OxYdO έγραψε:@mike
Πέρα από τις τρολλιές,τα συνθήματα και τα "έρχεται η κωλοτούμπα" κ.ο.κ. μπορείτε να ανεβάσετε και αρθρογραφία που να δίνει μια πολιτική ερμηνεία στην κατάσταση και προσφέρει πολιτικές διεξόδους και γόνιμους προβληματισμούς. Μόνο έτσι προχωράει η υπόθεση μπροστά.
Και, επειδή, μέσα στην αριστερά υπάρχει ο διάλογος και το πολιτικό επίπεδο που λείπουν από την ελληνική κοινωνία, ενώ, ταυτόχρονα, η κριτική πρέπει να είναι πολιτική και συγκροτημένη, παραθέτω ένα βίντεο ενδεικτικό της συζήτησης που γίνεται στο εσωτερικό του Σύριζα. Αξίζει να το ακούσετε.
Αντώνης Νταβανέλος - Σύγκρουση τώρα με τους δανειστές
αγαπητέ Oxydo, έχω διαβάσει κάποια άρθρα απο τις φωνές μέσα στον συριζα που μιλούν για ρήξη κτλπ. Γενικά πεποίθηση μου είναι η ύπαρξη καθαρών λύσεων, όχι με το ένα πόδι ευρώπη και με το άλλο αντιμνημονιο δυστυχώς πάνε μαζί αυτά όπως φαίνεται. Δηλαδή προτιμώ την Ελλάδα εκτός Ευρώπης με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται, γνωρίζοντας όμως πως η κυβέρνηση θα μπορέσει να εφαρμόσει ένα δικό της πρόγραμμα ανάπτυξης κοινωνικής και οικονομικής χωρίς τις υποδείξεις των δανειστών.
Το ψευτόδίλημμα που αναπαράγεται συνεχώς (και μέσα στον Συριζα) ή Ευρώπη ή χάος αποπροσανατολίζει την συνολική κουβέντα. Υπο αυτήν την έννοια ναι θεωρώ άσχημο και κωλοτούμπα να θες (όχι εσύ, γενικά μιλάω) ταυτόχρονα και απαλλαγή απο τους δανειστές και τα μνημόνια αλλά και εφαρμογή της δικής σου πολιτικής ατζέντας, μέσα στην Ευρώπη όταν έχουν καταλάβει όλοι πλέον οτι δεν πρόκειται να μας αφήσουν. Η κωλοτούμπα λοιπόν προετοιμάζεται απο αυτούς που μιλούσαν για ρήξη αλλά δεν την είχαν μαλλον ποτε διανοηθεί και τώρα τα βρήκαν σκούρα. Κρατάω πάντα τις επιφυλάξεις μου για την "συμφωνια" που θα ρθει, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορώ να πω οτι ειμαι αισιόδοξος.
επίσης δεν ανήκω σε κάποιον χώρο ούτε στην ΝΔ όπως μπορεί να νομίζεις, προσπαθώ κατα το δυνατόν να αποστασιοποιούμαι απο αυτά προκειμένου να έχω προσωπική άποψη επι των θεμάτων (και ας είναι και στρεβλη ή λάθος)