Ειδήσεις & Κείμενα

Οι απόψεις σας πάνω σε γενικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα αναλύονται εδώ.

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό ze » Παρ, 17 Οκτ 2014 9:47 am

https://www.youtube.com/watch?v=_FSUtyXg2pk
Aπό την χθεσινή κινητοποίηση ορισμένων συλλόγων στη πρυτανεία του εκπα, προκειμένου να υπερασπιστούν το άσυλο. Ο Φορτσάκης μέσα σε μια βδομάδα έχει επιλέξει να φέρει τα ΜΑΤ δύο φορές για να περιφρουρήσουν το κτήριο, για να μην μπορέσουν οι φοιτητές να βάλουν τα θέματα των διαγραφών και των σεκιουριτάδων στη σύγκλητο.
ze

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό leo8 » Δευτ, 20 Οκτ 2014 8:50 pm

ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ:

Η εταιρία μου έκανε μια εισαγωγή από Αμερική.
Για κακή μας τύχη ο προμηθευτής επέλεξε να στείλει το φορτίο με ταχυδρομείο Αμερικής και όχι DHL για παράδειγμα.

Έτσι παρελήφθη από το ελληνικό ταχυδρομείο και συνέβησαν τα εξής απίθανα:
1) έκανε 15 ημέρες να εκτελωνιστεί αντί για 2-3 που κάνει η DHL.
2) αφού εκτελωνίστηκε λάβαμε ένα γράμμα με ELTA courier, το οποίο μας ενημέρωνε να πάρουμε το ταχυδρομείο στο τηλέφωνο. Δηλαδή οι άνθρωποι αντί να μας πάρουν τηλέφωνο, μας στείλανε γράμμα για να μας πουν να τους πάρουμε εμείς (!)
3) όταν πήραμε τηλέφωνο μας ρώτησαν αν θέλαμε να μας παραδώσουν το φορτίο ή αν θα το παραλαμβάναμε εμείς. Ρώτησα ποια είναι η επιπλέον χρέωση για να μας το παραδώσουν και μου απάντησαν καμία. Κι αναρωτιέμαι γιατί με πήραν να με ρωτήσουν; Υπάρχει περίπτωση να ΜΗΝ θέλω να μου το παραδώσουν αυτοί αφού δεν υπάρχει επιβάρυνση;;;
Συμπέρασμα:

Αντί να παραδώσουν το δέμα χωρίς να μεσόλαβήσει ΚΑΜΙΑ άλλη διαδικασία:
μου έστειλαν γράμμα
για να μου πουν να τους πάρω τηλέφωνο
για να με ρωτησουν αν θέλω να μου παραδώσουν χωρίς επιβάρυνση !!!!
Και μετά αναρωτιέστε γιατί δεν έχουμε επιχειρηματικότητα και επενδύσεις στην Ελλάδα με τόσο χαμηλούς μισθούς !!!

ΠΗΓΗ: capital.gr
Ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογείς μια ηγεσία είναι να διερωτάσαι τι σφάλματα είναι ικανοί να κάνουν.
Άβαταρ μέλους
leo8

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό murw » Τρί, 21 Οκτ 2014 5:27 pm

Σαν βρεθείς στης Φιλαδέλφειας τα μέρη...
murw

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τρί, 21 Οκτ 2014 11:06 pm

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Τα πανεπιστήμια δε θα γίνουν φυλακές
Τις τελευταίες μέρες, οι «Πρυτάνεις» που προέκυψαν με τις εκλογές - παρωδία του Νόμου ΔιαμαντοπούλουΑρβανιτόπουλου
ανέλαβαν το πραγματικό έργο για το οποίο προορίζονται.
Ένα χωρίς προηγούμενο κύμα αυταρχισμού σαρώνει τα ελληνικά πανεπιστήμια, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην Πάτρα. ΜΑΤ, εταιρείες security
και εισαγγελικές αρχές εγκαθίστανται μόνιμα στα πανεπιστήμια, ενώ τα καλέσματα για αντισυγκεντρώσεις είναι συνεχή. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για μεθοδευμένη και συντονισμένη κίνηση με στόχο την αγωνιζόμενη πανεπιστημιακή κοινότητα και ειδικά το φοιτητικό κίνημα.
Εκείνη την κοινότητα που υπερασπίζεται τη δημοκρατική λειτουργία του πανεπιστημίου, αντιδρά στην ανεργία των νέων επιστημόνων, στον εξοστρακισμό τους από τη χώρα, που αγωνίζεται για υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και έρευνα, που αντιδρά στην εγκατάλειψη της κρατικής χρηματοδότησης των ΑΕΙ από την κυβέρνηση, της ιδιωτικοποίησης της παροχής της γνώσης.
Τι κάνουν; Προσπαθούν να κλειδώσουν απ’ έξω τους φοιτητές; Από πού; Από το σπίτι τους;
«Πρυτάνεις», που ανενδοίαστα και ξεδιάντροπα εκτελούν ταυτόχρονα επιχειρηματική δραστηριότητα, τολμούν «να βάλουν κάγκελα» στα πανεπιστήμια;
Είναι επικίνδυνοι
Είναι απόλυτα υπεύθυνοι για ότι συμβεί στα ελληνικά πανεπιστήμια.
«Με το καλημέρα», προσπαθούν να κάνουν μια επίδειξη δύναμης. Το τεράστιο έλλειμμα νομιμοποίησης που έχουν, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο εκλέχθηκαν, προσπαθούν να το αντικαταστήσουν με τη βία
Γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνοι από την αίσθηση ότι το πολιτικό οικοδόμημα που τους γέννησε παραπαίει , σύντομα θα είναι παρελθόν. Ποντάρουν στο «όλα ξεχνιούνται», αρκεί να ξεμπερδέψουν με τις αντιστάσεις.
Γελιούνται
Το πανεπιστημιακό κίνημα δεν ξεχνάει ότι οι νέοι «Πρυτάνεις» είναι εξαμβλωματικό προϊόν μιας νόθας διαδικασίας
Νόθας, γιατί σε αυτήν αποκλείστηκαν μεγάλα κομμάτια της πανεπιστημιακής κοινότητας
, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι
Νόθας, γιατί είναι προϊόν προεπιλογής από τα Συμβούλια Ιδρύματος, με εξόντωση πολιτικών αντιπάλων που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία.
Μαζί με την κατάργηση του Νόμου Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου που βύθισε τα πανεπιστήμια σε βαθειά παρακμή, μαζί με τα Συμβούλια
Ιδρύματος και τα άλλα παράγωγα του Νόμου
θα καταργηθούν κι αυτοί
Τα πανεπιστήμια θα εκλέξουν νέες διοικήσεις με ελεύθερες εκλογές και συμμετοχή όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Καλούμε όλες τις αγωνιζόμενες δυνάμεις, όλους τους δημοκράτες, τα κόμματα, να συσπειρωθούν ώστε να σταματήσει η βία και ο αυταρχισμός στα πανεπιστήμια.
Τα πανεπιστήμια είναι χώροι μόρφωσης και δε θα γίνουν φυλακές

17/10/2014
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό abacus » Τετ, 22 Οκτ 2014 2:25 pm

Και τώρα ο καθείς θα διερωτηθή ευλόγως: «Μα τι θα πη Οκτάνα ;»
Δίκαιον το ερώτημα και η απάντησις θα έλθη γρήγορα. Όμως διά να γίνη πλήρως νοητή, ρίξετε πρώτα μέσα σας μια καλή ματιά και ευθύς μετά ρίξετε άλλη μία τριγύρω σας δεξιά και αριστερά, πάνω και κάτω. Έπειτα κλείστε τα μάτια σας για μια στιγμή και ανοίξτε τα αποτόμως, ανοίγοντας διάπλατα και τις ψυχές σας. Η απάντησις θα βρίσκεται μπροστά σας, όχι μονάχα νοητή, μα και απτή – σώμα περικαλλές και έμψυχον και σφύζον.
Και τώρα (αμήν, αμήν) λέγω υμίν:
Οκτάνα , φίλοι μου, θα πη μεταίχμιον της Γης και του Ουρανού, όπου το ένα στο άλλο επεκτεινόμενο ένα τα δύο κάνει.
Οκτάνα θα πη πυρ, κίνησις, ενέργεια, λόγος σπέρμα.
Οκτάνα θα πη έρως ελεύθερος με όλας τας ηδονάς του.
Οκτάνα θα πη ανά πάσαν στιγμήν ποίησις, όμως όχι ως μέσον εκφράσεως μόνον, μα ακόμη ως λειτουργία του πνεύματος διηνεκής.
Οκτάνα θα πη η εντελέχεια εκείνη, που αυτό που είναι αδύνατον να γίνη αμέσως το κάνει εν τέλει δυνατόν, ακόμη και την χίμαιραν, ακόμη και την ουτοπίαν, ίσως μια μέρα και την αθανασίαν του σώματος και όχι μονάχα της ψυχής….
….Οκτάνα θα πη η ενόρασις και η διαίσθησις εκείνη, που επιτρέπουν σωστά να νοιώθης, να καταλαβαίνης όλην την αγωνίαν των αλγούντων, τα λόγια τα συμβολικά του Ιησού, όλην την σκέψιν των αθέων, τας αστραπάς των προφητών και όλην την σημασίαν των τηλαυγών εκλάμψεων του Ζαραθούστρα….Ιδού με ολίγα λόγια, αλλά σαφή, ιδού τι θα πη, φίλοι μου, Οκτάνα.
Και τώρα θα προσθέσω: Όσοι από σας πια βαρεθήκατε στον κόσμο αυτόν τον άδικον και τον βλακώδη να άγεσθε και να φέρεσθε από τους ψεύτες, από τους σοφιστάς και λαοπλάνους, όσοι πια βαρεθήκατε οι δεσμοφύλακές σας σαν τόπια ταλαίπωρα να σας εξαποστέλλουν εις τον Καϊάφα και πριν απ’ αυτόν στον Άννα, προσμένοντας να έλθη η Ώρα η χρυσαυγής, η πολυύμνητος και ευλογημένη, όσοι πιστοί, όσοι ζεστοί, όσοι την σημερινήν ελεεινήν πραγματικότητα να αλλάξετε ποθείτε, προσμένοντας να έλθη η Ώρα, όσοι πιστοί, όσοι ζεστοί, ελάτε και ως ανακράξωμεν μαζί (νυν και αεί, νυν και αεί) σαν προσευχή και σαν παιάνα, ας ανακράξωμεν μαζί, με μια ψυχή, με μια φωνή – ΟΚΤΑΝΑ! “
abacus

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό pit_silver » Τετ, 22 Οκτ 2014 3:37 pm

Ένας υφέρπων χλευασμός διακρίνεται ή μπα είναι ιδέα μου?
pit_silver

Έτος εισαγωγής: 2000

Δημοσίευσηαπό giorgis » Τετ, 22 Οκτ 2014 3:44 pm

abacus έγραψε:Και τώρα ο καθείς [...]

Να βάζουμε και καμιά παραθεσούλα ε. Ανδρέας Εμπειρίκος.
giorgis

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό koutsou-bilo » Τετ, 22 Οκτ 2014 4:24 pm

Μικέλα Χαρτουλάρη, εφ. Τα Νέα, 10/12/2011

[...]Παιδίσκες

Γιατί όμως ο Εμπειρίκος επιμένει (και τολμά) να περιγράφει ερωτικά συμβάντα στα οποία μετέχουν και αθώα παιδιά; Ο Γιατρομανωλάκης θέτει από μόνος του αυτό το ερώτημα και απαντά προκαταβολικά στους αποστόλους της πολιτικής ορθότητας, σημειώνοντας: «Η σημασία του παιδικού ερωτισμού στον «Μεγάλο Ανατολικό» προσδιορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τη σημασία που έχει στην ψυχανάλυση η λεγόμενη περίοδος του λανθάνοντος ερωτισμού, κατά την οποία το παιδί ενοχοποιεί τους ερωτικούς πόθους του και μαθαίνει να τους κρύβει και να τους καταπιέζει. Αυτή είναι η περίοδος που ευθύνεται για την κοινωνική καταπίεση του έρωτα. Οι ερωτικές παιδίσκες και οι ερωτικοί νεανίες του Εμπειρίκου δεν είναι λοιπόν τίποτε άλλο παρά πολύ νεαρά άτομα που - σε αντίθεση με όλους σχεδόν τους ομηλίκους τους - δεν καταναγκάζονται να καταπιέσουν τις ερωτικές τους έξεις». Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως «η λογοτεχνία, όπως και κάθε τέχνη, ούτε ηθικοπλαστικό χαρακτήρα έχει, ούτε υποχρεούται να προβάλλει κάποια "ηθική"». [...]
Σήμερον ιδικό μου
Αύριον ιδικό σου
Μηδέποτε μηδενός

Βυζαντινό λαϊκό ρητό 9ος αιώνας

http://luben.tv/wp-content/uploads/2014/10/stin-ugeia-mas.gif?3fb042
Άβαταρ μέλους
koutsou-bilo

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό pit_silver » Τετ, 22 Οκτ 2014 4:36 pm

ΩΩΩ!!! Υπερρεαλισμός
pit_silver