Έχω μπροστά μου μια λίστα με γραμμένα από Π.Παυλίδη τα τραγούδια που είπε σε μια συναυλία του. Το παιχνιδάκι απλό. Λέω 5 λέξεις, βρίσκετε μια πρόταση (που να περιέχει τις λέξεις) και σκέφτεστε 5 νέες λέξεις για να σχηματιστεί νέα πρόταση και πάει λέγοντας. Ας ξεκινήσουμε:
Στη βρύση γνωριστήκαμε δίπλα απ΄το πηγάδι εκεί που τόξο έριχνα ένα Σαββάτο βράδυ. Γέφυρα πέτρινη ψηλή για 'σένανε θα χτίσω για το γλυκό σου το φιλί που θέλω να αποκτήσω.
Στο μπαλκονι μου στεκομουνα μια μερα με λιακαδα και στο αλωνι χαζευα να τρωει μια φοραδα Διψασα και ονειρευτηκα μια πορτοκαλαδα μα μονο φρεσκο γαλα ειχαμε απο τρελη αγελαδα
έκανα μπάντζι τζάμπινγκ, στα υψη η αδρεναλίνη Η γυναίκα μου λαχτάρισε λέει "αυτός θα μείνει" Σε αγαπω μου φώναζε, πρόσεχε τη ζωή σου Στο κιόσκι που πηγαίναμε κι αράζαμε θυμίσου Τι με πέρασες μωρή; γλυκούλη πιγκουίνο; Από τη γέφυρα πηδώ , θα βγαίνω και θα πίνω Κουκλάρα, παστίτσιο, μπουγάδα, καπρίτσιο, πιτόγυρο
Η κόρη σου είναι όμορφη, χωρίς κάποιο καπρίτσιο. Κουκλάρα, δίμετρη-ψιλή και φτιάχνει και παστίτσιο. Την βλέπω και ζαλίζομαι, μπουγάδα όταν βάζει, τις κρύες νύχτες σαν την δω, ολη η καρδιά μου βράζει, Μα μιά μέρα όμως άλλαξε, λες και της καναν μάγια. Γκρίνιαζε σου λέω πολύ, και από φωνή καμπάνα! "Δεν μαγειρεύω άλλο πια, ξανά τον αλλο μήνα. Τα ντολμαδάκια ξέχασε, να δεις τι είναι η πείνα" Κι από τότε εγώ τη βγάζω, κρυφά με το σουβλάκι. Πιτόγυρο, πίτσες πολλές, και για επιδόρπιο γλυκάκι!
Κατεβασα την ταινια,αυτη με τον κουκλο που πηγε στο δορυφορο.Και ξαφνικα το ματι μου επεσε στο σαμπουαν,ενος τσιγκουνη δωρο.Σκεφτηκα πως να τα πηγαινουν οι γονεις σου,θα μου πεις ομως τι με μελλει.Μην με παρεξηγησεις,αλλα ο πατερας σου ειναι μελι. Προβατο,κυμα,καπελο,βουρτσα,μπριζολα
Off topic: Μια χαρά εξελίχθηκε το τόπικ. Ζήτω οι ρίμες! Στην έρημη ακτογραμμή χορεύαμε Πιατσόλα απ'το χορό πεινάσαμε, φάγαμε μια μπριζόλα. Το κύμα, άσπρο πρόβατο, σου πήρε το καπέλο τη βούρτσα σαν μου πέταξες, μούφηγε το τσερβέλο.
Σε είδα χθες στην αγορά, ω αισθησιακή Εσθήρ τον Οβελίξ εκόλασες, του 'πεσε το μενίρ έναν τενόρο πλάκωσε που στρίγγλιζε παραδίπλα μα εγώ σαν γάτος σέντερ φορ του έσκασα μια τρίπλα στρεψόνοος είμαι αρκετά, μα της μπαλίτσας γνώστης και διέταξα μια γύφτισσα: "όλα τα άνθη δώστης".