20/11: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Πολ. Μηχ.

Εδώ ανακοινώνονται οι διεργασίες των θεσμικών οργάνων της σχολής και σχολιάζεται η δραστηριότητα και το αποτέλεσμά τους.

Re: 20/11: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. Πολ. Μηχ.

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Παρ, 21 Νοέμ 2014 7:50 pm

eX-mc έγραψε:
GiannisRad έγραψε:μονο που το αρθρο κανει λογο για περιπτωση σπανια στα χρονικα δεδομενα των ΗΠΑ. Κατα τα αλλα, παν μετρον αριστον.

Αχ μηηη μου τα γράφεις αυτά! Γενικά όντας αρκετά κουρασμένος από τα αποκαλούμενα ως "κοινά" και πλέον 5ο έτος αλλά όχι τελευταίο για μένα, τα νεύρα μου δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση και προσπαθώ με πολλή θέληση να στέκομαι αβρός στην καθημερινότητα. Γιατί πολύ απλά δεν συμφωνείς με το παραπάνω ποστ και φαίνεται από το μέρος που εστίασες απ'όλο το άρθρο.
Τεσπα, για τους λόγους που ανέφερα και παραπάνω δε θα γράψω μια σελίδα κατεβατό ως είθισται απλά θα σας καλούσα όλους να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα και να ανοίξετε το αλεξίπτωτό σας γιατί η πτώση θα είναι διαρκής κι απότομη.

Μα συμφωνω, απλα θεωρω πως η φυσικη αντιδραση στην ειδηση για καταληψη στα ΑΕΙ θα επρεπε να ειναι "Ωωωωω, γιατι τι εγινε?", και οχι "Παλι?". Γενικα αν γινοταν μια καταληψη καθε 5 χρονακια θα συμφωνουσα, με 3-4 το χρονο ειμαι καθετα αντιθετος.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Παρ, 21 Νοέμ 2014 7:58 pm

GiannisRad έγραψε:Γενικα αν γινοταν μια καταληψη καθε 5 χρονακια θα συμφωνουσα, με 3-4 το χρονο ειμαι καθετα αντιθετος.

Μου φάνηκε ειλικρινά αστεία αυτή η ποσοτικοποίηση της κατάληψης αλλά στο δίνω!
Που ήσουν λοιπόν τόσα χρόνια κι εσείς κι εμείς που διαφωνούμε με όσα διαφωνούμε για να μπούμε μπροστά γι'αυτά; Να πάμε να πούμε, "εεε πιτσιρίκια! δε λειτουργεί έτσι, δε το βλέπετε; Πάμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό!"
Αλλά να το κάνουμε, όχι να πούμε άσε το μάθημα να γίνει να διαμαρτυρηθούμε μετά, η πάμε το απόγευμα για πορεία -ξερω γω τι- και μετά να πάμε στις καναπεδάρες που όλοι τόσο πολύ αγαπάμε!!όντας κουρασμένοι επειδη μας έχουνε μπετο το πρωί και θα πάμε 1 ώρα πριν να πιάσουμε θέση γιατί κι ο άτιμος ο Τρέζος τη γεμίζει την αίθουσα! (ο συμπαθέστατος κ. Τρέζος :)! 8-)
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό abacus » Παρ, 21 Νοέμ 2014 8:28 pm

eX-mc έγραψε:
abacus έγραψε:The Strawberry Statement (1970) movie

6,8/10 και του '70;; Δώσε μου έναν λόγο να την δω!

Δεν μπορώ να σου απαντήσω διότι εγώ δεν στηρίζω τις επιλογές μου στην πλειοψηφική άποψη ούτε στα gallop.

Εμένα παντως μου φάνηκε ενδιαφέρουσα λαβαίνοντας υπ όψιν την χρονολογία και τα γεγονότα της εποχής (1970), καθώς επίσης και τις δικές μας καταλήψεις …
abacus

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό another brick » Παρ, 21 Νοέμ 2014 9:19 pm

http://www.grafida.net/el/index.php?ite ... eID=152547 Είναι η γνωστή ταινία "Φράουλες και αίμα" που απαγορέυτηκε από την Χούντα..Η περιγραφή της ταινίας μιλάει από μόνη της και απαντάει και σε αυτούς που λένε ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι μαυσωλεία και οι φοιτητές να μην πολιτικοποιούνται.
another brick

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Παρ, 21 Νοέμ 2014 10:07 pm

another brick έγραψε:http://www.grafida.net/el/index.php?itemID=6&view=6&pageID=152547 Είναι η γνωστή ταινία "Φράουλες και αίμα" που απαγορέυτηκε από την Χούντα..Η περιγραφή της ταινίας μιλάει από μόνη της και απαντάει και σε αυτούς που λένε ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι μαυσωλεία και οι φοιτητές να μην πολιτικοποιούνται.

Διόρθωση: Παίχτηκε μόνο η απογευματινή παράσταση στο Ideal (Σταδίου), την είδαμε μόνο από το ΕΜΠ (κατευθείαν μετά το σχόλασμα...) και η επόμενη απαγορεύτητηκε!..
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό ksiv » Σάβ, 22 Νοέμ 2014 6:44 pm

Πάντως μόνο εμένα μου χτυπάει πολύ άσχημα στα δημοκρατικά μου ένστικτα να αποφασίζονται πράγματα από 150-200 άτομα;
ksiv

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό koutsou-bilo » Σάβ, 22 Νοέμ 2014 8:00 pm

ksiv έγραψε:Πάντως μόνο εμένα μου χτυπάει πολύ άσχημα στα δημοκρατικά μου ένστικτα να αποφασίζονται πράγματα από 150-200 άτομα;

Αρχικά, για ποια δημοκρατία μιλάς? Αν αναφέρεσαι στην αστική, θεσμική, κοινοβουλευτική δημοκρατία, τότε ναι, κάτι δεν πάει καλά. Γιατί σε αυτή την δημοκρατία, τις αποφάσεις τις παίρνει ένα δημοκρατικά εκλεγμένο σώμα από το σύνολο (επιθυμητά) των ενδιαφερόμενων, του οποίου τη δράση ελέγχεις και αξιολογείς, στις επόμενες εκλογές, στο τέλος της θητείας του. Εάν συμφωνείς με το μοντέλο αυτό, τότε σε εκφράζει το ΔΣ, η Δαπ, ο Γκόλιας, ο Σαμαράς, οι βουλευτές μας, και ο Παπούλιας. Επειδή, όμως, αυτός ο τρόπος συμμετοχής του μέσου υποκειμένου στα κοινά το καθιστά απλά παρατηρητή και όχι συνδιαμορφωτή, το κάνει να αναθέτει και όχι να αναλαμβάνει και τέλικα το παθητικοποιεί και το ευνουχίζει, κάποιοι προτιμούν διαφορετικό δρόμο λήψης αποφάσεων. Αντιθέτως, η άμεση δημοκρατία των συνελέύσεων, απαιτεί από τους συμμετέχοντες να δίνουν, τουλάχιστον το παρόν, σε τακτικές διαδικασίες, οι οποίες διευθετούν τα όποια ζητήματα, με αποφάσεις από κοινού, από το σώμα της βάσης (εδώ για παράδειγμα του ΦΣ), μέσω της εν προσώπω αντιπαράθεσης. Για πολλούς λόγους, πρακτικούς και μη, δεν γίνεται να καλύπτεται από τις ΓΣ όλο γο φάσμα των ψηφισάντων στις εκλογές (ούτε καν το μισό), διότι απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο και ενέργεια. Οι αποφάσεις όμως που θα πάρουν τα 250 άτομα αμεσοδημοκρατικά, για μένα και για αρκετούς άλλους, έχουν αξία ασύγκριτα μεγαλύτερη από αυτές του ΔΣ και της διοίκησης της σχολής σε κεκλεισμένων των θυρών διαβουλεύσεις, ακριβώς λόγω της φύσης της διαδικασίας.

υ.γ. προφανώς οι τωρινές ΓΣ χωράνε πολλά κιλά βελτίωσης, ωστόσο, μέσω του πληκτρολογίου σου δεν αλλάζεις τίποτα.
Σήμερον ιδικό μου
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός

Βυζαντινό λαϊκό ρητό 9ος αιώνας

http://luben.tv/wp-content/uploads/2014/10/stin-ugeia-mas.gif?3fb042
Άβαταρ μέλους
koutsou-bilo

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό geocho » Σάβ, 22 Νοέμ 2014 8:53 pm

Η επομενη γενικη συνελευση ποτε εχει οριστει?
geocho

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Σάβ, 22 Νοέμ 2014 9:09 pm

koutsou-bilo έγραψε:υ.γ. προφανώς οι τωρινές ΓΣ χωράνε πολλά κιλά βελτίωσης, ωστόσο, μέσω του πληκτρολογίου σου δεν αλλάζεις τίποτα.

Γενικά ο λόγος σου είναι δομημένος κι έχεις επιχειρήματα ευρείας αποδοχής ή υποκειμενικά.
Παρά ταύτα διαφωνώ κυρίως στο υστερόγραφο. Δε γίνεται κάθε φορά να φοβόμαστε τα μέσα κι όχι τον τρόπο με τα οποία τα χρησιμοποιούμε. Συμφωνώ ότι κάποια μέσα είναι πιο «επικίνδυνα» από άλλα όπως λ.χ. με το διαδίκτυο ελοχεύει περισσότερο ο κίνδυνος της νωχελικότητας. Αλλά όταν ένα άτομο έχει το ενδιαφέρον και την όρεξη να προσφέρει και να δραστηριοποιηθεί μπορεί να το κάνει με κάθε τρόπο που είναι διαθέσιμος και δε θα επαναπαφθεί στην άνεση του κάθε καναπέ του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το επίπεδο του παρόντος φόρουμ το επίπεδο του οποίου κυμαίνεται ανάλογα με το επίπεδο του κόσμου στη σχολή. Δεν είναι δύο ανεξάρτητα μέσα. Εξάλλου σ'έναν υγιές σύλλογο το φόρουμ δεν θα ήταν αναγκαιότητα, όπως θεωρώ πως είναι αυτή τη στιγμή, αλλά απλά ένα επιπλέον μέσο επικοινωνίας.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Δημοσίευσηαπό mikeportnoy » Σάβ, 22 Νοέμ 2014 9:46 pm

Ο Θεοδόσης Τάσιος : #Φιλότιμο ως «ηδονή»

Αγνοείστε την δημοσιοβλάχα του σκαϊ, focus στον Τασιο.
An eye for an eye makes the whole world blind.
Mahatma Gandhi
Άβαταρ μέλους
mikeportnoy

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Φοιτητικός Σύλλογος Πολ. Μηχ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης