Το ζήτημα με το "διεπιστημονικό θέμα" είναι ιδιαίτερα σοβαρό από τη στιγμή που όντως γίνεται για να υπάρξει κάτι σαν "δύο διακριτά επίπεδα σπουδών", κάτι σαν "δύο κύκλους σπουδών", κάτι σαν αυτό που ζητάει η Ε.Ε ως προαπαιτούμενο για την εξίσωση του πτυχίου με το ευρωπαικό master (το είπαν άλλωστε και οι καθηγητές στο πρώτο τμήμα που έγινε για αυτό το θέμα και δεν νομίζω ότι άλλαξαν γνώμη, κι αν άλλαξαν πρέπει όντως να μας εξηγήσουν γιατί χρειάζεται να κάνουμε
δεύτερη διπλωματική σ' αυτή τη σχολή!!!). Δεν είμαι υπέρ της εξίσωσης με master κύριως για αυτά τα προαπαιτούμενα που θέτει (μεγάλο θέμα θα συζητηθεί κι αυτό στη συνέλευση της Τρίτης). Πέρα όμως από το που πρέπει να πάει το κάθε μάθημα, ποιο να καταργηθεί/συγχωνευτεί κτλ για να μην πέσουμε σε καμία παγίδα πρέπει να θέσουμε και σαν φοιτητικός σύλλογος κάποιες οριοθετήσεις, κάποιες "κόκκινες γραμμές" για την καθημερινότητα μας, για το πτυχίο μας κτλ....Υπάρχει και το αγγλικό μοντέλο πανεπιστημίου με "χαλαρές" εξεταστικές και 12ωρα "φοιτητικής εργασίας" καθημερινά όμως

(το οποίο πολλοί εκθείαζουν τελευταία και κάπως μου το θυμίζουν οι "στόχοι της αλλαγής του προγράμματος σπουδών" όπως περιγράφονται) γιαυτό και πρέπει να δούμε και τις κατευθύνσεις των αλλαγών όχι μόνο τα μεμονωμένα αποτελέσματα. Και πάντα κατά τη γνώμη μου πρέπει να σκεφτόμαστε ότι καθόλου δεν μας φταίει το πρόγραμμα σπουδών που αυτή τη στιγμή η ανεργία καλπάζει και ο απόφοιτος δυσκολευέται να απορροφηθεί από την αγορά εργασίας. Δεν μας λείπουν τα προσόντα οπότε καλό θα είναι και η κουβέντα για το πρόγραμμα σπουδών να απεμπλακεί από αυτό! Φτάνει πια με επιχειρήματα του τύπου "έτσι θα βρούμε πιο εύκολα δουλειά"!
(Υ.Γ. Κατα τ' άλλα ας φύγει κι η Άλγεβρα, ας φύγει και η Στατική...Ας μην συγχωνευθούν όμως μαθήματα όπως εδάφη που θα σημάνει επιπλέον φόρτος μες το εξάμηνο.

)
(Υ.Γ. Η συνέλευση της Τρίτης μπορεί να θέσει κατευθύνσεις και οριοθετήσεις όπως προείπα και είναι πολύ σημαντικό να γίνει....Γιατί κι ο καθένας έχει κι από μία άποψη επί των αποτελεσμάτων- απολήξεων, ας μην μας πιάνει τρέλα να το καθορίσουμε μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας...)