοντας το επιπεδο του φορουμ και διωχνοντας τον κοσμο ή τουλαχιστον αποτρεποντας την ενεργοτερη συμμετοχη του.

Μονο σημερα 2-3 ατομα μου ειπαν "και εγω λεω να γραψω αλλα μετα σκεφτομαι ασ'το, τι νοημα εχει δεν βγαεις ακρη με αυτους.." Αν κατι θελω να μεινει ειναι να ειμαστε πιο φιλικοι με τα παιδια και να μην πολιτικοποιουμε τα παντα εδω μεσα, ουτε να κρινουμε. Πολιτικα φορουμ , δοξα το θεο, απειρα.

viewtopic.php?f=4&t=344

Εδω μια προχειρη λιστα, να κανετε πολιτικο circlejerk ολη μερα.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό ReC » Πέμ, 29 Οκτ 2015 8:29 pm

Πάντως βλέπεις ότι στη λογική που βάζεις για υψηλό βιοτικό επίπεδο στα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη απαντάς μόνος σου, λίγες σειρές πιο κάτω αναγνωρίζοντας την σχέσεις οικονομικής δουλείας ανάμεσα στα κράτη. Με μια λέξη: Ιμπεριαλισμός.

Και όπως και να το κάνουμε το φόρουμ δημιουργήθηκε και για πολιτικό διάλογο, και ναι δεν είναι κακό η σχέση μας με τη σχολή να μην περιορίζεται σε σημειώσεις και γκαρούτσους (άντε και καμιά παρτάρα). Δεν είναι κακό να εμβαθύνουμε τον πολιτικό διάλογο σε ένα φόρουμ που δημιουργήθηκε ακριβώς για να συμπεριλάβει όλα τα ζητήματα που αφορούν τους φοιτητές της σχολής μας. Δεν πρόκειται λοιπόν να διαχωρίσουμε την πολιτική από την υπόλοιπη καθημερινότητά μας και να εκφράζουμε τις απόψεις μας σε άλλα φόρουμ.
Άβαταρ μέλους
ReC

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Πέμ, 29 Οκτ 2015 9:13 pm

Αν κατάλαβα καλά, έχετε αναλωθεί στο να αναλύετε ποια από τις 2 οικονομικές θεωρίες, όπου στο σύνολο τους έχουν υλοποιηθεί σε (πολύ) μεγάλο βαθμό λάθος, είναι χειρότερη ή/και αντιδημοκρατικότερη; Φαίνεται μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία είναι βέβαιο πως θα καταλήξει σε χρήσιμα συμπεράσματα και για τις 2 πλευρές.
Spoiler: show
not
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer