

Συντονιστής: University Editors
charalampos έγραψε:Στρεψη δεν χρειαζόταν διότι η μια δοκός "εξασφαλίζει" την άλλη. Η όπλιση ήταν όπλιση διέρειστης πλάκας και κατα τις 2 κατευθύνσεις και αν δεν κάνω λάθος χρειαζόταν κύριος οπλισμός και πάνω και κάτω (κάτι σαν εσχάρα πάνω και κάτω) καθώς και οπλισμός διάτρησης.
Στο υπολογιστικό κομμάτι προσομοιάζει η δοκος σαν ένα πρόβολο με ροπή πάκτωσης στην άκρη, που την βρίσκεις είται με εμβαδά είτε με δύναμη πολλαπλασιασμένη με ενα μοχλόβραχίωνα. Τέλος θα έπρεπε να λάβεις υπόψιν ότι είναι ανεστραμμένη δοκός και η κάτω μερια εφελκύεται αρα λειτουργεί σαν πλακοδοκός οπότε πας με τους πίνακες των πλακοδοκών αφου βρεις beff. (Για το τελευταίο νομιζω πως μπορούσες να πάρεις και απλά ορθογωνική διατομή, δεν είναι λάθος αλλα πιο σωστή είναι η λύση με πλακοδοκο). Και αφού κάνεις όλα αυτά βρίσκεις μήκη αγκύρωσης.
Δεν ξέρω αν είμαι εντελώς σώστος, πάντως σίγουρα στρέψη δεν υπήρχε...
lucrezia έγραψε:Αν έχω το υποστύλωμα του σχήματος και γνωρίζω ότι η αξονική σε σεισμό είναι N=1100 kN, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς θα βρω τις ροπές με γνωστούς τους οπλισμούς για να τις χρησιμοποιήσω μετά στον ικανοτικό τέμνουσας στο υποστ/μα?
Ποιους οπλισμούς θα υπολογίσω για τη διεύθυνση x και ποιους για την y?
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες