Απόψεις και ερωτήσεις για τις κατευθύνσεις της σχολής μας

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Απόψεις και ερωτήσεις για τις κατευθύνσεις της σχολής μας

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Κυρ, 28 Ιούλ 2013 2:31 pm

Penny7 έγραψε:
MRGonzales έγραψε: Έστω τώρα ότι κάποιος, τελειώνοντας τη σχολή, σκέφτεται να κάνει μεταπτυχιακό στα οικονομικά (στο εξωτερικό). Έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει δεκτός εάν έχει αποφοιτήσει από την κατεύθυνση των συγκοινωνιολόγων παρά από κάποια άλλη;

Εχω και εγω την ιδια απορια γτ ενδιαφερομαι γ μεταπτυχιακο στα οικονομικα, αν και με καλυψε εν μερει η απαντηση που πηρες..επισης θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο...εμας μας πιανει ο νεος νομος?δηλαδη το πτυχιο μας θα γραφει τι κατευθυνση θα ειμαστε?εχω ακουσει παρα πολλα πανω σε αυτο το θεμα αλλα καμια σιγουρη απαντηση..

το πρόβλημα είναι να έχεις τα λεφτά να το κάνεις. από κει και πέρα όλο και κάποιος θα σε δεχτεί. βέβαια η λογική λέει ότι θα ήταν καλύτερο να μην σπαταλήσεις τον χρόνο σου σε στατικές και μπετά αλλά να κάνεις κάτι πιο μανατζερίστικο...τέτοιες επεκτάσεις έχουν τα συγκοινωνιακά και γιατί όχι, και τα υδραυλικά.
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

Κατευθύνσεις

Δημοσίευσηαπό theo7 » Πέμ, 25 Σεπ 2014 9:56 pm

Καλησπέρα!

Με μία γρήγορη ματιά στο forum είδα πως δεν υπάρχει θέμα σχετικά με τις κατευθύνσεις που επιλέγουμε για τα 2 τελευταία χρόνια της σχολής. Για εμάς που είμαστε στο τέλος του 3ου έτους και ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει την κατεύθυνση που θα επιλέξουμε καθώς επίσης και για τους φοιτητές του 1ου και του 2ου που ψάχνονται, θα ήταν πολύ χρήσιμο να ακούσουμε γνώμες μεγαλυτέρων από κάθε κατεύθυνση. :D
theo7

Έτος εισαγωγής: 2011

Re: Κατευθύνσεις

Δημοσίευσηαπό psarosoupas » Πέμ, 25 Σεπ 2014 10:14 pm

Όντας ένα βήμα πριν την έξοδο καταθέτω την άποψή μου για την κατεύθυνση του Γεωτεχνικού Πολιτικού Μηχανικού:
1.Μαθήματα κατεύθυνσης πολύ ενδιαφέροντα.
2.Γνώσεις που παίρνεις πολύ έως πάρα πολύ καλές.
3.Δε θα τη χαρακτήριζα εύκολη κατεύθυνση (αν χρωστάς πολλά και θες να τελειώνεις γρήγορα έχεις κι άλλες επιλογές).
4.Καθηγητές εξαιρετικά καταρτισμένοι και πολύ καλοί στο μάθημά τους (εκτός από 1-2 περιπτώσεις).
5.Παρακολούθηση απαραίτητη (Οι καθηγητές παίζουν πολύ μπάλα με προόδους, εργασίες και βάζουν ότι κάνουν στο μάθημα).

(Σημείωση: Στην κατεύθυνση του Γεωτεχνικού πάνε πολλά φυτά και στα επιλογής προστίθενται και τα φυτά από την κατεύθυνση των Δομοστατικών. Οι καθηγητές είναι πολύ ποοοοολύ κομπλεξικοί.)
(Γενικά να θυμάσαι ότι το πτυχίο είναι κοινό και τα μαθήματα που αλλάζουν από κατεύθυνση σε κατεύθυνση είναι περίπου 8 οπότε μη σκας).
Ώ παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών
psarosoupas

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Ολοκληρωμένος Τύπος » Πέμ, 25 Σεπ 2014 10:24 pm

στους γεωτεχνικούς και συγκοινωνιολόγους θα αντιμετωπίζουμε και πάλι πρόβλημα στη βαθμολόγηση, προβολή γραπτών κλπ? όπως στο 6ο εξάμηνο?
Ολοκληρωμένος Τύπος

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Πέμ, 25 Σεπ 2014 10:51 pm

Υπάρχει και αυτό εδώ το εκτενές τοπίκιο

Εγώ μία ερώτηση έχω: Πόσα άτομα περίπου πηγαίνουν στην κάθε κατεύθυνση; (με βάση τα υποκειμενικά μου στάνταρ σχετίζεται άρρηκτα με την ποιότητα της διδασκαλίας)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό mikeportnoy » Πέμ, 25 Σεπ 2014 10:57 pm

OxYdO έγραψε:Υπάρχει και αυτό εδώ το εκτενές τοπίκιο

Εγώ μία ερώτηση έχω: Πόσα άτομα περίπου πηγαίνουν στην κάθε κατεύθυνση; (με βάση τα υποκειμενικά μου στάνταρ σχετίζεται άρρηκτα με την ποιότητα της διδασκαλίας)

συνήθως τα περισοτερα ατομα πηγαινουν στους δομοστατικους (κρίνοντας απο τις τελευταιες τρεις χρονιες τουλαχιστον). στις υπολοιπες ισοκατανεμονται περιπου τα ατομα, καθως υπαρχει και η δυνατοτητα να συνδιασεις μεσω των μαθηματων επιλογης παραπανω απο μια κατευθυνσεις.
An eye for an eye makes the whole world blind.
Mahatma Gandhi
Άβαταρ μέλους
mikeportnoy

Δημοσίευσηαπό teo » Πέμ, 25 Σεπ 2014 11:04 pm

psarosoupas έγραψε:Όντας ένα βήμα πριν την έξοδο καταθέτω την άποψή μου για την κατεύθυνση του Γεωτεχνικού Πολιτικού Μηχανικού:
1.Μαθήματα κατεύθυνσης πολύ ενδιαφέροντα.
2.Γνώσεις που παίρνεις πολύ έως πάρα πολύ καλές.
3.Δε θα τη χαρακτήριζα εύκολη κατεύθυνση (αν χρωστάς πολλά και θες να τελειώνεις γρήγορα έχεις κι άλλες επιλογές).
4.Καθηγητές εξαιρετικά καταρτισμένοι και πολύ καλοί στο μάθημά τους (εκτός από 1-2 περιπτώσεις).
5.Παρακολούθηση απαραίτητη (Οι καθηγητές παίζουν πολύ μπάλα με προόδους, εργασίες και βάζουν ότι κάνουν στο μάθημα).

(Σημείωση: Στην κατεύθυνση του Γεωτεχνικού πάνε πολλά φυτά και στα επιλογής προστίθενται και τα φυτά από την κατεύθυνση των Δομοστατικών. Οι καθηγητές είναι πολύ ποοοοολύ κομπλεξικοί.)
(Γενικά να θυμάσαι ότι το πτυχίο είναι κοινό και τα μαθήματα που αλλάζουν από κατεύθυνση σε κατεύθυνση είναι περίπου 8 οπότε μη σκας).

Να προσθέσω και εγώ σαν γεωτεχνικός "στα τελευταία" του, οτι βασικό πλεονέκτημα της κατέυθυνσης του Γεωτεχνικού είναι το εύρος επιλογών μαθημάτων τόσο στο 8ο όσο και στο 9ο εξάμηνο, με τα περισσότερα και ποιοτικότερα μαθήματα δομοστατικών, υδραυλικών και συγκοινωνιολόγων να είναι διαθέσιμα!
teo

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό thev » Πέμ, 25 Σεπ 2014 11:15 pm

Σχετικα με όποιον ακολουθησει τους υδραυλικους...
1)Θεωρώ ότι πρέπει να του αρεσουν τα μαθηματα που εχει δει ως κορμου απο τον τομεα ( οικολογια, περιβαλ. τεχνολ., υδρολογια, Μτρ, Εφυδρ, Αστ.υδραυλ.)
2)Τα μαθηματα που ακολουθουν μετα την επιλογη της κατευθυνσης θεωρω οτι ειναι λιγο πιο ευκολα απ τα αντιστοιχα που ανεφερα
3)Προσωπικα για μενα πολυ ενδιαφερον τομεας με αρκετες εφαρμογες και πραγματα που ξεφευγουν απο την στενη και κοινη σε ολους μας δουλεια του μηχανικου (ενεργειακα,διαχειριση απορριματων, λιμενικα, φραγματα-υηε κλπ)
4)Γενικα την κατευθυνση ακολουθουν πολλοι λιγα ατομα (20-30 ετησιως) οποτε θεωρητικα ειναι μικροτερος ο ανταγωνισμος σε σχεση με τις αλλες κατευθυνσεις παντα που ακολουθουν πολλοι περισσοτεροι
5) Το τελευταιο ετος παρατηρηθηκε και μεγαλη στροφη προς τους γεωτεχνικους, ενω πολυ λιγοτεροι ακολουθησαν τους συγκοινωνιολογους...
"Στόχευε για το φεγγάρι, ακόμη και αν αστοχήσεις θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στ΄αστέρια." (Πλατωνας) Άλλωστε η αστοχία είναι ευτυχία!!! (Εδαφ. ΙΙ)
thev

Δημοσίευσηαπό Black » Πέμ, 25 Σεπ 2014 11:21 pm

Συγκοινωνιολόγοι:
Καταρχάς όσο αφορά τα μαθήματα είναι σαν να είσαι "σε άλλη σχολή" χωρίς όμως να χάνεται το πνεύμα του μηχανικού. Είναι γνωστή και καθόλου άδικα ως η "εύκολη κατεύθυνση". Όντως οι καθηγητές βοηθάνε πολύ, είναι πάντα διαθέσιμοι και αρκετά κοντά στους φοιτητές. Έχει αρκετά λίγο κόσμο σε σχέση με άλλες κατευθύνσεις, πράγμα που θεωρώ πολύ μεγάλο προσόν της κατεύθυνσης. Την προτείνω σε όσους:

1. Έχουν βαρεθεί απάνθρωπες συμπεριφορές από καθηγητές + να μην βγάζουν άκρη για πράγματα που θα έπρεπε θεωρούνται να αυτονόητα.
2. Τους αρέσει η στατιστική.
3. Τους αρέσει η βελτιστοποίηση.
4. Θέλουν να ασχοληθούν με πραγματικά ενδιαφέροντα μαθήματα. Είναι κάποια μαθήματα που είναι σκέτη απόλαυση (Εγώ θεωρώ τα: Σχεδιασμός Αεροδρομίων, Συνδυασμένες μεταφορές, Σιδηροδρομική).
5. Θέλουν να αλλάξουν παραστάσεις.
6. Δεν είναι τόσο καυ****νοι να ψάχνουν να βρούνε αν "ραγίζει ή δεν ραγίζει η κολώνα" όπως είχε πει κάποιος καθηγητής.

Το κλασικό στερεότυπο που υποτιμά αυτή την κατεύθυνση ως εύκολη είναι άκυρο. Κι αν την επιλέγουν κάτι βαλκανιονίκες πρωταθλητές του τίτσου η μοίρα τους είναι η ίδια που θα ήταν σε κάθε κατεύθυνση, να κόβονται.
nulla dies sine linea
Black

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό epicas » Πέμ, 25 Σεπ 2014 11:32 pm

psarosoupas έγραψε:

μονο αυτο αρκει για να επιλεξεις αλλη κατεύθυνση :P
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους
epicas Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες