
Συντονιστής: University Editors
Jiggly έγραψε:tolis92 έγραψε:Μηπως γνωριζει καποιος να μου απαντησει πως προκυπτει το ρ ( ποσοστο υπερδιαστατου ) στην τελευταια βαθμιδα θραυσης οταν εχω κωνικο θραυστηρα Simons?
Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη πως μπορώ να το εξηγήσω διαδικτυακά,θα κάνω μια προσπάθεια...
Έστω ότι έχουμε επιλέξει διάκενο 13mm κι επιδιώκουμε παραγωγή 15/8 ,8/0 .
Κοιτάμε το τυπικό διάγραμμα κοκκομετρικής διαβάθμισης του κωνικού θραυστήρα Symons.
Για να δούμε το ποσοστό που ανήκει στο ''15/8'' ,βρίσκουμε στον οριζόντιο άξονα που περίπου είναι το 15 και ανεβαίνουμε πάνω,πάνω μέχρι να συναντήσουμε την καμπύλη 13 (επειδή το διάκενό μας είναι 13mm).Μετά βλέπουμε αυτό το σημείο τομής σε ποιά τιμή του άξονα y αντιστοιχεί (αυτή η τιμή είναι ο διερχόμενο ποσοστό).
Για τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι στο 85.
Κι έπειτα κάνουμε την ίδια διαδικασία,κοιτώντας όμως που είναι το 8,στον οριζόντιο άξονα.Αυτό εγώ το βλέπω κάπου στα 55.
Έτσι,έχουμε ότι στο '15/8' έχουμε ποσοστό 85-55 ,οπότε στο '8/0' ποσοστό 55-0.
Άρα το υπερδιάστατο είναι αυτό το ποσοστό που δεν περνάει από αυτά τα κόσκινα δηλαδή αυτό που μένει πάνω από το 85,δηλαδή 100-85=15%=0.15
Αυτή είναι γενικά η συλλογιστική που δουλεύουμε αυτό το διάγραμμα,από όπου προκύπτει και το υπερδιάστατο.Spoiler: show
tolis92 έγραψε:Και το διακενο 13mm το επιλεγουμε οπως στις αλλες βαθμιδες κοιτωντας ποιος θραυστηρας εχει μεγαλυτερη παραγωγικη ικανοτητα μεγαλυτερη του 64,065 ( στην ασκηση σπαυ απο dust ) ?
ranialz έγραψε:καλήσπερα γνωρίζει κάποιος ποιες είναι οι απαντήσεις στην θεωρία 2009-10 στην 4η και 5η ερώτηση πολλαπλής, πιο πολύ για σιγουριά ρωτάω. ευχαριστώ
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 178 επισκέπτες