Κοινωνικό-θρησκευτική συζήτηση

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Κοινωνικό-θρησκευτική συζήτηση

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Κυρ, 30 Νοέμ 2014 6:49 pm

@sceptic
Δεν πρόκειται να σε πείσω. Έχεις φτιάξει στο μυαλό σου μια εικόνα που θέλει τους αριστερούς να είναι φιλικοί με το ισλάμ και αυτό δύσκολα σπάει.
Αυτό, πάντως, που ενδιαφέρει εμένα, δεν είναι να συζητήσω το πόσο ηλίθιες είναι οι μεταφυσικές διαστάσεις των θρησκειών. Η κοινωνική τους διάσταση με ενδιαφέρει περισσότερο και, για αυτή τη διάσταση των υπόλοιπων θρησκειών λίγα ξέρω, καθώς, προφανώς, δεν τις έχω ζήσει (παντού, φαντάζομαι, τα ίδια θα ισχύουν).
Ήτοι, δε με νοιάζει να κριτικάρω έναν τύπο που μονάζει κάπου στα δάση και νομίζει ότι μιλάει με το Θεό είτε είναι χριστιανός είτε μουσουλμάνος είτε ινδουϊστής. Με νοιάζει όμως να κριτικάρω τον τύπο που μονάζει και έχει αλισβερίσια με offshore και πολιτικό μαύρο χρήμα (πχ Εφραίμ), τον "ποιμενάρχη" που στοχοποιεί τους gay και τους μετανάστες κ.ο.κ.

Σημείωση: Στον ελληνικό ιστό, δύσκολα θα βρεις σοβαρή, μη-εθνικιστική αναφορά στο ισλάμ. Πρέπει να ψάξεις :P
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό ScepticEngineer » Κυρ, 30 Νοέμ 2014 7:09 pm

Παρερμηνευεις τα λεγομενα μου. Αυτο που εχω "σχηματισει" αν θες στο μυαλο μου, ειναι οτι ως αριστερος και εξ ορισμου αλληλεγγυος στους μεταναστες (οι οποιοι ειναι μουσουλμανοι στην συντριπτικη πλειοψηφια τους), αποφευγεις να κριτικαρεις την θρησκεια τους (σε θεματα που νομιζω σε αγγιζουν, οπως π.χ. η ανεξελεγκτη καταπατηση των ανθρωπινων δικαιωματων), λες και κατι τετοιο θα σε κανει λιγοτερο αλληλεγγυο και θα δωσει πατημα σε λοιπους ακροδεξιους και χριστιανοταλιμπαν. Δεν λεω οτι εισαι φιλικος προς το ισλαμ και εχθρικος προς τον χριστιανισμο. Λεω οτι η κριτικη σου, αντι να επικεντρωνεται αποκλειστικα στο τι ειναι αντικειμενικα σωστο και λαθος, εξαρταται καθαρα απο την πολιτικη σου σκοπια, σε ενα ζητημα που δεν εχει καμια σχεση με την πολιτικη. Απο κει και περα εννοειται οτι ειναι θεμιτο (και αναγκαιο) να κριτικαρουμε τον Εφραιμ και τον καθε "Εφραιμ". Απλα επειδη το τοπικ εχει αποκτησει εσχατως και μια πιο χιουμοριστικη, τρολλ χροια καλο θα ηταν να ειμαστε πιο αντικειμενικοι με το τι σατυριζουμε και να μην το κανουμε μονοπλευρα, γιατι ετσι χανεται ολο το νοημα της σατυρας (και της κριτικης). Τελοσπαντων πολυ το κουρασαμε το θεμα.
“I’m sowing the seeds,
I’m sowing the seeds I’ve taken,
I’m sowing the seeds I’ve taken for granted

This thorn in my side
This thorn in my side is from the tree
This thorn in my side is from the tree I’ve planted

Ohh it tears me and I bleed…”
Άβαταρ μέλους
ScepticEngineer

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό lawine » Κυρ, 30 Νοέμ 2014 8:02 pm

ScepticEngineer έγραψε: Προσωπικα πιστευω οτι η εννοια του θεου ειναι κατασκευασμενη => δεν πιστευω σε κατι υπερφυσικο => ειμαι αθεος. Σε καλυψα lawine; Το ολο θεμα της θρησκειας και της πιστης σε θεοτητες δεν με αφορα στο ελαχιστο, αλλα αυτο δεν μπορει να με αποτρεψει απο το να σχολιασω καποια κατ' εμε κακως κειμενα μιας οποιαδηποτε θρησκειας.

Και κατά τη δική μου αντίληψη η έννοια του Θεού είναι κατασκευασμένη. Αν γνωρίζαμε, δε θα λέγαμε "πιστεύω" ή "δεν πιστεύω" αλλά θα λέγαμε γνωρίζω ή δεν γνωρίζω. Ευχαριστώ για την απάντηση.
lawine Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Δευτ, 01 Δεκ 2014 6:56 pm

Γιατί αποθρασύνθηκαν οι βλάσφημοι; https://www.youtube.com/watch?v=Flxe1qIxSeQ
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό koutsou-bilo » Τρί, 02 Δεκ 2014 10:47 pm

Η Αυστραλία λέει ΟΧΙ στο Ισλάμ και είναι η δεύτερη φορά που το κάνει!

Απίθανη τύπισσα η Gillard. Ας έπαιρναν και οι δικοί μας οι μετριοπαθείς κανά μάθημα, μπας και ξεμπλέκαμε μια και καλή. Μου θέλουν και τζαμί στην Αθήνα μας.
Σήμερον ιδικό μου
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός

Βυζαντινό λαϊκό ρητό 9ος αιώνας

http://luben.tv/wp-content/uploads/2014/10/stin-ugeia-mas.gif?3fb042
Άβαταρ μέλους
koutsou-bilo

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό cv2013 » Τρί, 02 Δεκ 2014 11:08 pm

koutsou-bilo έγραψε:Η Αυστραλία λέει ΟΧΙ στο Ισλάμ και είναι η δεύτερη φορά που το κάνει!

Απίθανη τύπισσα η Gillard. Ας έπαιρναν και οι δικοί μας οι μετριοπαθείς κανά μάθημα, μπας και ξεμπλέκαμε μια και καλή. Μου θέλουν και τζαμί στην Αθήνα μας.

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
cv2013

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό kostaasss » Τετ, 03 Δεκ 2014 3:28 am

Μεγάλη η χάρη του πάτερ Παστίτσιου! Κύριε Ελέησοοοοοννννννννν
kostaasss

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Τετ, 03 Δεκ 2014 9:21 am

kostaasss έγραψε:Μεγάλη η χάρη του πάτερ Παστίτσιου! Κύριε Ελέησοοοοοννννννννν

Αχ δεν τα μιλάτε καλά τα χωροφυλακίστικα. Του πατρός Παστιτσίου! Παρακαλώ . . .
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό lawine » Τετ, 03 Δεκ 2014 9:27 pm

Zagreus έγραψε:
kostaasss έγραψε:Μεγάλη η χάρη του πάτερ Παστίτσιου! Κύριε Ελέησοοοοοννννννννν

Αχ δεν τα μιλάτε καλά τα χωροφυλακίστικα. Του πατρός Παστιτσίου! Παρακαλώ . . .

Πώς μετά τη δημοσίευση του koutsou-bilo (παρεπιπτόντως δεν φαίνεται αν είναι αυθεντική η δήλωση...άρα από αξιοπιστία δε μετράει ιδιαίτερα) σας έρχεται στο μυαλό ο χλευασμός ενός προσώπου; Οι συλλογισμοί σας, αν υπάρχουν, είναι: βαράτε κουτουρού και δυνατά!
Αυτό το πρόσωπο δεν επεδίωξε δημοσιότητα, το αντίθετο μάλιστα. Ο κόσμος τον ανέδειξε. Ο κόσμος έβαλε στο στόμα του λόγια, για τα οποία δεν ξέρουμε αν όντως τα είπε και τα εννόησε όπως αναπαράχθηκαν. Εν πάσει περιπτώσει, είναι ένα πρόσωπο που έχει ξεσκιστεί από πιστούς και απίστους..και από μένα τώρα...
Και αν θέλετε να καυτηριάσετε καταστάσεις..κάντε το. Αλλά σωστά και δίκαια, όσο μπορεί ο καθένας.
lawine Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Τετ, 03 Δεκ 2014 10:02 pm

Γενικά δεν κριτικάρω τον (κάθε αλαφροίσκιωτο) Παϊσιο αλλά το ποίμνιο συλλογικά και το κάθε αμνοερίφιο χώρια για το ότι χάφτει ότι του πασέρνουν. Στο συγκεκριμένο ποστ δεν υπήρξε βέβαια τέτοια κριτική, δεν ξέρω που την είδες.
Άβαταρ μέλους

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πολιτική-Κοινωνική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης